Csökkentett mód ON

Hozzászólások

Kórház? Jobbulást! Reméljük megmaradsz! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem akarom elkölteni a közpénz erre, meghagyom nektek :)

Az ok az, hogy ezt a műtétet így, ilyen formában, ennyi idő alatt ... nem csinálják meg a közkórházban.

Én meg dolgozom eleget, hogy megengedhessem magamnak a legjobbat, ami elérhető.

trey @ gépház

Hogy mi a baj a magyar egeszseguggyel? Pontosan ez.

 

Amikor a hazaszereto politikusok Becsbe jarnak orvoshoz, de mar egy tenyeres-talpas autoszerelo is magankorhazba jar. Ugyanaz megy vegbe, mint a fogorvoslasnal. Ott is kb. fogat huzni lehet menni, minden egyebre maganpraxis.

 

Egyebkent jobbulast, minden betegseg szivas, ha csak penzzel lehet megoldani a szakszeru ellatast, es neked van ra, akkor ne sajnald.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ne zavard össze (nem is lehetne), őt nem érinti, akkugyár sincs a szomszédjában, a gyerekek is felnőttek, lényegében csak a megszokott #worksforme

Ami a mikrokörnyezeten kívűlre mutat, ott pedig elegendő az ideológia

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

egészségügyre elkölteni az adófizetők pénzét az ilyen: RÓSZ és amugyis sokba kerülne!

augusztus 20 ünnepségre elkurni 15 milliárdot az ilyen: LYÓ, van pénz dögivel.  

csak tűzijátékra annyi megy el ~ mint amit valamelyik nap az apple levont az ügyfeleitől, és az ugye kurva nagy hisztit váltott ki. :D

nics píz egészségügyre

lenne miből úgy tűnik, de trey se hiszi azt hogy ezek helyett egészségügyre kellene inkább fordítania. 

Pont nem érdekel, bármilyen hiper-szuper lenne is egy több ezer fős kórház, akkor is a hotelkórházat választanám, ahol napi szinten megfordul mondjuk 3-6 beteg, ahol prémium segédanyagokat használnak, ahova még fogkefét sem kellett hozni, mert azt is adnak.

trey @ gépház

én csak furcsállom hogy, ha ennyire nagyon elégedett vagy a fidesszel meg azzal hogy mire lopják el a pénzed. ha ENNYIVEL jobban élsz ahogy folyamatosan irod akkor miért nem a tökéletesen működő (gondolom ha van 15 milliard forint ünnepelni, akkor rendben van az évek óta rothadó egészségügy is) és jó állapotban levő közellátást választod. 

persze értem, így legalább drága étteremből kajalhatsz meg adnak fogkefet. hiába toltal bele több milliot az elmúlt evekben a közkórházba még wc papirt is vinned kellene magaddal mert valahogy erre nem telik. ellenben 2 milliard tűzijátékra az van. :) legyen a proliknak sör meg tűzijáték aztán talán azt hiszik majd hogy minden jolvan úgy ahogy van. :)

Látod a példát, és még mindig nem érted, vagy akarod érteni.

🤷

A közegészségügyet a sürgősségi ellátásomra tartom. Valószínűleg pl. mentőhelikoptert nem akarnék zsebből fizetni.

Egy nagy kórházban, ahol több száz, ezer embert kezelnek, sosem kapsz (nem, külföldön se)  olyan ellátást, mint egy egyszerre max. 5-10 embert kezelő eü. szolgáltatónál.

trey @ gépház

A közegészségügyet a sürgősségi ellátásomra tartom.

Ez meg mar a lo masik oldala, azert fizeted a TB-t, hogy ha szukseged van ra, akkor elmenj oda is. Amennyi TB-t fizetek, abbol jutna egy dedikalt emberre az SZTK-ban, aki csak engem kisergetne. Nem fogok meg 20-30 rugot kifizetni valami rutin-/szurovizsgalatra, ha az nem surgos. 

Májusban bementem SZTK-ba, kivártam a soromat (3 óra, időpont nyár végére lett volna), mondom dokinak: nincs panaszom, de úgy gondolom, így 50-hez közel illik, hogy ránézzen az emberre egy urológus. Doki meg komolyan vette, és tényleg csak rámnézett, konkrétan nem vizsgált meg..

- De hiszen maga volt rákszűrésen 4 hónapja!
- Az csak vérvizsgálat volt. Nem lehetne, hogy doktor Úr megvizsgál, hogy minden oké?
- Ha nincs panasza, nem.

Ennyit a megelőzés és szűrővizsgálatok fontosságáról.

De, azert ez is baj. Az allam lehetne kicsit szolgaltato-szemleletu, es mondhatna, hogy figyelj, itt van a premium etlap, rendelj onnan sajat koltsegre, ha jobb kajat akarsz. Ehelyett azt mondja, hogy egyed a parizert szaraz kenyerrel, ha meg sajat szakalladra rendelnel, akkor az nem higienikus, ugyhogy ne is rendelj.

Az allami eu problemaja (nemcsak) a forrashiany, hanem hogy rosszul van menedzselve az a forras is, ami rendelkezesre all.