Nvidia Optimus Gentoo-n

Fórumok

3 napja nem jutok dűlőre vele, hogy hogyan lehetne beüzemelni az Optimust az Nvidia saját (nem bumblebee) driver-ével (325.15). Nagyon sokszor maga az X sem indul el, ha véletlenül el is indul, akkor is fekete képenyő van, amire több helyen írják, hogy lépj be vakon és menni fog. Csakhogy hiába rakom bele az .xinitrc-be a kívánt sorokat, ígyse történik semmi.

Valakinek sikerült ezt már megoldania?

Hozzászólások

Ugyan nem Gentoo alatt, de igen sikerült. Többször is, most is használgatom.
Ide írtam a Mint/ubuntu megoldást, egyelőre a többihez nem volt időm.

Viszont a project oldalán található leírás jól szokott működni, és nem szabad hallgatni az "írd át az akármit az ekszorgban" szövegre, mert az Optimusnál nem működik.

De mivel most jól kipróbálom a Clipmant a telefonomon ezért ide rakom amit odaírtak:

layman -a mva
emerge -j2 bumblebee

Ezután hozzá kell adnod a felhasználódat a bumblebee csoporthoz, majd relog azzal a felhasználóval. Utána érdemes egy tesztet indítani az optirun glxgears (vagy glxspheres, amiben több a 3D) paranccsal.
Ha nem dob hibát nyertél, legtöbbször megoldja az eddigi megjelenítési, fogyasztási problémákat is.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ha jól tudom, azzal még senkinek sem sikerült életre kelteni. Különben már én is azt használnám. Sőt, az abszolút rolling release Manjaro (Arch) is azt használná, de nem így van.
Ha menne, akkor valszeg 0 hegesztés nélkül, OoB kellene mennie mint win alatt.
Igaz, szeretném ha nem lenne igazam.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)