Szkenner tervezés

 ( LouiSe | 2013. május 6., hétfő - 14:59 )

Egy indulni készülő projekthez keresek olyan társa(ka)t, aki(k) jártas(ak) lapszkennerek működésében, esetleg tervezésében, gyártásában, beleértve a mechanikai és az elektronikai részeket is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://www.youtube.com/watch?v=ko5Efkb4TqA

mondjuk ezt tobb, mint 20 eve epitettem, 12 evesen :) es azota nem is nagyon foglalkoztam a scanneles temaval... leszamitva hogy - azt is vagy 15 eve - irtam dos-os drivert egy win-only scannerhez ;)

ha nem talalsz naprakeszebb scannergurut akkor azert keress meg, hatha tudok segiteni :)

A'rpi

12 évesen? Az igen, szép munka :)

alapanyagok: ifa ablaktorlomotor, kakaosdoboz, fenycso kondenzatorok, liftkapcsolo, radir, kikukazott elektromos irogep-vaz stb... ehhez kepest mar az is csoda hogy mukodik :)
az meg plane, hogy 20 ev utan eloasva meg mindig mukodik :)

A'rpi

Köszi, már régebben láttam ezt a videót, ütős! :)

LouiSe
http://louise.hu

Baromira utálom az összes lapszkennert, mert a gyors is lassú. Gondolkoztam már rajta, hogy egy fényképezőgépet kellene az íróasztal egyik sarka fölött állványra telepíteni, ha odahelyezek egy lapot akkor lelövi körbevágja torzításokat kompenzálja és fehéregyensúlyt beállítja. Sztem nem egy kivitelezhetetlen dolog.

nem az, van is ilyen cucc gyarilag is, de a felbontasa fenyevekre lesz a mai lapscannereketol. mondjuk szovegre, ocr-re talan eleg lehet az is.

A'rpi

Nagymennyiségű (több száz) régi dokumentumot "szkenneltem" már így évekkel ezelőtt. Az eredmény teljesen kielégítő, az eljárás sebessége pedig sokszorosa a lapszkennerének. A tapasztalat az, hogy természetes fényben jó csinálni, bár a klasszikus repróállványhoz két lámpa is volt, néha azokat is használtam. Utómunka persze van vele, de az a másikkal is van.

biztos hogy gyorsabb ?
lapszkennerek be 100 lap zöld gomb és pillanatok alatt kész.
legalább is a mai nagyobb printerek már tudják, tud menteni majdnem mindenféle tarolóra.
és a felbontása sokszorosa a fényképnek.
egyébként meg nagy csodát ebben a témában kitalálni nem igen lehet.

100 db tök sima A4-es lap esetén lehet, hogy gyorsabb. Egyéb esetekben nem vagyok benne biztos...

Ennyiért nem csoda :-P

Egyszer láttam ilyet működés közben. Beleszórtak egy marék meglehetősen gyűrött papírt, mindenféle méretben és színnel, majd a cucc berángatta őket, másodpercek alatt beolvasta és legyűjtötte róla az adatokat. Már nem emlékszem a poénra, de az alap volt, hogy a vonalkódokat azonnal olvasta, illetve azt hiszem hogy a kézzel kitöltött formokat is. Brutális szerkezet, de nem vállalkoznék rá, hogy építsek ilyet :D