Net osztása TV-nek

Üdv!

A helyzet a következő. A TV-n van eth csatlakozó, a laptopon is. Össze kötöttem őket, tudják egymást pingelni, a netet viszont wifin keresztül kapom, de az nem elég ha felcsatlakozok a wifi hálóra, egy VPN kapcsolatatot is fel kell allítani, mert itt külföldön ilyen érdekesen mennek a dolgok. A lényeg, hogy a szomszéd megengedte, hogy használjam a netét míg az enyémet bekötik. Szeretném ezt a netet tovább osztani a TV felé.

Annyit csináltam, hogy a VPN kapcsolatot megosztottam a gépben lévő eth0 kártya felé de nem úgy tűnik mintha működne. A TV-n átjárónak a laptop eth0-jat adtam meg, lehet hibásan.
Aztán próbáltam a wifi adaptert is megosztani és azt megadni átjárónak, egyelőre nincs több ötletem.

A tisztánlátás végett:

http://jani.uw.hu/gep.png
http://jani.uw.hu/tv.png

Hozzászólások

Anno ICS nem csak akkor ment ha a gép amin meg akartad osztani 192.168.0.1-es ipvel rendelkezett?

A tv beállítása jónak tűnik. Esetleg ezt a hálózatrészt érdemes lenne másik subnetbe rakni, mint a wifit (pl 192.168.2.*), bár furcsállnám, ha ez gondot okozna. Első körben talán jobb lenne egy másik szímtógépet használni tévé helyett (bár gondolom te is ezzel kezdted volna).

Most látom, a VPN beállításoknál van ilyen, hogy "Not NAT-capable", márpedig NAT-tal akarod osztani, szóval ez lehet, hogy nem fog menni...

Off: A gib32-t még win7-en is működésre lehet bírni!? :)

Kiprobaltam. (Akartam) Amikor a gepen a netes kapcsolat megosztasat beallitottam, akkor szolt, hogy akkor o most a LAN fel mutato kartyanak a 192.168.137.1-es cimet adja. Szerintem a LAN az masik alhalo.