"Szoftverhiba" miatt milliókat vettek ki illetéktelenül ügyfelek az Etióp Kereskedelmi Bankból

Címkék

40 millió dollárnyi kivétet/átutalást sikerült az ügyfelek egy csoportjának véghez vinnie, amire Etiópia legnagyobb kereskedelmi bankja, a Commercial Bank of Ethiopia észlelte a problémát. A legtöbb kivétet tanulók hajtották végre, mert a "szoftverhiba" híre futótűzként terjedt az egyetemeken üzenetküldő szoftvereken és telefonhívásokon keresztül.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 03. 19., k – 11:47

LOL

többet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki.

Akkor nemsoká számíthatunk rá, hogy etióp hercegek akarnak nagyobb összeget átutalni nekünk? :))

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Nézzük a trendeket: AI írja a kódok x%-át, jó szakembert nem tartanak meg mert drága, jobhopperek ugrálnak nagy pénzekért de cserébe sose mélyednek el abban amit valóban csinálnak és nem látják át a rendszereket... What could possibly go wrong? :)

Mi lenne ha (de tényleg csak feltételezzük) rendesen megbecsült, jó szakembereket foglalkoztatnának kritikus melók elvégzésére és mondjuk a management 17. nyaralója és 32. luxussportautója helyett programozó bélának adnának egy rendes fizetést és olyan munkakörülményeket hogy valóban jól végezze a dolgát és ne stressztől izzadtságban fürödve kókányolja be a trendi agilis fejlesztés címszó alatt bedobott 217. fixet?

Bocsánat, elkalandoztam, kivettem a kezemet a biliből.

Jó, de Etiópiában nincs pénzük nekik ilyen úri huncutságokra, hogy rendes fejlesztőket megfizessenek. Olcsóbb ezt így 40 milliósával letudni. Elméletileg visszaperelhetik az illetékesektől, de kérdés mennyit fognak behajtani belőle.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"Szegény ország bankja nem tud nagyot bukni" - John Herris rabszolgatartó

Ha volt a számlájukon miből kivenni/átutalni, akkor hol a probléma?