s3virge, xf86, reboot

Fórumok

s3virge, xf86, reboot

Hozzászólások

Ok, adott egy öregecske pentium 166 szerver, potatoval, 4.2-es X-szel, s3 virge 2 megás kártáyval, amit az"s3virge" driver hajt meg.

A probélma a következő, ha cold reboottal indítom vagy éppen bekapcsolom akkor frankón detektálja a 2 megát a kártyán, ha viszont csak warm a reboot vagy parancssorbol /sbin/reboot akkor csak 1 megát talál. Így nem tud az X elindulani mivel 1024-es felbontában van szegény.

Probáltam a device confignál beállítani a videoram 2048-t de ez sem segített. A gép minden hajnalban ujraindul, minden interaktivitás nélkül, hogy reggelre mindenki friss ropogós processeket kapjon. Meg egy ilyen régi szűk vason sosem árt a friss beöntés. :)

Szóval a kérédesm az hogy találkozott-e már valaki ilyesmivel és volt-e rá megoldás? Esetleg hol nézelődjek? Van rajta egy bootolható winfosos partició, ami nem produkálja ezt a furcsaságot. Az X pedig kellene mivel folyamatosan diagnosztikai szírszarok futnak rajta és mindeki csak távlról figyeli a görbéket.

Előre is köszi!

Esetleg probald meg a 3-as X Virge vagy SVGA szerveret.

Toma_

Vagy a 4-es vesa, vagy fbdev drivert.

OOpps. Mi is talal 1Megat? A kernel?

Hi!

Nekem is S3 Virge-m van, csak az enyemben 4MByte RAM van. Eddig minden X verzioval ment rendesen, a 3.3.6-tol kezdve. Egyebkent legalabb 2fele Virge van, ugyanolyan szamu chip-pel, az egyik kb. pont akkora, mint a PCI slot, a masik jelentosen tulnyulik rajta (ilyen van nekem).

By(t)e
TBS::Antiemes