Szombat esti láz

Trixi barátnénk a minap benézett hozzánk, mondván "ha már felénk jár, gondolta, megnéz minket". Megint kiégetett egy muskátlit, mert udvariasan kimegy bagózni a házból, de a hamutartót (7cm-es piros kerámiakocka) nem találja, így a mellette lévő muskátlis ládában nyomja el a csikkeket. Szóltam neki, kedvesen kiszedte, kidobta őket, de a muskátli rosszul tolerálta a rászoktatási kísérletet.
Kiderült, hogy valami rejtélyes oknál fogva beiratkozott a főiskolára, kémia tanár szakra. Érdekes lesz, az ő stílusával és finomságával. Egy elszívót már elárasztott sósavval. (Ez mondjuk érdekes volt, hasonlót én is elkövettem. A negatív durranógázpróba után a kémcsőben még egy ideig ég lassan a hidrogén. Nekem a kezemet égette meg, Trixi viszont közvetlenül akart egy kicsi hidrogént begyűjteni.) Megkért, hogy korrepetáljam őt, főleg a fizikai részből. Mondom neki, hogy kicsit konkretizálja, mi kellene. A spektroszkópia. \O/ Elkezdtem mondani, és feltűnt neki, hogy elég hosszadalmas adag, neki meg hamarosan mennie kell. Megírnám-e neki e-mailben, tőszavakban. Ok, regényt még nem írtam úgysem.
Ma hívott, hogy köszöni, megkapta, beadta (!), és kapott rá egy ötöst. Küld nekem egy palack Merlot-t. Ez ok, én éppen csak az édes meg a vörösbort nem szeretem... Ja, és mit tudok az elektrokémiáról... Anyád.

Botika a héten elkezdett beszokni a bölcsődébe. A dadáknak komoly terhelést jelent a kreativitása, nem érte el a polcon a kisautókat, odavitt egy asztalt, rá egy széket, és itt kapták le, amit felette nehezményezett. Más gond nincsen. :)
Illetve annyi van, hogy a tavasszal volt egy durva bárányhimlője, úgyhogy most a biztonság kedvéért a gyerekorvosunk azt ajánlotta, hogy szedjen Isoprinosine-t. Egy baj van, annyira ízlik neki, hogy ha megtalálja a hűtőben, akkor követeli. A bárányhimlője után pedig Zitával megfogadtuk, hogy még egy ilyet nem engedünk, ami ellen csak tudjuk, beoltatjuk. Pedig szépen indult...
Gergő jött haza kis hőemelkedéssel áprilisban, meg vagy három piros pöttyel. Másnapra lett öt, akkor Zita elvitte a dokihoz, kapott rá valami fehér genyót a viszketés ellen. Plusz minden este megszámoltam neki, legalább addig sem vakarózott. Botond persze keményen gyúrja a bátyját, úgyhogy az ajánlott szeparálás kb. esélytelen volt. Egy hét múlva Gergőn átment, a csúcs 217 pötty volt. Egy hetet még otthon maradt, a fertőzőképesség miatt. A következő héten Botondon kezdtek megjelenni a pöttyök. Mentünk a dokihoz, megint felírta a kencét. Kentük Botit, aztán hétvégére hirtelen megszaladt a hólyagok száma, vasárnap estére 2000 után abbahagytam a számolást. Már csak azért is, mert elkezdett hányni, a láza meg 40 fok lett.
Rohanás kórházba, kapott intravénás lázcsillapítót, kicsit lenyomta, mentünk haza. Hétfőn nap közben megint felment, délben megint kórház, én meg lyukasórámban vittem Zitának felszerelést. Délutánra aztán szólt, hogy mennek Pestre a László kórházba, csak ott van olyan ember, aki ezt kezelni tudja.
Mint kiderült, a himlője elfertőződött, és toxikus sokk szindrómás lett. Keddtől szombatig az intenzíven volt, öt különböző infúzióval bekötve. Szombat este szólt utánam Zita, hogy vasárnap leveszik, vigyek be valami kekszet, ropit, amit ehet. Ez eléggé esélyes volt úgy este 10 körül, külön köszönöm Semjén úrnak. Végül a benzinkúton vettem kekszet háromszoros áron.
Egy hét után végre kiengedték, hazajöttek. A hét végén Boti még egy kis frászt okozott, elrontotta a gyomrát, még két este a gyarmati kórházban, amit ő baromira élvezett. A nővérkék kevésbé, mivel kétszer szedte ki az infúziót, egyrészt elárasztott mindent vérrel, másrészt lassan nem volt hová szúrni. Azóta szerencsére nem történt semmi érdekes vele (a szokásos apróságokat leszámítva).
-----------------------------------------------------------------------------
Shape of Despair - Angel of Distress
Candlemass - Mourners Lament
BATHORY - Baptized in Fire and Ice
Manowar - Carry On
Iron Maiden - Children of the Damned
Heaven and Hell - Children of the Sea

Hozzászólások

a merlot az szaraz

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

"Egy hét múlva Gergőn átment, a csúcs 217 pötty volt."

Számolni tanítod?

szerk: van utána 2000 is. Ezt hogy kell elképzelni?