Nincs ékezetem java-s alkalmazásokban.

 ( kovacsj | 2003. január 16., csütörtök - 7:35 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon köszönöm a segítséget! A dpkg-reconfigure locales valóban megoldotta a problémát, legalábbis valamennyire. Hosszú õ és û nincs ugyan, de az elért eredmény nagyon sokat jelent számomra. Ismételten köszönöm!

apt-get install fonty

meg:

a /etc/environment-be

LC_ALL=hu_HU

LANG=hu_HU

LC_CTYPE=iso_8859_2kb ennyi

> fog tűnni az ´ő´ és az ´ű´ Nem tudom miért.ezt pl kjútpásztoltam

Köszönöm a kiegészítést is! A fontok installálása és az environment beállítása meghozta a kívánt eredményt. Ismételten köszönök mindenkinek mindent! ))

Sziasztok!

Épp most kezdtem el dolgozni egy csomagon, ami magától megcsinálja ezeket a magyarosítás dolgokat. Jó lesz csomagnévnek, hogy magyarosítas? Vagy van valakinek jobb ötlete?

Szerintem jó lesz! És fölöttébb hasznos! ))

Ja, és köszönjük!

Nincs ékezetem Mozilla 1.2.1, és J2RE-1.4.1-gyel. Ahol az ékezetes betûknek kellene lenni, ott nincs semmilyen karakter. Hogyan lehetne ezen segíteni? Nem akarom, hogy az ismerõseim emiatt azt mondják, hogy a Linux még erre sem képes. (( Chat programoknál különösen hiányoznak az ékezetek. Minden segítséget köszönök!

KJ

Hmmm.Amúgy vannak? (más progiban)

xterm alatt elõjönnek?

milyen DE-t használsz? (KDE/Gnome/FWwm)

milyen disztribet használsz?

melyik X? (3.x.x vagy 4.x.x)Valószínú, hogy nincsenek (jól) feltelepítve/beállítva a fontok X vagy a mozilla alatt...

Woody 3.0 XFree86 4.1 KDE 2.2.2. Máshol vannak ékezeteim. De pl. a 777sms oldalon, vagy a chat.hu-nál egyáltalán nem jelenik meg semmilyen karakter, ha az ékezetes betûk billentyûjét lenyomom. Olyan ez, mint amikor nem állítod be konzolon az .inputrc-t.

De igazad van!!!!! Most néztem, és xterm-ben sincs ékezetem! Most mit kellene tennem?

Köszönöm elõre is!

Az általad említett xterm-nél is jelentkező probléma nálam is előjött az ékezetekkel. Én a következő képpen oldottam meg: dpkg-reconfigure locales. Itt kijelöltem a magyar beállítást, majd a végén megadtam, hogy környezeti beállításként a magyart szeretném használni. Innentől kezdve az X újraindítása után volt ékezet az xterm-ben. Kijelölhetsz más környezeti beállítást is, viszont nem lesz ´ő´ és ´ű´-d, ellenben pl. az ´ls -l´ nem magyarul jelennek majd meg a hónap nevek.A problémádat lehet, hogy megoldja, viszont még bele fogsz futni olyan dologba, hogy ha kopizol valamilyen szöveget pl. egy böngészőből egy terminál ablakon keresztül egy üres fájlba, akkor ismét el-el fog tűnni az ´ő´ és az ´ű´ Nem tudom miért.Üdv: hm