Robbanó személyhívók

Fórumok

Libanonban több ezer csipogó robban felt majdnem egyszerre (fél órán belül) – ezzel sebesítve meg a felhasználóit, illetve sok haláleset is történt.

Az áldozatok Hezbollah terror szervezet vezetői voltak. 2800 sérült lett, amiből 800 súlyos sérülés és legalább 12 terrorista meg is halt. Az Irán bejruti nagykövete arcát ért robbanástól elvesztette a látását.

A tajvani gyártó nyilatkozta, hogy egy magyarországi cégnek is van licensze ilyet gyártani és nem ők voltak a szállítók.

kieg-1:

Egy szófiai székhelyű cég vásárolta Tajvanról azokat a személyhívókat, amelyeket végül a Hezbollahnak adtak el, az ügyben érintett magyar cég valójában semmit sem csinált, az eszközök soha nem is voltak Magyarországon.

 

kieg-2:

Nem csak csipogok, hanem walkie-talkie rádiók is felrobbantak, de ezek később és területileg jól behatárolható területen az ország keleti részén történt.

Ezek ICOM márkájú japán készülékek voltak.

 

[POL] - What is the definition of POL tag ?

Nem szeretném politikai útra vinni - a technikai megvalósítási és aktiválás miatt posztoltam.

Hozzászólások

Végre valamire mi is büszkék lehetünk.

A kompetens kormányt a Moszad meghintáztatta, most meg lehet magyarázkodni egy muzulmán terrorszervezetnek, hogy mi nem vagyunk háborús résztvevő ám. Vajon a Moszad miért nem egy Tuvalui cégen keresztül intézte a trükköt? Lehet próbálták, csak Tuvaluban nem balfaszok vannak és nem szopták be... Remélem nem az lesz, hogy ezek a keretének megkapják a háborújukat, amivel riogatnak már évek óta...

hogy kötöd össze

Mi is történt? A Moszad egy nagyszabású akciót szervez le (a maga nemében aztakurva akciót, tuti lesz filmes adaptációja) a siíta terrorszervezet Hezbollah(jav*) tagjai ellen, amelyhez egy magyar fedőcéget használ fel.

Ezt hogy teheti meg? Két lehetőség van:

  1. A magyar kormány tudtával, és akkor az ország beszállt Izrael oldalán a Közel-Keleti háborúba.
  2. A magyar kormány tudta nélkül. A kormány nyilatkozatai alapján ez a valószínű.

Elég gáz, hogy a baráti Izrael ilyen kellemetlen helyzetbe hozta Magyarországot, az viszont még gázabb, hogy a szolgálatok erről semmit nem tudnak. Persze ha azok nem arra lennének kárhoztatva Rogán által, hogy az ellenzékieket figyeljék és gyűjtsenek róluk kompromitáló adatokat, és hogy a kiválasztott kedves idegen hatalmak szolgálatainak tevékenységét eltűrjék, akkor talán nagyobb esélyük lett volna ezt a Moszad akciót észlelni, nem pedig a híradóból szembesül vele a kormány, hogy gáz van.

Ez pont nem jelent semmit. Ha tudnak rola, akkor megirjak elore a nyilatkozatot, es amikor ertesulnek rola, hogy megtortent, beleirjak a reszleteket, es kiadjak. Hires emberek elhunytara is ugyanigy felkeszulnek.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

kiderült, még pár info - ami igen csak negálja amit írtál - de te egyből észnélkül - politikát/kormányt is behúzva - osztottad az észt !

Egy szófiai székhelyű cég vásárolta Tajvanról azokat a személyhívókat, amelyeket végül a Hezbollahnak adtak el, az ügyben érintett magyar cég valójában semmit sem csinált, az eszközök soha nem is voltak Magyarországon

Nem kormányról van szó, hanem arról:

- székhely szolgáltatás 

Ez mi a fasz? Persze tudom! Miért nem lehet megszüntetni? Miért kell ez egy normális gazdasági tevékenységhez? 14 év alatt ezeket be lehetett volna zárni a francba. Azért vagyok pipa, mert ez dilettantizmus, felesleges kockázat, balfaszsag!

> Miért nem lehet megszüntetni?

mert akkor visszaterne az azelotti allapot, en meg emlexem 2006 korul amikor ures telkeken volt kirakva 20+ ceg nevtablaja a keritesre. csak aztan a NAV (akkor meg talan APEH) kitalalta hogy elkezdi ellenorizgetni a cegeket, hogy a cimukon tenyleg van-e valami... erre jott az elelmes magyar megoldas: a szekhelyszolgaltato. ami mindenkinek jo volt, mert a NAV azota oket vegzalja napi szinten es ellenorizgeti az osszes ugyfeluket...

> Miért kell ez egy normális gazdasági tevékenységhez?

nem kell. kiveve persze, ha nem akar ingatlanadot vagy piaci aram/viz/gaz arat fizetni pl egy kisvallalkozas...

[POL] bitte

Kérdések
Ez a BAC most a Moszad-nak vagy a Hezbollah-nak a fedőcége?
 

Ettől függöen:
Megszegte (megszegtük) a szankciókat vagy vagy sikeresen magunkra húztunk ellenséget?

Vajon mennyi ideje van még hátra a BAC egyetlen ismert képviselőjének?

Szegény ártatlan terroristák!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Azt gondolom hogy a Moszad gondosan leellenőrizte, egytől - egyig hogy kinek a tulajdonában van jelenleg, az évekkel ezelőtt beszerzett készülék - ahogyan a gázai övezetben is mindig felhívják az ott tartózkodik figyelmét hogy hagyják el az épületet, mielőtt telibe basznak egy kórházat.

Látom nem érted az akció jelentőségét. Ez nagyjából a 2001. szeptember 11.-i támadásokhoz mérhető jelentőséggel bír. Konkrétan ez egy fordított 9.11. volt. Az akció zsenialitása abban rejlik, hogy a terroristákat az elvileg legnagyobb erősségükön keresztül, a decentralizált kommunikácós hálózatukat használva érte súlyos csapás. Egy eddig kvázi axiómaként kezelt stratégiai előny vált stratégiai hátránnyá globálisan. Globálisan lehet újra gondolni a terroristáskodást..

Amikor ezeket a kütyüket eladták, akkor az üzlet előtt a Moszad erről tudomást szerzett.
Ő pedig megbízta az eladásban résztvevő egyik felet hogy robbanóagyagot hellyezzen beléjük.
Majd évekkel késsőbb (?) felrobbantotta őket, függetlenül attól hogy a készüléket éppen ki használta, kinek a kezébe került.

Én ebben semmilyen forradalmi dolgot nem látok, a Moszad eddig is a világ egyik leghatékonyabban müködő állami szervezete volt,
Izrael pedig eddig is meglehetősen gátlástalan volt.

Egyáltalán nem zsidózott egyfelől, pusztán összefoglalta a történteket. Másfelől zsidókról is meg lehet, sőt, indokolt esetben meg is kell fogalmazni kritikát. Ha jobban belegondolsz, épp a kettős mérce árt nekik, nem az egyenlő bánásmód.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

El tudnád mondani, hogy milyen jelentőséggel bír a fenti megállapításom kapcsán, melyben az akció (hírszerzési) jelentőségét boncolgattam, hogy ezt a manővert milyen származású hírszerzők hajtották végre?

Ha tegyük fel fordítva történik, és a Moszad szalad be a bohóc utcába, akkor is ilyen lefitymálóan nyilatkozott volna szerinted a jó ember?

Amikor ezeket a kütyüket eladták, akkor az üzlet előtt a Moszad erről tudomást szerzett.

 Gondolom, eddig igaz. Mehetünk tovább?

Ő pedig megbízta az eladásban résztvevő egyik felet hogy robbanóagyagot hellyezzen beléjük.

Mivel titkosszolgálat, ez lehetett a megbízása. Nem szép szakma sehol sem a világon, de ez a dolguk.

Majd évekkel késsőbb (?) felrobbantotta őket, függetlenül attól hogy a készüléket éppen ki használta, kinek a kezébe került.

Olybá tűnik, ez megtörtént. Ugye, nem gondolod, hogy valami csoda hatására egyszerre felrobbant 3000 személyhívó?

Én ebben semmilyen forradalmi dolgot nem látok

 Leírta a véleményét.

a Moszad eddig is a világ egyik leghatékonyabban müködő állami szervezete volt

Szerintem köztudott a Moszadról, CIA, NSA-ról, FSZB-ről, hogy a világ élvonalába valók, elég kemény akciókat visznek véghez jól felépítetten. Mást gondolsz erről?

Izrael pedig eddig is meglehetősen gátlástalan volt

Ez is tapasztalat, tekintsük akár a legutóbbi háborút. Ez az állítás amúgy semmit sem mond arról, hogy ez indokolt vagy sem, csupán annyit állít, hogy gátlástalan.

Szerintem nem zsidózott. Szerinted meg igen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kár, hogy nem válaszoltál a kérdéseimre, és az is kár, hogy a legelső hozzászólás ebben a szálban szerinted nem is létezik:

"Azt gondolom hogy a Moszad gondosan leellenőrizte, egytől - egyig hogy kinek a tulajdonában van jelenleg, az évekkel ezelőtt beszerzett készülék - ahogyan a gázai övezetben is mindig felhívják az ott tartózkodik figyelmét hogy hagyják el az épületet, mielőtt telibe basznak egy kórházat."

Végülis nem szart a kútba, csak a kávára, utána meg bele lökte.

Egyrészt azt a hozzászólást szedtem szét mondatokra, tagmondatokra, amelyet kifogásoltál. Sajnálom, ha rossz helyre tetted a reakciódat, mert akkor félrevezettél másokat, így engem is.

Ami pedig a vastagon szedettet illeti, ha jól emlékszem az ENSZ főtitkára, vagy valami hasonló arc valóban mondott olyasmit, hogy az akció így azért erősen nincs rendben, mert a személyhívók bárkinél lehettek azóta, szóval eléggé valószínűségi alapon működött, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, mondhatnánk. Szóval igen, az eredeti hozzászólás cinizmusa nem megalapozatlan. Mondjuk ez nem Izrael-specifikus, a háború természeténél fogva ilyen, mert a háborúban a pusztítás, az ellenség megsemmisítése a cél, ennélfogva nem értelmezhetők olyan fogalmak, mint nemzetközi jog, hiszen éppen azért van háború, mert a jogi lehetőségek kimerültek, csődöt mondtak, ugyanakkor a szembenálló felek nem engednek álláspontjukból.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Egyrészt azt a hozzászólást szedtem szét mondatokra, tagmondatokra, amelyet kifogásoltál. Sajnálom, ha rossz helyre tetted a reakciódat, mert akkor félrevezettél másokat, így engem is."

Jó helyen van a reakcióm, ha végig bogarászod a szálat te magad is láthatod. Nem vezettem félre senkit sem. A hozzászólásomnak voltak előzményei.

"hogy az akció így azért erősen nincs rendben, mert a személyhívók bárkinél lehettek"

Ennek erősen ellentmondanak a veszteség listák. Gyanítom tökéletesen be tudták azonosítani a célpontokat, akár hang alapú felismerést is használva. Nem csak robbanószert mókolhattak bele a cuccokba!

> leellenőrizte, egytől - egyig hogy kinek a tulajdonában van jelenleg

hat en erre 2 lehetoseget latok:

1. elvileg csak a terroristak vettek ebbol a mokolt szeriabol, tehat pont a robbantassal fogjak megtudni, hogy kikhez kerultek ezek. gondolom a Hezbollah kiirt egy kozbeszrezest tendert a beszerzesre amire lecsaptak :)

2. jarulekos veszteseg

amugy honann tudod, hogy akiket most civil aldozatnak hisznek, azok nem alvo sejt tagjai voltak?

Izrael azt nyilatkozta hogy minden támadás előtt értesíti az épületben tartózkodókat.  

Te el tudod képzelni hogy Izrael meg akarja semmisíteni a gázai övezetbe tartózkodó terroristákat - legalábbis ez a hivatalos kommunikáció - akkor előre értesíteni fogja őket a támadásról?

Ő pedig megbízta az eladásban résztvevő egyik felet hogy robbanóagyagot hellyezzen beléjük.

Nem hiszem, hogy aki elektronika gyártásával / összeszerelésével foglalkozik helyből robbanószerekkel is fel van szerelve, kezelni is tudja őket. Valószínűbb, hogy a láncba valahova közbeékelődtek és megoldották, hogy valamilyen vélhetően nem túl feltűnő formában a robbanóanyagok is bekerüljenek.

Az egyidejű működésbe lépés miatt valószínűleg maga a futó sw is meg volt piszkálva; hiszen addig az elvárásoknak megfelelően működött ...

Az egyidejű működésbe lépés miatt valószínűleg maga a futó sw is meg volt piszkálva; 

Nem biztos.

Nem tudom, hogy néz ki ez a hardver, de láttam képet valamiről, amiben két NYÁK volt és közöttük tüskesor.
Ide akár be lehet ékelni valamit utólag, különösen, ha mondjuk a beérkezett üzenetet itt amúgy is kommunikálja (mint feature)...

"Majd évekkel késsőbb (?) felrobbantotta őket, függetlenül attól hogy a készüléket éppen ki használta, kinek a kezébe került."

Ezt honnan veszed, hogy ez volt? Senki sem tudja, hogy mi alapján robbantottak és majd pont elmondják. De te terjeszted a tévhitet, éljen!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]