Cups duplex nyomtatás

 ( anonym21 | 2013. július 8., hétfő - 9:32 )

Sziasztok!

Adott egy Ricoh Aficio 171 és egy Rico Aficio 201 típusú nyomtató. A problémám, hogy a duplex nyomtatást szeretném rá megoldani. A rico aficio 171-hez találtam drivert, amiben van duplex lehetőség, be is állítottam, de a több oldal ugyan úgy külön lapokra megy.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia, most próbáltam 171-el nekem megy több oldalra is, gond nélkül.
CUPS 1.5.4
opensuse 12.3/3.7.10-1.16-desktop
ezzel a ppd driverrel:http://www.openprinting.org/printer/Ricoh/Ricoh-Aficio_MP_171
Libreoffice-ból nyomtam 4 oldalt 2 lapra, a duplexnél a long edget választotam.

A drivert innen töltöttem én is. A kérdésem az hogy csak akkor nyomtat duplexben a nyomtató, libre officne-nál megmondom neki, hogy több oldalas nyomtatást szeretnék? Automatikusan ha több oldalt küldök akkor nem?

Igen. Az erre képes nyomtatóknál általában be lehet állítani, hogy alapértelmezetten többoldalas vagy egyoldalas nyomtatást preferálja.
szerk. Az utolsó kérdésed nem teljesen értem, ha több oldalt küldesz a nyomtatóra és nem állítasz semmit akkor a default lesz érvényes, általában ez az egyoldalas nyomtatás szokott lenni.

A cups-ban be van állítva a duplex. Csak kell-e még mondjuk pipálgatnom vagy lehetőségek közül választanom a nyomtatás előtt?

Ja, azt nem néztem, nekem alapból ki van kapcsolva és én kapcsolgatom kézzel ez ugye működik is, majd holnap ránézek, hogy ha én is beállítom defaultnak a cupsba akkor mi történik.

szerk.: kipróbáltam és nekem akkor is működik, ha defaultba beállítom a duplexet.

értem, vagyis ha linux alól valamilyen szövegszerkesztőből vagy dokumentum kezelőből ráküldesz több oldalt akkor automatikusan duplexbe nyomtat?

Igen.