Chromium parancssor: --app=URL

 ( mrev | 2017. július 11., kedd - 18:26 )

Sziasztok,

"Felfedeztem" a Chromium -app opcióját, ami nagyon hasznos volna, ui. a usereim menük, toolbar-ok, effélék nélkül futtathatnák a webalkalmazásomat, tehát nem tudnának véletlenül elnavigálni az alkalmazásról. Csakhogy nem működik. Illetve néha működik, de többnyire nem.

Amikor nem működik, akkor Chromium üres oldalt mutat. Ha F12-vel behozom a developer ablakot, akkor látom, hogy az oldal be van töltve, de ennek ellenére nem mutatja.

Ugyanez a jelenség akkor is tapasztalható, ha nem használom a --app opciót, hanem egyszerűen csak parancssorban megadott URL-lel indítom a böngészőt.

Ez van nálam:

Version 59.0.3071.109 (Developer Build) Built on Ubuntu , running on Ubuntu 16.04 (64-bit)

Más is tapasztalja ezt? El lehetne ezt valahogy kerülni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pontos útvonalat kell megadni. Weboldal esetén kell a http:// vagy a https://

Természetesen eleve úgy próbáltam. És ahogy írtam, baromi furcsa, hogy az oldal betöltődik a böngészőbe, tehát nem arról van szó, hogy rossz az URL és amiatt nem találja. Tehát be van töltődve, csak nem _mutatja_.
--
ulysses.co.hu

Valóban renderelési hibának tűnik. Próbáld Chrome-al. De egyébként ezt az url poént tudja a firefox is. Meg szinte minden böngésző.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Nyisd meg a Chrome-ot, hívd be a kívánt oldalt, 'További eszközök' >> 'Hozzáadás az asztalhoz ..' menüpont.

Pipa a 'Megnyitás ablakként' -négyzetbe.

Chromium-al is megy a dolog ..

Próbáltam, lásd lent.
--
ulysses.co.hu

próbáld úgy, hogy letiltod a hardveres gyorsítást a beállításokban.

EZ A NYERŐ.

Bocs, hogy ilyen soká esett le nálam, de eddig tartott, amíg felfedeztem az Advanced-ben messze alul levő opciót. Ez tényleg megszünteti a jelenséget.

A parancssori hibaüzenetekben is látszik a különbség. Amikor rossz, akkor az egyéb hibaüzenetekhez képest pluszban ez is megjelenik:

libGL error: failed to open drm device: Permission denied
libGL error: failed to load driver: i965
[13104:13104:0712/123741.003972:ERROR:sandbox_linux.cc(343)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process. 

Most akkor még ki kéne találni, hogy ezt az opciót hogyan lehetne a parancssorban megadni.
--
ulysses.co.hu

Szerk: --disable-gpu. Akkor ez most kész. Egy ilyen fasságon átvergődni fél nap.

Elég hihetetlenül hangzik, amit írok, azért csináltam róla egy képet.

A képen a hup.hu látható (illetve nem látható) a Chromium browserben. Onnan lehet tudni, hogy az oldal be van töltve a böngészőbe, hogy az alul levő developer ablakban látszik a DOM. Amúgy meg látom, hogy mit kommunikál a böngésző a szerverrel: A szerver nem észlel semmi problémát, a kért adatokat küldi a böngészőnek.

A probléma nem a -app opcióhoz kötődik, hanem ugyanez van akkor is, ha csak simán parancssorban megadott URL-lel indítom, és akkor is, ha a More tools -> Add to desktop-pal készített ikonnal indítom. A képen éppen az utóbbi eredménye látható.

Nem élethalál kérdés, nincs értelme erőltetni, azért köszönöm a segítséget.

--
ulysses.co.hu

"Resolving host" a státuszban és karika a fülön. Ez bizony még tölt valamit. Adblock, tűzfal, MTU probléma...?

Jó, de ha nem parancssorból indítom, akkor miért nem áll meg ugyanígy. Azt gondolom, van valahol valami opciója, amit nem ismerek, amivel tovább lehetne lökdösni.

Az még fontos lehet, hogy ez a megállás nem determinisztikus. Néha sikerül megjeleníteni az oldalt. Nem gyakran, de már láttam úgy, amikor sikerült.

--
ulysses.co.hu