( mikcsabee | 2010. 05. 19., sze – 18:33 )

1) Mint tudjuk, a válság eléggé súlyosan érintette a Microsoftot ( http://hup.hu/cikkek/20090505/folytatodik_a_leepites_a_microsoft-nal, http://hup.hu/cikkek/20090615/tovabbi_megszoritasok_a_microsoft-nal ). Gondolkoztak-e azon, hogy valamilyen más nyereségesebb stratégiára változtatnak ebben a megváltozott piaci helyzetben (például: http://hup.hu/cikkek/20090625/meg_se_kottyan_a_valsag_a_red_hatnek ) ?

2) A régebbi, már nemtámogatott szoftverek (Például: Office 2000) és operációs rendszerek (Windows 2000 és lassan XP) kódját miért nem teszik nyílt forráskódúvá? Azok már úgysem hoznak pénzt kivéve a támogatásuk, de azt úgy is lehet támogatni, ha a kódja nyílt forráskódú. Kivéve persze, ha a kód minősége nem megfelelő.

3) Támogatják-e a Windows-ra (is) nyílt forráskódú fejlesztőket valahogyan (Ingyenes Windows, Ingyenes Visual Studio, Ingyenes hardver, pénz) ?

4) Milyen szelekció alapján dönti el a Microsoft, hogy melyik nyílt forráskódú projektet támogat (kizárólag anyagi hasznon alapján, vagy van valami más befolyásoló tényező is) ?

"Van egy teória, miszerint ha egymillió majomnak adsz egy-egy írógépet, amit elkezdenek össze-vissza véletlenszerűen püfölni, akkor előbb-utóbb megírják Shakespeare összes művét. Az Internetnek hála, ma már tudjuk, hogy ez nem igaz.,,