Mikor a SPAR hülyének nézi az embert

Van egy dolog, amit örömmel betiltanák a kiskereskedelemben, ez pedig a pontgyűjtő füzetek és az akciózgatás. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy a boltok töbsége amúgy is hülyének nézi a vásárlókat, de az akciók esetén srófolnak a dolgon. 

Most épp aktuálisan a SPAR próbál hülyét csinálni a vevőiből a pontgyűjtés keretében. Ráadásul a dolog a HUP profiljába is vág, mert az akció témája gamer, név szerint Razer termékek.
Hogy hol a hülyítés? Az árazás.

Razer Kraken Kitty V2 füles a spar szerint akciósan (20 pont azaz 20000 ft elköltése után), csak 33.999 Ft, 21000 ft megtakarítással. Mi a probléma? Ugyanezen termék PCX-es ára, 40 590 Ft.

RAZER Blackshark V2 X fehér füles a spar szerint akciósan (20 pont azaz 20000 ft elköltése után), csak 21.999 Ft 11000 ft megtakarítással.Ugyanezen termék Ipon-os ára, 23 590 Ft.

Razer BlackShark V2 HyperSpeed füles a spar szerint akciósan (20 pont azaz 20000 ft elköltése után), csak 41.999 Ft, 18000 ft megtakarítással. Ugyanezen termék PCX-es ára, 50 690 Ft.

És végén a legnagyobb lódítás:

RAZER Gigantus V2 Large  egérpad spar szerint akciósan (20 pont azaz 20000 ft elköltése után), csak 5.999 Ft, 6000 ft azaz 50% megtakarítással.
Ugyanezen termék PCX-es ára, 8 390 Ft.

Tisztelt SPAR, engedje meg a lassú tapsot az Önök részére. Sikeresen kimaximalizálták a vevőhülyítést. Értem én, hogy az Önök akciós árai alacsonyabbak a legtöbb magyar IT disztribútornál, de ha már kedvezményt hazudnak (megtehetik, hisz korábban nem forgalmaztak ilyen terméket), akkor próbáljanak kisebbet füllenteni...

Hozzászólások

Majdnem minden terméknek van ajánlott végfelhasználói ára. Hogy annyiért nagyon kevesen teszik ki árlistára (készleten nem tartják annyiért, mert ha lesz balek, aki annyiért megvenné, akkor jóskapista elszalad érte oda, ahol jó áron van...), az más kérdés.

Egyébként én azt szoktam mondani, hogy soha nem azt kell nézni, hogy "mennyiről van leárazva", hanem hogy annyiért, amennyiért adják, annyiért megéri-e.  Vagy... ez csak nekem természetes...?

De a pontokért elköltött pénzt nem a termékre költöd el, hanem másra, amit amúgy is megvennél. Szóval a matek nem ilyen egyszerű, mint ahogy leírtad.

Ettől eltekintve igazat adok neked. Ezeknek a cégeknek semmi sem számít, csak a profit növelése. Bármi áron!

Szerkesztve: 2024. 06. 03., h – 22:52

A szék pedig konkrétan olcsóbb több helyen, mint a SPAR-ban, az egyik árösszehasonlító oldal alapján.

A spar a legalja. Semmi nem vonható össze semmivel, az akciók limitáltak. Nemrég vásároltunk ott véletlenül és mondja a kasszás, hogy nem tudja odaadni a húst akciósan, mert csak két kilóig van az akció így teljes árú. Amit vettünk még annak meg a felére meg nem volt érvényes az akció, mert csak. Szánalom.

Viszont van nálunk egy ital kis/nagyker ahol havi egyszer nagyker áron vásárolhat bárki. A 400 ft átlagárú dobozos sör 270-ért az tényleg akciós :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2024. 06. 04., k – 14:43

Mifelénk a Spar túl van reprezentálva, 500 meterenként van egy vagy kettő. Főleg nyugdíjasok kedvelik, mert... Na erre még nem jöttem rá.

Egy mikor nem nézi hülyének a SPAR az embereket post rövidebb lenne :D

Nem, de lehetne.

En csak monopoly money-nak hivom a kuponokat. Egy ideig csak pontgyujtesek voltak, de mostanaban sok minden olcsobb* az appokkal.

 

*Olcsobb ,mint app nelkul, kb. haboru elotti aron.