GeForce4

Fórumok

GeForce4

Hozzászólások

Helló mindenki,múlt 7n írtram erről a problémámról,de azóta sajna nem kerültem net közelbe.Az a helyzet,hogy most múlt 7n fel raktam a WOODY r1-et, de olyan gondjaim adódtak,hogy:
1.- nem tudom melyik Vkártya drivert rakjam a kernelbe( az nv nem ment már próbáltam,de nem volt OK. a Tornado GeForce4 Ti 4200-ammal),most VGA drivert használok ne cikizzetek, elég bajom van anélkül is!
2.-nem talál hangkártyát=> most néma a gépem 3.-a PS/2netscroll egérdriver nem műxik csak a PS/2 egérdriver
sz@rul megy a gépem & ez gáz.Nem akarok xp-re visszatérni! Ja meg a data DVD-ket sima mountolással,ugyanúgy mint a sima CD-ket lehet olvasni,ha OK a DRIVER?SOS!

Nézd át a fórumot. Trey egyszer már leírta hogyan kell gyári Nvidia drivert telepíteni. A DVD-t nem is kell mountolni, ha mplayer-rel akarod lejátszani, ráadásul a vinyóról is ugyanúgy tudja kezelni mint a lemezről.

Nekem is Geforce4-em van és a következő módon oldottam meg a drivert. Ha van netbe van kötve a gép akkor töltsd le a nvidia-glx-src csomagot (pl a http://ftp.hu.debian.org/debian/pool/contrib/n/nvidia-glx-src/nvidia-glx-src_1.0.4191-1_i386.deb) címről illetve a kernel (http://ftp.hu.debian.org/debian/pool/contrib/n/nvidia-kernel-src/nvidia-kernel-src_1.0.4191-2_i386.deb) csomagokat, ha nincs akkor is töltsd le de akkor az nvidia oldaláról a bináris drivereket is (tar.gz-k). Utána tedd fel a két csomagot (dpkg -i nvidia-kernel-src_1.0.4191-2_i386.deb nvidia-glx-src_1.0.4191-1_i386.deb) utána a /usr/share/doc/nvidia-glx-src illetve ugyanott az nvidia-doc-src könyvtérban részletes útmutatót találsz az installálásról. Leírja hova tedd a két bináris csomagot azokat honnan töltsd le. Hogy járj el "gyári" kernel esetén illetve saját kernel esetén. Utána javaslom a dpkg-reconfigure xserver-xfree86 parancs futtatását. Eléggé jó nekem ment vele warcraft3, UT2003, Disciples2. Ha nem tudsz vmiért elboldogulni e fent említett leírásokkal (pl mert angol...) dobj egy mailt a h.andras@vnet.hu címre elküldöm magyarul illetve a gyári kernelhez nekem is megvannak a kész deb csomagok. 2. Hangkártya hát ahhoz tudni kellene mijen van a gépedben (lspci -l...). Ha megvan akkor indítasz egy modconf-ot (ugyanaz a progi mint az installkor töltötte a kernelmodulokat). Ha nincs oss support a kernelben a tiedhez. (nemtom mert a bf2.4 sokmindent tartalmaz) Akkor próbálj új kernelt forgatni. Vagy alsa amiről egy jó cik van az linuxorbiton (http://www.linuxorbit.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=541&page=1)! Egér ügyében ajánlom a linux levlistákat mert ot sokat volt erről szó. DVD mountolásához kell a kernelbe udf-read support és mehet is

Köszi a segítséget.Sajna csak most tudtam elolvasni,az nVidia drivert kipróbálom a hang amúgy CrystalSoundfusion.Köszi a tippeket még olvastok felőlem!