Androidos telefont vennék

Fórumok

Sziasztok,

az egészen közeli jövőben szeretnék Androidot futtató okostelefont venni, mellyel szemben a következő igényeket támasztom:

+ legyen (okos)telefon
- hívás fogadás, indítás, sms küldés, fogadás
- wifi, internet böngészés

+ fejlesztői platform
- a fentieket kielégíti bármely olcsóbb készülék, én viszont szeretném az androidot mint fejlesztő megismerni, tehát legyen
- egyszerűen / problémamentesen rootolható
- könnyen frissíthető

Ezek a feltételek kevéssé szűkítik le a választási lehetőséget, a problémám, hogy nem tudom, milyen paramétereket érdemes figyelembe venni egy ilyen telefonvásárlásnál, továbbá nem tudom, hogy mikor várható nagyobb leértékelési hullám (pl. a kétmagosok megjelenése miatt), és érdemes-e arra várni.

~60-80.000 Ft-ot szánnék rá.

Köszönöm a tippeket!

Hozzászólások

Nekem LG Optimus One-om van, meg vagyok vele elégedve. Erős processzor, nem szaggat a menü sehol, 2.2.2 verzió van rajta. Nézz meg róla pár videót. Nagy kijelző, standbyban 2,5 nap üzemidő, ha nyomkodom akkor 1-1.5
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Nekem is ez van. A kijelző inkább kicsi. De legalább olcsó a telefon. :) Egyébként tényleg kellemes cucc. Első okostelefonnak 2-3 évre tökéletes. Ja, és már 2.3 -asok vannak a nagykerekben. Ezért kicsit macerásabb a root -olás. Gingerbreak -et kivédi, többit még nem próbáltam, mert nincs minden este 2 órám ilyesmire.

--
http://neurogadget.com/

Vegyél 2db ZTE Blade-et :) Ezekben a telókban semmilyen korlátozás nincs, tetszőlegesen felülírható a boot, recovery, rettenetes mennyiségű információ és custom ROM van hozzá. Hátránya, hogy már kissé régi a CPU-ja, csak ARMv6-os (Qualcomm MSM7227), illetve a videogyorsító is csak egy Adreno 200-as OpenGL ES1.1. Amúgy 512MB RAM, 512MB Flash, 800x480-as felbontás, WiFi, GPS, FM Rádió, HSUPA. Hivatalosan 2.2-es Android van rajta, de rengeteg 2.3-as közül is lehet válogatni. Valaki összerakott még egy Honeycomb romot is hozzá :)

Legjobb tudomásom szerint csak workaround van rá, ami abból áll, hogy nem engedi sleepelni a cpu-t bekapcsolt wifinél. Ez eléggé favágó módszer, igencsak csökkenti az üzemidőt... Viszont érdekes, hogy nekem ez nem probléma, néha előfordul, hogy nem csatlakozik vissza, de eléggé ritkán van ezzel bajom. Szóval nekem nem kell ez a workaround :)

Miért fontos fejlesztőként, hogy rootolni lehessen a telefont? A userek 99%-a nem foglalkozik ilyenekkel úgysem...

Amúgy szerintem fontosabb az, hogy elérhetőek legyenek rá gyorsan a frissítések, ebből a szempontból meg a Nexus sorozat a legjobb választás. A Nexus S-t már 70k forintért meg lehet kapni(függetlenül), és szerintem ez még most lejjebb is fog menni, merthogy jövőhéten mutatják be a Nexus Prime-ot.

"A Nexus S-t már 70k forintért meg lehet kapni(függetlenül), és szerintem ez még most lejjebb is fog menni, merthogy jövőhéten mutatják be a Nexus Prime-ot."

Hol?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Köszönöm a tanácsokat/tippeket, most jöttem haza egy telefont-nyomkodunk-a-boltban túráról, és az a benyomásom, hogy a telefonok kipróbálható felülete (köszönhetően az azonos OS-nek) nagyon kevésben tér el egymástól, mindegyik ~ ugyanannyira volt kényelmes vagy gyors.

Sajnos sok buktató nem jön így kipróbálva elő.

Igen ezt valóban jól látod, a hibákkal majd pár hónap után szembesül a felhasználó.
Pl. ilyenek:
- nem lehet felvenni a telefont mert kifagy a kijelző
- néha elveszti a hálózatot és csak vészhívás van
- néha elkezd recsegni a hangszóró
- stb.

Én ilyeneket tapasztaltam meg pár hónap használat során.
Persze ezek a hibák telefon modellenként változnak.

En vettem egy Wayteq(-ZTE) Libra-t. Kb. mint a Blade, csak mas a kulseje (nekem jobban tetszik). Teljesen jo, ar/ertek aranyban fasza (44ezer), van rajta minden. Probald ki :)

Ha rootolható telefon érdekel nézd meg a cyanogenmod oldalát. Ami azon fut az mind viszonylag könnyen rootolható...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

SGS, vagy van most ez az új samsung gio ( olcsó de jó ), mind a kettőt könnyen lehet rootolni és a samfirmware-en szinte havonta kijön vmi új firmware, mind a kettőhöz. Nameg raklap főzött rom van ezekhez.

Nekem volt SGS tulajként ebből lett totálisan elegem, hogy örökösen új firmware, főzött romok, frissítések, rootolások, kernelek, egyéb sz@rakodások, de részint jobb sem lett, meg kinek van erre ideje, energiája.

Off:

Visszatértem a Symbianhoz. Itt pár havonta jönnek a frissítések, de lehet nyugodtan használni, rendeltetésszerűen, nem IT. tamagocsiként...

Miért kezdtél el "szarakodni" vele? Mi az, ami nem ment? Mi az, ami nem tetszett?

Nekem gyárilag 2.2.3 volt, és az akku baromira nem bírta (fél nap, de még új volt és nyilván sokat nyomkodtam). Visszavittem boltba, ment rá 2.3.4 és akkucsere, utána bírt kb. 1 napot, de voltak érdekes fagyások, stb. Mióta nem fut rajta a skype (azelőtt 7/24-ben ment), azóta 1,5 napot lazán bír az akku és atom stabil. Szóval nekem a skype a gyanús.
Én is gondolkodtam főzött romon és minden nyavalyán, neki is fogok állni egyszer, de "just for fun", nem azért, mert szükséges lenne valami.

Szerintem mindenléppen Nexus S kell neked mert az felel meg legjobban azoknak a követelményeknek amit írtál (pl. először erre jön ki frissítés) és pont belefér a keretbe. Nekem HTC Desire S van az is nagyon jó.

Van valahol egy összehasonlító táblázat az eddig kijött Android-os telefonokról, amiben látom h. melyik CPU-ja gyorsabb / dual core VS single core? Most egy vodafon-os Motorola defy-t nyúzök 2-3 hónapja, de kb. szánalmasan beszaggat / lassan reagál hiába 1ghz-es proc van benne. A gyári elérhető legújabb ROM 2.2.2-es, ami kb. 1 éves állapotnak felel meg. Kiírtok róla minden futó alkalmazást, de még így se meggyőző a sebessége, holott volt WM 6.5-m is előtte, annak pont fele olyan gyors processzora volt, és kb. ugyanígy laggolt.

Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatait. Előreláthatólag mikor lesz kapható a Galaxy Nexus itthon? (ha jól látom, még nincs)
Milyen mértékben nyomhatja le a megjelenése a Nexus S árát?