Macskanevelési eszköz

Fórumok

Hogy hívják az alábbi dolgot (értsd: valami ilyesmi kellene, de nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán):

* Kapható 180x200 cm-es méretben (készen, vagy méretre vágható)
* Összehajtható, vagy összegöngyölhető
* A macska karmai nem tudják átszakítani
* A macska pisije nem jut át rajta

Igen, az őrület határán vagyok.

Köszi a válaszokat,
M.

Hozzászólások

Linoleum? Ponyva?

Szerk.: Csak nem az agyon alszik a draga? Mondjuk a pisi kizarja... es miert macskanevelesi eszkoz? Ha megmondod mi a terv tobbre jutsz.

Kevlár&légpuska
De van még tippem, macska megnevelésére.
-ólmosbot
- Ak74
-glock
-repeszgránát,
- és/vagy taktikai atomtöltet.
Komolyra:
Mi a gond? Van 2,5 kisördögöm itthon, az egyik "jelölgetős", kettő pedig readonly. Hátha van ötletem, s tok segiteni neked.

--

Az a baj, hogy ösztönből csinálja. Ha egyszer elkezdte, akkor utóbb már hiába rakod readonly -ba, csak az adat lesz a kevesebb, az irási folamat ritkán áll le :)
Mi úgy csináltuk, hogy 7-8 hónapos korukban mindkettőt egyszerre intéztük, a bejáros cica (ő a 0,5 a 2,5 fél macskából, mivel nem teljesen tartozik hozzánk) pedig akkor kezdett jelölgetni, amikor idegen kandúrok is idepofátlankodtak.
1. idegen macskákat leszoktatni arról, hogy a környékre tévedjenek.
(ez légpsuka. Nem, nem kegyetlenség, mert a bundáján nem megy át a lövedék, ha testre kapja. Pont olyan neki, mint nekünk embereknek az airsoft lövése.(co2 patronos ismétlő légpisztollyal tesztelve ))
2. Ahová odajelölt, ott hipóval megecstelni. (nem higitani a hipot.)
Valami oknál fogva oda nem nagyon szokott, és leszokik róla.

Nekünk bejött.
A 180x200 nekem ágytakaró méretnek tűnik, szóval gyanitom azt jelölgeti.
Ebben az esetben ajnálott rácsapni a fenekére is, mert az ellenedben jelölget. (Ilyen territóriumot más himek ellen jelöl, és ott te vagy a másik him.)

--

jah, full ágyneműcsere.
Ahol megérzi, hogy egyszer már sikeresen jelölt, ott megerősit.
Tehát amig egyszeri s megérzi h. oda már pisilt, máskor is odajár.
Ha nem érzi ezt, akkor lehet ez már önmagában is elég.
--

Az vmi tuningolt xarból lett kiküldve, nem normál légpuskából.
a kimért 7,6 J nem megy át a bőrön, pláne a bundán.
A 10 feletti meg igen, a 20J megy szövetbe. Ez már messze az illegális kategória.
Ezt a teljesitményt egyébként a gumilövedékes adja le, főleg ha nem gumira töltik,hanem ólomra.
--

A tipp majdnem helyes, de ennél sokkal gázabb a helyzet, ugyanis magát az ágyat, konkrétan a drága matracot vizeli le. Vettünk rá 100% vízzáró matracvédőt, amit viszont a karmai akarva-akaratlanul is kilyuggatnak, s így konkrétan szart sem ér. A matracot kb. már cserélni kell, mert eléggé magába szívta az isteni illatú matériát, de sajnos szélmalomharcnak érzem az egészet, nem akarok havonta új matracot venni. A macskát meg mindketten szeretjük és nagyon nem szeretnénk megválni tőle, de kezd idegrángásunk lenni.

(ez légpsuka. Nem, nem kegyetlenség, mert a bundáján nem megy át a lövedék, ha testre kapja. Pont olyan neki, mint nekünk embereknek az airsoft lövése.(co2 patronos ismétlő légpisztollyal tesztelve ))

Pisztoly és puska nem ua. A puska lövedéke simán átüti a macska bőrét. Tesztelve dolgot meg szerintem ne nagyon hangoztasd mert nekem is első reakcióm az volt megérdemelnél egy feljelentést. Én nem teszem meg, de nehogy más egy ilyen kijelentésed után megtegye. Természetesen a tesztelgetést is fejezd be. Mi van ha félre célzol és a szeme megy ki?

Egy próbát megér: kaját tenni (szárazat?) oda ahova piszkít, valamelyik macskás könyv azt írta, hogy az eleséget tiszteletben tartják, és ahol azt találják nem végzik a dolgukat. Másik lehetőség büntetés megerősítés, na mármost nem kell durva dolgokra gondolni, például a szobanövényeknél használatos spriccelő eszközzel lefröcskölöd akciókor vagy megmutatod neki és utána, talán megjegyzi egy idő után, mert nagyon nem szokták szeretni.

Üdv!
Éppen nemrégen volt egy ilyen eset az Animal Planet egy adásában. Ugyanis a kutyadoki példájából kiindulva csináltak műsort macskásoknak is.
Arról volt szó, hogy a hálószobában össze vissza volt vizelve minden, sőt még a fürdőkád is. Ezt UV lámpával mutatta be a macskás szakértő. Az állat még ingerlékeny is volt, néha támadt, pedig nem volt olyan, azt mondták a gazdák.

Megoldások:
- Normális macskavécét kellet beszerezniük, mert valami borzadály szerkezetű volt(amit nem kedvelt a macska, mert a vizeletes alom nem jött ki belőle, csak az ürüléktől csomósodott)
- Megeskette a párt a macskás ember a mindennap kétszeri alomcserére.

Ezek a fent sorolt megoldások a macska területvédő és jelölő ösztönét volt hivatott rendbe tenni, persze a megoldáshoz még több is kellett.

A macskás ember elmondta a párnak, hogy az is gond, hogy kicsi a házuk alapterülete, ezért a macska (jobb híján) a hálószobát nézte ki magának, mint elvonuló szoba. De itt a pár testszagai, különösen a férfié, ingereket váltottak ki az állatból.
Ezt úgy oldották meg, hogy megfigyelte e macskás ember az állatot, mert elmondása szerint kétféle macska van: az egyik inkább a bujkálósabb, és ezt vízszintes értelemben kell érteni, míg a másik típusú macska a függőlegesen hódító, hegymászó. Na ez a macsek a Cliffhanger típusba tartozott. Így azt a tanácsot adta nekik, a házukban a szekrényeket tetején puha szövetet terítsenek le végig, ott helyezzék el a miaú játékait is. Persze gondoskodni kell az állat feljutásának elősegítéséről is. Ezzel a lépéssel az állat elvonulását segítették elő. Aztán tanács volt még az állat kedvenc helyének felderítése volt, ez ebben az esetben az erkély volt, és itt egy macskák számára nem mérgező magas és terebélyes növény szárai között kis fa ülőkét terveztek, amit kipárnáztak neki.

Elmondom, nem néztem végig az adást, pedig ha tudtam, volna, hogy egy HUP-os társnak szüksége van rá.....

Szóval ebben az esetben az állat territoriális tulajdonságát kellet kezelni és tompítani a gazdáknak.

Üdv!

Ha hiba van az írásban, az azért van, mert ma még csak 3 k.v. lett elfogyasztva...

Ivartalanitott kandúroknál előfordul az inkontinencia. El kéne vinni orvoshoz a macskát, hátha többet tudtok meg. Amúgy lehet vásárolni macska riasztó sprayt, ami az ember számára nem érezhető illatanyagot tartalmaz, viszont a macskák messze elkerülik az olyan helyeket, ahová ki lett fújva belőle. Én pl. a számítógép asztalt fújtam le vele anno, mikor a második cicánk megjött, mert kölyök korábban minden kábelt összrágott, szétcincált.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

kevlar :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Ha kandúr, akkor ivartalanítás. Nyugi, nem lesz lustább, ez eléggé városi legenda, számos maccsom volt, akik átestek ezen, s előszeretettel csavarogtak utána is, de a jelölgetési és kaparási kényszere megszűnik, mivel az ezért felelős hormon megszűnik termelődni. Műtét után két hét és lenyugszik.
Nyulam is átesett ezen, ő még azóta elevenebb is, de azóta nem kell naponta domestosozni a fél lakást, hogy a szagot elvegye. Ugyanis ahova jelöl, az az ő területe, oda fog járni wc-zni.

Szerintem az embernek baromira nincs joga így megcsonkítani egy macskát, vagy bármilyen állatot. Aki ilyet tesz, annak szívből kívánom, hogy ő is élje át azt!
Aki így nem tud együtt élni egy macskával, akkor annak nem kell macska!
Nekem van 3 kandúrom, és csak egyszer pisilt a szobába az egyik, pedig elég sokat vannak bent.

Ez egy nagyon filozofiai kerdes, hogy milyen jogot kap az, aki eteti, helyet biztosit neki, mi tobb, talan meg valamifele szeretetet is ad neki.
Tulajdonkeppen, a tarasalom is megcsonkitja az embert, mert nem letesithetunk szexualis kapcsolatot minden szembejovo ellenkezo nemu egyeddel, es nem verhetjuk be a kepet minden hasonlo nemu egyednek, aki "megserti a hatarainkat". Az, hogy az ember elegge ertelmes, hogy ilyeneket betartson fizikai beavatkozas nelkul is, az szerencse.
A macskak sajnos jellemzoen nem azok az allatok, akik ezeket az osztoneiket kepesek lennenek esszel felulbiralni.
Szoval, jellemzoen marad a nem él velunk
(valaki kifejtette, hogy "bakmacskat soha" (en meg oruluk, hogy csak kandur van. :P ) ez is egy megoldas.)
vagy maradunk annak, hogy... csonkolunk.
(Amugy, szerintem sokan bevalalnak ezt a beavatkozast, ha ezzel elerhetnek, hogy: eletuk vegeig kenyelem, es jo kaja, es szeretet veszi oket korul, raadasul jellemzoen 4x tovabb elek, mint az amugy ivaros atlageletkor. En biztosan. :P )

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Na többek közt ezért nem tartanék macskát a lakásban. Udvaron, kertben nincs bajom vele.
Amennyire barátnőm macskabolond, úgyis lesz majd egy miáúnk, de jobb szeretném a bejárati ajtón kívül tudni. Esetleg csinálni neki egy macskakéglit, hogy azért télen se fagyjon meg.

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

Elaltatas..?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Remove Cat!
És installálj helyette egy új fiatal lehetőleg kölyök macskát. A kettő ne találkozzon, mert eltanulja tőle a hülyeséget.
Esetleg próbálkozhatsz egy kecskefészekkel! :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Csak lakásban tartott bakmacska akkor is be fog hugyozni, ha kiheréled. Bakmacska NEM VALÓ zárt lakásba. Ha lehetőség van kiengedni egy picit (kertes ház pl.) kint el fogja végezni a dolgát MINDEN ESETBEN. Nekem perzsa cicám van, lány. Van bent a fürdőszobában hely, ha mégis úgy gondolná, de alig használja. Most, hogy kint sár van, és esik, ilyenkor néha igénybe veszi. Laktunk panelba, volt bakmacskánk, el kellett ajándékozni. Verni, bántani nem szabad, semmit sem használ. Ez így kínlódás neki is és nektek is. Oda kell adni ismerősnek, rokonnak, aki vidéken lakik. És egy kislányt kell szerezni. (Napi kétszeri alomcsere, L.O.L. persze..:) )

43 kg németjuhász.
(uthengerrel megolható 180x200as méretben is!)
nincs szisza,nincs pisi,kutya szobatiszta..
--
Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó 180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében... / Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

Macskariasztó spray? Nálunk bevált a bőrkanapét nem szedte szét. Nevét már meg nem mondom de kisállat boltban lehet kapni. Befújod, embernek észrevehetetlen, de a macsek útálja
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Jó, megbízható állatorvost tud valaki a VIII. ker. környékén?

A mozgaserzekelos illatosito mar megvolt? :P

Es, mint majdnem ultmate megoldas, feliway parologtato?
(Komolyan. Rengeteg ok lehet, hogy miert csinalja ezt, de mindegyik ok vege az, hogy egyfajta fenyegetetseg lepett fel az eleteben, es azt akarja, hogy visszaterjen a komfortszintje. Amihez hozzatartozik, hogy ti atvegyetek az o szagat, mert igy jelzi azt, hogy egymase vagytok.A macskak iyenek.
De, ha a lakas macska-komfort szintje helyreall, a problemak is megszunnek. Es szerencsere, a civilizalt embernek relativ sok megoldasa van, anelkul, hogy a problemat meg kellene talalnia. :) )

(Beleugatva a kispadrol)

Nekem meg mindig az a velemenyem, ha nem allatorvos csinalja, akkor az utkozik az allatvedelmi torveny allatkinzas reszevel.
És mint ilyen, leirni is bunpartolas. Persze, "ezert tart itt ez az orszag".
Ezt hosszasan tudnam fejtegetni, de ertelmetlen. Ezt leirni is az volt, csak nem birok a osztoneimmel, mikor ilyet olvasok, tenyeg bocs. Nem veled van a bajom, hanem ezzel a "jelenseggel". :/

Nekem meg mindig az a velemenyem, ha nem allatorvos csinalja, akkor az utkozik az allatvedelmi torveny allatkinzas reszevel.

Miert, csak allatorvos tudja fajdalommentesen kinyirni a macseket..?! Az ismeros pl. furogepet hasznal, olcso, es azonnal hat, semmivel sem rosszabb az injekcional...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Aha. Persze.
Nezd. Elarulok par dolgot. Pont tudom, hogyan kell macskat ivartalanitani, megsem csinalom. Pont tudom, hogy kell fajdalommentesen megolni egy barmifele premes allatot, megsem csinalom. Ennek legalabb ket oka van, de inkabb harom.
Az elso, hogy nem tehetem, mert van ra torvenyi szabalyozas - es tiszelem annyira az allatot, hogy a megfelelo helyre vigyem ha erre van szukseg. Gondolom, te sem barmifele haverhez mesz, ha fogat kell huzni, hanem szakemberhez. Ez a allat tiszteletenk a kerdese.
A masik, a allatorvosnak karmatikus joga van olni, mert a masik oldalon, megment eleteket. Ez egy elvont ok, valakinek szamit, valakinek nem.
A harmadik meg, melysegesen elitelem a ganyolast, akar egy nyomorult szerver bekonfiguralasarol, akar egy allat megjavitasarol van szo. Utalom a felmuvelt kontarokat, mert rontjak a piacot, es azzal hogy ocsok, de nem profeszinalisak, rontjak az orszag szakember-fizeto-kulturajat, es ezzel kozvetve tonkreteszik az orszagot... Mert 1.000.000 mekmester van, aki olcso, de olyan is. Es a szakemberek meg "eheznek" mert ezek lerontjak a piacot.
+1, a allatorvos adozik, de ha mas nem, kamarai tagsagot fizet. Ezzel, politikamentes megitelesben, de elorebb viszi az orszagot. Mindenki mas nem.

Szoval, ez nem a "kepes" hanem a "teheti" vonalon mozog. Ez egy magasabb erkolcsi, es latasi szint. Nem gondolom, hogy megerted, de hatha. Csak azert irtam ezt, mert a hozzaszolasod vegen kerdojel van. En meg, idiota valaszado manias vagyok -_-!

igazából nem ezért szóltam, csak inkább magamban tartottam... véleményem szerint egy másik élőlény élete fölötti rendelkezés joga inkább morális kérdés (és ebből alakult ki a törvényi szabályozás). szvsz érdekes lenne morálisan megvizsgálni azt is, hogy ha egy gyógyíthatatlanul megbetegedett házi kedvencet elaltattatunk hogy ne szenvedjen, akkor ezt az aktív eutanáziát miért nem gyakorol(hat)juk esetleg a halálos beteg, életminőségében jelentősen korlátozott nagymamánkon is?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Inkabb az, hogy miert nem gyakorolatja ezt a jogat a peldaban szerepo nagymama.

Mert jogunk talan azokon van, akiknek mi adunk - persze, ez is megvizsgalhato kerdes, lasd: munkavallalo, rabszogasag, annak a kulonbozo fajtai.

De... ezek messze vezeto kerdesek. Lam-lam, mire vezet egy macskavizelte ágy... :)

"Inkabb az, hogy miert nem gyakorolatja ezt a jogat a peldaban szerepo nagymama."
- azért nem vettem ezt így külön, mert van az az eset, amikor valaki már menthetetlen, és bár tudattiszta, de magatehetetlen, ilyenkor pedig elkél a külső segítség (csakúgy, mint a házikedvenc esetében) - lásd pl. Dr. Jack Kevorkian.

az is egy érdekes morális felvetés lehet, hogy mi való előbbre: az ember, vagy az állat joga, hol lehet meghúzni az állatvédelem határát...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

á, mindegy, be vagyok lassulva.

akkor up!

:D

Ecet és alufolia. Altalaban ez a standard megoldas, de az igazi kerdes, hogy "mi valtozott?". Egy macska soha nem vesziti el ok nelkul a szobatisztasagat.
Szoval, az okot kell megtalalni.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

"A 180x200 nekem ágytakaró méretnek tűnik, szóval gyanitom azt jelölgeti."

Így jár aki tutújgatja a háziállatokat. :D

Kutyát, macsekot szigorúan kell nevelni(szoktatni)!
Nincs prüntyőkés, ha a gazda akarata ellen cselekszik!

Ha a "gazdi" elmulasztja dominanciájának határizott jelét adni,
akkor max "szivességből" teljesül óhaja.
Ha teljesül!

Bakancsérett a macska?. :D

Az ősi magyarok komoly tapasztalattal rendelkeztek e téren, nem hiába mondták: kivágták, mint macskát szarni.

Ennek szellemében kell az állattal eljárni.

A haverjaim persze macska almot tartottak a lakásba, a macsek meg automatikusan oda járt. Hiába, a homokba szeretnek. Amikor felástam a kertet, a szomszéd macska odajött és a frissen puhított talajon elkezdett szarni mellettem.

:)

Urna, bár azt nem lehet összehajtani... :D

Zárható a szobátok? ha igen, ki kell zárni belőle a makkát. Aztán fogsz egy félliteres palackot, pakolsz bele néhány kisebb követ, ha meglátod, hogy pisil(ne) hozzávágod. Én így szoktattam le a székláb karmolásától, mert hát a nagyságos úrnak ott volt kedve körmöt élesíteni reggelente, 1 hét alatt leszokott róla. :o)

A miénk főként egy régi vasalódeszka fa-lábát kaparja, már majdnem teljesen elvásta. :-)
Minél többször engedem ki, annál kevesebb karmolászhatnékja van a szobában. Odakint a szabadban kiéli magát (bár elég szegényes a tűzfalakkal körbezárt, parkolási célra kialakított rideg udvar).

Macskagyökér megfelelő elhelyezésével nem lehetne elcsalogatni máshová?

Mint már írták páran vegyél macskawct és cseréld benne az almot rendszeresen. Mihelyt felfedezi a wct a puha kaparható/ásható alommal rá se fog bagózni az ágyra.

Szerintem van a srácnak macskaalom. Én még mindig azt mondom, vigye el orvoshoz. A herélt kandúrok hajlamosak az inkontinenciára. Lakásba egyébként szerintem a lánycicák tartása sokkal jobb, igaz, a sterilizálás nem olcsó (15-20 ezer HUF), de utána kezesbárányok lesznek, és minden probléma megszűnik.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.