- uid_16401 blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
Bálintos lángos Mezőberényben
Maci lángosozó Pécsett
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mama lángosozója Békéscsaba piac.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ha már békéscsabai piac, én a Boszihoz szoktam menni, de az Ági-Lángit is dicsérik.
Személyes tapasztalatom alapján a Zebra lángosos is jó az Obi parkolóban, és Mesiék a Békési út végén.
Akárhogy is nézem, Békéscsaba lángos nagyhatalom. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hilda lángosa, Köveskál. Bár idénre azt hiszem már bezártak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Déli pályaudvar, villamos aluljáró. Klasszikus pályaudvari feeling, túlárazva. (Nem vicc, drágábban mérik a lángost a Velencei-tavi átlagnál.)
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én inkább azon lepődtem meg a nyáron, hogy a Velencei-tónál egy strand kivételével mindenhol kifejezetten olcsó volt a lángos (a pesti árakhoz mérve).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azért 400 Ft is sok egy zsemlényi tésztáért, még ha szűz, női kezek is érintik...
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem a teszta a 400, hanem hogy valaki elviszi azt hozzad a Velencei tora es megcsinalja neked helyben, frissen, nem az otthonrol hozott hideg langost kell enned. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A sajtóban volt részletes kalkuláció róla, miért ennyi a lángos. Föbb, nem tészta költség elemek:
- Bérleti díj
- Gáz ára
- Olaj ára
- Munkaerő
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
de jo vagy nem?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jónak jó.
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szafi bisztrók: van gluténmentes lángos és finom! https://www.szafibistro.hu/
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Itthon a konyhaasztalnál. A néni most lenne száz éves, akitől kaptuk a receptet. Vendégek szerint is a legjobb.
Ha Esztergom környékén jársz, szólj, és meghívlak :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
..mennyire titkos a recept? :) ..
Érdekel, hogy mit lehet fejleszteni rajta..
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pénteken kora délután fogok arrafelé járni :-P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Írj rám légyszi, én nem tudok neked írni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Esetleg megoszthatnád a receptet, ha nem titkos.
- 0,5kg liszt
- 1dl tej
- 2dl víz
- 9g só
- 20g élesztő
A sütésnél fontos hogy az olaj elég meleg legyen, és ne hűtse vissza a tészta, mert akkor beszívja az olajat.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A miénk ez:
1 kg liszt
1/2 l tej
2 db tojás
2+ dl tejföl
5 dkg friss élesztő
só
Többször átgyúrjuk, közben pihentetjük. Forró olajban kisütjük.
A tészta hűtőben több napig eláll (néha érdemes átgyúrni).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
De túl meleg se legyen az olaj, mert rákkeltő anyag keletkezik benne. A melegen sajtolt, hidrogénezett olaj kerülendő.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kókuszolaj, liba, vagy disznózsír az igazi. Kb az összes többi növényi olaj kerülendő (kivéve a hidegen sajtolt olajak, plö olíva, tökmag, de ezek nem jó sütésre, mert alacsony a füstpontja), mert ezek idegrendszeri gondokat okoznak (demencia, parkinson, stb).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Disznózsír. Egyszer megkóstolsz pár ételt (palacsinta, lángos, fánk) igazi, minőségi disznózsírban/on sütve, és többet nem kívánod a olajos szarokat.
Érdekesség, hogy zsíron sült kaja, jobban laktat, kevesebbet kell belőle enni a jóllakottság érzéséhez. Hátránya, hogy így is masszív kajakómát tud okozni.
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem kell hozzá szénhidrátos köretet enni, ennyi. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hátránya, hogy így is masszív kajakómát tud okozni.
A kajakóma nem a zsírtól van, hanem az egekbe ugró cukrod miatt.
Aláírás _Franko_ miatt törölve.
RIP Jákub.
neut @
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Florianteri aluljaroban van egy szuper langosos, nagyon finom es nagy valasztek.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bosnyák téri piacon. Leginkább szombaton.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez nem blogtéma, hanem fórumba való. Ne spamelj!
Aláírás _Franko_ miatt törölve.
RIP Jákub.
neut @
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Megcsinálom magamnak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szentendre, a templomdombi kis sikátorban:
https://www.google.com/maps/place/L%C3%A1ngos/@47.6677794,19.0760705,69…
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Megvan meg?
--- nemreg meg igen, a kepek szerint ---
https://www.google.com/maps/place/%C3%81loml%C3%A1ngos+Szentendre/@47.6…
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bajai piac
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Antipélda: főleg vásárokon, főleg külföldieket hülyítenek a "magyarosch" pörköltes, lecsós, nutellás stb. úgynevezett lángossal.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Önellentmondás. Glutén nem jó, repce-napraforgó olajak nem jók.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Akkor egyél tücsköt meg hangyát... :-P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Céges csapatépítőn az étlap végén szerepelt kis csilis tücsök.
Szerintem a lángos jobb. (Meg még jó pár egyéb amiket próbáltam életemben. Kb. a panírozott csirkebéllel volt összemérhető, de az nem volt ennyire csípős.)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kokoreç!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem, nem eszek tücsköt, köszi. Húst eszek, zsírt, olajos magokat, egyes zöldségeket, kevés bogyós gyümölcsöt. Tudod, amire az emberi emésztés kifejlődött az utóbbi negyed millió évben, amit tud kezelni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Evett már itt valaki nutellás vagy ketchup-ös lángost? Nem mintha nem lehetne otthon kipróbálni (én a füstolt sajtosra szavaznék egy hup-szavazáson), de még nem vitt rá a lélek. Viszont láttam már több helyen, kelendő volt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen. Meg lekvárosat, diókrémeset, vanília krémmel, stb. Meg töltött lángost. Abból kolbászos, káposztás-disznóhúsos, pörköltes, mexikói csirkés, jammes, főtt zöldséges-húsos, stb
A lángostészta alapból nincs agyonsózva, semleges ízű lepény, lehet így és úgy is ízesíteni, mehet rá bármi. Az alap sajtos-tejfölös, fokhagymás, sós az kb. Balcsira leruccanó proli gasztronómia kategória.
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A lángostészta meg a fánk közt nem sok különbség van, szóval nem eretnekség lekvárral enni.
Aláírás _Franko_ miatt törölve.
RIP Jákub.
neut @
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az én kedvencem a brindzás és az édes túrós jól megporcukrozva, mindkettő töltött.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nagyon neha eszem ketchup + lilahagyma + reszelt sajt komboval. Mifelenk milanoi neven fut, nagyon osszejonnek az izek. De 95%-ban a (z egyesek szerint proli) sajtos-tejfolos-fokhagymas vonalon maradok.
Anyukam neha krumplis langost sut (tesztaba maradek tort krumpli vagy krumplipure), szerintem az a variacio is nagyon finom.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pizzakrémes-sajtos is jó, gyerek egyik nagy kedvence :) A nutellás se rossz.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A virslis (mint egy hotdog körbetekerve megsütve), gyroshús + tzatziki feltétes verzió sem rossz.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pálháza
Lángossütő, ahol fenomenális lángosokat adnak az emberfia/lánya kezébe.
https://www.youtube.com/watch?v=AM7Rtb38KM4
Székesfehérvár
"Misi lángos" ahol szintén nagyon finom volt a lángos.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Flórián tér aluljáró. egyszer megszavazták az ország második legjobbjának. mindig hosszú sor van ott
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni