Jogszabályalkotás magyar módra

A bevezető:
https://youtu.be/M3j59I9vrJk?t=4977

Most akkor tegye fel a kezét, aki nem érzi úgy, hogy az ilyen jogszabályalkotó hölgy és az egész sleppje a főnökeivel együtt, olyan helyre való, ahol az egyetlen papír amihez hozzányúlhatnak az a WC papír? Komolyan, milyen az amikor TV csatornáról tájékozódik egy jogszabályalkotó, mikor a kiválasztandó sportok aszerint kerülnek sorrendbe állításra, hogy "melyik látszik drágának" és melyiket nem csinálja valamelyik főnök?
És a legszomorúbb, hogy erről nyíltan mer beszélni.

Hozzászólások

No csak vigyázz, mert a következő lyokszabáj a vécépapír adagolásáról fog szólni.

Téged mi vesz rá, hogy ilyeneket nézegess? :)

tl;dr: miről szól a videó?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

" a szakértelem ócska bolsevista trükk"
(Csurka István)
--
God bless you, Captain Hindsight..

Na most, ha addig nem jutsz el, h követed a linket, akkor...akkor sajnos félő, h nem sok reményed lenne felfogni az ott leírtakat :-( pl. eszmetörténeti vonatkozásban a szakértelem nimbuszának ledöntését, vagy felismerni az ügyek értelmiségijeit...vagyis a hosszan taglalt aspektusokat, amik mind benne vannak Csurka pár szavában.

Közszférában jellemzően így negy a (jog)szabályalkotás. Megkérdezik azokat akik "csinálják" hogy szerintük mit kéne/lehetne/lenne érdemes változtatni és megíratják velük. És ez még a jobbik eset, mert nem valami elmehunyt diktátor fejében születik meg valami teljesen életidegen dolog, ami csak az ő elképzelése.
Az már a felettesének a felelőssége, hogy ezeket a javaslatokat hogyan szűri és súlyozza.
Én pl tudom, hogy némelyik tömegsport "drágább", mint némely ott felsorolt extrémsport. Persze az is beletartozik, hogy majdnem mindent lehet olcsón és drágán űzni pár kivétellel. A jogalkotói indokolás ugyebár az, hogy aránytalanul nagy veszélynek teszik ki magukat ezek az emberek. Ezzel egyet kell értsek, de ahogy a hölgy is észlelte hogy innentől a siklóernyős a mezőn virágszedés közben zúzodott jellegű jegyzőkönyvek a végeredmény, ami előre várható volt. Nem tudom, hogy mennyit spórolt meg vele a TB és volt-e értelme, én nem érzem, hogy az általános egészségügyi ellátás színvonala ettől érezhetően javult volna...
Én is úgy érzem, hogy értelmesebb súlyozást is csinálhattak volna... magam részéről úgy érzem, hogy maga a sport társadalmilag támogatandó kellene legyen extrém vagy sem, de bevallom fogalmam sincs mekkora költségektől óvjuk meg így a TBt ami pedig releváns.
Nem volt erőm a videót végignézni....
Amúgy azért arra is szívesen megnéznék egy TB statisztikát, hogy valóban olyan extrém drága-e az extrémsportolók ellátása, vagy a tömegsportolók több költséget okoznak a sportsérüléseikkel.. tényleg kivi lennék...

nem kéne vizes vb-ket rendezni, stadionokat építeni az állam pénzén a profi sport számára.

na meg a kedves vezető sleppjének sem kellene családtagonként 10-10 offshore számla.

mingyá' lenne pénz/orvos/ápoló/karbantartó hegymászók, meg közúton leaudizott biciklisták, és iskolai lépcsőn tornaóráztatott gyerekek gyógyítására.

Megpróbáltam az egészségügy rendszerén belül szemlélni a problémafelvetést.
De ha már a rendszeren kívülről hozunk pénzt, akkor hozzátenném, hogy van egy halom más alrendszer is ami pénzért sikolt.
Oktatás, honvédelem (a határvédelemre átirányított és elszállásolt katonák nívón aluli elhelyezése, ellátása, felszerelése - omg mi lenne itt hadiállapotban ha most ez van? Nemhogy ellenségtől nem tudja megvédeni a hazát a honvédség, még egy kis ideiglenes határszolgálatot sem tudnak zökkenőmentesen megoldani - tartalékosokkal a rendőrség mellett), rendvédelem (nincs feltöltve az állomány ha jól tudom), katasztrófavédelem/tűzoltóság (amikor utoljára hallottam belsős infót ugyanúgy állt, mint az egészségügy), etc.

Néha én is gondoltam, hátha a pénzhiány miatt nehézkes/hiányos az egészségügyi ellátás. Most, miután kifizettem néhány használt autó árát a Medicovernek különféle vizsgálatokra, és közölték, hogy 24 órás vérnyomásvizsgálatot már csak szerződéses ügyfeleiknek biztosítanak (ez 2 hónapja változott, rákérdeztem), már nem gondolom ezt.

Azt viszont még mindig gondolom, hogy ha nem stadionok épülnének, akkor is odatalálna a monéta a jóbarátok zsebébe, bármelyik majomhorda parádézzon is éppen a kirakatban.

Ezzel nekem az a bajom, hogy a "drága" sportokat űzők nagy része jól is keres, ergo sok tb-járulékot fizet, így a "közös" pénz az igazából az ő pénze, amivel pont hogy a jól kereső fedezi a minimálbéres ellátását, és nem fordítva. A spórolás nem hiszem, hogy jelentős lenne, talán még a "felbaszom az agyam, elmegyek külföldre" okozta veszteségeket sem kompenzálja, és akkor még adminisztrálni is kell.

Na ja.. ehhez az egészségügyben egy olyan rendszer kellene amilyen a MANYUP lett volna TB-nél: egyéni számla. Csak olyan se lett. Illetve akinek van sincs öröme benne.
Ma az egészségügy kis túlzással tök ugyanúgy néz ki mint a szocializmusban csak van mellette pár Géemmkáá, meg történt kis kozmetikázás.