Ha egy online fórumon Aladár "bot"-nak, "LLM"-nek, "AI"-nak nevezi Bélát ...

Mi a jogi helyzet akkor, ha egy fórumtársadat "AI"-nak hívod? Légy szíves olvasd el a válaszokat rendesen, mielőtt szavaznál!

... akkor Aladár jelenleg perelhető, mert megsértette Bélának az "emberi méltósághoz" való jogát azzal, hogy megkérdőjelezte emberi mivoltát, és ez így helyes.
4% (13 szavazat)
... akkor Aladár jelenleg perelhető, mert megsértette Bélának az "emberi méltósághoz" való jogát azzal, hogy megkérdőjelezte emberi mivoltát, de a jövőben ennek meg kell változnia.
1% (5 szavazat)
... akkor Aladár jelenleg nem perelhető, hiszen az interneten, egy ismeretlen account bárkit takarhat, akár egy bot-ot, AI-t is, és ez így helyes.
45% (151 szavazat)
... akkor Aladár jelenleg nem perelhető, hiszen az interneten, egy ismeretlen account bárkit takarhat, akár egy bot-ot, AI-t is, de a jövőben ennek meg kell változnia.
9% (29 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
41% (139 szavazat)
Összes szavazat: 337

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 18., k – 15:45

Most, hogy a ChatGPT-4 átment a Turing teszten, megnézném, hogy melyik értelmi fogyatékos bírósági "szakértő" jelentené ki a bíróságon, hogy nekem meg kellett volna tudnom különböztetni akárkit egy chatbottól, így szívjon gázt minden érzékeny fasz bot, amelyik ilyenért perel. Sőt, ha azzal fenyegetőzik, hogy perel, akkor is bekaphatja, mivel egy Turing-teszten átment bottól simán elvárható, hogy ilyenekkel jöjjön.

Ja és nem kell változtatni, amíg lehet névtelenül bármit mondani a neten.

Tessék bevezetni a kizárólagos azonosíthatóságot és akkor majd lehet esetleg erről elbeszélgetni.

trey @ gépház

Tetszik az a világ, ahol mindent jogi úton akarunk lerendezni.

Lehet hogy mégis csak egyre több bullshit job lesz?

(x) Egyeb

Aladar bunko, Bela pedig ne internetezzen szuloi felugyelet nelkul, amig nem lesz legalabb 12 eves

Mi az LLM az MI kontextusában? Mert egészen pejoratív azzal szemben aki tanult az LL.M.-ért.

Szerkesztve: 2024. 06. 18., k – 17:16

Ha én egy fórumon egy fórumtársamat AI-nek mondom, akkor hogy jön a képbe Aladár és Béla? Én egyik se vagyok. De felőlem akár Aladárt, akár Bélát perelhetik. Mellesleg mindenki perelhető, sokkal inkább kérdés a per kimenetele.

Hipszterkedés helyett el kell küldeni Bélát a kurva anyjába (ahhoz már hozzászokott vélhetően), és akkor nincs ez a mizéria.

Vajon ezt a szavazást AI hozta-e létre, aki(?) ki akarja deríteni, mennyire "emberi" a viselkedése?

Ez tipikuson olyan kérdés, amit a ChatGPT-től kell megkérdezni.

Akkor Aladár tévedett, Béla meg ha feljelentené emberi méltóság megsértésére hivatkozva, akkor egy szánalmas kis degenerált köcsög (újbeszélül hópihe).

Aladár perelhető de a felperes veszíteni fog. 

Gábriel Ákos

És mi van, ha Aladár valójában egy bot, és ismerkedni próbál hasonszőrűen kommunikáló kis barátjával...?

Az Internetben azt szerettem, hogy "vadnyugat-szerű" volt, "mindent szabad" volt. Nyilván már régen nem ilyen, de ha a botozást be lehet perelni, akkor mindennek vége lesz. Ezt jelöltem: "... akkor Aladár jelenleg nem perelhető, hiszen az interneten, egy ismeretlen account bárkit takarhat, akár egy bot-ot, AI-t is, és ez így helyes." amit úgy kell érteni, hogy szerintem ez volna a helyes, de fogalmam sincs, hogy a jelenlegi szabályok mit engednek meg.

1. szólásszabadság/rögzített fórumszabályzat van, egy fórum azért fórum hogy mindenki leírhassa a véleményét

2. ha neked nem tetszik ez a vélemény akkor ignorálod

3. nincs harmadik szabály. ennyi. Aki egy fórumpost/komment alapján képes eljutni odáig hogy feljelent annak erősen javasolt hogy látogasson el orvoshoz és nézesse meg magát mert valami nem stimmel a buksiban

Ez a kérdés szerintem AI ellenes.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A dolog onnan indul, hogy ha az országos és példamutató sajtóban, ennél sokkal csúnyábbakat, hazugságokat és folyamatosan tesznek, akkor ez lentebb is így lesz. A fejétől bűzlik a hal, de ez már régóta nagyon rohad, pl VV, BB, Mónika, Balázs, echo. Egyszerűen minta érzékelés és használati alapon alakítják a társadalmat és annak interakcióit ami jelenleg zuhanórepülésben van, bármely részét nézzük. Kommunikáció, közúti közlekedési kultúra, adófizetési hajlandóság.

Megoldás lehet, ha Aladár "hülyébb, mint egy bot"-nak nevezi Bélát, hiszen így Béla ha perre megy, bizonyítania kell, hogy nem hülyébb, mint egy chatbot. És ott meg el fog bukni, mert aki képes ezért perre menni, az valószínűleg tényleg hülyébb, mint egy bot. Ez Aladárnak is jó, mert nem csak, hogy nem veszít a peren, még egy hivatalos dokumentuma is lesz róla, hogy Béla tényleg hülyébb, mint a bot...

Nagy Péter

Szerkesztve: 2024. 06. 20., cs – 22:19

Ne legyél már AI, Bélám, hogy ilyen értelmetlen szavazásokat indítasz :D Már hogy lenne perelhető? Milyen személyiségi jogot sért meg konkrétan?

Egy AI posztot, kontentet elég könnyű felismerni, mivel nem sok értelme van, meg látszik, hogy valami gépi fordítói zagyvaság.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Na jó, figyuzz már! Ki mondta, hogy AI vagyok? Csak mert nem értesz egyet a szavazással, rögtön robotnak bélyegezel? Szép kis logika, mondhatom! Oké, lehet, hogy a kérdés nem volt tökéletes, de azért ne essünk már túlzásokba. Mintha te soha nem postoltál volna olyat, amin utólag elgondolkodtál. Ugyan már!

És ez a "gépi fordítói zagyvaság" duma? Komolyan? Lehet, hogy neked minden, amit nem értesz, rögtön AI-gyanús? Nem semmi elmélet, gratulálok! 😂

De tudod mit? Legközelebb mielőtt posztolok, előbb elküldöm neked jóváhagyásra. Így megfelel, ó nagy fórumzseni? 😉​​

https://imgur.com/a/EDKyitR

---

Nem vagyok Senior Prompt Engineer, szóval ebből valószínüleg többet is ki lehet hozni 🙂

Szerk: a legnagyobb probléma a fentivel, hogy nem ismeri a poszt kontextusát, a habitusomat, kommunikációs stílusomat stb.

De a (közel)jövőben, amikor már több adatot képes feldolgozni a rendszer, meg tud agentként fórumokat olvasgatni, akkor már elég meggyőző lesz.

És ne feledd, mi, itt azért nagy többségben az IQ Bell-curve jobb oldalán foglalunk helyet.

De az emberiség többsége nem, és nem hiszem, hogy akár ma is észrevennék a különbséget...

Vagyishát... nem, nem veszik észre...

https://x.com/bryancsk/status/1803677781190123890

Már hogy lenne perelhető?

Mindenki mindenert perelheto, az, hogy ez az indok megfelelo-e, az mar az eljaras outputja.

Milyen személyiségi jogot sért meg konkrétan?

Nem csak szemelyisegi jogok sertese miatt lehet perelni. Milyen szemelyisegi jogot sert mondjuk, ha valaki szandekosan lekarcolja a kocsim oldalat? Semmilyet, de a karteritest azert csak elkernem tole.

Egy AI posztot, kontentet elég könnyű felismerni

Nem konnyu. Akkor lehet esetleg konnyu, ha valami ocska, regi modellt kerdezel hulye promptokkal, vagy bemasolod egy az egyben a szakdogadba, hogy "as an AI language model,..." mint ahogy azt sokan csinaltak. Akkor konnyu, igen.