Az Apple fél milliárd dollárjába fájhatnak Tim Cook félrevezető mondatai

Címkék

Már csaknem hat éve annak, hogy Tim Cook 2018 végén megerősítette, vannak országok, ahol csökkentek az iPhone-eladások, de kijelentette, hogy „Kínát nem sorolnám ebbe a kategóriába”. A hívást követő néhány napon belül azonban az Apple állítólag azt mondta a beszállítóknak, hogy csökkentsék a termelést.

Aztán 2019 elején az Apple megtette azt a szokatlan lépést, hogy a kínai iPhone-eladások csökkenése miatt lefelé módosította a várható bevételekre vonatkozó iránymutatásait. Ráadásul, a vádak szerint Cook szándékosan tartott vissza vonatkozó információkat, aminek következtében a befektetők dollármilliárdokat veszítettek.

Emiatt a részvényesek egy csoportja csoportos keresetet nyújtott be az Apple ellen, ami most egy fél milliárd dollár kifizetésével rendezné a vitát. Ha a bíró is aláírja, az Apple kevesebb mint egy napi bevétele kifizetésével zárhatná a vitát, ami egyesek szerint nincs így jól ...

Az Apple fenntartja, hogy Cook nem hazudott a befektetőknek, a pert azért zárná kifizetéssel, hogy a további, a perrel kapcsolatos jogi költségeket csökkentse.

Részletek itt.

Hozzászólások

Összességében Cook nyolcszavas megjegyzése körülbelül 61 millió dollárba került szónként az Apple-nek.

Azért keresel vagyonokat egy cég vezérigazgatójaként, hogy ne beszélj részvényeseket megkárosító hazugsá faszságokat.

trey @ gépház