LAN-on belüli anomália

 ( kuszmusz | 2014. június 2., hétfő - 9:18 )

Sziasztok!

A következő problémába ütköztünk és a segítségeteket szeretném kérni:

Adott egy LAN, ahol egy HP i5-ös WIN 7/64 (UEFI bios) munkaállomásról kell vezérelni több IP kamerát, valamint esetenként elérni a hálózaton található VOIP készülékeket. Az eszközök fizikailag egy HP V1910/24-es switchbe csatlakoznak, ahonnét optikával megy tovább a hálózat többi szegmensei felé.

A jelenség az, hogy IP alpon meghívott eszközök webes felülete, valamint a távoli asztali szolgáltatás is nagyon lassú, ellenben a TTL értékek kiválóak.

Kigyomláltunk minden egyéb szolgáltatást, de nem találtuk a megoldást. Ellenben csökkentet módban tökéletesen működik minden. Teszteltük XP-vel, GNU Linuxal, Win 8.1 (Dual-Core 2 laptoppal) (hagyományos biossal) valamint másik gépre távolról rájelentkezett megoldással és ezekkel a módszerekkel szintén kifogástalan a működés.

Megpróbáltuk azt is, hogy lehúztuk a switchet a hálózatról és elétettük egy mezei routert, de nem jártunk sikerrel, a jelenség továbbra is fen állt.
Ma reggel mesélte kolléga, hogy szombaton a kamera szervert leállították és akkor az eszközök webes elérése tökéletesen működött, viszont ma reggelre ismét lelassult. A kamerák esetén az MTU 2000-re míg az egyéb eszközök tekintetében 1500 hagyták. A kamerák full HD képeket sugároznak.

Tanácstalan vagyok a probléma megoldásának további lehetőségeivel kapcsolatban, ezért kérem szépen a segítségeteket.

Köszönettel: Kuszmusz

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

IP vagy MAC ütközés?
Esetleg valami routing gond?

Szerencsére nincs cím ütközés. A routing tábla is üres, csak az alapok vannak benne.

Kuszmusz

Egy ismerősöm keresett fel nemrég kísértetiesen ugyanezzel a problémával (még a rendszer is ugyan ilyen - nem lehet, hogy ugyanez? :) )
Végül nem én, hanem ő oldotta meg, de a kamera szerver -> kliensek kommunikáció volt a ludas. Mindjárt rákérdezek.

Köszi előre is ! :)

Kuszmusz

MTU 2000 -> a switchen a jumbo framek engedélyezve vannak?

Alapból engedélyezve van a HP V1910-eseken.
Elméletileg nincs kikapcsolva.
Kuszmusz

up

Hello,

szerintem fogjatok egy Network Monitort és nézzétek meg mi megy a hálón.
Különös tekintettel a kameraszerverre...
Én gyanakszom pl broadcast/multicast forgalomra. Utóbbit egyszerűbb switchek broadcast módon vagy szoftveres feldolgozással továbbítják és jó dugulást lehet elérni vele.

Üdv,
Marci

Megnézném első körben a portokon a forgalmat. Tud SNMP-t, egy mrtg-hez heggeszteni nem sok idő és legalább látszik, hogy ki mit fogalmaz.

Másik mód, hogy egyenként lehúzgálod a clienseket - a rögzítővel kezdve - és megnézed, hogy közben változik -e valami?

Nem tudom hány kamera van, de simán el tudom képzelni, hogy a rögzítő gigabites portját a kamerák forgalmai kitömik. És akkor azt nem is tudjuk, hogy hányan szeretnék nézni a rögzített képeket.

A V1910-es tud port mirroringot a lassú eszköz portját kellene kitükrözni (be szép szó) egy másik portra, ahová kellene dugni egy Laptopot/számítógépet és egy Wireshark-kal jól megnézni, hogy mi mozdul meg ott.

Így kiderülhet, hol a turpisság.

Krisz

Telefonközpont, VoIP

Szerintem simán bedugul a switch. Buffer/queue-t néztél már?
--
The Community ENTerprise Operating System

Köszönöm a tippeket, utánanézek, tesztelek, aztán mesélek, mi lett az eredmény...

Kuszmusz

Sziasztok!

Megfejtödött a rejtély. :D
Semmi köze nem volt a hálózathoz.

Egyik kolléga feltelepítette a Microsoft által felkínált videokártya driver frissítést és ez csinálta a hibajelenségt.
A rendszer teljes újratelepítése óta minden tökéletesen működik. Köszi mindenkinek a segítő hozzászolásokat.

Kuszmusz