FrameBuffer Kérdés

 ( Anonymous | 2003. április 23., szerda - 9:30 )

FrameBuffer Kérdés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hogyan lehet a woodyban kikapcsolni a frame buffert.

Appendelni kell a lilo-ban ??

Már probáltam mindenfélét a lilo.conf-ban, el is indul de amikor a kernel elindul és fb0 device staring akkor ez a "naccerü" integrált i845 vga teljesen behal. Megnő a kép és elmegy a szinkron.

Sehol nem találom, hogyan lehet a VGA-t kikapcsolni...

Előre is köszi

vga=num

bootparameter segitsegevel lehet kivalasztani a modot.

Ha jol emlekszem, akkor a kis szamjegyek a normal uzemmodok. Tehat a 0-as sorszamu a hagyomanyos 80*25-os. Van meg a 7-es vagy 9-es a 80*40/50... (nem emlekszem mar pontosan)

Ha a vga parameter >100 erteket kap, akkor az mar fb-re vonatkozik. Ertekkel beallithato felbontas, szinmelyseg.Szoval a vga=0 -val probalkozz kezdetben, aztan egyre nagyobb ertekkel.{asm}

vga=askes tudsz valasztani a listaboludv:z

A megoldás: video=vga16ff (ha a syslinux boot képernyőjénél F3-at nyomsz akkor írja)Nekem viszon az lenne a kérdésem hogy tud-e valaki olyan módszert amivel át lehet állítani a frissítési fekvenciát framebufferes console alatt? (kifolyik a szemem a 60Hz-től)

Úgy láttam a maxtorfb tud ilyet de én sima vga16/vesa-t használok nvidia-val.köszi.______

cstamas

na mégegyszer: video=vga16:off

Hali!Az /etc/fb.modes file tartalmazza az fbset segédprogram számára a beállítható módokat. (szóval fbset mode-spec, de man fbset).Ha bootoláskor akarod megmondani a dolgot, akkor lilo-nál append, grub-nál simán a kernel-sor után írni:

video=:x[-][@refresh]

ahol a driver, az fbdriver neve (ja, egyenlőre (2.4.20+) csak az ´ami´, ´aty128fb´, ´atyfb´ és a ´tdfx´ driverek támogatják ezt... a boot alatt történő válogatást (hehehehe...) )A ´vesafb´-nél létezik az a bizonyos video=nnnn, vagy ask, dehát, sajna a VESA szabvány nem támogatja a frissítési freki beállítást, úgyhogy . Állítólag a 3.0-ás VESA már ad módot erre, csak a ´vesafb´ írója még nem talált hozzá specifikációt, meg nincs 3.0-ás kártyája... (úgyhogy, akinek ilyenje van, munkára fel ...)ZsiráfU.i.: ja, a ´vesafb´-nél természetesen az fbset nem működik, mivel a VESA real módú felületet ad, a linux meg khmm... khmm.. protected módban futogat... és szóval, valami olyan erőlködés kéne, mint az X ´int0x10´ vagy mi a nyavaja... , dehát ezt a kernelnél nem biztos, hogy kultiválnák...

Hali, a helyes sor: (legalábbis remélem, most nem nyel el semmit)

video=<driver>:<xres>x<yres>[-<bpp>][@refresh]ZsiráfU.i.: trey! Ide is igazán tehetnél egy előnézetet!!!