Erdekes halozat

 ( r1pp3rj4ck | 2012. december 26., szerda - 2:08 )

Karacsonyra hazajottem a csaladhoz, es eszrevettem, hogy hihetetlenul lassu a net, szoval megneztem, hogy nez ki a halozat. Kicsit megijedtem. Szoval van ket router, legyen X es Y. Az X router az, amelyik csatlakozik a netre, oszt WiFi-t, kabelen ra van kotve egy gep es az Y router. Az Y routeren 4 ethernet port van es egy DSL, az X router az egyik random portra van bekotve. Ez is oszt WiFi-n is, IPTV is be van dugva es egy laptop is. wicd-el csatlakozva az Y routerhez atdob X-re (ESSID ugyanaz), egeszen addig, amig X-ben van antenna - ha a wicd mar nem latja X-et, akkor az Y-hoz is enged connectelni. Viszont mindket esetben csak az X routert, az IPTV-t es a connectelt gepeket latom a halon (nmap -sP 192.168.0.0/16), Y-t viszont nem. Tudnatok segiteni kitalalni, hogy mukodik ez a LAN?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mivel 2x elolvastam és már nagyjából látom magam előtt sztem ott valami el van dugva. Leírás alapján az Y router lenne a fő router, amit a szolgáltató ad. Annak gondolom 1-3-ig IPTV port 4 pedig net. És erre a 4. portra kellene rádugni az X routert ami csinálja majd neked a netet. Jah és az X-nek adnék külön SSID-t csak azért... Ha esetleg mind a kettőt a szolgáltatót biztosítja akkor nem biztos, hogy belenyúlnék.

Szerintem y routernek be kell loni, hogy ne legyen dhcpje, ha esetleg ugyanaz lenne alapbol az ip cime mint a masik routernek, akkor azt is atallitani, aztan lan portot lan porttal osszekotve mehet, nekem 3 router is van igy osszekotve

Azt hittem azért nem értem, mert talán már sokat ittam :) Aztán 3. olvasásra leesett a struktúra

http://kovisoft.hu