adatszolgáltatás a weboldalon

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek? Most ez komoly?

http://www.wp-suli.hu/egyebek/adatszolgaltatas-weboldalon/

Üdv: redman

Hozzászólások

Ha ezt tényleg büntetnék, akkor csilliárdos bevételük lenne belőle.
Nem is találkoztam olyan oldallal ahol ez fel lenne tüntetve, még azokén sem akik ezt a szöveget hirdetik.

Ha a kocsiból csikket kihajigálókat büntetnék, meg azokat akik nem állnak meg a zebránál, abból is csilliárdos bevételük lenne.

"Nem is találkoztam olyan oldallal ahol ez fel lenne tüntetve..."
http://www.telekom.hu/rolunk/impresszum
https://www.allianz.hu/www/hu/impresszum.html
http://www.bosch.hu/scripts/windows/impressum/
http://www.mav-start.hu/impresszum.php

"...még azokén sem akik ezt a szöveget hirdetik."
Akkor ez mi? http://www.pagonymedia.hu/kapcsolat/

"Ezek nem a tárhely szolgáltatójuk adatait írták ki..."
1. Fenti linkeken saját szerverről futó oldlak vannak, önmaga a szolgáltató, tehát a hiányolt adat is ott van.
2. Ha a kukutyinhosztingnál futna de nincs ott az információ, akkor sem történne semmi, mivel ez csak június közepétől kötelező.
3. A hosztingcég székhelyének feltüntetése akkor kötelező, ha a weboldalon kereskedelmi tevékenység történik. Ha az adott domain-en nem történik értékesítés, akkor nem.

"már korábban is kint voltak..."
Bármily meglepő, de épp arról volt szó, hogy x nem látott ilyet korábban, ezért szerinte ilyen nincs. Erre ment a link, hogy márpedig volt ilyen. Szép tőled, hogy ezt te is alátámasztottad linkekkel, nagyon köszönöm. :)

Ez nem január 1. dolog, az eker törvényben már benne van évek óta...

"FIGYELEM: ha nálunk van a tárhelyed, akkor kérlek, a következő szöveget tedd ki a weboldaladra:"

Sima reklámtevékenység a cég részéről...
-------------------------
neut @ présház

Ha jól emlékszem akkor február 28-án jelent meg a közlönyben egy kormányrendelet, ami egy 2011-es EU-s megállapodás manifesztuma. Ez junius közepén lép majd hatályba és megköveteli az ÁSZF átszabását és a pontos cégadatok impresszumban való feltüntetését. A reklámtevékenység gyanúja tiszta sor (valószínűleg igaz is), de jogszabályi alapja van.
Hülyeség lenne nem odaírni minden adatot, ha egyszer semmiből nem áll kiírni. A büntetési tétel ugyanakkor 100-300k HUF pénz is lehet. Minek kockáztatni?

2014. január 1-vel ugyanis módosult a jogszabály (a 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről)

A jogszabály az jogszabály, a törvény meg törvény... Szóval az se tudja miről beszél, aki az írást kirakta.

Egyébként tényleg benne van a tárhelyre vonatkozó kitétel. klatty
De mondjuk oké, kiküld a szolgáltató egy körlevelet, hogy tegyék ki az elérhetőségeit. Mit tud tenni, ha nem teszik ki?

Idézet az Alaptörvényből:

„ Jogszabály a törvény, a kormányrendelet, a miniszterelnöki rendelet, a miniszteri rendelet, a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete, az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendelete és az önkormányzati rendelet. Jogszabály továbbá a Honvédelmi Tanács rendkívüli állapot idején és a köztársasági elnök szükségállapot idején kiadott rendelete.”

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

"A jogszabály az jogszabály, a törvény meg törvény..."
Nem akarlak megsérteni, de a jogszabály egy gyüjtőfogalom, úgymint törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet, stb. Pl. sokan nem tudják, hogy a KRESZ nem törvény, hanem KPM-BM együttes rendelet (Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium ill. Belügyminisztérium).
Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogy nem ő tudja tévesen. :)

szerk.

Látom közben már más is leírta.

Lehet mindent kulfoldrol hosztolni majd. :)

Akkor az nagyon külföld kell, hogy legyen, mert EU-s direktíva végrehajtásának eredménye a 45/2014-es kormányrendelet, úgyhogy az EU-n belüli szolgáltatók kiesnek. Másfelől hiába van külföldön a hosting, ha a cég a NAV számára utolérhető.
Egyébként nem látom a külföldre menekülés értelmét. Az előírt, feltüntetendő infók 90%-a nyilvános adatbázisokban hozzáférhető.

lehet, hogy en ertelmezem rosszul, de szamomra a torveny 1§ 2. bekezdese azt mondja, hogy ezt nem kell megtenni, ha EU-s orszagbol szolgaltatsz. Remelem van jogasz aki, pontositja, ha rosszul ertelmeztem.

A felreertesek elkerulese vegett, semmi bajom, ha ceges adatokat kell feltuntetni egy weboldalon, de minden egyeb az oldalra, az uzemeltetore vonatkozo adat feltunteteset nem erzem indokoltnak. Szamomra, ez annyit jelent, hogy hoztak egy torvenyt amely alapjan lehet novelni a koltsegvetes bevetelet.

Én is kicsit erősnek érzem,hogy kinek mi köze hozzá, hogy én melyik céggel vagyok kapcsolatban a hostolást, ill. a tárhelyet illetően. Ez csak rám és a szolgáltatómra tartozik. Másrészt nálam ez felvet bizonyos adatvédelmi kérdéseket is. Ez olyan, mintha hoznának a egy törvényt arra,hogy a posta bármelyik levelem, ill. csomagom kinyithatja és elolvashatja, ellenőrizheti annak tartalmát.

Másik oldalról lehet belőle statisztikát gyártani, továbbá ha ezt mindenki nyilvánossá teszi, akkor kereskedelmi szempontból is fel lehet használni az adatokat. Pl.: ajánlatok más hosting cégektől. A hátam közepére sem kívántam ezt, mert látom mi alakulhat ki belőle.

"Ez csak rám és a szolgáltatómra tartozik."
WHOIS-t meg be fogják tiltani? Vagy hogy?

"Ez olyan, mintha hoznának a egy törvényt arra..."
Hoztak egy törvényt arra, hogy az egyébként nyilvános adatbázisokból összeszedhető adatokat tüntesd fel a _fogyasztók_érdekében_. Fogyasztóként én ennek speciel örülök.

Nem tüntetem fel, mert sem a NAV-ra, sem a felhasználókra nem tartozik, hogy milyen tárhelyen van a weboldal. Nem véletlenül van külföldön a weboldal, csak ne akarjanak semmit sem lefoglalni.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

ha jól értettem, akkor blogra nem kell kirakni, ha a blogra adsenst rakok ki akkor már oda is ki kell írni a név, cím elérhetőség?

Milyen vállalkozásokra vonatkozik ez a törvény? Én azt hittem ez csak online értékesítő (gyak webshop, voip, ebook szolgáltató, stb..) cégekre vonatkozik. Például kávézónak is ki kell tenni? Nem ad el semmit online, csak egy ismertető oldala van.

A linkelt oldal szerint csak ha a weblapon keresztül történik értékesítés, szóval jól tudtad:

"Mikor kötelező megadni a tárhelyszolgáltató adatait?
A törvény szerint minden esetben, ha a törvény hatálya alá tartozik az oldal, vagyis ha kereskedelmi tevékenység (szolgáltatás, vagy termék értékesítése) folyik az oldalon."