otthoni hálózat wiresess ap probléma

 ( szomi | 2017. október 6., péntek - 11:51 )

Üdv,

otthoni hálózattal van némi problémán. Telekom szolgáltató Sagemcom F@st 3686AC routerrel. A hálókba utp-vel vezetékes hálózat kiépítve, wifi aktív. Az egyik gyerekszobában azonban gyenge a wifi, így egy repeatert szereztem be, amit AP-ként használnám. A készüléket megfelelően beállítom (főleg mechanikai kapcsoló AP módban, a config felület nagyon nem enged játszani, max jelszó, wifi ki-be kapcs.), majd a gyerekszobában az utp-t bedugom a repeaterbe, a másik aljzatba pedig a PC utp kábelét. Minden működik néhány percig, van wifi, megy vezetéken az internet, aztán elindul egy "végtelen ciklus", a repeater eszköz folyamatosan újraindítja magát, arra sem marad időm, hogy vezetéken keresztül a config felületre belépjek. Érdekes, hogy az újraindulás a router felől jövő utp kihúzása után megszűnik.

Mi lehet a kínja, merre induljak el?

Köszi a segítséget.

Az eszköz lidl silvercrest swv 733 a2

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

> repeater eszköz folyamatosan újraindítja magát, arra sem marad időm, hogy vezetéken
> keresztül a config felületre belépjek.

IMHO garanciális csere?

Az eszköz működik. A router felől érkező utp kihúzása után minden happy. De lehet igazad van. Kipróbálom repeater módban, ha ott is csinálja, csere...

Nem lehet, hogy IP címütközés van? Próbálj minden más eszközt lehúzva a router LAN portjairól, belépni az AP admin felületére, és nézz körül.

Zárlatos kidobandó. Nekem is el kellett löknöm egy tplinket nemrég.
Szeretek én is kukázni és végsőkig használni dolgokat de van amikor vége van egy eszköznek.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Sajat otthoni tapasztalatbol kiindulva: nalam otthon a router nem csak siman dhcp valaszt kuld, de pxe kepes eszkoz eseten a debian netinst image rogton bootolhato a halozatomra feldugva.

Viszont van par eszkoz (pl. medialejatszo), ami nem szerette ha mondtam neki filename't a dhcp valaszban, mert a sajat kis arm-os procijara betoltve a pxelinux.0 -t, csak reboot loop-ba kergette.

Az altalad leirt szituacio erosen hajaz erre.

En korbeneznek, hogy mi a kulonbseg, amikor "be van dugva", meg mi amikor nincs.
Pl. mi a szitu, ha bedugod egy olyan buta switch-be, amibe semmi mas nincs bedugva? Link up lesz, de semmitol semmi valaszt nem fog kapni. Ez garantalt ebben a scenarioban. Ekkor is reboot loop?
Ha evvel eliminalodik a reboot loop -> akkor a halozatrol kapott infok valamelyike boritja meg. Innentol mar csak el kell kapni a fele meno forgalmat, es megnezni, mi is az ami magaba omlasztja.

Köszi a hozzászólást, ilyesmire tippelnék én is. A hétvégén kipróbáltam repeater módban is. Ugyanez a szitu. Sajna több időm nem volt vele játszani, majd ma este kicsit matatom. Körbenézek a telekomos routerben, mit lehet "butítani" benne, mert semmilyen más hálózati eszközöm nincs otthon.

Marad a laptop utp-vel rácsatlakozva és wiresharkkal nézegetve.

Ha wiresharkkal nézed a router másik portját, nem fogsz látni semmit, mert nem ugyanaz jelenik meg minden porton.

Nem, nem. A repeatert nézem első körben. Azt a pillanatot akarom elcsípni, amikor újraindítja magát.