Szakmai előadások tartalmának szűrése

 ( kovacsakos | 2017. január 7., szombat - 17:55 )

Többször észrevettem már, hogy egyes szakmai konferenciák nem ellenőrzik a bemutatásra kerülő anyagokat hitelt érdemlően. Azaz a nagyközönség elé tárnak egy olyan eredményt, ami még el sem készült.
Vannak, ahol az esetleges bejelentéseket is figyelmen kívül hagyják. Persze értem én, hogy az EU forrásokból "létrejött" fejlesztéseket valahol publikálni kell, ugyanakkor bosszantó, hogy némely papíron létező rendszert teljes nyugalommal lehet működőként bemutatni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

új lehetsz erre felé. Mármint Magyarországon. :)

Hogy ellenorzod? Megtartatod az eloadast egy ures terem elott? Egy jo eloadas nem csak a slide-ok anyagabol all, hanem beszedkeszsegbol, eloadastechnikabol is.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears | Refactor Zone

Azért lássuk be, a tudományban az eredmények közzétételében manapság igen nagy piaci kényszer van. Talán ezt hívják ,,publikálj, vagy pusztulj'' néven. Ha nem publikálsz érdemben eredményeket, vagy azokat senki sem erősíti meg (hivatkozik rá, igazolja), akkor a munkásságod nem eléggé fontos/értékes.

Az viszont igaz, hogy minél igényesebb az a szakmai konferencia vagy fórum (pl. folyóirat), annál jobban megszűri azt, hogy mit ,,fogad be'' a publikálók (előadók) munkáiból.

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

a piac már csak ilyen, "kegyetlen", hogy eredményekért akar csak pénzt (vagy akár csak figyelmet) adni.

és a piac reagál, miután végigülsz 5 összeszedetlen, előadóilag közepes vagy rosszabb, át nem gondolt előadást, amiben még esetleg hiba is van, rájössz, hogy az emberiség megoldotta már ezt, a könyvek formájában. egy könyv jóval nagyobb eséllyel van átgondolva, lektorálva, hibajavítva, vannak róla értékelések neten, és manapság elég gyorsan kijönnek még az újabb témákról is könyvek.

" eredményekért akar csak pénzt (vagy akár csak figyelmet) adni."
Az is eredmény, ha valaki más eredményként felmutatott dolgát reprodukálni tudja, vagy éppen nem tudja, azaz a verifikálás. Mégse verifikálnak tudományos eredményeket sosem, mert arra nem ad senki pénzt. Pedig csak akkor valóban tudományos egy eredmény, ha minél többen verifikálják.

"mert arra nem ad senki pénzt"

Verifikálás nélkül felhasználja valaki?

Összekevered a konferenciát a marketinggyűléssel :)

Hogyan tudnád szeparálni őket? Hol lenne az a vonal? :)