Internetes üzenetfogadás ismerőseinktől ...

Választások

Hozzászólások

miért ismerőseinket írsz mikor itt kifejezetten arról van szó, hogy anyu apu hogy ír vissza?

Szimplán idegbeteg a csávó. Az ilyentől el kéne venni a kommunikációs eszközt. Ahogy én látom (pl. a Teamsen), a gépelés jelzés sem tökéletes, akkor is sokszor jelez, amikor épp nem gépel valaki, fene tudja az okát, de van ilyen. Ha meg valaki ilyenen képes felhúzni magát, annak terápiára van szüksége.

engem jobban zavar, hogy 48 nem olvasott üzenete van, de az anyjának ez az első üzenet, amit ír, és kiakad rajta

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nem latom a problemat...
1. ha jol tudom sok helyen kikapcsolhato a "show typing..." vagy aminek hivjak -> a "problema" megszunik letezni
2. kb. hasonlo szintu "problema" mint a "dehat latta az uzenetet, miert nem valaszol?" tipusu dologhoz, az is megszuntethet a "read receipt" kikapcsolasaval

Neha elofordul, hogy elkezdek valaszolni, de valamiert felbehagyom, mert megzavar valaki, csorog a telefon, stb. Gondolom olyankor percekig vagy akar orakig (amig eszembe nem jut ujra) ugy latszik, mintha irnek, pedig csak ott a felbemaradt szoveg. Szerintem ilyesmi barkivel elofordulhat.

Az indito hozzaszolasra valaszolva, nagyon ritkan tapasztalok ilyet, ha varom a valaszt akkor sem irok kozbe, hanem megvarom amig a masik leirja a mondandojat (es nem b*szom fel kozben magam a kepernyot nezve).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Általános tapasztalat, hogy egyáltalán nem válaszol és nem is olvas vissza. Korcsoporttól függetlenül. Mivel nem foglalkozik az értesítések beállításával egyáltalán az egységsugarú user, ezért görcsösen rángó ujjakkal húzkodja oldalra az értesítések 99%-át, amiben sokszor benne van az is, ami érdekes/fontos lenne.

Én mindig chat "párti" voltam, gyorsabbnak gondoltam mindig is az esetek nagy részében. De mostanában visszatértem a telefonáláshoz, ha valakitől akarok valamit, inkább felhívom.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

A chat-tel az a baj, hogy boldog-boldogtalan csesztet marginális problémákkal, és azt várja, hogy én is világrengető problémának érezzem az ő nyomorát. Így már jó ideje nincs semmilyen chat program a telómon. Írjon e-mail-t, ha valami baja van. Ha meg ég a ház, telefonáljon, és akkor még hamarabb megtudja, hogy miért kellene inkább e-mail-t írnia :-)

Lehet, h te épp nem olyan vagy, de az ugyanígy gondolkodó emberek többsége fordítva persze azért elvárja, hogy neki válaszoljanak, ha mégis úgy adódna... ;) De amúgy a hasonló attitűdöt én is felfedeztem pár emberen, amit leírtál. Vannak, akik egyáltalán nem elérhetők egy idő után.

Az ilyeneket természetesen törlöm is a chatpartnerek közül és problem solved.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

Üzenet, tehát egy kicsit sem sürgős válaszolni rá. Ha fontos lenne, hívta volna. Aki ilyenen felidegesíti magát, azt csak sajnálni tudom.

Általánosságban, konkrétan.

LOL

Ha valaki nem tudja mit valaszoljon akkor mindegy, hogy chat-en, telefonon vagy (papir v. elektronikus) levelben nem tudja :)

A linkelt peldaban pedig vagy nagyon hulye a szulo vagy egyszeruen nem akart valaszolni (persze gondolom eljatszott szituacio).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

a) büdös dög, menj el a hűtőig, ha éhes vagy

b) ha naponta 3x veszel új zokni, persze, hogy elfogy délutánra

c) mi a f*sz bajod van már megint, dolgozom

d) örvendek, ha kell valami hívjál, nem fogok a telefonomat csesztetni

... majd anyuka lenyugodott és válaszolt a jellel.

A mai fiatalok azonnali visszacsatolást várnak el, mint szemtöl-szemben, viszont úgyanúgy nem teszik meg ezt visszafelé.

a példában pl én sem válaszoltam volna azonnal, mert hazaért, bármit szeretne nem lehet eszméletlen sürgös, ami azonnali választ kíván.

sokszor van hogy elkezdem írni és rájövök, hogy gyakorlatilag nem tudna mit kezdeni a válasszal.

Nyilván szeretne zabálni a gyerek és az anyjára vár, hogy tegye elé a kaját, különben éhen fog halni. ;)

Trey, effektive most mire is iranyul a kerdes? Se a kerdesbol se az eddigi kommentjeidbol nem lett egyertelmu szamomra.

1, sokaig tart mig valaszol az illeto egy szerinte rovid/egyszeru kerdesre?

2, elkezd valaszolni majd abbahagyja?

3, masik oldalrol nezve hogy miert ilyen turelmetlen a gyerek?

4, egyeb?

Kötelező autós hasonlat:

Trey kiposztol egy videót, amin az autópálya külső sávjában közlekedő autónak a menetrögzítő kamerája felvette, ahogy a belső sávban egy Audis tol le egy kis Suzukit.

Kérdés: Bunkók az autópályán. Ismered a jelenséget?

Válaszok: Átérzem, idegesítő; Van ilyen, nem zavar; Van ilyen, vicces; Én vagyok a másik oldalon; etc

Mindössze ami hiányzik, az a "jelenség" definíciója, amiről beszélünk.

a) Bunkó Audis lenyom mindenkit a belsősávban?

b) Bunkó Suzukis tötymörög a belső sávban?

c) A külső sávból a belső sáv eseményeinek rögzítése és publikálása az interneten a belső sáv belügyeibe való beavatkozás!

Tipikus boomer a kölyök, Nyugdíjas anyám szokta ugyanezt csinálni("elérhető, akkor miért nem válaszol"). A sok felkiáltójel vagy kérdőjeltől mászok falra, pont ez is szokása :D

Aki text only-módban kommunikál másokkal, annak nem sürgős a válasz, úgyhogy nem értem a problémát.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ennél én rosszabb vagyok :D

Ha csak tehetem hangüzenetet küldök. A telefon egyszerűen alkalmatlan hosszabb szöveg gépelésére. A másik amit szoktam az a diktálás, de néha az is elég fos, szóval 99%-ban hangüzi. :D

Ha csak tehetem hangüzenetet küldök.

Lol, azt en is imadok kapni :D
Nincs amugy bajom a hanguzenettel, egyetlen eset kivetelevel, ha valami fontos informaciot tartalmaz (pl. datum, idopont). Ha vissza akarom keresni elmeny kibanyaszni/vegighallgatni, hogy melyik hanguzenetben is volt ahelyett, hogy vegigporgetnem a chat-et (vagy keresnek benne).

[szerk.] De amugy elmeny meghallgatni valami zajos helyen is :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez a "hangüzenet" -azmiaz? Hangpostára rámondod?

Nálam kb. 26 éve ki van kapcsolva a hangposta. Kb. az első héten kikapcsoltattam a szolgáltatóval, amikor valami istenátka a hangpostára regélte el a nyomorát, és még azt sem mondta el, hogy ő kicsoda, és hogyan érhetem el. Természetesen titkosított számról beszélt, így az automata sem tudta megmondani, milyen számról jött.

Itt most mi a kérdés lényege?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Újhullámos SMS-ekkel nem kommunikálok csak az eredetivel, ott meg nincs ilyen pötty-pötty-pötty jelzés. Munkában vannak ilyen csetprogramok, de kicsit se húzom fel magam rajta, ha sok idő alatt válaszolnak, a félig megírt üzenet jelzéssel meg semmit se törődök, mert az pont olyan mint a nagy semmi. Nekem ez kimaradt, egyáltalán nem érzem át és ilyen Z-generációs sirámnak tartom. Ha annyira akar valamit, akkor meg hívja fel.

Az nem is opcio, hogy nincs ilyen tapasztalatom. Van es kesz!

Legtöbbször arról van szó, hogy aki válaszol nem egy igénytelen valami és kijavít minden prediktív szarságot, illetve szeretne helyesen írni, igen, még az igekötőket is. :D

A van ilyen tapasztalatom, rohadt idegesítőt jelöltem meg. A műveletlen sügér nem tudja, hogy a kérdő mondatszerkezetet kérdőjellel kell lezárni? Nem csoda, hogy anyuka nem érti. Mentségére időben észbekap, és pótolja a kérdőjeleket, amit anyuka elégedetten nyugtáz is. Tanulságos sztori.

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 21:54

Valaki leírná, hogy miről szól a szavazás?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem azért olvasok szöveges tartalmat, hogy mindenféle képeket meg videókat nézzek!

Vannak helyzetek, amikor meg tudnám nézni, most épp nem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerintem a chat az async. Elkuldod az uzenetet, aztan a masik, amikor akar meg tud, valaszol. Ott "blokkolni", amig meg nem jon a valasz, meg ha online is van a masik, meg van typing indicator, szerintem balfaszsag.

Ha surgos, hivja fel.