VPN

 ( Gerison007 | 2016. december 14., szerda - 22:46 )

Sziasztok!

Számomra kicsit ismeretlen vizeken evezek előre is elnézést ha hülyeséget írok.

Szóval szeretnék egy olyat összehozni, hogy adott egy hálózat amin található egy Windows-os szerver, aminek több mappája meg van osztva. Szeretném egy másik városból is elérni ezeket a mapppákat, de nem távoli asztal segítségével, hanem a saját gépemre hálózati meghajtóként felcsatolva.

Első próbálkozásnak megpróbáltam a hálózaton található mikrotik router-en csinálni VPN szervert, másik városból felcsatlakoztam és elértem mindent. A problémám csak annyit volt, hogy innentől minden adatforgalmam a mikrotik router-en keresztül ment.

Ezt szeretném elkerülni, hogy VPN csatlakozás után azon a mikrotik router-en menjen át a forgalmam, én csak a megosztott mappákat szeretném elérni, megoldható ez valahogyan?

Köszönöm előre is!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Windows 7-es VPN kliensig:

VPN kapcsolat / properties / Networking tab / IPv4-es sor kijelöl, lentebb properties gomb / Advanced gomb / IP Setting tab (ez jön be alapból)
Itt ne legyen kipipálva a "Use default gateway on remote network"

Ebben az esetben ha létrejön a VPN kapcsolat akkor a VPN kliens Windows nem fogja a default route-ját a VPN kapcsolat felé küldeni.
Fontos hogy alapból ha valami 10.x.x.x IP címet kap a VPN-en keresztül akkor csak a 10.x.x.x-es címeket fogja a VPN felé küldeni, a 192.168.x.x -eket nem.

Windows 8 és felette tudja a fene, olyant nem használok. :-D De a logika ugyanez. ;-)

Üdv:
Angelo

Köszönöm szépen! Ezért szeretek ide járni :)

u.i.: Windows 10 alatt is működik!