Büntetőfékezés vagy sem

Fórumok

A TV2 azzal kampámnyol, hogy büntetőfékezett a Toyota előtt egy autó: Tények - Büntető fékezésből lett brutális baleset (tenyek.hu)

Nem tudom, hogy igaz e vagy sem? Nem tudom hogy a Toyota ment a pickup seggében, de azt én is észreveszem, hogy ha megyek a megengedett sebességgel, akkor mindig jön egy csúzlival valami marha, aki méggyorsabban akar menni. Pedig hát a Teslában van erő, tud az gyorsan is menni, de hát sebességkorlátozás van a szakaszon... Aztán persze ezek a mai autók tele vannak mindenféle földi jóval, és főleg a német prémiumok néha akkora satuféket nyomnak, hogy a nyelvem is leharapom. Mi van akkor ha belemegy egy majom az előtte haladó seggébe, az meg megijed a másik sávban lévő autótól és vészfékez? Majd akkor is rábasszák a sofőrre, hogy büntetőfékezett!? Aztán mi van, ha egypedálos vezetésben megy valaki és csak a gázt vette el az autótól, pl. hogy beengedjen egy agresszív pályaversenyzőt? Egypedálos vezetésnél az autó fékez. Az is büntetőfékez! Szerintem az agresszív gyorshajtókat kéne kiszedni a forgalomból, mert had legyen már meg a szabadsága hogy bárki lefékezzen, mert pl. a gyerek a nyakába hányt a barmok miatt...

Hozzászólások

Ha kellő követési távolságot tartasz, akkor könnyebben el tudod kerülni a balesetet - még ha "büntetőfékeznek" is előtted.
Itt elég rövidre volt vágva az esemény előtti rész, de gyanús, hogy bevágott az illető a Toyota elé ÉS egyből nyomott egy kövér féket. Na ez az, amit max úgy tudsz elkerülni, ha 
- nem rángatod a pofonos fát (értsd: nem provokálsz másokat)
- és figyeled a közlekedésben résztvevőket (a láthatóan barom vezetőket pedig igyekszel elkerülni - hacsak nem nagyteherrel vagy)

Itt pedig igencsak mázlija volt a motorosnak is, hogy nem zsákban vitték el...

 

Itt pedig igencsak mázlija volt a motorosnak is, hogy nem zsákban vitték el...

Meg nagyon jó őrangyala. 

Ilyenkor baj a robogó, esélye nem volt, hogy egy gázadással eltűnjön, mikor észlelte, hogy a toyotás nem tudja mit csináljon.

Szerk:

Szerintem amúgy a szokásos.

Nem tudjuk -legalább is ebből a videóból nem derül ki- mi történt.  Remélhetőleg a rendőröknél van olyan is, ami korábbról indul.

Mert lehet, tényleg a pickup-os csak lassan ment, a toyotás meg későn észlelte.

Ennek mondjuk ellentmond, hogy ha nem érzi magát hibásnak, akkor valószínűleg megállt volna. De ez csak felvetés.

Kizárólag olyan gépjárművek, illetve gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvények közlekedhetnek rajta, amelyek sík úton legalább 60 km/h sebességgel képesek haladni.

 

Ha megfelel a fenti kitételnek, akkor igen.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Kizárólag olyan gépjárművek, illetve gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvények közlekedhetnek rajta, amelyek sík úton legalább 60 km/h sebességgel képesek haladni.

Ez a kitétel autópályára igaz, nem? Az M0 az autópálya? szerintem nem.

Amennyiben a robogó segédmotor kerékpár (50ccm) - ill. rendszám nélküli - akkor tudtommal max 40-45km/h a sebessége...

A közzétett videóból nem igazán egyértelmű a dolog, mert időben nem látszik semmi a baleset előtt. Megnéztem a videót 1:10 körül néhányszor és nem látszik hogy a pickup fékezne, szerintem eleve lassan ment, a Toyotás meg csak megérkezett 1000-el a seggébe figyelmetlenül. Ezt valószínűsíti az is, hogy leforduló sávról van szó.

A jogosítványt pszichológiai teszthez és vezetéstechnikai tréninghez kéne kötni (gy.k. ne rántsd el a kormányt, vagy legalábbis ne így, mert csúnyán jössz ki belőle).