E-mail szolgáltató üzleti célra

Sziasztok,
e-mail szolgáltatót szeretnénk váltani, megbízható és nem elrugaszkodott árakkal dolgozó szolgáltatót keresünk.
Domainek száma 3-5, email fiókok: 12-15, email aliasok száma kb 30-50. Email tárhely kb. összesen 50-75 Gb.
Preferáljuk a hazai megoldást, illetve érzékelhető legyen a különbség a Google Apps for work, Exchange Online-től - természetesen negatív irányba.

Köszönöm a tippeket!

Hozzászólások

"Preferáljuk a hazai megoldást"

Kicsi, sárga, de a miénk? :)

"illetve érzékelhető legyen a különbség a Google Apps for work, Exchange Online-től - természetesen negatív irányba"

Ezt nem értem.

Valszin arra gondolt, hogy azért igen nehéz egy Exchange Online vagy Google Apps-os szintet hozni és árban legyen ezzel összemérhető. Egyébként a nagy trükk az, hogy általában per postafiók elkérik az X EUR/hónapot és rögtön egy durva havidíjba vered magad, akkor is a teljes területnek mondjuk csak a 10%-át használod ki.

"Egyébként a nagy trükk az, hogy általában per postafiók elkérik az X EUR/hónapot és rögtön egy durva havidíjba vered magad, akkor is a teljes területnek mondjuk csak a 10%-át használod ki."

Ó, persze. De ahol nincs havonta ~1000 forint egy felhasználóra, ott a céges domain csak egy felesleges úri huncutság.

--
http://igg.me/at/gacivs-201503/x/8052545

Hát aztán ha felszorzod per évre mondjuk 20 fióknál, akkor rögtön kiderül, hogy lehetne hatékonyabban is. Ráadásul EUR-ban van az ár és voltak mostában jó kis ingadozások.

Szerk: a van rá pénz és az hogy megoldható jóval olcsóbban úgy, hogy az igényeknek megfelelő az két külön dolog.

"Hát aztán ha felszorzod per évre mondjuk 20 fióknál, akkor rögtön kiderül, hogy lehetne hatékonyabban is."

Emelem a kalapom, ha Te havi 3 EUR-nál olcsóbban tudsz nyújtani az Exchange Online-al (Google-nél ez sokkal összetettebb, ezért nem ahhoz hasonlítom) megegyező tudású, hasonló rendelkezésre állású kollaborációt.

"Hát aztán ha felszorzod per évre mondjuk 20 fióknál, akkor rögtön kiderül, hogy lehetne hatékonyabban is. Ráadásul EUR-ban van az ár és voltak mostában jó kis ingadozások."

Teljesen mindegy, hogy mit szorzol fel mivel és az mekkora összeg lesz száz év alatt... ha havonta ~1000 forintot nem termel ki az alkalmazott, illetve nem lesz ennyivel hatékonyabb a cég működése egy Google Apps for Works és/vagy egy Office 365 hatására, akkor teljesen felesleges a céges email cím.

"Szerk: a van rá pénz és az hogy megoldható jóval olcsóbban úgy, hogy az igényeknek megfelelő az két külön dolog."

Egyébként nem rablánc egyik szolgáltatás se és az első hónap ingyenes a Google Apps for Works esetén (only $5/user/month after your 30 day free trial). Tessék kipróbálni és végiggondolni, hogy nem segít-e a hatékonyság növelésében az email cím melletti sok egyéb szolgáltatás. Ha nem, akkor ugyanott vagy, mint most. Ha igen, akkor meg boldog lesz az egész cég.

--
http://igg.me/at/gacivs-201503/x/8052545

Akik kihasználják azoknak tényleg megéri a havi ezer Ft.
Viszont sok olyan cég van, akiknek nincs igénye a sok sok plusz szolgáltatásra, bőven elég egy sima levelező, amit a honlap tárhelye mellé kapnak. Mondjuk 80%-al olcsóbban egy 20 fős céget nézve, ahol csak pár postafióknak van nagyobb forgalma. Nekik nem mindegy, hogy 20 vagy 240 ezer forint az éves díj, és belefér pár óra kiesés, ami a nagyoknál is megvan. Sok helyen naponta csak egyszer néznek rá a levelekre, nem akarnak postafiókokat megosztani, egymás között,...
Ezt leszámítva egyetértek.

Viszont többször olvastam a hup-on, hogy aki nem tud megvenni legálisan egy Windowst a gépekre, az a cég nem működik rendesen.
Ezzel is egyetértek.

Aki nem tud megvenni egy rendes gépet, vírusirtót, mobilnet előfizetést, xy felhőszolgáltatást, tabletet, kényelmes forgószéket... és hamar kiderül, hogy mindenki spórol valamin, ami egyébként jó lenne.

Na, ezekre a cégekre mondom, hogy csak úri huncutság a céges domain meg a céges levelezés... semmi hozzáadott értéke nincs, simán lehetne egy darab cégnev@gmail.com is, nem lenne kevesebb a veszteség, se több a nyereség... de túlbeszéltük, ha része a céges juttatási csomagnak a céges email, akkor adni kell. De lehetőleg ingyen legyen.

--
http://igg.me/at/gacivs-201503/x/8052545

ha része a céges juttatási csomagnak a céges email

? Egy cegnek a ceges email cim az alap. Amelyik cegnek free mailes cime van (a gmail is az), az komolytalan. Pl. vezerigazgatobela @gmail.com, nevetseges...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

"Egy cegnek a ceges email cim az alap."

Minek? Sarki fűszeresnél miért is? Nem csak olyan cégek vannak, amelyeknek IT a fő tevékenységük és az üzletet elektronikus formában szerzik.

"Amelyik cegnek free mailes cime van (a gmail is az), az komolytalan."

Szerintem a pékségnek és a kisboltnak mindegy, hogy a másnapi rendelést az sales@pekseg.hu címen kapja a beszerzes@kisbolt.hu címről vagy pedig kisboltos.jozsi@gmail.com címről jön a kenyeres.bela@mailbox.hu címre. Szerinted komolytalan? Ez a realitás.

Ha viszont az email és a telefon az elsődleges ügyfélszerzési csatorna, akkor ott úgy is kell közös naptár, közös tárhely, egyszerű CRM, belső kommunikáció ésatöbbi, akkor meg már megéri az a nyomorult ~1000 forint havonta.

De hogy minden cégnek kelljen céges email, domain és egyéb, az szimplán csak úri huncutság. Akkor kell, ha attól a bevételek növekedését várjuk, egyénként csak egyel több felesleges kiadás.

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

nem az 1 fos vallalkozo hentes jozsira gondoltam, hanem a min. 4-5 fos cegekre. Ha total offline a ceg, akkor nem feltetlen kell sajat domaines ceges email, de ha egy ceg uzleti levelezesre adja a fejet, akkor tovabbra is komolytalannak tartom a gmail-es cimmel probalkozokat.

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Ahol van vezérigazgató, ott már bőven elfér a címenkénti ~1000 forint.

Amikor egy kétfős kiscégnél dolgozik egy CEO és egy CFO és megbízási szerződéssel egy titkárságvezető, az önmagában komolytalan, azon nem ront a vezerigazgatobela @gmail.com cím. :D

--
http://igg.me/at/gacivs-201503/x/8052545

...értem én, hogy van különbség...

...de ha tényleg csak a _munkával_ kapcsolatos ahhoz a 12-15 account-hoz az az 50-75GB tárhelyigény, ami 3-6GB/account (!), akkor ott nem csak az email-re van igény, egyszerűen csak kínjukban mindenre azt használják és/vagy sokkal hatékonyabb lenne a belső kommunikáció, ha nem email-ben intéznének mindent...

...ha macskás/bölcsességes/külddtovábbos ppt-vel van tele az a 3-6GB/account, akkor meg továbbra is úri huncutság a céges domain.

Ja, egyébként a hazai nem jelentette azt, hogy nem a Google volt mögötte, például: http://postafiok.hu/

"Mint bizonyára tudod, a Postafiok.hu levelezőrendszerét a Google biztosítja (Google Apps Partner Edition). A Google úgy döntött, hogy májustól ezt a rendszert nem teszi elérhetővé más doménekről..."

Hirtelen 2 cég jutott eszembe.
1: Gyümölcstárhely - nálatok nem játszik, mert 10GB a max tárhely limit.
2: Integrity - http://integrity.hu/mailszolgaltatas/ Ha jól olvasom, akkor az ő szolgáltatásuk kb lefedheti az igényeteket. Velük csak szerverbérlés területen volt kapcsolatom.