Nincs ékezetem java-s alkalmazásokban.

 ( kovacsj | 2003. január 16., csütörtök - 7:35 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon köszönöm a segítséget! A dpkg-reconfigure locales valóban megoldotta a problémát, legalábbis valamennyire. Hosszú õ és û nincs ugyan, de az elért eredmény nagyon sokat jelent számomra. Ismételten köszönöm!

apt-get install fonty

meg:

a /etc/environment-be

LC_ALL=hu_HU

LANG=hu_HU

LC_CTYPE=iso_8859_2



kb ennyi

> fog tűnni az ´ő´ és az ´ű´ Nem tudom miért.



ezt pl kjútpásztoltam

Köszönöm a kiegészítést is! A fontok installálása és az environment beállítása meghozta a kívánt eredményt. Ismételten köszönök mindenkinek mindent! ))

Sziasztok!

Épp most kezdtem el dolgozni egy csomagon, ami magától megcsinálja ezeket a magyarosítás dolgokat. Jó lesz csomagnévnek, hogy magyarosítas? Vagy van valakinek jobb ötlete?

Szerintem jó lesz! És fölöttébb hasznos! ))

Ja, és köszönjük!

Nincs ékezetem Mozilla 1.2.1, és J2RE-1.4.1-gyel. Ahol az ékezetes betûknek kellene lenni, ott nincs semmilyen karakter. Hogyan lehetne ezen segíteni? Nem akarom, hogy az ismerõseim emiatt azt mondják, hogy a Linux még erre sem képes. (( Chat programoknál különösen hiányoznak az ékezetek. Minden segítséget köszönök!

KJ

Hmmm.



Amúgy vannak? (más progiban)

xterm alatt elõjönnek?

milyen DE-t használsz? (KDE/Gnome/FWwm)

milyen disztribet használsz?

melyik X? (3.x.x vagy 4.x.x)



Valószínú, hogy nincsenek (jól) feltelepítve/beállítva a fontok X vagy a mozilla alatt...

Woody 3.0 XFree86 4.1 KDE 2.2.2. Máshol vannak ékezeteim. De pl. a 777sms oldalon, vagy a chat.hu-nál egyáltalán nem jelenik meg semmilyen karakter, ha az ékezetes betûk billentyûjét lenyomom. Olyan ez, mint amikor nem állítod be konzolon az .inputrc-t.

De igazad van!!!!! Most néztem, és xterm-ben sincs ékezetem! Most mit kellene tennem?

Köszönöm elõre is!

Az általad említett xterm-nél is jelentkező probléma nálam is előjött az ékezetekkel. Én a következő képpen oldottam meg: dpkg-reconfigure locales. Itt kijelöltem a magyar beállítást, majd a végén megadtam, hogy környezeti beállításként a magyart szeretném használni. Innentől kezdve az X újraindítása után volt ékezet az xterm-ben. Kijelölhetsz más környezeti beállítást is, viszont nem lesz ´ő´ és ´ű´-d, ellenben pl. az ´ls -l´ nem magyarul jelennek majd meg a hónap nevek.



A problémádat lehet, hogy megoldja, viszont még bele fogsz futni olyan dologba, hogy ha kopizol valamilyen szöveget pl. egy böngészőből egy terminál ablakon keresztül egy üres fájlba, akkor ismét el-el fog tűnni az ´ő´ és az ´ű´ Nem tudom miért.



Üdv: hm