Fizetési kérelem

https://www.youtube.com/watch?v=TcgEulg-Lm8

Wise kártya, USD számlaszám, Kolompár Fitnes Inc. , fizetési kérelem: 700$
Nem volt annyi zsé a számlán, elutasítva. Nem kérdezte meg az app, hogy ezt tényleg ki akarom-e fizetni.
Nincs fizetési kérelem letiltása kapcsoló az USD számla beállításai között. USD számla törölve lett, mert jött utána Lakatos Car Rent Inc. 1000$ próbálkozással.

Asztrál síkon se jártam amerikában.

Ez hogy van?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 10., p – 09:12

Mi? A fizetési kérelem?

 

Ahhoz elég egy email cím.

Biztos fizetési kérelem volt? Nem lehet, hogy a kártyád adatai kompromittálódtak?

Lehet, hogy ha lett volna annyi pénz a számlán, akkor megkérdezte volna az app.

Ez a feature a Wise-nál "Fizetés kérése" / "Request a payment" névem megy.

Jó lenne akkor tisztázni, hogy most miről van szó, mert úgy látom mindenki csak irja a fogalmakat, és lehet, hogy nem is arra használja, ami ténylegesen.

Úgy van. Mindenesetre a bankszámlája felett a bankszámla tulajdonosa rendelkezik. Az a bank, ahol a tulajdonos jóváhagyása nélkül bárkinek hozzáférése lehet a pénzedhez, az nem bank, hanem valami más. Kivétel a törvényes ok, amikor a bank köteles a bankszámládon tartott pénzedhez hozzányúlni, akár tetszik ez neked, akár nem. Van ilyen.

Néhány évvel ezelőtt egy nemfizető ügyfelünkkel szemben jogerős ítélet alapján inkasszót nyújtottunk be az OTP-nél. A vidéki fiókban dolgozó kishölgy felhívta a számla tulajdonosát és jelezte neki, hogy ha nem üríti ki a számláját most azonnal, akkor kénytelen lesz az inkasszót teljesíteni. Az ügyfél felháborodva tiltakozott nálunk azzal, hogy hogy merünk a számlájához nyúlni, még jó hogy a banki ügyintéző időben figyelmeztette. Az ügyfél elmentette a pénzét mi meg maradtunk az érvényesíthetetlen jogos követelésünkkel. Perelhettük volna az OTP-t.

Talán 5000volt az a költség amit levont az otp mikor volt, hogy ingyen lehet devizás szerződést forinta váltani. És ilyenkor ugye az 5000-t nem vonhatta volna le. Na én ennyiért pereltem be. Igaz, csak a békéltetőig jutottunk, mert ott elismerte a bank.

nem vagyok egy pénzügyi zseni. de ez pebkac. aki nem érti, hogy miről szól egy telefonos appban az engedélyezés, és az mit engedélyez, az ne használja. apám (egyetemen tanít műszaki vonalon, két diploma, phd etc) se érti, és én fizetem neki.

nem szégyen, hogy valaki nem ért ezekhez!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.