VoIP telefonálás

 ( makgab | 2014. április 5., szombat - 16:41 )

Üdv!

A VoIP telefonálással mi a tapasztalatotok?
Milyen szolgáltatóval van tapasztalatotok?
Milyen szoftverrel lehet, érdemes Linux/Win alatt használni a VoIP számot? (Linphone, Ekiga? ill. X-lite?)

--
G.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

Nekem teljesen jó!
Náluk van egy számom: https://www.ephone.hu/ (és a cég ahol dolgozom, náluk előfizető)
Korrektek, gyorsak, tulajdonképpen annyi a kontaktom velük, hogy küldik a számlát. Kiesést nem tapasztaltam.
Asterisk-kel kapcsolódom, amire fizikai telefonok vannak kötve. Működik, nincs baj vele.
Klienst is használtam: x-lite
Windows phone-on pedig a linphone a tökéletes választás.
Linphone-t desktopon nem próbáltam, de ha olyan jó, mint telefonon, akkor felejtsd el az x-lite-ot. Az tele van reklámmal

üdv: redman

http://www.redphoto.hu

+1 az ephone-nak. total korrekt ceg.

annyit hozzatennek, hogy kimeno hivasra nem oket hanem a freevoipdeal-t hasznalom, sokkal olcsobb. vezetekes az free, mobil olyan 6 HUF / perc

Win: XLite
Android: Zoiper

nekem is van freevoipdeal-es accountom (egy éve töltöttem fel rá 10 EUR-t, most 9.01-en állok) eddig a MobilVOIP progit használtam, de tegnap rájöttem, hogy megy ez a beépített android soft klienssel is :D a progival az volt a bajom, hogy kicsit halk volt és mintha nem is olyan kevés delay lenne rajta.. bő 1 sec, az integrált kliens már jó hangos, de ezen is van delay kb ugyanannyi... így gondolom a szolgáltatáson van már ennyi.. ez másnak nem tűnt még fel, vagy mindenki együtt él ezzel és ez amúgy a normális?
azért az 1 eurocentért mondjuk pont nem érdekel, hogy csúszik a hang vagy sem, csak érdekelne, hogy másnak ilyen-e ez a szolgáltatás

[ szerk.: most vettem észre, hogy durván rádupláztak arra az árra, amit én tudtam, de még 2 centért sem fogok panaszlevelet írni :P ]

Nalunk nem csuszik a freevoipdeal, tobb keszuleken (okostelefonok wifi halozaton) is OK.

Nekem úgy tűnik, Voda irányába jellemző a lag, a többi magyar szolgáltató felé nem feltűnő.

Én Androidos készüléken sosem voltam igazán elégedett a késleltetéssel, saját VoIP-ra, LAN-on feljelentkezve sem.

VoIP adapterek, Symbian telefonok, Maemo/Meego rendszeren gyakorlatilag semmi késleltetés, Androidon olyan fél-egy másodperc nagységrendű.

A suttyomba árváltoztatás az tipikus, én feliratkoztam egy hírlevélre így mindig jön mail ha valami változik :)

http://progx.ch/home-voip-inscrmaj-3-1-1.html

+1 az Ephone-nak. Az Ephone és a Neophone van nálam felkonfigurálva, de az Ephone lényegesen stabilabb.

Emellett a webes felületen konfigurálhatod az átirányításokat, illetve a biztonsági korlátokat, így nincs olyan, hogy a családból valaki eltelefonál egy vagyont.

OpenNetworks-öt használunk több helyen, elégedettek vagyunk.
Nálunk főként Asterisk van, és azokon hardveres fónok, de ha szoftfónolni kell, akkor (Windows-on) a régebbi (még reklámmentes) X-Lite szokott beválni. Illetőleg, még anno, megvettük néhány példányban a "teljes verziójának" a licencét, azt EyeBeam-nak hívták.

Linuxra még nem találtam műszakilag tökéletes szoftfónt. Eddig akármelyikket próbáltam, mindegyik relatíve gyorsan megbukott. (Rossz/akadozó hang, túloldal által felismerhetetlen DTMF, stb.) A Linphone-t konkrétan el sem bírom indítani, mert valami ALSA-mizéria miatt egyből elszáll SIGSEGV-el. (Debian Wheezy/amd64)

Nekem Linux alatt a Twinkle a leginkább szimpatikus, ill. használható kliens, kár, hogy Debain alatt Wheezy-ben már nincs benne (nekem a Squeeze csomag maradt fenn), bár Jessie-ben megint benne lesz, ahogy elnézem. Gondolom, nem igazán fejlesztik már.

Pulseaudio támogatás nincs benne egyébként.

Nálam hangminőség jó, nem akadozik, DTMF működik vele.

X-Lite linux verzióval is rendelkezik bár már régóta nem használtam. Jitsi-vel régóta meg vagyok elégedve, tökéletesen működik és képes titkosított hang és videó kapcsolatra, ami nem hátrány a mai világban.


Normális HUP-ot használok!

+1 az OpenNetworks-nek. Ha vásárolsz tőlük ata egységet, bekonfigurálva hozzá ki. Azzal tökéletesen működik.

Igaz, hogy nem magyar VoIP szolgaltatonal, de kieses nelkul egy FreeSWITCH mogott
CSipSimple => Android
Jitsi => Windows, Linux
fut, mert van paranoia es a TLS autentikacio, valamint a zrtp fontos (lehetoseg) volt.
Valamint az egyszeru FAX kuldes papir nelkul oda vissza.
Eleinte en is ketkedve vagtam bele, de sztem 5-10 ev mulva ugyis a VoIP lesz a default.
Egy helyen epitettem ISDN kozpontot, de mint kiderult egy S0 porton csak ket aktiv session lehet, ami mondjuk meg nem tul sok a mai IT savszelesseg fuggvenyeben (belso halozaton biztosan nem).

En csak ajanlani tudom annak ellenere, hogy van meg hova fejlodni (es fog is).

A Quaestel-t ismeri valaki?

--
G.

Igen bevált. Több célközönségnek szolgáltatnak.
Használhatod céges környezetben az ő PBX szerverüket, de sajátot is állíthatsz be, ekkor rajtuk keresztül megy ki a PBX szervered.
Új megoldás, inkább magánszemélyeknek: http://universal.quaestel.com/
Itt ingyen reg. 200 Ft lebeszélhetőség teszt jelleggel. Ha letelefonáltad on-line szerződhetsz és 3000 Ft-ig van limited, ha magasabb limit kell, akkor hivatalosan szerződést kell aláírnod.
Ez utóbbi (Qlink Universal) inkább SIP kliensekre, okos telefonokra, PC-s alkalmazásokra van kihegyezve. Külső behívószámot is kapsz (nem melléket), tehát visszahívható leszel. Jó alternatívája a mobilos telefonálásnak, mindössze okostelefon+net kell.

E-phone mellett még velük vannak jó tapasztalataim: https://www.telefonalo.hu/

OpenNetworks, lásd fennt.

+1
Én is elégedett telefonalo.hu előfizető vagyok. Mivel sokat vagyok külföldön, így jelentősen tudom csökkenteni a kiadásaimat.
Zoiper Android klienset használok.

Nekem egy SPA3102 megy szépen, neophone 21-es ingyenes szám a bejövőknek, freevoipdeal.com a kimenő szolgáltató (most éppen 2 €cent a mobil, 0 €cent a vonalas MO-ra - 120 napig feltöltésenként, kapcsolási díj nincs). Ez egy Betamax klón, van Androidos kliensük, néha azt is használom gond nélkül.

Tarifák itt (vigyázz, sok helyen van kapcsolási díj+érdemes fake amerikai címmel regisztrálni, akkor nincs ÁFA sem ha Paypal-lal fizetsz):
http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-2.html

A 21-es szám azoknak lehet szívás akik téged hívnak. Egyes mobilszolgáltatók 80 Ft körüli összeget is képesek voltak elkérni percenként 21-es szám hívásakor. Évekkel ezelőtt volt felháborodás miatta. Azóta nem tudom változott-e valami.

Kivancsisagbol megneztem a Vodafone ASZF-t (112. oldal), most 20Ft/perc. ez egesz barati a regi 100Ft-hoz kepest :)

Igen, talán 2-3 éve szoktak le róla. (A két másik meg már korábban se csinálta, ott rendes vezetékesnek számított.)

Változott.

+1, annyi különbséggel, hogy nekem egy Linksys WRP400 a hardver, de a lényeg ugyanaz: befelé neophone, kifelé freevoipdeal. Ez persze egy egyszerű otthoni setup -- az nem derült ki, hogy otthoni vagy céges megoldást keresel, hány felhasználóra, stb.

[Feliratkozás]

Anno pár hónapja én is a FreeVoipDeal-el kezdtem, azóta SipDiscount, mert az (magyar irányban) még kedvezőbb. Összehasonlító táblázat például itt, de a SipDiscount jelenleg 1 eurocent / perc mobil irányba. Az összes magyar vezetékes szám természetesen ingyen hívható.

Bejövő számként nekem is egy Ephone számom van, kimenőnek két sipdiscount - attól függően hogy én, vagy párom használja.

Asterisk van bekonfigolva, Linksys SPA922 telefonnal. Ez egy extensionnel rendelkező készülék, viszont az asteriskkel remekül megoldottam a kívánságokat (kösz, Medve!).

A legnagyobb előnye a betamax alapú szolgáltatóknak az, hogy egy gyors azonosítás után képesek "odahamisítani" a számodat, azaz nem ismeretlen lesz a hívó, hanem te, a saját megszokott számoddal.

Számomra ez a legizgalmasabb része.

20 hívásból mondjuk 2-3 szar, azaz recseg. A többi esetben kifogástalan a hangminőség - nekem ez a tapasztalatom.

Valószínűleg kipróbálom a SipDiscount nevezetű csodát. Eddig a FreeVoipDeal-t használom, de amiért drágult a Magyarországra történő hívás és hamarosan már egy euró se lesz a számlámon váltok szolgáltatót.

Most talán a legjobb ár a Browsercalls
Hungary (Mobile) € 0.0014 € 0.0017

Igen, kb. 50 filléres mobil percdíj.

Azt a jó büdös..., ezt hogyan csinálják? :D, 50 filléres mobil percdíj, ez csodaszép. Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat. Előfizettem, csináltam egy teszt hívást, tökéletes a minőség. A 0.017-hez képest a 0.002 az nagyon baráti ár, még egyszer nagyon szépen köszönöm a tanácsodat.

A biztonsági frissítésekért felelős szakértő(k) megspórolt fizetése miatt tudnak ilyen olcsók lenni. https://lastpass.com/heartbleed/?h=www.browsercalls.com :-(

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

A hazai nagy szolgáltatóknál feltöltős mobil percdíj 40-50 Ft, náluk 0,5Ft . A frissítésért felelős szakértők fizetése elviszi a telkó cégek bevételének 99%-át, már el is kezdetem átképezni magam. ;)

Ott más sumákság is lehet, lévén, hogy ha az "XY" szolgáltató a T-mobile irányába továbbít egy hívást és a T-mobil azt végződteti egy ügyfelének mobilján, akkor a T-mobile szépen kiszámláz "XY" szolgáltatónak (amiből az "XY" szolgáltatónál kialakul a percdíj).
Na most e szerint a T-mobile-nak max. 0.5Ft alatt kellene kiszámláznia percenként a hívásokat, hogy "XY"-nak még haszna is legyen, ami teljes képtelenség.
Ebből az jön, hogy vagy veszteséget termel az általatok említett cég vagy valahol csúnyán sumákol. Pl. felnyomott PBX-eken forgalmaz vagy ? Passz...nem tudom, de így ebben a formában nem kerek.

Nem valoszinu, hogy muszaki ertelemben sumakol, kozismert, nagyban jatszo ceg egyik markaneve. Vagy eliras (mas hivascelok nem ennyire olcsok), vagy akcios limitalt ideig, vagy az arlistat osszeallito ember kedvezett maganak.

Gyorsan tegyük hozzá hogy nem csak a percdíjat kell figyelni, a klónok egy részénél kapcsolási díj is van, itt egy táblázat:
http://progx.ch/voip/UK/fee.php

linphone acc nekem bevált

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Biztos én vagyok a béna de az Ekiga-t nem tudom jól beállítani a sipdiscount.com - hoz, Linuxon (wheezy), segítene valaki? Router nélkül, direktben - ADSL - is próbáltam, mert egy oldalon STUN szerver is megvan hozzá adva, a programban ilyet nem találtam
Ezek alapján próbálkoztam

1: http://vimeo.com/878398

Ez Ubuntu alatt, az én szoftverem máshogy néz ki, a SIP protokolt nem lehet kiválasztani

2: http://www.voipvoip.com/ekiga/

Persze voipvoip behelyettesítve a sipdiscount.com -al

Beállításoknál kimenő proxy : sip1.sipdiscount.com
Továbbítási URI: sip1.sipdiscount.com al illetve simán
sipdiscount.com -al is próbálva a hiba: A szoftver Online állapotot jelez de a Felhasználói fióknál: nem lehet regisztrálni (hibás kérés)
Ha jól értem, nem kell Ekiga accountot csinálni
Portot kell megadni a sipdiscount.com után vagy mit csinálok roszul?

kösz

Nem tudom a sip1-et honnan szedted, de sima sip szerintem.

SIP port : 5060
Registrar : sip.sipdiscount.com
Proxy server : sip.sipdiscount.com
Outbound proxy server : leave empty
Account name : your SIPDiscount username
Password : your SIPDiscount password
Display name/number : your SIPDiscount username or voipnumber
Stunserver (option) : stun.sipdiscount.com

Szia AIRLAC

Köszönöm a választ
1 pár pillanatig volt a felhasználói fiók "Regisztrálva", de telefonálni nem lehetett
Utánna azóta sem "Regisztrált" a fiók
Mostani hibaüzenet:

A túloldali gép offline
Felette a Zöld gomb világít és Online-t ír ki
SIP portot sehol sem lehet megadni ezen az Ekiga-n
Rendszer:
Wheezy Linux User 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.57-3+deb7u1 x86_64 GNU/Linux

http://kepfeltoltes.hu/view/140604/455736128K__perny__k__p_-_2014-06-04_-_00.20.25_www.kepfeltoltes.hu_.png

http://kepfeltoltes.hu/view/140604/K__perny__k__p_-_2014-06-04_-_00.29.19_www.kepfeltoltes.hu_.png

És bezárni sem lehet sokszor a kilpéssel sem, csak a ps -a és kill xyxy parancsal
kösz

up