java könyv magyarul

Fórumok

java könyv magyarul

Hozzászólások

Sziasztok !

Mint látom nem csak nekem van Java doksiban hiányom,
az alapvető témákat illetően rendelkezem ezzel-azzal.

Ami a fejlesztő-környezetet illeti Netbeans-al foglalkoznék,
de nem találtam hozzá semmi (nem angol) doksit.

Esetleg tud valamelyikőtök Netbeans-ról web-es doksit, esetleg
elérhető írott anyagot ez ügyben, ha lehet magyarul,
mert "nem beszélni jól angol".

Köszönettel : Xenomorph

Ha pedig profi módon akarod megtanulni, akkor is elengedhetetlen a JDK, majd ha már profi 8) vagy akkor megvehetsz magadnak Borlandot v vlmi mást. Amúgy a JDK-ban található Forte for Java c prog nagyon profinak tűnik, most kezdtem el ismerkedni vele, és mindent +könnyít (debug, compile, tesztfuttatás, stb.).

Ha mar Forte for java, akkor érdemes megnézni a Netbeans-t is, olyan mint a Forte, csak jobb és ingyenes (netbeans.org )Ebből teszik át a Forte-ba a bevált cuccokat.

Hello, most kezdek ismerkedni a java-val. Melyik könyvből lehet az alapokat megismerni / melyiket érdemes megvenni?
Köszi

http://www.kiskapu.hu/main.php?TALLOZO_UJKAT=120007701&SHOW_BODY=tallozo
--- Kiskapu/Programozás/Java
SZVSZ.: mindegy milyen könyvet veszel, mivel az, hogy megtanulsz-e programozni, nem a könyvön fog múlni...

Ezért írtam, hogy nem Biblia. Bizonyos részeket jól elmagyaráz, bizonyos részeket elnagyol.

Ha tudsz angolul, az o'reilly féle "java in a nutshell"-t ajánlom

[quote:42aabbedd0="Faceless"]
"Angster Erzsébet: Objektumorientált Tervezés és Programozás"

Üdv.
Nem ezért de én megnéztem ezt a könyvet és elég siralmas..
.. én ezt nem ajánlanám.
Én a Java 2 Útikalauz programozoknak-ból "tanultam" meg,
aminek egyetlen hibája, hogy néhány szerzője teljesen idióta módon
a példaprogramokban "magyaros" neveket használt.
Fri

Na akkor en is ajanlok ket angol darabot, amit ingyen pdf-ben le lehet tolteni a net-rol es egeszen jol lehet beloluk tanulni.
Bruve Eckel: Thinking in Java, 3rd edition.
es Bruce Eckel: Thinking in Patterns (Problem-Solving Tehniques using Java).

Hali! Én is most tanulgatom a Javat és az a tapasztnyalatom, hogy tényleg szinte mindegy melyik Java könyvet veszed +, mert az alapokat mindegyikből jól lehet +tanulni. Jobb az ha esetleg bemászol a könyvtárba és onnan kiveszel aháhyat találsz és így pl 2 könyvből egymást kiegészítve tanulhatod + az alapokat (Én is így csinálom :-)). Jó + a JDK-ban (nekem a 2. CD-n) található tutorial (de azért a könyvet sem szabad hanyagolni, a legjobb ha párhuzamosan minnél több forrásból tanulunk). Ha pedig profi módon akarod megtanulni, akkor is elengedhetetlen a JDK, majd ha már profi 8) vagy akkor megvehetsz magadnak Borlandot v vlmi mást. Amúgy a JDK-ban található Forte for Java c prog nagyon profinak tűnik, most kezdtem el ismerkedni vele, és mindent +könnyít (debug, compile, tesztfuttatás, stb.). Saját példámból javaslom, hogy inkább csak akkor vegyél + egy drága könyvet, ha azt nem tudod sehonan kikölcsönözni, letölteni, vagy ha annyira tetszik hogy kell 1 otthonra, vagy ha annyi pénzed van hogy megengedheted magadnak hogy havonta akár 10000 Ft. :x fizess 1 v2 profi könyvért. Én pl ehhez csóri vagyok :( , a pénzemet inkább hardware-ra költeném, :!: mint könyvekre, vagy LEGÁLIS softwarewre ezért havonta benézek a könyvtárba és hazaviszek vagy 2 500 oldalas könyvet és otthon suli után olvasgatok :roll: . ( :twisted: Na jó csak második hónapja vagyok autodidakta, mert azelőtt kicsit elfoglalt a suli, de most hogy lazán kihoztam a 4.00 átlagot, nem hajtom magam, hogy jobb legyen, inkább vlmi hasznosat tanulok ami még érdekel is! :-)) 8O :wink:

Nekem van egy Java könyvem, amit már nem akarok használni,
- másba fogtam - ha érdekel kb feleáron odaadom.

Nyékiné G. Judit
Java 2 Útikalauz Programozóknak 1.3 I-II. kötet
Megtalálod a linken, amit metalmano küldött.

Sebők Norbi

Ha Norbi nem él az elővásárlási jogával, és tudunk találkozni valahol a Tatabánya-Komárom-Győr tengely mentén, én ajnánlok érte 4000 ft-ot!
Gerely

[quote:159ff6b15b="Anonymous"]Ha Norbi nem él az elővásárlási jogával, és tudunk találkozni valahol a Tatabánya-Komárom-Győr tengely mentén, én ajnánlok érte 4000 ft-ot!
Gerely

Én főként Budapest-Nagykáta-Szolnok tengely mentén élek.
De postán szerintem megoldható.

Sebők Norbi

Ha valakinek meg van még a Nyékyné G. Judit: Java 2 Útikalauz Programozóknak 1.3 című könyv I-II. kötete jó állapotban és nincs már rá szüksége, akkor vevő lennék rá.

Üdv!
Anno megvettem ezt a könyvet (ISBN 963 545 334 5). Évek óta nem láttam java kódot. Legutóbb az Angster féle két kötetes volt a kezemben, de nem tetszett :( Most újra nekiláttam a java alapjainak ezzel. És találtam egy olyan dolgot (még az elején), hogy a könyvben leírt példaprogram (CBetetkonyv_haszn2.java) eltérő módon műxik W2K SDK és Linux (debian etch) SDK alatt. A könyvben levő példa (debuggolás után :) ) lefordul W2K alatt, de debianban levő (szerintem a .deb-ből telepített java cuccossal) csak akkor fordul le, ha kiegészítem a forráskódott és package-ba rakom a kívülről használt osztályt. Nem ugyanazok a kezek készítik a compilert ide is oda is? Miért van ilyen különbség?

Más: Bár nem tartom jónak az Angster könyvét, de a google segítségével pótolható sokminden :)

Ok, ha a másik srác nem jelentkezik, a gloom kukac freemail pont hu címen elérhetsz!
Gerely

Szerintem ebben a műfajban a Nyékyné szerkesztette ELTE-s java könyv megkerülhetetlen :). Itt találsz egy "kivonatot" (példaprogramok):

http://java.inf.elte.hu/java-1.3

Sok sikert ;)

Nyékyné G. Judit: Java 2 Útikalauz Programozóknak 1.3 című könyv I-II
és a Java Felsőfokon könyv érdekelne 8O

Szerintem felesleges pénzt kiadni.... :roll: amikor a neten is elérhető egy csomó anyag főleg ha javaról van szó.....
Ajánlom a következő linket:
http://www.maththinking.com/boat/booksIndex.html

ja és a forráskódokat érdemes nézegetni...
egy-két egyszerűbb példát bárhol találsz

Jó böngészést
:lol:

[quote:c6dfedb1e0="kollanyi"]Hello, most kezdek ismerkedni a java-val. Melyik könyvből lehet az alapokat megismerni / melyiket érdemes megvenni?
Köszi

hat elkezdeni barmelyikkel lehet, de folytatni egyikkel se. Olvass sok doco-t, meg olvasd a TSS-t meg a developerworksot, es naponta zarandokolj a codehaus es a jakarta oldalakra :)

[quote:e01fc3c1f2="Cocogany"]Ha valakinek meg van még a Nyékyné G. Judit: Java 2 Útikalauz Programozóknak 1.3 című könyv I-II. kötete jó állapotban és nincs már rá szüksége, akkor vevő lennék rá.

A dolog tárgytalanná vált, mert sikerült hozzájutnom.

Az LSI gondozásában is megjelent egy egész jó JAVA könyv, nem a biblia, de meg lehet tanulni ebből is:

"Angster Erzsébet: Objektumorientált Tervezés és Programozás"

Két kötetes, az első teljesen az alapoktól indul, nem feltételez előzetes programozási tudást (ennek megfelelően tényleg nagyon alapvető dogokat ír le, és ebben a kötetben csak egyszerű "konzolos" programokat mutat). Az izgalas a második kötet, ebben szinte minden benne van ami egy kezdőnek kell. (file kezelés, grafika, rendszer, nyomtató kezelés, futtatható file készítése, stb., stb.)

Nem feltétlenül a könyv hibája, de nekem az Angster-féléből nem sikerült megtanulnom Javaul.

Amiből sikerült, az nem magyar, de hátha jól jöhet még valakinek: az O'Reilly-ék Head First Java 2nd Edition könyve szerintem zseniális, 8 rugó körül rendelhető pl az Amazon-on. Ez a 2nd Edition már Java 1.5-öt is tárgyal.

Kezdőknek szerintem nagyon klassz fórum a Javaranch Saloon is.