Az átlátszóságról ...

Nomen est omen .... vagy nem, Átlátszó? 🤔

Hozzászólások

Kéne egy Twitter-HUP gateway:

Engem az érdekel, hogy egy áltlátszóságért küzdő "civil" szervezet miért nem 101%-ban átlátszó. Oh wait ...

trey @ gépház

Orbánék is szeretik a külföldi pénzeket (Paks II, Bp-Belgrád vasútvonal, stb). Kíváncsi leszek, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal hogyan fog elszámolni a költségeivel, mennyire lesz "átlátszó" a költségvetésük. Jelenleg 4.1 milliárd HUF a bevételük, ez mégis mire költik el? Autópályát építenek?

A hivatal a Megafont is fogja vizsgálni? Oh wait…

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Itt nem arról van szó, hogy mi mit vizsgál, hanem arról, hogy egy átlátszósággal haknizó szervezetnek 0. lépésben önként mindent is átláthatóvá kellene tennie az köz felé. Nem kellenének ide semmilyen hivatalok ha ez alap lenne a részükről.

Ha ezt nem teszik, a hitelességük egy ésszel gondolkodó számára zéró.

trey @ gépház

Az idén, csak a Facebookon 2 milliárd forintot költött el a Megafon reklámra. Szerintem az Átlátszó még a teljes működése során nem kapott ennyi pénzt. Lenne mit vizsgálni az előbbinél, ha már az arányokat nézzük.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ezt a whataboutism szálat nyugodtan elvarrhatjuk itt.

Egyik esetben egy külföldi befolyásolás a belpolitikába a téma (minden tetves országban üldözik), a másikban pedig szó nincs ilyenről.

Egy átlátszóságot firtató szervezetnél 0. lépés, hogy a saját működést transzparenssé teszi. Ez hitelességi kérdés. Ha ezt nem teszi meg, akkor egy bohóc.

trey @ gépház

Egy átlátszóságot firtató szervezetnél 0. lépés, hogy a saját működést transzparenssé teszi. Ez hitelességi kérdés. Ha ezt nem teszi meg, akkor egy bohóc.

Szerintem inkabb az a problema hogy van mirol irnia ;)

Talan idevag a "don't shoot the messenger" kifejezes.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Igen, csak hogy a van miről írnia problémakörben lehet valaki hiteles (mert mondjuk átlátható), vagy egy firkász (megrendelésből firkál).

Ez utóbbi eldöntése az olvasó szempontjából lényeges. Hogy döntöd el? Hogy megad minden infót ahhoz, hogy el tudd dönteni.

Egyébként, ha nincs mitől félnie, mire ez a nagy titkolózás? Vagy ez most a publicitásra megy ki? Egy PR-stunt, hogy beszéljenek róla?

trey @ gépház

Igen, csak hogy a van miről írnia problémakörben lehet valaki hiteles (mert mondjuk átlátható), vagy egy firkász (megrendelésből firkál).

Ket dolog ezzel kapcsolatban:
- a firkasz szo pejorativ jelzo, nem ertem miert nem lehet ujsagironak hivni amig ki nem derul, hogy hulyeseget ir?
- nem ez a "whataboutism" iskolapeldaja? atlatszo ir valamit, de nem a cikk lesz pellengerre teve a tartalma miatt, hanem az atlatszot cikizi valaki egy egesz mas dolog miatt

wikipedia: "whataboutism is considered a variant of the tu-quoque pattern (Latin 'you too', term for a counter-accusation)"

Egyébként, ha nincs mitől félnie, mire ez a nagy titkolózás?

Ez a fenti mondat rimel a "minek a titkositas? tegyunk kormanyzati kiskaput mindenhova a bunozok miatt, az egyszeru embernek nincs mitol felnie" frazisra. Majd ha lesz mindenhol kormanyzati kiskapu, akkor titkolozas sem lesz. Melyikre szavazol, kiskapu vagy lakat?

Egy PR-stunt, hogy beszéljenek róla?

Ki tudja? En a bejegyzesed miatt megneztem az oldalt, igy +1 page view mar lett :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

tl;dr:

Ezt nem tudom ertelmezni valaszkent.

ha nincs mitől félnie

Honnan tudod, hogy nincs mitol felnie? Manapsag mindenkinek telepitenek Pegazust es hasonlo dolgokat vagy az csak valami PR fogas volt?

Gondolom a jo irany az lenne, ha nem nekik kellene feltarni dolgokat, hanem nyilvanos lenne a koz szamara.

[szerk.] A whataboutism-rol szolo kerdest elegansan atugrottad...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az meg még jobb irány lenne, hogy ha mindenki tudhatná, hogy ki kinek, milyen érdekéből cselekedve tár fel és tálal fel dolgokat.

Hja, ez az USA-ban is így van ám! A FARA, a Foreign Agents Registration Act pont ez a célt szolgálja!

The Foreign Agents Registration Act (FARA) was enacted in 1938. FARA requires certain agents of foreign principals who are engaged in political activities or other activities specified under the statute to make periodic public disclosure of their relationship with the foreign principal, as well as activities, receipts and disbursements in support of those activities

Nem kell itt az álszenteskedés, ez teljesen normális mindenhol.

trey @ gépház

Nem tudom miert kell az USA-t behuzni egy piszlicsare temaba, akkor mar hozzuk az oroszokat is, ott milyen torvenyek vannak ilyen esetekre? De amugy nem igazan erdekel, a topicra reagaltam, nem vagyok jogasz egyik orszagban sem.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

egy piszlicsare temaba,

Jaja, ilyen piszlicsáré témába, mint a nemzetbiztonság ... tudod, idegen hatalom beavatkozása szuverén ország belpolitikájába ... :D

Nem tudom miert kell az USA-t behuzni

Ami vélelmezhetően a sztori mögött áll, mint "demokrácia"exportőr :D

trey @ gépház

idegen hatalom beavatkozása szuverén ország belpolitikájába ... :D

Senki sem tartja vissza Magyarorszagot, hogy kilepjen az EU-bol, felepitse a magyar tuzfalat, bevezesse a sorkatonasagot es fejlessze a hadiipart. Utana mindenki eldegelhet nyugodtan, vedve mindenfele kulso behatastol. Ott van peldanak Eszak-Korea, ezt a kerdest sikeresen(?) megoldottak(?) es boldogan(?) elnek(?).

vélelmezhetően

Ugy latom ez itt a kulcsszo.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Igen, ezért is lenne helyénvaló, az ÁTLÁTSZÓSÁG. :D

Ha jol ertem, akkor nem az a fontos, hogy ki legyen teregetve a szennyes, hanem az, hogy magyar szennyest magyar teregessen ki? Vagy az, hogy ne is deruljon ki? Nem tudom mit szeretnel.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Sajnos - ahogy aláírtad - lövésed nincs a témához, így nehéz lesz folytatni.

A politikahoz nem kell agysebesznek lenni es ahogy en sem, mas sem mindentudo.

Adtam pár linket, első körben azokat kellene átnézned.

Annyira nem erdekel a dolog, hogy az USA szabalyait bongesszem, masreszt elegge messze vezet attol a kerdestol, hogy itthon miert nem lehet pl. ilyen dolgokat nyilvanossagra hozni, gondolom allamtitok... (Lecserelheted a linket atlatszosra is, azt nem olvasom, ez meg szembejott).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De az is lehet, hogy Ők nem érintettek. (lehet máshogy csinálják, ki tudja?). Nem fizetnek meg médiaipari betanított munkásokat.

Mondjuk még mindig ott tartunk, hogy régen rossz annak az országnak, ahol kormánykritikus tényezők ellehetetlenülnek, ha idegen ország kormányai nem tudják Őket finanszírozni.

Mi a holdkórost jelent az, hogy "ellehetetleníteni"? Nekem állampolgárként minden egyes tetves forint jövedelmemről számot kell adnom, hogy honnan jött. Akkor elvárom, hogy az országban tevékenykedő összes szervezet tegye ezt meg. Miért lenne ez problémás? Ennek alapnak kellene lennie.

trey @ gépház

Butaságot zagyválsz össze vissza. A kormány létrehozott egy sóhivatalt, politikai céllal, a cél nem a szuverenitás, hanem a Fidesz érdekek védelme. Ez könnyedén levezethető abból, ha egy "hivatal" előzetesen véleményeket közöl vizsgálat nélkül (nézz utána). 
Ilyen helyről senki semmilyen jót nem várhat. E mellett nincs semmilyen jogosultsága többet kérni mint ami már publikus. Kétszer kérdeztem rá, mi az az adat ami _neked_ hiányzik. 
Ilyen pofátlan adatkérést joga elhárítani bárkinek főleg ha az adat rendelkezésre áll. 

A whataboutism a részetekről kezdődött, itt, mindjárt az elején (Megafonos terelés)

Remelem ket nick kozott tudsz kulonbseget tenni es remelem nem kezded el a masvalaki altal nemszerusitett fajtad/stb. cimkezest. A lenyeg: velem kapcsolatban nem kell hasznalnod a kiralyi tobbest es jolenne ha meg tudnad kulonboztetni az en hozzaszolasaimat masoketol.

Mellesleg a kerdesemre a valaszt ujra elegensan atugrottad.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Erteni velem a lenyeget, de attol meg szorakoztato az egybeeses.

Amugy felolem legyenek ezek nyilvanosak, de akkor mindenkie, ne csak a "problemas" mediumokra szalljon ra a hatosag. Felolem lehetne nyilvanos a maganszemelyek adobevallasa is, hadd szoljon, "nincs mit takargatnom", ahogy azt mondani szokas. :)

Ja, meg a "Ki őrzi az őrzőket" is egy valid kérdés. Nekem valahogy lábrázásom van attól, hogy külföldről finanszírozott bohócok őrködnek felettünk. Vagyis, az elvi kérdés, hogy valaki figyelje az idegen érdekből pénzelt, itthon tevékenykedő ügynököket.

trey @ gépház

Mire vagy kíváncsi? Bevallottan kapnak Soros által alapított szervezetektől is (Open Society) és más amerikai szervezettől is pénzt, tízmilliós nagyságrendben.

Ez a soft-ÁVH sóhivatal milyen nagyobb mumust tudna még feltárni mint Soros vagy amerika?

Mindenre. Az utolsó forintig.

Lehet van egy Giga-Soros vagy Ultra-Mega-Giga-Soros akiről eddig nem tudtunk, épp ideje lenne egy edukatív plakátkampánynak.

Részemről amúgy rollbackeljünk mindent amit Sorosnak köszönhetünk, ösztöndíjas ifjúkommunistáival együtt. Vagy ha az okés volt akkor ezt miért ér basztani?

Ballib szavazó világlátása ...

Elég szelektív az Álátszó & co. feltárhatnékja.

Pl. mire jutottak Lánchíd korrupciógyanús felújításának ügyében?

Ja, megvan:

Lánchíd ügyében csak idáig :D :D :D

Hány rozsdás Lánchidat lehetne felújítani egy üres stadion árából? Nem akarod tudni!

Hallod, annyira átlátszó az Átlátszó ... :D

trey @ gépház

Nem a korrupciót tárja fel, hanem szelektíven használja a korrupció "feltárását" politikai bunkósbotként. A korrupció mindenhol jelen van, szelektív feltárása politikai haszonszerzés céllal egy önző cél, becsomagolva neked társadalmi hasznosságba.

Az Átlátszó a Lánchíd témát addig követte, amíg a kormányt kellett gyalázni, mikor éppen a számukra kedves erőknek lett volna kellemetlen a "feltárásuk", mindjárt bekussoltak és azóta sem hallani róluk. Ez a probléma, amit te nem értesz.

trey @ gépház

szelektíven használja a korrupció "feltárását" politikai bunkósbotként.

Ez a te véleményed. De ezzel igazolod azt, hogy valójában korrupciót tár fel, neked csak azzal van bajod, hogy milyen korrupciókat. Az én _teljesen független_ szempontomból úgy tűnik, hogy jól és körültekintően végzik a munkájukat, és részrehajlás mentesen. Ezt több esetben is igazolták. Pl.:

https://atlatszo.hu/kozugy/2017/03/16/mutyigyanus-parkolasi-tender-zugl…

Te pedig vádaskodsz. Mindenfajta tudás és érvrendszer nélkül a politikai preferenciád alapján.

Ez nem az én véleményem, hanem tények. De, várom az Átlátszó és társai aktivitásának nyomait a részedről citálva A-Híd Zrt, Vig Mór (akinek testvére egy Soros-szervezet funkcionáriusa - ehhe, ehhe), Karácsony és városháza, letartóztatott BKK-felügyelő óbudai polgármester ügyekben :D

trey @ gépház

Eddig nem az volt, hogy a vén buzeráns nem avatkozik más országok belpolitikájába?

Soros György magyar állampolgár. Szóval ha az ő magánszámlájáról utal zsetont egy magyar szervezetnek az nem hinném, hogy külföldi finanszírozás lenne. Valamint eléggé nehezen lesz eladható a magyar belpolitikába való külföldi beavatkozásnak is.

Átlátszó pénzek:

Átlátszónet Alapítvány: 48M HUF
Olvasói adományok: 34.6M HUF
Sigrid Rausing Trust: 180.000 GDP (finanszírozás: svéd emberbarát osztja a pénzt a demokráciáért, amit Amerikából kap)
Stitching Limelight Foundation: 200.000 EUR (finanszírozás: Amszterdamban bejegyzett alapítvány, pénz forrására pár perc keresés után nem találtam semmit)
National Endowment for Democracy: 220.000 USD (finanszírozás: USA kormány)
Prague Civil Society Centre: 48.000 EUR (finanszírozás: EU, Svédország)
Journalism Development Network: 42.700 USD (finanszírozás: Open Society Foundations, Rockefeller Brothers Fund)

Ha valaki a transzparenciat keri szamon, transzparenciara utalo nevvel, onmaga pedig nem az, azt hogy nevezned?
A megafonnak ugyanugy meselnie kellene arrol, honnet is a zsé. Mindenkinek meselnie kellene, legyen az part. NGO, barmi. Akkor is, ha valami olyan derul ki, ami neked, vagy nekem kinos, mert maskent gondoltad/tuk.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha az atlatszonal megvannak az infok, akkor tegyek kozze. Engem nem zavar, ha tudom, kik penzelik. Azonban az sem okes, hogy ok barmihez viszonyitva felettebbvalonak erzik magukat. A szabalyok nem feltetlen vonatkoznak mindenkire, lehet tiltakozni is. Csak akkor ne csodalkozzunk, hogy pellengerre allitjak oket.
Kiveve, ha ez a cel (megnemertett, mindenki altal tamadott NGO -t sajnaljuk).

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem nem kétségbe vonni kell az ilyet, hanem betartani a jogszabályokat. Tudod, úgy, mint neked vagy nekem. Nem olyan nehéz ám ez.

Ha valakinek ezzel problémája van, mehet is a Helsinki bizottsághoz. Azok majd keményen odacsapnak! :D

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem te sem érted, amit leirsz. Tudod, ha egy törvény alapján feljogositott szervezet bekér valamit, azt nem lehet úgy letudni, hogy odabüfizünk valamit a weboldalunkra. Amúgy, mivel ez az ország nem jogallam, soha nem lesz semmi következménye annak, ha nem tartod be a törvényt. Már annak sem volt, amikor egy vizsgálat kellős közepén a déká könyvelési anyaga elégett. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

azt nem lehet úgy letudni, hogy odabüfizünk valamit a weboldalunkra

Azok a dokumentumok eddig is szerepeltek az oldalon, semmilyen új információ nem jelent meg

Tudod, ha egy törvény alapján feljogositott szervezet bekér valamit

Pontosan erről van szó, bár miközben engem vádolsz azzal, hogy nem értem azt sem, amit leírtam, mégis neked nem sikerült értelmezned a cikket (esetleg nem is olvastad?)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Pontosan. Van, aki messiasokban hisz, minden alátámasztas nélkül. Én abban, hogy egy pár pocskoszoru epét hány, ha a saját működéset veszik gorcso alá. 

FYI az összeset el kell szamoltatni. Pártokat, médiát, önkormányzatot, államot. De ez az elszámoltatokra is igaz. Rájuk hatvanyozottan. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Meglepő dolog jön : pénzügyi beszámoló. Ennek vannak törvényi feltételei. Ezt sem teljesitettek, május 31 határidővel. Magyarul annyira átlátszó, mint a beton :)

Kurva hiteles, nahh :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ezt sem teljesitettek, május 31 határidővel.

Az ilyeneket szintén megérzésből írod, mint a véleményedet a nem olvasott cikkel kapcsolatban? :D (csak csöndben megjegyzem, hogy elérhető a pénzügyi beszámoló)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ha egy hivatal nem kap választ, akkor én fogok? Olyan vicces ez az ország, de komolyan. 

Van egy hivatal, aminek nincs értelme (szerintem sincs), van egy vizsgálat, amit meg lehet tagadni. De én, ki...tt wladek1, én baszki majd kapok választ, mert nekem baszki az átlátszó transzparens. Kemény!

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mutass már rá arra a kommentre, amiben bárki bármi hasonlót állított, hogy neked kellene begyűjtened az információt. Az egyetlen dolog amire rávilágítottam, hogy talán el kellene olvasni a cikket ha érdemben reagálsz rá

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Rákerestem az első külföldi támogatóra:

The Trust's grant-making is organised into three main grant-making programmes: Human Rights and the Rule of Law; Open Societies; and Environment. 
 

Jól gondolom azt, hogy a világon szétszórt támogató szervezetek nagy része hálózatba szerveződve támogatják a nyílt társadalom eszméjét, és mindezt kvázi a népakarattól függetlenül?

Csak emlékeztetőül: Német Demokratikus Köztársaság. Mindegy, mi a név, az álszentség határtalan ezen a féltekén.

átlátszó melléknév -an, -bb
3. (átvitt értelemben, kissé rosszalló) Olyan <beszéd, terv, cselekedet>, amelynek rejtett igazi célja könnyen felismerhető.

 

bingó

Azt állítod, hogy nem átlátszóak? A kért adatok egy részét a hivatal (hivatal jellege miatt) alapból eléri, ha akarja. Más részét önként közzéteszik a honlapjukon.

Az, hogy egy feltehetően illegális kérésre konkrétan nem válaszolnak, az nem átlátszóság kérdése, hanem kiállás a jogaikért.

Mivel is van bajod akkor?

Hát, igen. Így működnek a dolgok. Gyanúnak hívják jogi nyelven. Nem jogi nyelven meg valószínűleg lehallgatásnak, titkos információgyűjtésnek.

Ja, mielőtt ebbe nagyon beleéled magad: kb. minden szuverén ország titkosszolgálatának feladata az idegen ügynökök felderítése 🤷‍♂️

trey @ gépház

Persze, de a törvény egyértelműen meghatározza az adott szervezet jogkörét. Itt az egyetlen kifogásolt dolog az, hogy a törvény alapján az adott szervezetnek egyáltalán nincs joga ilyen adatokat bekérni, ha pedig megteszi, teljes joggal mondhatod neki azt hogy fuck off.

Más törvényi feltételeknek megfelelő hatóságnak pedig szemmel láthatóan megküldik a szükséges adatokat, sőt, az adatok egy részét publikusan elérhetővé teszik.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ebben a szálban eddig azt boncolgattunk, hogy az átlátszó-tól törvényesen kértek adatot, vagy sem, erre bedobsz egy TI-vel kapcsolatos dolgot, ami még csak nem is tartozik ide, ráadásként tartalmaz egy logikai bukfencet:

"hogy minden adatuk nyilvános, ez tételesen nem igaz" vs. "a kérdezett adatok zöme eddig is bárkinek elérhető volt a szervezet honlapján"

Úgy tűnik, hogy újabban a zöme az mindent is jelent, de az index cikk helyett a magyar nyelv érzelmező kéziszótárát is linkelhetted volna a "zöme" szóra.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Tehát, úgy érted, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal az én "feltételezéseim" miatt kért adatokat az Átlátszótól? Ittál, Friczy? :D

Mi lesz a következő? Hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal az én előterjesztésem nyomán jött létre?! :D

trey @ gépház

Lánczi Tamás azt is mondta, hogy a Transparency szerint a kért adatok nyilvánosak, ez azonban szerinte nem igaz. „Egész egyszerűen nem állja meg a helyét, amit a Transparency állít, hogy minden adatuk nyilvános, ez tételesen nem igaz” – mondta Lánczi.

[...]

A TI jogi igazgatója, Ligeti Miklós korábban azt nyilatkozta: a kérdezett adatok zöme eddig is bárkinek elérhető volt a szervezet honlapján.

[...]

Látod Friczy, még ők maguk sem állítják, hogy minden adat nyilvános .... Hint: zöme

trey @ gépház

Miért is kellene minden adatnak ott lenni? Annak kell ott lenni ami a törvényi előírás, plusz amit ők meg szeretnének osztani. Viszont az új hatóságnak sincs több jogköre mint a _nyilvános_ adatokat elkérni. Itt a tévedésed, hogy ennek a sóhivatalnak semmilyen vizsgálati jogosítványa sincs. Sima Budai "turbó" Gyula szitu

Átlátszó, független, hiteles, semleges, objektív..  Úgy általában nem értem, kinek akarják/tudják még eladni ezeket a kamu jelzőket?  Egyik ennek a szószólója, a másik meg annak.  Az egyiket innen pénzelik a másikat meg onnan.  Számít? 

Na, pontosan ezért van nekünk Saját Szuverenitásvédelmi Hivatalunk™, hogy meg tudjuk védeni a saját szuverenitásunkat! Hangzatosan! Melldöngetve! Nehogy a mi áramlatunkat merjék felrobbantani az imperialista mocskok!

Lehet játszani az "ő fingott!!!!" játékot. Miközben a kormánymédia orosz propagandát sugároz, és a KGB bocsánat FSZB ki-be jártkál a magyar külügyminisztérium (és egyéb állami szervezetek) rendszereiben, és még Kakadu is tud róla, orosz oligarchák gyorsított eljárásban kapnak magyar állampolgárságot, a covid vakcinaregisztrációs oldal orosz szervereken volt, és még sorolhatnám.

Tuti azért nevezték így az új hivatalt, hogy Medgyessy ne tudja kiejteni... 

Mar csak az a kerdes, hogy ezek a bekelteto utazasok Magyarorszag vagy valamelyik nagyobb jatekos erdekeit szolgaljak? A kicsi a bors de eros elve itt nem nagyon fog ervenyesulni. Nem hiszem, hogy a tavoli nagykutyahoz dorgolozes es kozben a szomszedokba harapas jo taktika-e. Vajon Magyarorszagon ki hallgatozik (vagy kik hallgatoznak)?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A szomszédokba harapás az tényleg valós-e, vagy éppen ők harapnak belénk?

Az látszik ha egy politikai platformon vagy a brüsszeli többséggel akkor minden ok, ha antiliberálbolsevista vagy akkor minden baj. Nézd meg a lengyeleket, ott az élő példa. Politika ez, nem kell túlspilázni. A gazdasági dolgok más platformokon is zajlanak…

A szomszédokba harapás az tényleg valós-e, vagy éppen ők harapnak belénk?

Gondolom nezopont kerdese, de ha osszealltunk veluk akkor legalabb fujjuk mar az o notajukat ha meg nem tetszik akkor ki lehet lepni aztan utana okoskodni.

Nézd meg a lengyeleket, ott az élő példa.

Nem tudom mire celzol veluk kapcsolatban.

Politika ez, nem kell túlspilázni.

Hja.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az EU egy kvázi szövetkezeti rendszer, az EU tanácsában egy tag egy szavazat, nem kft! kisebbségi tulajdonrésszel. Az EU parlament pedig előkészítő terep, nem pedig döntéshozó testület. Az, hogy a szövetkezeti rendszert meg akarják puccsolni, az más kérdés.

Arra pedig semmi nem kötelezheti pl a magyarokat, hogy érdekei ellen menjenek ( pl migráció ). Ha az EU többség migrációt akar az meg nem jelenti azt, hogy nekünk el kell fogadni ezt, de ok tagállami szinten úgy nyalják az illegális migráció seggét ahogy azt a finanszírozók diktálják. Semmi gond evvel, ha a választok is ezt akarjak.

MO-t a kormány képviseli, migrációs érdekünk pedig a nemzeti konzultációban eldőlt. Nincs kérdés hiába vagyunk az EU tagjai.

Haboru kérdésében pl Franciaország a világ második legnagyobb fegyverexportőre az USA után, és cca 1500 km-re van az ukrán határtól. Más neki a háborús érdek és más a magyaroknak. Az EU adja a globális fegyverexport 25%-t a britekkel együtt. Szerinted a főbb exportőröknek mi az érdeke főleg úgy, hogy Kelet-Európa ott van az oroszok és a nyugat között?

 

A lengyelek már akkor hozzájutottak a befagyasztott forrásokhoz, mikor kormányváltás volt. Nem tettek semmit, hisz idő sem volt rá. Tusk miatt jönnek a források, nem pedig a tettek miatt. Schiffer értekezett erről hosszan, a yt-n megtalálható.

Arra pedig semmi nem kötelezheti pl a magyarokat, hogy érdekei ellen menjenek ( pl migráció ). Ha az EU többség migrációt akar az meg nem jelenti azt, hogy nekünk el kell fogadni ezt, de ok tagállami szinten úgy nyalják az illegális migráció seggét ahogy azt a finanszírozók diktálják. Semmi gond evvel, ha a választok is ezt akarjak.

Ez rendben van (mondjuk nem tudom kik a "finanszirozok", ha erre indulunk el akkor erdekes lehet hogyan jutottak el a menekultek a finn hatarra, biztos nem a kedves orosz vezer baratunk segitsegevel). Egyebkent a migransok itt vannak/lesznek. Korbe lehet keriteni az orszagot es homokba lehet dugni a fejunket, de attol meg itt vannak, akar akarja valaki akar nem.

Haboru kérdésében pl Franciaország a világ második legnagyobb fegyverexportőre az USA után, és cca 1500 km-re van az ukrán határtól. Más neki a háborús érdek és más a magyaroknak. Az EU adja a globális fegyverexport 25%-t a britekkel együtt.

Olvasd el ezt a cikket, amibol kiderul hogy Magyarorszag is bonyolithatott volna zsiros uzleteket ha lett volna mivel es pl. Franciaorszag nem szallithat fegyvereket "problemas" orszagokba.

Szerinted a főbb exportőröknek mi az érdeke főleg úgy, hogy Kelet-Európa ott van az oroszok és a nyugat között?

Nem tudom, szerinted? Ha exportot akarnak novelni akkor felfegyverzik az oroszokat, ok tudnak fizetni mindenfele nyersanyaggal :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Putyin érdeke a felforgatás az ellenséges országokban, ez egyébként régi KGB-s taktika ( ahogy az USA is lázítja folyamatosan a volt szovjet utódállamokat ). Ezen felül az oroszok is folyamatosan küzdenek a migracióval. Logikus, hogy tolják a migránsokat az EU-ba, én is ezt tenném. Semmi csoda nincs. A kérdés: az oroszok felől érkező emberek közül mennyi a fedett orosz ügynök?
Az illegális migrációt meg lehet állítani, de ha nem akarja valamelyik ország megtenni amit tudna, akkor az ő döntésük. Nem hiszek abban, hogy ne tegyünk semmit, mert úgyis vesztünk.

A háborús üzlet minden része nem ismert. Az, hogy a franciák a 2. exportőrök és a magyarok a fasorban sincsenek ez magyarázza az érdek forrását. A francia elnök folyamatosan kelti a háborús indulatokat, lefordítva: növeli a keresletet a fegyverekre.

Az oroszok felé fegyverek helyett inkább műherét kellene exportálni, mert mint tudjuk Putyinnak hiányzik legalább egy.

Az illegális migrációt meg lehet állítani, de ha nem akarja valamelyik ország megtenni amit tudna, akkor az ő döntésük. Nem hiszek abban, hogy ne tegyünk semmit, mert úgyis vesztünk.

Valoszinuleg nem kerites epitessel lehet megallitani, hanem a forrasnal. Mellesleg nem mi vagyunk a celorszag.

A kérdés: az oroszok felől érkező emberek közül mennyi a fedett orosz ügynök?

Na igen, es vajon mennyi azok kozzul a ukrajnai "magyarok" kozzul akik ellenorzes nelkul kaptak utlevelet :(

Ezen felül az oroszok is folyamatosan küzdenek a migracióval.

Szerintem ezt a gondjukat most megoldottak a fronton...

Az oroszok felé fegyverek helyett inkább műherét kellene exportálni, mert mint tudjuk Putyinnak hiányzik legalább egy.

Igaz, lehet ha meglenne neki akkor nem erofitogtatassal probalna potolni a hianyat.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Valoszinuleg nem kerites epitessel lehet megallitani, hanem a forrasnal. Mellesleg nem mi vagyunk a celorszag.
 

A kerítés is egy eszköz, ami azt mondja az illegális migránsoknak: ne jöjjenek. Gondolj bele, ha szárazföldi útvonalat nyitnánk nekik….Volt rá példa, biztos jó érzés volt a Keletinél az AlahAhbar.

Nem mi vagyunk a célország MÉG! A politika egyik fontos kérdése az előrelátás. A német, svéd, brit, olasz, spanyol, francia példa alapján nem kell nagy képzelőerő.

biztos jó érzés volt a Keletinél az AlahAhbar.

Ha Jehova tanui téritenek vagy a Krisnasok zenelnek az miben kulonbozik egy masik vallastol?

Nem mi vagyunk a célország MÉG! A politika egyik fontos kérdése az előrelátás. A német, svéd, brit, olasz, spanyol, francia példa alapján nem kell nagy képzelőerő.

Ugy erted a felsorolt orszagokban sokkal rosszabb elni?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Valoszinuleg nem kerites epitessel lehet megallitani,

Ez nyilván függ a kerítéstől is. Volt nekünk anno vasfüggönyünk, azon azért olyan sokan nem mentek át. Csak tűzparancs, és megfelelő mennyiségű taposóakna, és lőszer kérdése az egész.

Mellesleg nem mi vagyunk a celorszag.

Ez hol előnyként, hol hátrányként említitek. Most melyik van érvényben?

Ha előnyként, akkor mit kell tennünk, hogy így is maradjon?

Csak tűzparancs, és megfelelő mennyiségű taposóakna, és lőszer kérdése az egész.

Igaz. Arra is gondoljunk neha, hogy magyarok is menekultek mar (pl. 56-ban).

Most melyik van érvényben?

Tenykent is lehet kozolni?

mit kell tennünk, hogy így is maradjon?

Szerintem semmit :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Igaz. Arra is gondoljunk neha, hogy magyarok is menekultek mar (pl. 56-ban).

Szóval, a "nem tudunk ellene tenni semmit, vannak és kész" -ből átváltottál a "de hát nekünk is segítettek" mantrára. (miután beláttad, hogy az első szervád out lett. Mondjuk ez is becsülendő, mert pl.Jaku nem látta volna be).

Erre lehetne mondani, hogy az 56' os történet, az jelenlegi ukrán menekülteknek felel meg.

Én inkább azt mondom, hogy az 56' osok közül (mondjuk 4 év elteltével) hányan dolgoztak, és vettek részt tevékenyen a befogadó országok életében (hajtottak hasznot) . És a jelenlegi nem európai migránsoknál ez mekkora arány? Csak, hogy lásd, a két történet nem ugyanolyan lefolyású. A mennyiségi kérdésről nem is beszélve.

Szóval, a "nem tudunk ellene tenni semmit, vannak és kész" -ből átváltottál

En nem mondtam, hogy nem tudunk ellene tenni, csupan megjegyeztem, hogy nem sok ertelme van a jelenlegi intezkedeseknek, mert hosszabb tavon semmit nem oldanak meg. Tenni lehetne maskepp, de az valoszinuleg hosszu tavu dolog, sok penzbe kerul, stb. Szoval nem vonzo bevallalni a politikanak, igy egyszerubb felhuzni a keritest.

Erre lehetne mondani, hogy az 56' os történet, az jelenlegi ukrán menekülteknek felel meg.

Ja, vonhatunk parhuzamot, sot a magyar hozzaallas is olyan mint amit mi kaptunk akkor a nyugattol. Egyebkent a tobbiek nagy resze nem a haboru elol jott?

Én inkább azt mondom, hogy az 56' osok közül (mondjuk 4 év elteltével) hányan dolgoztak, és vettek részt tevékenyen a befogadó országok életében (hajtottak hasznot) . És a jelenlegi nem európai migránsoknál ez mekkora arány?

Szerintem ez a kerdes osszetettebb minthogy csak igy ossze lehessen hasonlitani a ket idoszakot/embereket/szituaciot...
- regebben egyszerubb volt elhelyezkedni ketkezi munkaskent
- a kulturalis/nyelvi kulonbsegek kisebbek voltak annakidejen (a magyarok nem Sziriaba menekultek, arabul sem kellett tanulniuk, vajon olyan helyzetben mit csinaltak volna 4 ev alatt?)
- stb., stb.

A mennyiségi kérdésről nem is beszélve.

Ez gondolom az adott orszag/regio lakossagszamatol fugg, pl. emlitetted Ukrajnat, 4x annyi lakosa van/volt mint Magyarorszagnak, ok is siman tudnanak okozni mennyisegi felfordulast. Sziriaban "csak" kb. 2-3x annyian laknak/laktak mint M.orszagon (osszehasonlitaskeppen).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Így látom vallatóra fogtál minket. Ez eléggé egyirányú beszélgetés: folyamatosan nyomod a a kérdést, és mikor választ kapsz rá, akkor jöhet egy másik kérdés, a régit elintézve, hogy “akkor sem”. Értem én a beszélgetés irányát: pl. nem kell a kerítés, úgy sem ide jönnének, oda mennek ahol jobb, a nyugaton sokkal jobb …. stb. ezzel én nem tudok mit kezdeni, ezerszer lerágott csont.

pl folytathatnád azt mikor azt mondtad a kerítés nem jó semmire…..

Így látom vallatóra fogtál minket.

Titeket? Egy embernek szoktam valaszolni egyszerre, hacsak nem tobb nicked van.

pl folytathatnád azt mikor azt mondtad a kerítés nem jó semmire…..

Szerintem azt irtam hogy nem jo mint hosszu tavu megoldas. Szerinted a keritessel el lett intezve minden migracios gond egyszer es mindenkorra?

és mikor választ kapsz rá, akkor jöhet egy másik kérdés, a régit elintézve, hogy “akkor sem”.

Ezt nem igazan tudom ertelmezni, mire irtam, hogy "akkor sem"?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Titeket? Egy embernek szoktam 
 

Mobilon nézem, Bdede-nek is írtál velem párhuzamosan, de lehet, hogy csak mobil miatt látom így.

Szerintem azt irtam hogy nem jo mint hosszu tavu megoldas
 

A kerítés egy hirtelen megoldás, hogy megállítsa a migrációs nyomást, és üzenje azt: erre ne gyertek. Ezután a Szijjártó elment Afrikába, és próbáltak tenni az ellen, hogy jöjjenek, pl Csád esetén. Nem követem nyomon pontosan mi történik, mert nincs idom és kedvem sem, mindazonáltal én is tűzparancs híve vagyok, vagy az aknazáré…. de mivel nem dhat a president ezért más dolgok történnek.

Szóval mi a te verziód?

velem párhuzamosan

Szekvencialisan irtam ket embernek, parhuzamosan nem tudok :)

A kerítés egy hirtelen megoldás, hogy megállítsa a migrációs nyomást

Egy "workaround", ideiglenes "megoldast", szerintem a megoldas szot nem nagyon lehet itt hasznalni, de ertem mire gondolsz.

és üzenje azt: erre ne gyertek.

Ezt meghalljak par ezek km-re? Nem.
Amikor ideernek megallitja oket? Nagy reszuket igen, felteve ha egy rakat hataror jarorozik es foltozza a kerirest 24 oraban.
Miutan kikerultek nyugodtan bejohetnek az orszagba? Igen.

Ezután a Szijjártó elment Afrikába, és próbáltak tenni az ellen, hogy jöjjenek, pl Csád esetén.

"Magyarország kétszáz katonát vezényel Csádba a helyi kormánnyal együttműködve a hadsereg támogatása, s ezáltal az újabb migrációs hullámok megelőzése érdekében."

mindazonáltal én is tűzparancs híve vagyok, vagy az aknazáré….

Gyakorlatilag visszahoznad a vasfuggonyt, az annyira bejott neked?

Szóval mi a te verziód?

Nem az en feladatom ennek a megoldasa, ott vannak az EU orszagai es valasztott vezetoik. Nem egyszeru feladat, de ezert vannak megvalasztva es fizetve, nekem nem ez a munkam.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

azt hittem megismerhetek valami új álláspontot. 

Vannak otleteim, de sok ido es eroforras, de ez a dolog nem kezelheto gyorsan. Beintegralni a tarsadalomba olyanokat akik messzirol jottek idobe kerul. Min. 2 generacio. Ahol elek ott megoldottak, termeszetesen semmi sem 100%-os hatekonysagu, de lehet mukodo megoldas ha van ra akarat.

Egyebkent minden korabbi gyarmatosito birodalom kuzdott ezzel a problemaval, talaltak ra megoldast. A magyaroknak nem voltak ilyen gondjaik, de tanulhatnank masoktol.

[szerk.] Mellesleg sok hasonlo problema van amit vagy megprobalsz megoldani vagy "bekerited".

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

mert hosszabb tavon semmit nem oldanak meg.

Egy durva aknazár híre, azért elég gyorsan elterjedne. És -szerintem- hosszútávra elvenné a kedvét az agresszív határátkelőknek.

Egyebkent a tobbiek nagy resze

Itt nem teljesen világos számomra a  többiek alatt kiket értesz.

regebben egyszerubb volt elhelyezkedni ketkezi munkaskent

Ebben szerintem nem értünk egyet. Hirtelen a covid alatti románok reptetése -hogy valaki kiszedje a földből a spárgát- jut eszembe. Nem egy Hi'tech feladat, mégse találtak a több mint egy millió életerős férfiből pár repülőnyi olyat, aki el végezte volna. Maradtak a román öregasszonyok (pár repülőnyi).

a kulturalis/nyelvi kulonbsegek kisebbek voltak annakidejen

Ezen jót röhögtem. Szerintem is igazad van. Csak olyan migráns szabad beengedni Európába, aki ismeri a kultúránkat rendelkezik egy, az Európában is használható szakmával, és legalább egy, minimum 30 millióan beszélt európai nyelvet ismernek, megértenek, beszélnek. Ha ez, mint fő követelmény működne, az egész kérdést akár okafogyottnak lehetne nyilvánítani.

A mennyiségi kérdést szerintem félreértetted. Én arra akartam utalni, hogy nagyon nem mindegy, hogy párszázezer, vagy több millió menekült érkezik egy országba. S mint eggyel feljebb írtam, lehet-e őket valamire használni, vagy sem.  Az '56 magyarok jelentős többségét lehetett.

És -szerintem- hosszútávra elvenné a kedvét az agresszív határátkelőknek.

A gombaszoknak es kiranduloknak is elvenne a kedvet :)

Itt nem teljesen világos számomra a  többiek alatt kiket értesz.

Nem Ukrajnabol menekuloket.

Maradtak a román öregasszonyok (pár repülőnyi).

Erre valami link? Mellesleg ha eppen nem sparga szezonban jon valaki akkor mit ajanlasz helyette?

Ha ez, mint fő követelmény működne, az egész kérdést akár okafogyottnak lehetne nyilvánítani.

Na ja, csak azt nem migracionak, hanem agyelszivasnak hivjak es ebben Magyarorszag nem a legjobb :)

Én arra akartam utalni, hogy nagyon nem mindegy, hogy párszázezer, vagy több millió menekült érkezik egy országba. S mint eggyel feljebb írtam, lehet-e őket valamire használni, vagy sem.

En is erre utaltam, hogy ha mondjuk Ukrajna negyede (lakossag) hirtelen az orszagban landolna, akkor az orszag lakossaga duplazodna :)

Az '56 magyarok jelentős többségét lehetett.

Ha a mostani tiktokker generacionak kellene menekulni lehet masok lennenek az aranyok :) Mellesleg nem meglepo ha egy elmaradott orszagbol jovo nem a diplomaja bemutatasaval kezdi, azert jon elvileg, mert ott nincs lehetosege/haboru van/eheznek/stb. Az 56-osok nem ilyen helyzetben voltak, nem meglepo ha el tudtak helyezkedni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

az EU tanácsában egy tag egy szavazat, nem kft! kisebbségi tulajdonrésszel. 

Ez ebben a formában nem igaz. Vannak olyan döntések, amelyek konszenzust igényelnek, itt valóban egy tag egy szavazat, és vannak többségi valamint minősített többséget igénylő döntések. Ezeknél vegyesen számít az adott ország népessége és az országok száma.

Mi mindig is kicsik voltunk és igazodnunk kellett másokhoz. Ezeréves történelmünk során volt, amikor olyanokhoz dörgölőztünk, akikkel sikeresek lehettünk, sokszor olyanokhoz, akik miatt nagyon meg lettünk szivatva.

Én úgy vélem, hogy o1g és díszes kompániája jelenleg úgy gondolja, ügyesen tud táncolni a késélen (magyar virtus? nárcizmus), de ha kenyértörésre kerül a sor, mindig az ilyenek hullnak először a porba. Mi a főgeci személyes ambícióinak vagyunk az eszközei, ha beledöglünk is. A gazdasági és egyéb mutatók is azt mutatják, hogy valamit nem jól csinálunk, legalábbis a környezetünkhöz képest (biztos ügyesebbek vagyunk mint pl Csád...) Nekem ez nem tetszik.

Az nem ugy van, hogy amirol a hatosagnak egyeb forrasbol tudomasa van, vagy azt beszerezheti, azt az ugyfeltol o nem kovetelheti...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2024. 07. 11., cs – 21:21

Az altalad linkelt cikkben szerepel egy ilyen mondat:

„Válaszunkban felhívtuk a Szuverenitásvédelmi Hivatal figyelmét arra, hogy az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. társasági szerződése és pénzügyi beszámolói közhiteles nyilvántartásokban bárki számára hozzáférhetőek” – írja a portál.

Akkor most hozzaferhetoek az informaciok vagy nem?

Ez a cikk pedig a fentiek utan eleg vicces :)

"...a legfrissebb, májusi adatok szerint pedig már több mint 4,1 milliárd forint a hivatal éves büdzséje. Ez azt jelenti, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal az idén több pénzből gazdálkodhat, mint a 130 munkatársat foglalkoztató Alkotmánybíróság"

Gondolom sokba kerulhet kikuldeni par email-t kulonbozo portaloknak, a fentiek alapjan ebben merul ki a tevekenysege a hivatalnak.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

LOL

Ez olyan, mintha a NAV az ellenőrzés alá vont embertől elfogadná egy A4-es papíron leírva, hogy "T. NAV! Minden rendben csináltam! Üdvözlettel, Áfacsaló János"

Akkor most hozzaferhetoek az informaciok vagy nem?

Azt hivatott eldönteni egy vizsgálat, hogy minden fel van-e ott tüntetve.

HTH

(PS: ti tényleg ennyire együgyűek vagytok?)

trey @ gépház

Szerencse, hogy ezekre a vizsgalatokra van 4 milliard (ado)forint.

A nemzetbiztonságot és a szuverenitást nem lehet forintosítani. Van, ami egyesek szerint (nyilván nem szerintetek) nem eladó. Ezek biztosítására nem összeg a 4 milliárd. Minden állam költ ennyit erre, sőt.

Mar masodjara irod ezt, igy kezdek kivancsi lenni mit jelent.

IMHO az internet segíthet! BTW, ezer éves rövidítés.

trey @ gépház

A nemzetbiztonságot és a szuverenitást nem lehet forintosítani. Van, ami egyesek szerint (nyilván nem szerintetek) nem eladó. Ezek biztosítására nem összeg a 4 milliárd. Minden állam költ ennyit erre, sőt.

Talan jo lett volna egy ilyen bizottsag amikor kilora vettek a magyar utleveleket azok akiknek nem jart volna. Olyanok akik egyaltalan nem jelentenek (nemzet)biztonsagi kockazatot de szukseguk volt ra, pl. bunozok, ugynokok. Dehat nyilvanvalo, hogy egy internetes portal sokkal veszelyesebb 🤷

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mi a pontos bajod? Az Átlátszó a téma. Most te mit szeretnél sugallni? Csak a hülye nem látja, hogy a Szuterén(sic!)védelmi Hivatal egy politikai és nem közigazgatási intézmény. A célja sem az ország szuverenitásának védelme, mert arra a jogosítványai nem teszik alkalmassá. Ez egy turbó Budai Gyula, pontosan ugyanannyi eredményt fog elérni. 

egy hálózat :D

Az ilyesmi felderitese nem a titkosszolgalat dolga? Felteve ha tenyleg veszelyeztet valamit... Mondjuk ez nagyon ugy hangzik, hogy ha valakinek mas a velemenye, akkor hallgattassuk el.

Nem ertem mi ez a vehemens felelem. Ha pl. az atlatszo igazat ir akkor tajekoztatja a kozvelemenyt, ami jo, nem? Ha meg hazudik, akkor azt egyszeru megcafolni...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Milyen félelem? Ilyen hivatal minden valamirevaló országban van. Pont a kettős mérce az, ami megint az ember szemét bántja. Hogy ideküldik okoskodni a Homok Dávidot az USA-ból, hogy ossza az észt ezzel kapcsolatban is, miközben az USA-ban 1938 óta van ugyanilyen hivatal, ugyanilyen törvény, ugyanilyen céllal.

trey @ gépház

ez nagyon ugy hangzik, hogy ha valakinek mas a velemenye, akkor hallgattassuk el.

Pl. ti az elmúlt bő 14 évben nem hogy nem lettetek elhallgattatva, hanem a kormánypártok felismerték, hogy az érdekeiket szolgálja, ha minél többet beszéltek. Ti miért nem ismertétek még fel, hogy a szövegelésetek az érdekeitek ellen van?

:)

Meta: gondolom, az első az kellene legyen, hogy Trey olvtárs közzéteszi az adóbevallását és vagyonnyilatkozatát, mielőtt azt követeli, hogy az Átlátszó tegye nyilvánossá az adatait.

Hát, barátom abban semmi titkos nincs és ez meg is fog történni abban a szent pillanatban, amikor minden magyar állampolgáré - a tiéddel együtt - megjelenik online. De ahhoz, hogy ez jogszabályi / törvényi szintre emelkedjen, fabrikálnod kéne valami észszerű magyarázatot arra, hogy ez hogyan jön a témához, mert különben nehogy ápoltként végezd valahol, vagy honfitársaid húzzanak fel az első oszlopra, hogy ilyet szeretnél :D

trey @ gépház

meg is fog történni abban a szent pillanatban, amikor minden magyar állampolgáré - a tiéddel együtt - megjelenik online.

Nos nincs is semmi más elvárás, ha minden (még mindig nem derült ki mi az amit hiányolsz) olyan adat ami szükséges és több mint a jelenleg kötelezően nyilvános adat _minden_ társadalmi szervezet számára. Kötelező legyen.  :) 

(még mindig nem derült ki mi az amit hiányolsz)

De, kiderült.  Ide is leírom neked: a "zöme"-n kívüli részt.

olyan adat ami szükséges és több mint a jelenleg kötelezően nyilvános adat _minden_ társadalmi szervezet számára. Kötelező legyen.  :) 

Elmondtam: állok elébe. Keresd a kérdéssel a képviselődet, szerezz mögé társadalmi felhatalmazást és szavaztasd meg 🤷‍♂️

Így működik ez willy a demokráciában ... :D

trey @ gépház

Nincs ezzel gond. Csak te se várd el mástól, hogy többet adjon mint amit kell. Ezek a szervezetek _önként_ többet adnak. Amit nem adnak az a saját diszkrét joguk megtenni. Ha nem érted akkor nincs miről beszélünk. 
Amikor feloldod a "zömén" kívüli részt akkor lehet róla beszélni van e közöd hozzá. (nem, a szuterénvédelmi lózungnak sincs több joga)

TL;DR: a NER lényege, hogy a közpénz elveszítse közpénz jellegét -- aki ezt korlátozni vagy ellenőrizni akarja, az nyilván ellenség, és megérdemli, hogy a rendszer trolljai betámadják. (Természetesen nem a köztiszteletben álló Szuterénhivatalra gondoltam.)

Jaja, kivéve, ha Lánchíd, Karácsony, Városháza, Víg Mór, Transparency stb. szavak vannak benne, AZAZ bármi ami a jelenlegi ellenzékre nézve kellemetlen lenne, mert akkor ugye megy a kussolás.

Hát, ezért gondoljuk azt, hogy nem egy jóságos ügynök, hanem egy politikai bunkósbot.

:D

trey @ gépház

> AZAZ bármi ami a jelenlegi ellenzékre nézve kellemetlen lenne, mert akkor ugye megy a kussolás.

Tényleg? Nincs olyan hatóság vagy sajtótermék, ami tudna/merne ezekkel foglalkozni? Például itt van a Metropol, az olyan jól Lokalizálódott, hogy nap mint nap hoz egy "Meddig folytatja még Karácsony a kánikulát?!" szerű cikket.

A bunkósbot csak addig jó, míg Viki kezében van. Ha valami nincs a kezében, akkor létrehoz egy valódi politikai bunkósbotot, amivel aztán megpróbálja mások kezéből kicsapkodni a többit. A "whataboutism" is csak addig ellenség treynek is, míg nem az ő érdekeit szolgálja, nem csoda, hogy ennyire szimpatikus neki ez a felállás :)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Na, a dolog mai állása hogy a sóhivatal vesztett pert az Átlátszóval szemben, LOL.