Szinkronizáció idő-offset

Fórumok

A következő problémám lenne, amiről nem akartam eddig fórumtémát nyitni mert nem közvetlenül az én rendszerem de fogalmam sincs merre induljak el egyáltalán. Rokonom eddig Windows alapú gépen Total Commanderrel szinkronizált egy Synology NAS és a gépei között FTP-n, ragaszkodik is ehhez vagy ehhez leginkább hasonló megoldáshoz mert ismeri, átlátja, ez a rész adott.

Itt jön az OSX a képbe amivel szinte semmi tapasztalatom sincsen, USA-ból hozott M1-es macbook pro gépen a lokalizáció jónak tűnik, de a következő probléma jelentkezik minden programmal amit eddig próbáltam (Parallels alatti Total Commander, wineskin alatti Total Commander, natívból Commander One, Forklift, Double Commander, stb.)  az FTP-ről szinkronizáció során. Valahol egy 1 órás differencia csúszik az összehasonlításokba, és így fals listát adnak a programok a módosított fájlokról, pl. a NAS-on lévő xydoc.xls 2000.01.01 16:53-kor volt módosítva utoljára, de ezt 2000.01.01. 15:53-ra jelzi, így a lokális fájlokat letöltés után is vissza akarnák szinkronizálni. (Azért írtam így a példát, mert a dátum jó, kizárólag 1 óra fixen mindig a különbség.) Először az UTF8-ra is gyanakodtam, hogy valójában itt különbözőnek vesz ékezetes fájlneveket, de a karakterkódolás része változóan ugyan de pl. Parallels alóli TC-vel jól működik.

Sajnos lövésem sincs az OSX-ről, a macbook magyar nyelvű felülettel rendelkezik, az idő és régióbeállítások megfelelőek, esetleg valami környezeti változó lehet a felelős (LC_ALL vagy ilyesmire gondolok)? Azért sem értem teljesen, mert ha valami USA-ból maradt konfiguráció kavarna be akkor nem tűnik logikusnak az 1 óra differencia.

Tippek, merre induljak el? Előre is köszöntem annak aki válaszol.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 19., sze – 21:30

Nem az van, hogy az RTC a Windows-os gépen helyi idő szerint jár, MAC-en meg UTC szerint? Nem tudom, csak tipp.

OSX-ről nem tudok nyilatkozni, de TC-ben van egy ilyen opció a Configuration/Options menüpontban: NTFS daylight saving correction / Ignore 1 hour time delay

Talán segit, ha bekapcsolod, alapból ki van kapcsolva