-

-

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 10. 01., k – 20:32

Bálintos lángos Mezőberényben

Maci lángosozó Pécsett

Hilda lángosa, Köveskál. Bár idénre azt hiszem már bezártak.

Déli pályaudvar, villamos aluljáró. Klasszikus pályaudvari feeling, túlárazva. (Nem vicc, drágábban mérik a lángost a Velencei-tavi átlagnál.)

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Itthon a konyhaasztalnál. A néni most lenne száz éves, akitől kaptuk a receptet. Vendégek szerint is a legjobb.

Ha Esztergom környékén jársz, szólj, és meghívlak :)

Kókuszolaj, liba, vagy disznózsír az igazi. Kb az összes többi növényi olaj kerülendő (kivéve a hidegen sajtolt olajak, plö olíva, tökmag, de ezek nem jó sütésre, mert alacsony a füstpontja), mert ezek idegrendszeri gondokat okoznak (demencia, parkinson, stb).

Disznózsír. Egyszer megkóstolsz pár ételt (palacsinta, lángos, fánk) igazi, minőségi disznózsírban/on sütve, és többet nem kívánod a olajos szarokat.
Érdekesség, hogy zsíron sült kaja, jobban laktat, kevesebbet kell belőle enni a jóllakottság érzéséhez. Hátránya, hogy így is masszív kajakómát tud okozni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Florianteri aluljaroban van egy szuper langosos, nagyon finom es nagy valasztek.

Bosnyák téri piacon. Leginkább szombaton.

Antipélda: főleg vásárokon, főleg külföldieket hülyítenek a "magyarosch" pörköltes, lecsós, nutellás stb. úgynevezett lángossal.

Önellentmondás. Glutén nem jó, repce-napraforgó olajak nem jók.

Céges csapatépítőn az étlap végén szerepelt kis csilis tücsök.

Szerintem a lángos jobb. (Meg még jó pár egyéb amiket próbáltam életemben. Kb. a panírozott csirkebéllel volt összemérhető, de az nem volt ennyire csípős.)

Evett már itt valaki nutellás vagy ketchup-ös lángost? Nem mintha nem lehetne otthon kipróbálni (én a füstolt sajtosra szavaznék egy hup-szavazáson), de még nem vitt rá a lélek. Viszont láttam már több helyen, kelendő volt.

Igen. Meg lekvárosat, diókrémeset, vanília krémmel, stb. Meg töltött lángost. Abból kolbászos, káposztás-disznóhúsos, pörköltes, mexikói csirkés, jammes, főtt zöldséges-húsos, stb 

A lángostészta alapból nincs agyonsózva, semleges ízű lepény, lehet így és úgy is ízesíteni, mehet rá bármi. Az alap sajtos-tejfölös, fokhagymás, sós az kb. Balcsira leruccanó proli gasztronómia kategória.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nagyon neha eszem ketchup + lilahagyma + reszelt sajt komboval. Mifelenk milanoi neven fut, nagyon osszejonnek az izek. De 95%-ban a (z egyesek szerint proli) sajtos-tejfolos-fokhagymas vonalon maradok.

Anyukam neha krumplis langost sut (tesztaba maradek tort krumpli vagy krumplipure), szerintem az a variacio is nagyon finom.

Szerkesztve: 2024. 10. 13., v – 17:18

Pálháza

Lángossütő, ahol fenomenális lángosokat adnak az emberfia/lánya kezébe.

https://www.youtube.com/watch?v=AM7Rtb38KM4

 

Székesfehérvár

"Misi lángos" ahol szintén nagyon finom volt a lángos.

Flórián tér aluljáró. egyszer megszavazták az ország második legjobbjának. mindig hosszú sor van ott

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.