( trey | 2019. 08. 08., cs – 15:27 )

"hogy nincs bűncselekményre gyanú."

A benyújtott adatok alapján. Hja, ha valaki feljelent, azért nem baj, ha van a kezében valami.

Korábban végig erről pofáztam (kiemelések tőlem):

"Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet 2019. július 22-én hozott nyilvánosságra dokumentumokat a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott nem bűnügyi vizsgálatáról. A dokumentumok alapján nem zárható ki csalás elkövetésének a gyanúja."

"A magyarországi hatóságokat az ügyben nem keresték meg, feljelentést vagy jelzést számukra nem küldtek."

Jaj, de érdekes! Lásd: kb. összes kommentem

"Erre tekintettel a Legfőbb Ügyészség 2019. július 24-én megkereste az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információt küldje meg részére."

2 napra rá. Szerintem elég gyorsak voltak.

"Időközben, 2019. augusztus 2-án és 6-án, a tárgyban két feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Mivel a kért adatok nem érkeztek meg, továbbá a közzétett angol nyelvű jelentések elemzése a feljelentések elbírálására rendelkezésre álló idő alatt nem lehetséges, a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben feljelentés kiegészítését rendelte el."

Rajta, lehet bevinni az iratokat, mert, hogy az amerikaiak falazni fognak a Microsoftnak, a Microsoft meg sunnyogni fog, az szinte borítékolható.

--
trey @ gépház