Fejtsd ki mire gondolhatott: "I’m a Google software engineer and I refuse to build technology that powers genocide."

Hozzászólások

Mondjuk nyílt forráskódú szoftverfejlesztőként kell-e rosszul aludnod, ha a kódodról kiderül, hogy mondjuk egy orosz rakétarendszeren _is_ fut? Meg mondjuk a világ legjótékonyabb izéjén _is_. Mennyi jó tesz semmissé mennyi rosszat?

trey @ gépház

Torz hasonlat. Egy már meglévő kódra nincs hatásod, ha nem te vagy a jogtulajdonos (de még akkor sem feltétlen tudod a jogaidat érvényesíteni más államokban).

Az viszont másik ló, ha kifejezetten morálisan megkérdőjelezhető hadiipari, emberiség ellenes célokra kérik a továbbfejlesztést. Azért fizetnek / abból szerez új bevételt a cég, hogy másokat gyilkoljanak vele. Persze. lehet lesz más, aki elvállalja, de megvan a választásod, hogy ne te legyél az. Azért sem kéne fröcsögni, ha valaki egy cég korábbi marketing mondását kéri számon, amivel ellentétes a hadiipari fejlesztés.

Kelleni nem kell. Szerintem nem is érdemes.

Mivel az ember gyakorlatilag mindent tud rosszra használni, morális alapon a kerék sem lenne még feltalálva, és a villámcsapás adta tűztől is mindig el felé kellett volna futni, mert ugye mi minden rossz lehet belőle...

Szerintem fejlesztőként, aki azon töri a fejét, mi rosszra lehet használni az általa írt kódot, az nem fejlesztő, hanem bölcsész, csak rossz helyen van.

Hol kell meghúzni a határt? Ha Microsoft Wordben írnak meg egy papírt, hogy XY embert ki kell végezni (ami lehet Irán de akár USA is!), akkor a Word fejlesztői ugyanígy felháborodnak? És ha a hóhér Coca Colát iszik? Kb. ennyi köze lehet a Google Cloud-nak is ehhez az egészhez.

Szerintem a célszoftver vs nem célszoftver lehet a vonal. Tehát a Word-öd egy jó példa, annak nem ez az alapvető célja (de lehet arra is használni). 

Ha jól értem itt nem csak a google cloudról szólt a dolog, hanem arról is, hogy a google cloud-ra épülő megfigyelő, kategorizáló rendszerek épülnének, amiben a srác érthetően nem akart részt venni. 

Magától megoldódik a létszám leépítés.

Ilyen magatartás esetén 5 percen belül minden hozzáférést tiltani, épületből kivezetni. Szabotázs elkerülés végett.

Alternatív projektet felajánlani neki és ha ezt nem fogadja el, akkor szerződés bontás.

For Whites Only meeting room!

Én, mint aki a kommunális média híreiből is csak felületesen vagyok "tájékozott" ilyen (geo)politikai kérdésekben, nem értem ezt a hírt.

Ha eddig nem értettem semmit elképesztően félre, akkor a palesztín Hamász megtámadta Izraelt, hogy végre pontot tegyen a zsidók kiirtására és a palesztín fölt felszabadítására. Ami mellesleg eredetileg a zsidóké volt...
A Google egy fejlesztője felszólalt, hogy nem hajlandó olyan technológia fejlesztésére, ami népirtásra használható.
Az említett technológiát Izrael használhatná védekezésre.
A palesztínok meg népirtanának. Akik mellett ez a népirtás ellenes fejlesztő kiáll.

Hogy is van akkor most ez?

Ezek ott a nagy USA-ban egyébként tudják, hogy ki mellett-ellen tűntetnek, azok mit képviselnek, stb., vagy csak ecc-pecc-kimehecc után beállnak valamelyik táborba, mert az olyan menő mostanában?

Ha eddig nem értettem semmit elképesztően félre, akkor a palesztín Hamász megtámadta Izraelt, hogy végre pontot tegyen a zsidók kiirtására és a palesztín fölt felszabadítására. Ami mellesleg eredetileg a zsidóké volt...,,

Ha most mindenki benyújtaná az igényét arra a területre, ahol a népe 2000 éve élt, abból lenne egy kisebb felfordulás. Ez ha Izraelen kívül más megpróbálta, annak nem éppen nemzetközi támogatás lett a vége.

off: a modern korban eléggé egyértelmű, hogy a britek keverték a szart az ő területfoglalási játékaik közben. És ha minimálisan utánanézel, akkor nem nehéz megtalálni, hogy már a németek előtt elkezdték a kitelepítési tervet a britek. Szóval ha nem ragaszkodunk mesekönyvekhez, vallásokhoz, akkor az egész balhé 100 éve arról szól, hogy nagyhatalmak hogyan kavarják a szart a régióban - legyen az amerika, európai országok vagy ázsiai hatalmak. Proxy háború és belső hatalmi harcok iskolapéldája. 

A népirtózással meg csak óvatosan. Mert akinek sikerült, azok nem az arabok, ha az eredményt nézzük. Szándék lehet megvolt minden oldalon, "de sikerült?"

Régebben láttam egy amerikai utcai riportot - kérdezgettek egy fiatalokból álló társaságot I. és II. Világháborúról - olyan válaszok is voltak:

"A második világháborúban az amerikai legyőzték az oroszokat" - évszámok is elég nagy szórással voltak..

For Whites Only meeting room!

túlságosan leegyszerűsített és buta kérdés. Mert nem mindegy melyik zsidók. A cionisták közt sokan nem is voltak vallásosak, ők csak hatalmat akartak, britekkel és németekkel is egyezkedtek arról, hogy hová telepítsék ki az uralmuk alá hajtott zsidókat. Az egyszerű ember meg ment a vágóhídra a szemét alkuk miatt.

Gondolom nem a hagyomanyos gondolkodasu europai "feher ember" ellen viselt hangos kisebbsegi hadjaratra gondolt.

Az zavartalanul zajlik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Felugrott a babzsákból és kinyújtóztatta a lábait. Komolytalan.
Ha komolyan gondolná a moralizálást akkor hagyná a kényelmes melóhelyet, a stock option-jeit meg a bónuszát és felmondana.
Na _annyira_ azért nem gondolja komolyan. Túl kényelmetlen.

Gábriel Ákos

Tele van frusztrációval és itt/így adta ki. Én úgy szoktam, hogy csendben lázadok, cselekszem, majd ha kérdezik exit interjún, akkor elmondom miért. Egyébként megtartom magamnak. Ha mindenki kikiabálná a bajait, 55dB lenne a csend.

Na az exit interjú is véleményes. Bármilyen gané helyről is jössz el, hidakat felégetni felesleges (szerintem). Never say never.
Én megfogadtam h exit interjún is csak a szépre emlékezem - már ha bárki is kíváncsi bármire.
A szervezet ettől (pláne egy távozótól) nem fog "észhez térni" és megváltozni. Meglevő hidakat viszont tökéletesen fel lehet így égetni.

Gábriel Ákos

Biztosan nem arra, hogy hány ember hal meg idő előtt a Google által közvetlenül és közvetett módon (bloat, szoftveres elavultatás stb.) okozott környezetszennyezések miatt.

Lemaradt a [POL] cimke...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

*Google HR-es

"Köszönjük az eddigi munkádat, kérlek itt írd alá"

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2024. 05. 23., cs – 15:09

Még régen olvastam arról cikket hogy az akkumulátorokat ilyen akkukhoz génmódosított dohányvírussal (power genocide néven hivatkoztak rá) fertőzték hogy nagyobb legyen a kapacitásuk, még anno volt ilyen recovery-ből flashelhető valami amit git repoból kellett fordítani és az kiírta hogy ezzel a cuccal fertőzött-e az akkumulátorod, de nem értem hogy miért nem akar a srác ilyet fordítani a Google-nél..

szerk.: közben leesett hogy talán nem hajlandó a népirtásra építkezni vagy mi..?