Korlátozod a bejövő instant megkereséseid?

Ide értve bármilyen alapú/technológiájú hang- és videohívásokat, group- és side chateket, conf call-okat, video meetingeket. Ignorálod? Rákattansz? Oda-vissza rácsörgés mint a 90-es években? Sokfős ad-hoc meeting csak úgy bármikor? Neked eszköz vagy büntetés?

Választások

Hozzászólások

A balfaszokat úgy baszom blacklist-re, hogy csak úgy zörög!

trey @ gépház

Van egy 'Bambusz zokni" nevű blacklist a telefonomon, ide teszem azokat a hívásokat, amelyek spam hívások. Az elnevezése több mint 10 évvel ezelőtti időszakból jön, amikor naponta többször is hívtak és bambusz zoknit akartak eladni aranyáron, hogy az mindenre is jó... :D

Nem korlátozom. Szerencsére nem sok spamet kapok hívásban, ha igen, azokat vagy egyből leteszem, vagy félrerakom a telefont lenémított mikrofonnal, aztán végigmondják a mondókát és rájönnek, hogy senki nem figyelt rájuk, elmennek. Teams-beli üzenetekre meg többnyire válaszolok, de van, hogy azt sem. Sokfős ad-hoc meetinget pedig többnyire nem igazolok vissza, és be se lépek.

sose mertem velük kekeckedni mert már eleve szuper ingerlékenyek és ha felhúzom őket féltem bosszúból csak-azért-is felraknak egy még nagyobb spam listára

úgyhogy eddig kénytelen voltam kedvesen megértően megmondni hogy most nem vagyok érintett

Hívásokat és SMS-t kivéve ki vannak kapcsolva a hangos értesítések. Messenger push értesítések is kikapcsolva, csak ha külön megnyitom akkor látom ha kerestek. Telegramon néma push értesítéssel látom akik írtak, 1-2 kivétellel minden fontosabb ismerősömet sikerült átmozgatni Telegramra 8 év alatt.

Hanggal a hívások és az sms jelezhet. Email értesíthet némán a képernyőn megjelenő notification-al ha új érkezett, minden más tiltva.

Egyetlen appot kezelek kivételként, ez színes-szagos-csilingelő pushokat is tolhat de csak addig, amíg még én tutujgatom a backendjét.

korlátozom: a telefonomom többféle 'üzemmód' van, az egyik amikor meg sem nyikkan, ha báki hív bármilyen csatornán.

Telefon, sms: Van egy "Ne vedd fel" névjegyem. Továbbá időszakonként korlátozom, hogy ki érhessen el.

Instant üzenetküldők: Némítva, a kijelzőn se jelenik meg semmi. Majd ránézek, ha időm van. Nehogy már a telefon rángasson engem.

Privát eszközeimen nincs semmilyen üzenetküldő szolgáltatás. Az SMS vagy telefonhívás ára és nehézkessége elég jó szűrő, hogy a baszogatni akarók kétszer megfontolják, hogy tényleg szükség van-e rám.
Cégesen épp elég filter, hogy a munka közben nem nézek semmilyen üzenetküldőt.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Telefonon munka ügyben senki nem hív random. Spam néha van, így nem kellett erre megoldást találni eddig. De ez lehet a genAI dolgokkal változni fog.

Munkában Teamst használunk, ahol meg aki ír az olyan, hogy reagálni kell, a kérdés, hogy mikor. Ami meg attól függ, hogy ki az és mit ír. Meetingre random ha berántanak, akkor az általában fontos. Meg eleve azaz elv, hogy ha valaki segítséget kér, akkor segíts mert el van akadva. Meg ha nem kap normális reakciót, akkor egy idő után nem fog kérdezni, ami meg nagyobb gond. Itt is a mikor a kérdés a válaszban.

Nálunk általában az van, hogyha valami ilyenből probléma van, akkor az a retro-n van felhozva és akkor megvan beszélve, hogyan legyen kezelve.

Alapbol nem korlatozom, nyilvan a telefon megfeleloen be van tanitva, hogy hol, mikor, milyen csatornan zavarhatnak.

Viszont az IM megkereseseket altalaban nem dolgozom fel realtime, csak a telefonhivast. Az, hogy email helyett Teams-en kuldik el ugyanazt, attol meg nem default az azonnali valasz, csak ha ugy kivanja a helyzet.

Telefon: 7-19 között blacklist, 19-7 között whitelist.
Minden más: ne csipogjon, majd ránézek mikor olyan kedvem van.

Technikai eszkozzel nem kell korlatoznom. Senki nem szokott visszelni ezzel az ismerosi korbol. Ha meg nagy ritkan valaki el akar adni valamit, akkor ha van idom, akkor vesztegetem idejet, amikor befejeztem akkor elmondom a hivonak, hogy soha nem is volt vasarlasi szandekom es tobbet nem hivnak.