Az üvegfólia és a bébifókák összefüggésről

Üvegfóliázás

A szemét, ami utána marad. 2 darab fólia után ^ Környezetvédők, woke-huszárok ... magyarázzátok meg, igazoljátok a szükségességét!

Hozzászólások

<troll on, de magaslabda, úgyhogy ér>

1. Miért magadnak csinálod? Ha elmész a ***arkt-ba, ott géppel méretrevágják és felrakják a fóliát neked. Nincs csomagolóanyag, nem (vagy alig) keletkezik hulladék. (Ja, hogy úgy többe kerül... :) )

2. A Samsung-okon (a kép alapján S24-ről van szó), gyárilag alapból van védőfólia, csak szerintem sokan ezt nem tudják. Erre akkor jöttem rá, mikor anno fóliáztattam, és előttem szépen letépték a gyárit, hogy felrakhassák a másikat. (Kicsit szomorú voltam.)

</troll>

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Miért magadnak csinálod?

Hogy mi? Miért van nektek az a fals elképzelésetek, hogy ha valamit felhozok, azt kizárólag magamnak csinálom? Hol van nekem 2 darab Samsung S24-esem?

Ha elmész a ***arkt-ba, ott géppel méretrevágják és felrakják a fóliát neked. Nincs csomagolóanyag, nem (vagy alig) keletkezik hulladék.

Szuper, én egyáltalán nem használok ilyen szemetet (tok, fólia).

trey @ gépház

És ne felejtsük:

3. "én egyáltalán nem használok ilyen szemetet (tok, fólia)"

- Tehát, foglaljuk össze, akkor mivel állunk itt szemben, kedves Watson?!
- A worksfortrey tankönyvi példájával uram!
- Akad akkor nekünk itt még bármi dolgunk?
- Nem hinném uram...

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Így van. Én nem használok. Saját részre nem is installálok. Munkaidőben, munkaeszközre, kifejezett kérésre, női alkalmazottaknak (akik nem járatosak ilyesmiben) megcsinálom.

De, számukra is kifejtettem:

  1. minek
  2. pénzkidobás
  3. környezetszennyezés

Valójában nem igazán hangzott el érv mellette.

trey @ gépház

az életed egy már jelentős része abból áll ki, hogy mások telefon használati szokásán baszod fel magad, így tovább. :D

nekem már esett le tok nélkül a telefonom és tört szarrá, nem vállalom be még egyszer. igen lehet béna vagyok brühühühü, de leszarom :'( mindenki nagyon örül, hogy te nem használsz tokot. :) ja, nem, mindenki leszarja geci magasról, meg a véleményed is a témában. 1 milliószor elővetted már a témát, keress fel valami pszichológust, hátha tud segíteni feldolgozni. :D

az életed egy már jelentős része abból áll ki,

Most éppen abból állt, hogy megkértek, 2 darab S24-re tegyek fóliát. Engem valóban felbasz, hogy 2 picsa fólia ennyi szemetet termel. Te is csak akkor vagy "nagyon progresszív", amikor éppen nem a fejedre hullik vissza a saját képmutatásod :D

1 milliószor elővetted már a témát,

Pontosan annyiszor fogom elővenni, ahányszor éppen aktuális (lásd: eleje). Amennyiben neked lelki törést okoz a saját képmutatásoddal való szembenézés, olvass más blog :)

trey @ gépház

szerintem a fenti szemét nagy része újrahasznosítható. mi szelektíven gyűjtjük a szemetet. 2-3 évente veszek 1 ilyen pakkot, remélem miattam pusztul le a bolygó. amikor orbánék mindenhova helikopterrel meg repülővel mennek közpénzen az bezzeg nem zavar, igaz? :) vagy amikor az akkugyárak miatt élhetetlenné válnak bizonyos részei az országnak, akkor hol van a  nagy környezetvédő trey? :DD akkor mégis ki a faszom az álszent?

:D :D :D

Az újrahasznosítás nem a környezetszennyezést teszi semmissé, csak mérsékli az okozott károkat. Ha téged érdekelne ez a téma valamelyest, nem vennél ilyen szarok :D

vagy amikor az akkugyárak miatt élhetetlenné válnak bizonyos részei az országnak, akkor hol van a  nagy környezetvédő trey?

Hát aztán ki a faszomnak gyártanak EV akkukat? Nekem? Aki rajtatok, EV-buzikon röhögök? :D :D :D

Azt meg biztosan érted, hogy itt a blogomban főként olyan dolgokról írok, amik velem történnek. Semmiféle akkugyárakhoz kapcsolódó történés nem esett meg velem.

trey @ gépház

akkugyárat lehet úgy is csinálni hogy nem öli meg az egész környezetét. azokon kéne számon kérni ezt akikre szavaztál, vajon ők miért hagyják, hogy a kínaiak ledugják a faszukat a torkunkon és azt csináljanak amit csak akarnak? :) 

Azt meg biztosan érted, hogy itt a blogomban főként olyan dolgokról írok, amik velem történnek. Semmiféle akkugyárakhoz kapcsolódó történés nem esett meg velem.

úgy látszik, te nem érted, hogy azért vergődsz mert a kijelző védő üvegfólia környezetszennyező, miközben olyanokra szavazol akik telibeszarják a környezetvédelmet. kérdezem megint, akkor mégis ki az álszent?

akkugyárat lehet úgy is csinálni hogy nem öli meg az egész környezetét.

:D Jön a greenwashing :D Nem, nem lehet. El kell fogadni, hogy vannak dolgok, amik ugyan nem zöldek, de nem is mellőzhetők. Az EU kijelölt egy irányt, akkumulátorra szükség van. Nincs nélküle zöld átállás, amit ti szorgalmaztok.

Az üvegfóliára semmi szükség. A telefon működéséhez szükségtelen. Az üvegfólia egy ismeretlen fogalom volt jó pár évig, divatba jött, terjesztitek.

És attól, hogy az akkut nem itt gyártják, a bébifókák (nem honosak itt) nem lesznek jobban .... hogy érted a képmutatást :D

trey @ gépház

na ne már, téééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééényleg? a telefon működéséhez szükségtelen? téééééééééééényleg? :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO azt a kurva ! ezt eddig miért nem mondtad? :OOO

én arra használom, hogy ha leejtem akkor ez törjön el, és ne a kijelző, valamint hogy ne legyen tele mikro karcok ezreivel 2-3 év után kijelző. nem gondoltam, hogy van olyan ember, aki azt hiszi hogy ezen kivül valami extra funkciót ad a telefonnak! most aztán nagy igazságot mondtál ki! ezrek szemeit nyitod majd fel :SA:D:SAD:SAD:SAD::DSA:DD

a rolexed működéséhez is szükségtelenek a védő szarok amiket rápakolsz meg amiben szállítod. :D jajdehát tudom, tudom, az egy több milliós óra stb... ki a faszt érdekel? :D ha ennyire félted és véded akkor vegyél olcsóbb órát :D

Na, elszabadult a hajóágyú ... ahogy szokott :D

Akkut buktad.

én arra használom, hogy ha leejtem akkor ez törjön el, és ne a kijelző, valamint hogy ne legyen tele mikro karcok ezreivel 2-3 év után kijelző. nem gondoltam, hogy van olyan ember, aki azt hiszi hogy ezen kivül valami extra funkciót ad a telefonnak!

:D Nem, ez semmilyen funkciót nem ad.

a rolexed működéséhez is szükségtelenek a védő szarok amiket rápakolsz meg amiben szállítod

Hogyne, csak azok nem termelnek pluszban a méretükhöz képest 10-szer annyi szemetet. Azok bőrből vannak és kb. egy életre szóló darabok.

akkor vegyél olcsóbb órát :D

https://hup.hu/treyblog/20240501/az_ipari_hulladekrol

^ öngól

trey @ gépház

te is élvezed játszani a hülyét. havonta párszor unatkozol, azt hiszed színházban vagy és eljátszod hogy "jajdehát emberek mér raknak védelmet a drága telefonjukra?" na vajon miért pasztmeg...

mi a francért segítettél nekik felrakni ha ennyire elítéled? :D

"jajdehát emberek mér raknak védelmet a drága telefonjukra?" na vajon miért pasztmeg...

Még mindig nem tudom. Tegnap megkérdeztem:

- Mi értelme van?

- Ha múltkor végigkarcoltam/eltörött/whatever ....

- De most is olyan, egy retek az egész ... kicseréled?

- Minek?

:D

Hallod, ezek az üveg lófaszok semmit nem védenek, viszont könnyen törnek (nem a kijelzők nem) és kibaszott igénytelenek, ha karcosak, pókhálósra töröttek, szamárfülesek stb. :D

Nem lenne egyszerűbb megtanulni vigyázni a dolgaidra?

mi a francért segítettél nekik felrakni ha ennyire elítéled? :D

Munkaeszköz. Ja, ezt sem a home office-ban levők tették fel :D

trey @ gépház

":D Nem, nem lehet. El kell fogadni, hogy vannak dolgok, amik ugyan nem zöldek, de nem is mellőzhetők."

Erre azért kérnék valami forrást! Hogy akkumulátort nem lehet úgy gyártani, hogy a környezetbe nem jut ki egy rahedli csomó oldószer, és hogy a maradék anyagokat nem lehet összegyűjtve tartani és ártalmatlanítani.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

csinaltam ezt is, utolsó 2 telefonomnál pedig rendeltem egy ilyen kettes pakkot. a telefon nalam töltött éveire elég lesz. ha jól csinalod akkor teljesen tökéletes lesz az eredmény. (elrontani meg elég nehéz, teljesen butának kell lenni hozzá)

topichoz: ezután lehet rendelni csak üveget is, szóval ami maradt eszköz azt fel lehet használni. 

Nem o termelte, a kinaiak, akik a us es eu mindenfele szabalyzasait betartva keszitettek el a legkoltseghatekonyabban.

Ez lett belole.

Gondolod pici ocoek nem sporolnak ki a vilag segget is belole ha lehetne ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A hydrogél fóliáktól feláll a szőr a hátamon. Egyszer rakattam méretre vágva, szutyok és még csak nem is olcsó.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szerkesztve: 2024. 05. 02., cs – 16:49

Ez teljesen rendben van, nem értem mi a baj. A gond az, hogy tehenek finganak és ettől mind megsülünk. Ne egyetek húst és megmenekül a világ.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ennyi lejon egy csomag szalamirol is.

A multkor odamentem a pulthoz, hogy szeleteltessek sonkat szep, atlatszo retegekre. Erre minden atlatszo szelet koze bepakolt egy foliat. Mikor megkertem, hogy ne, kozolte, hogy kotelezo.

Szerencsere netto tomeget mert, csomagolassal a duplaja lett majdnem.

Magyarázza már el valaki, miért szükség ilyent ragasztani a telefonra? Az én 7 éves Galaxymon soha nem volt fólia, a kijelző a mai napig karcmentes.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Valaki fakezu vagy csak nemtorodom. En peldaul nem hasznalok foliat de a csaladban van olyan aki ipari mennyisegben fogyasztja (3-4db/ev) es igy olcsobb mint uj kijelzot venni. Ne legyel mar trey, hogy nem birsz elkepzelni olyan elethelyzetet ami rad nem jellemzo…

van olyan aki ipari mennyisegben fogyasztja (3-4db/ev) es igy olcsobb mint uj kijelzot venni

Olyan kemémy a körme, hogy összekarmolja a kijelzőt? Nem igazán értem... Az új kijelzők már nem Gorilla Glass-ból vannak?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2024. 05. 02., cs – 21:42

Nem is tudtam, hogy a környezetvédők, woke-huszárok egyébként kijelző fóliákat gyártanak

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Biztos a Gréta reklámozza, másképp meg nem értem a bejegyzést. Amúgy én is üvegfóliáztam már, de ennyi vackot egyikhez sem kaptam még.

Hagymahámozás közben az jutott eszembe, hogy a héjból nem lehetne valami csomagolóanyagot gyártani?

Szerkesztve: 2024. 05. 04., szo – 07:03

Nekem van tok is és védőfólia is a telefonomon. Ipari környezetben és építkezéseken is dolgozom, így próbálom némileg megóvni a telefont. Esett már nekem is pofára, mint a zsíroskenyér, betonra. Szerencsére a telefon megúszta.

Viszont ami a vele járó szemetet illeti, abban nagyon is igazad van! De nem csak a telefontok és védőüveggel van így. Sajnos mindenhol jelen van. Ahol tudok én is "harcolok" ellene.

Egy másik példa: ebéd! Nagyon sokan rendelnek kaját a cégnél. Ebéd után 2 szemetes van tele a műanyag kajásdobozokkal. Szomorú...

fuck you whale and fuck you dolphin...

Amúgy ebben az egyben az Alza szimpatikus, ott egy keményebb papírborítékban jönnek az ilyenek, csak a szükséges csomagolás.

Mint kívülálló, aki nem használ ilyen fóliát, kérdezem: az üvegfólia az üvegből készült fólia, vagy üvegre való fólia? Az előbbi esetben hogy a francba csinálnak olyan vékony üveget, és hogy nem törik el az első érintésre?

Sajnos a családban már lett durva karc a nemtudom hanyadik generációs Gorilla glass kijelzőn, hogy zsebben volt, és a gazdája kiment vele a tópartra strandolni, valahogy pár homokszem került a zsebébe... Talán jobb lenne, ha kvarchomokból csinálnák a kijezőt, nem gorillaüvegből.

ühüm. :) világítsd meg jó erős fényforással és tekintsd meg különböző szögekből. értem én, hogy ha mégis találsz egyet kettőt akkor te leszarod. leszarom, hogy leszarod. én nem szarom le. mindenemre szeretek vigyázni, legyen az autó vagy iphone vagy egy ruha darab. 

a

probléma

nem

létezik

mindenki hülye csak trey nem!

Megvilágítottam. Semmi sincs rajta.

értem én, hogy ha mégis találsz egyet kettőt akkor te leszarod. leszarom, hogy leszarod. én nem szarom le. mindenemre szeretek vigyázni, legyen az autó vagy iphone vagy egy ruha darab.

Nálam jobban valószínűleg nem. S mivel vigyázok, nem lesz ótvar. A nem látható dolgokkal nem foglalkozok, mert az már keményen lelki probléma.

mindenki hülye csak trey nem!

s/hülye/ügyetlen, balfasz, lyukas kezű, igénytelen/

trey @ gépház