[humor?] A JavaScript akkor most Java? És a Drupal a Jquery? Vagy mi?

Elnézést előre is a felkavaró tartalom miatt, de nem tudtam elmenni mellette. Az előbb botlottam bele a neten, egy közismert magyar internetes online oktatóoldalon, a főoldalukról elérhető "/finished" link alatti befejezett tanfolyamok listájában:

Persze, értem én, aki ért hozzá nem foglalkozik vele, aki nem ért hozzá nem gondolja hogy a kép és a szöveg üti egymást, stb., kiguglizott egy "java"-s képet meg egy "jquery"-s képet ami tetszett neki, darab-darab, ok. Az a bajom ezzel, hogy ez a vállalkozás fizetős, sok esetben nagyon is drága tanfolyamokat tart. Ha egy ilyen nyilvánvaló blődséget látok, ráadásul nem is egyet, akkor számíthatok rá hogy a tanfolyam is hasonló színvonalú?

A drupálosnál a tematikában szó nincs drupálról, valószínűleg az oktatónak gőze nem volt hogy mivel reklámozzák.

Ki mit gondol erről, ha egy szakmai hirdetésben már a "vágykeltő kép" is rossz, befolyásol a továbbiakban? (rögtön bezárom az oldalt vs. nem jelent semmit, az oktatók biztosan jók)

(nem hiszem hogy számít, hogy 2013-ban volt, ez már akkor sem volt igaz)

Hozzászólások

Végül is egy szint, ha azt vesszük, hogy néhány java zenterprise appnak még mindig 1.5-ös JRE kell. (It does not even work on one gender...)
(Csak azt remélem, hogy egyszer az EU azt a pénzt is visszakéri :))

ezt egyébként hogy sikerült összehozni, az mindig is érdekelt.

mert a backward compatibility mindörökké (a Java 1.0-val fordított JAR-ok is menjenek JRE1.9-cel!) miatt televagyunk deprecated, meg hasonló dolgokkat (dátum implementációk, sziasztok!). ami hatalmas mérnöki teljesítmény, elismerem, hogy elméletben a 20 éve összerakott JARokat is használhatom ma.

de ezzel szemben meg ilyenekkel van tele minden Java-s topic, hogy a mekkora-szar-Java-appok.
(félre ne érts, nem abban kételkedem, hogy van ilyen. csak érdekel, hogy hogyan lehetett ezt összehozni...)
--
blogom

igen, rájöttem, hogy ez egy fasz kérdés.

én is láttam már HashSet iterátor sorrendjére dependáló dolgot...
meg attól, hogy én nem, a Spring (vagy bármi egyéb) pl. lazán használhat olyat, amit nem kéne - jó kérdés ilyen szempontból, hogy mi erre a jó megoldás. Pl. egy Windows hogy oldja meg, hogy lassan ~30 éve írt alkalmazások is elindulnak rajta? Valszeg ott is volt rengeteg olyan, ami kevésbé dokumentált API-t használt ki. Vagy nem?
--
blogom

Én ugyan nem vagyok programozó (csak papíron) de lehet az, hogy az (cr)appleteket már lassan egyetlen böngésző se tölti be jelent valamit. :)
(értsd lehet EU támogatásból egy alkalmazást nem úgy kellene upgradelni, hogy az eredmény is applet legyen amit lehet két év múlva nem lesz olyan böngésző ami hajlandó betölteni)

Na jó kivétel Marciéké, de pont az lenne a hosszú távú cél ha már "platform független" dologról van szó (szerintem), hogy ők ne (nem személyeskedés itt sajna rákattintanak a mellékletekre is...).
(személy szerint inkább jelentenék Stallman-nak a szoftverhasználati szokásainkról (hey you hardly can go wrong that case :)))

a netAcademia-val konkrét tapasztalatom nincs, az itfactory-val volt. az összkép vegyes,mert volt olyan kolléga,akinek tetszett,nekem meg pl kifejezetten nem. gondolom előadója válogatja, de szerintem a külföldi nagyobb oldalakhoz képest sehol sem voltak.