[Megoldva] DNS regisztráció tanulságai

 ( zamek | 2015. január 7., szerda - 11:27 )

Sziasztok,

Hadd írjak le egy történetet:

Tavaly movember végén be kellett jegyeztetnem egy domain-t. Még sohasem csináltam ilyent, ezért google a barátunk alapon rákerestem és az elsők között kapott találatok közül kiválasztottam egy céget. Kitöltottem a formanyomtatványt, átutaltam a pénzt és vártam. Egy hét elteltével sem jelent meg a whois-ban, hogy foglalt lenne a domain.
Írtam a cégnek, nincs válasz. Még egy hét még mindig semmi. Újra írtam, megint semmi.
Ekkor mivel már letelt a két hét, érdeklődtem ismerősöktől, hogy ajánljanak egy másik céget. Az új cég egy napon belül foglalttá tette, majd gyakorlatilag be is jegyezte.

Az első cég még azóta sem válaszolt. Gondoltam itt és még néhány net-es fórumon megírom a történetet, majd ha egy héten belül nem kérnek elnézést és nem utalják vissza a pénzt, megnevezem a őket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tudom, hogy késő bánat, de miért a Google-höz és miért nem a HUP közönségéhez fordultál tanácsért? Biztos vagyok benne, hogy tudtunk volna olyan cégeket ajánlani, akikkel kiváló (akár évtizedes) tapasztalatunk van és megbízhatók?

Legyen ez a tanulópénz :)

--
trey @ gépház

Igazad van, de azt gondoltam, hogy ez egy olyan bejáratott üzletág, százas nagyságrendű regisztrátor szereplővel, hogy egy cég sem engedheti meg magának a blamát.
Minek terhelném vele a közösséget?

Késő bánat.

> egy cég sem engedheti meg magának a blamát.

Ezt én is a kemény módon tanultam meg, de pont a domain/webhoszting/VPS üzletág az, ahol a piac 10 szereplőjéből 9 vagy szimplán inkompetens, vagy rosszabb esetben szándékosan g*ci.

A cég képviselője a határidő előtt két nappal írt egy levelet, amelyben "elmagyarázta", hogy az ügyintéző már nem dolgozik náluk, így nem tudtak a folyamatban lévő ügyről.
No comment.
Ma megjött a pénz, úgyhogy részemről lezárult az ügy.

Ahh, nagy kár, így nem tudjuk meg a nevét :)

Csak annyi árulj el lécci, hogy mi az első/utolsó betűje, mert van egy tippem... :)