Webáruházban, amikor sok tételt (10++) vásárolsz ...

Vajon mennyire alkalmasak a mai webáruházak arra, hogy sok tételt összeszedj, vásárolj vele?

Inkább mobilnézetben teszem (mobilon)
9% (63 szavazat)
Inkább asztalinézetetben teszem (mindenhol)
91% (649 szavazat)
Összes szavazat: 712

Hozzászólások

FMCG: szinte mindig mobilrol, egyszeruen olyan erzesem van, mintha a desktop nezet masodrendu lenne naluk

Minden mas: szinte mindig desktop

Desktop gépen, desktop nézetben. A minap rendeltem 540 darab Nespresso kapszulát, meg egyebet. A vége 56 tétel volt. Ki áll neki mobilon ilyennek vaksiskodni? :D

trey @ gépház

Akkor van haladás. Évekkel ezelőtt kaptam ajándékba DG gépet. (Igen, tudom hogy az a proli-Nespresso.) Akkor kérdeztem a forgalmazót, mi a helyzet az újrahasznosítással. Csak marketing bullshitet kaptam, olyasmit hogy 'igen, számunkra a legfontosabb a termékeink biztonsága és minősége [semmi köze a tárgyhoz], de sajnos az újrahasznosítás nem megoldott jelenleg'. Mondjuk fasza lenne, ha nem is dobnának piacra terméket, amíg nem tudják, mi lesz a hulladékkal. De ez már 5 éve is volt.

Kinek a pap, kinek a papné... nekem a nagymuter húslevese a frissen őrölt kv, minden egyéb csak a zacskós leves tuningolása. Persze a leves alapnak is frissen vágottnak kell lenni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Igen. Cserébe le tudok húzni magamnak valami savanyú szart gyümölcsös finomságot, asszony kaphat egy mogyorós kapucnihót, anyám egy hosszú kávét, fater meg valami festékpergető fossá pörkölt olasz presszót, lendületből egymás után, baszakodás nélkül, másik babból, mindet normálisan őrölve.

Az is lehetne, a végeredménye valószínűleg jobb lenne, a nespresso nyilván nem a kávézás csúcsa, de sokkal pepecselősebb külön darálni, és azért tudjuk, hogy nem mindegy, hogy melyik babot milyenre darálod, mennyire tömöríted, kézzel elég könnyű elbaszni. Ez nekem egy teljesen jó kompromisszum. :)

Ja, és a fenti összegben egyébként nekem benne van a kvgép ára is :)

Előny: jót. Olcsó kávéfőző nem tud nagy gőznyomást, ezért érzed a különbséget ízben az olcsó és a drága kávéfőző közt. Ez a centrifugás hasonlót ér el, mint a nagy nyomás.

Hátrány: kátrány. Viccet félretéve kb tisztíthatatlan módon szétcsapja a gépben, így kb egy év után kezd vállalhatatlan lenni az állapota. Plusz egyedi kapszula. 

Az a vicc, hogy ez kb. a csúcs és még így is fele annyiba kerül mint a Nespresso :) Én is lefutottam ezeket a köröket, sok év Nespresso után jött egy karos dual boileres gép, azzal tanultam meg az igazi kávézás csínját-bínját, végül nemrég egy Jura-nál állapodtam meg (jó volt a karos, de jobban kellett az 1 gombos egyszerű működtetés és gyorsaság). Rengeteget kísérleteztem, szerintem a Jura az egyetlen superauto gyártó, aki tudja hozni egy közepes karos gép minőségét, szóval ez így már nekem megfelel.

Ebben a kategóriában (a linkelt tételre gondolok), valóban érdemesebb a helyi pörkölőket nézegetni, mert az idő a legkritikusabb dolog, szóval korrekt, hogy ilyet linkeltél. Szerencsére 10 percre lakom az ország egyik legjobb pörkölőjétől, a legnagyobb problémám nem az, hogy több hónapos a pörkölés, hanem az, hogy 1 órás, és 1-2 hetet pihentetni kellene, hogy igazán tökéletes legyen :)

Kiegészítve a fenti ajánlást: Kávékalmár, Pacificaffé, Bányai, Rostapus (lehetne még folytatni a sort, de nekem ezek a kedvenceim).

Jelenleg egy ilyet szürcsölgetek (tegnapi pörkölés, kicsit még vad), de valami parádés.

Egyébként ha valaki egy kicsit is kíváncsi, és babos kávét fogyaszt, érdemes tenni egy próbát: be kell menni egy Lidlibe, Aldiba, vagy bármilyen nagy lánchoz, ahol _nagyon_ pörög az árúkészlet. Szánni kell rá egy kis időt, és át kell nézni a kávék pörkölési idejét (szerencsére a legtöbb gyártó már feltünteti). Ne nézd, hogy alsó polcos, ne nézd hogy robusta is van benne. Ha sikerül kifogni egy nagyon frisset, garantáltan jobb élmény lesz mint a kedvenc és akár nagyságrendekkel drágább/jobb minőségű, ám de 0.5-1 éve (vagy több) pörkölt kávéd. Pl. a minap az Aldiban volt 3 hetes cucc.

Azért tudom hasonlítani a Nespressohoz, mert találtam olyan automata gépet, ami eléri a karos/portafilteres gépek szintjét. És mivel ugyanúgy egy gombnyomás a kávé vele mint a Nespressoval, így nálunk megszűnt az az érv, hogy azért kell a Nespresso, mert ha annál jobbat akarunk, akkor sok vele a pepecs. Ráadásul fele annyi pénzből csúcsminőségű, friss pörökölésű specialityt tudok bele venni.

Jura E8 de a tejhabosítója nem az igazi (ebben is vannak fokozatok, ha jól tudsz kezelni egy gőzölőkart, akkor ahhoz képest csalódás lesz, viszont cserébe ezzel nincs semmilyen teendő, 1 gombra jön a latte). Ha nem fontos a tejhab, akkor az E4 sokkal jobb választás, ugyanez a főzőegység, daráló, csak nincs tejes rendszer meg színes lcd, cserébe jóval olcsóbb.

Ha van pénz lóvéra, akkor meg ott a Z10, annak a tejes része is tökéletes.

Sok automatát próbáltam, a Jura egy külön állatfaj köztük, árban és belsőben is jelentősen eltér a többi piaci szereplő gépeitől. Viszont az tudni kell róla, hogy az egészet egy zárt rendszernek tervezték, itt nem kell havonta kivenni a főzőegységet, megzsírozgatni, meg kimosogatni. Magának csinálja ezeket, és nagyon fontos, hogy megkapja a gyári eszközöket hozzá akkor amikor kéri (speckó, több komponensű tisztítótabletta, tejcsatornamosó granulátum, vízszűrő), és egyik sem olcsó mulatság. Ezekkel egyébként nincs gond, 1-2 havonta kiírja mit szeretne, bedobod a tabit/akármit ahova mondja, megnyomod a gombot, elfelejted. Egy E8 havi rezsije ha mindent betartasz úgy 8-10kHUF között mozog (napi 5 kávé esetén, amiből legalább 1 csésze tejes). De Nespresso felől érkezve ez nem igazán tétel.

Amúgy ha elégedett vagy a Nespressoval, és csak hétvégén használod, akkor maradj annál. Ha naponta kávéznál a géppel, akkor nem is lenne kérdés (a gép árát 2-3 év alatt kompenzálná az, hogy nem 30-35kHUF/kg áron veszed a kávét, és még jobbat is iszol). Persze ha szintet akarsz lépni azokon a hétvégi alkalmakon is, akkor jó lehet.

Nekem abból a kisebb modell volt, a Barista Touch. Nem egy liga, ezek karos gépek, az oracle ráadásul tamperel is helyetted, szóval nehéz elrontani, de tudom milyen az, amikor sikerül elkapni egy jó tamperelésel a dolgot, szóval kb. képeben vagyok azzal, hogy mit iszol. Nekem a következő bajom volt vele: nyilván megveri a Jurat, de csak a double shot kosárral, 15-18g-ból. Ezzel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, vagy kétszer annyi koffeint viszek be, vagy napon belül csökkentem az alkalmak számát (jelenleg 4 csésze, abból lett volna kettő), vagy kiöntöm a felét mindig a dupla lehúzásnak (évi ~600 EUR-nyi kávé a kukába, ne már...). Egyik opció sem tetszett igazán, ha van kivel elfelezni, akkor jó megoldás, de nekem napközben nincs ilyen lehetőségem, csak az első reggeli csészénél. A single kosár nekem nem adta (a gyári kúp alakú nagyon szar konstrukció), vettem egyenes falút, az sem jött be. A konzisztens minőséggel volt a gond, ha a csillagok is úgy álltak, akkor a single kosárral tudtam egy olyan lehúzást csinálni mint amit a Jura produkál 8-10 grammból, az viszont bármikor, egy gombnyomásra.

Ráadásul az asszony is fúrta a projektet keményen, mert neki reggel 1 gombos működtetés kell, gondolkodtam egy Oracle-re váltáson, de azt sem akarta. A másik verzió az lett volna, hogy egygombosnak bevetünk egy Nespressot, ez neki jó lett volna reggel, esetleg nekem nagyon kómás napokon, a Barista meg megmaradt volna nekem napközben játszani. De ez sem tetszett a fentiek miatt. Így lett a Jura.

A zártsága valóban problémás tud lenni, de szerintem ha megkapja a gyári tisztítószereket időben, akkor ezzel nem nagyon van baj. Rokonságban van egy horror sztori: 4200 csésze után fosott be egy E8, akkor derült ki, hogy SOHA nem tettek bele semmit. Az a szűrő volt benne, amit adtak hozzá gyárilag + a mintának adott 2db tableta is bontatlanul hevert a doboz alján. Vettem hozzá amúgy azonnali cseregaranciát 3 évre, szóval szerviz ehhez nem fog jönni, kapni fogok egy újat, ha bármi gond lesz vele.

nekunk a 15-18g keves, inkabb 22g korul iszunk, mindig duplat, de ugye ket fele folyik, igy 1-1 kave lesz belole, tokeletes, asszony is issza :) amugy lehet venni hozza VST-bol kisebb grammost, es atallitani a tampert.

a single basket egy fos, egyetertunk. r/espresso szerint bun hasznalni.

a Jura elony 8g kavehoz, egy cseszenel: adom. :) az esetek nagy reszeben duplat iszunk.

Ráadásul az asszony is fúrta a projektet keményen, mert neki reggel 1 gombos működtetés kell,

te en vagy? :D ugyanez volt itt is, az Oraclerol meggyoztem, ez igy rendben van mar neki egy ev utan.

Rokonságban van egy horror sztori: 4200 csésze után fosott be egy E8, akkor derült ki, hogy SOHA nem tettek bele semmit. Az a szűrő volt benne, amit adtak hozzá gyárilag + a mintának adott 2db tableta is bontatlanul hevert a doboz alján

belul felsirtam kicsit, dehat van ilyen...

Mondjuk ha az íz tényleg szempont, akkor valami nagy Sage gép és frissen darált kávé minden reggel. (Ha a finomságokra is figyelsz, akkor friss pörkölésű is a kávé, max. 2 hónapos.) Itt ki is szállítanak a jobb pörkölők (pl.: beanz), de úgy tudom, otthon is. És így tényleg nincs szinte semmi szemét, a zacc megy virágföldnek.

A Nepresso-t azért fejlesztették ki, mert kompakt és kevesebb törődést igényel, mégis hoz egy szintet. Egyszerű a szerkezet, kevésbé hajlamos elromlani. A darálósakra ez annyira nem mondató el. Lehet, hogy egyszer majd átállok én is, de a darálós annak való, aki 30 éve Omniát iszik, mert az apjáék és az apjáék apjáék is azt ittak.

Választékot hogy csinálsz? Veszel 15 féle negyedkilós kávét és azt darálgatod?

trey @ gépház

de a darálós annak való, aki 30 éve Omniát iszik, mert az apjáék és az apjáék apjáék is azt ittak.

hogy jon ide az Omnia? nem ertem :) a "daralos" annak valo, aki minosegi kavet akar inni, es hajlando kicsit dolgozni erte. a sage gepekben (nekem egy oracle touch van, de ugpradelnek, csak nincs eleg hely a konyhaban) annyira nem kell manualiskodni, mint egy rendes olasz espresso gepen, nem kell wdt, meg distributor tool, a gep megcsinalja neked.

Választékot hogy csinálsz? Veszel 15 féle negyedkilós kávét és azt darálgatod?

mi 20-22g-ot orlunk egy dupla espresso basketbe, szoval a 250g-os kave az ~11db fozes. nem a vilag vege. utana jon az uj zacsko. ha nagyon valasztekot akarsz, akkor olyan orlo kell, amihez te mered ki elore a 18-20-22g kavet, es nincs taroloja (hopper), es akkor aztan azt daralsz, amit akarsz. taroloba elrakhatsz akarhany felet, 1:1 adagba kimerve elore.

Hát ugye... espresso esetén nekem 2-4 iteráció kell mire egy új kávéhoz beállítom a darálót. Aztán párnaponta utánaállítom. Úgy, hogy közben vákuumos tárolóban van az őröletlen kávé. Tökéletesen megértem, ha valakinek ez nem fér bele*.

Aztán... nem igazán a hopper számít, hanem hogy a gyártó szerint is lehessen benne egy adagot darálni, és minél kevesebb kávémaradék ragadjon benne őrlés után. Van mindenféle elmés megoldás, kocogtatós, pumpás is, de egy jó daráló ára... hát... nekem pl. sok, szóval egy közepes van.

Az én értelmezésemben ez olyan, mint a hifi. Ha már eleve nem túl rossz, ami van, akkor kicsivel jobb eredmény érdekékben sokkal többet kell fizetni, és nagyon sokan nem hallják érzik a különbséget.

 

*) Részben ilyenek miatt is van zuhanyzós kávéfőzőm is.

Instán szoktam nézni a kávés "hifiseket", akik grammos mérleggel mérik ki a kávét, lespriccelik valamivel, megy az őrlőbe, grammos mérlegen mérik ki a speciális vizet, az őrölt kávét valami fejvakarószerű izével megböködik tömörítik, sprickolás, imádkozás, fekete kakas vérének áldozása. Be a spéci gépbe, majd az kiköp valami pakuraszerű cuccot, ami valósággal leplottyan a csészébe.

Hát meg a faszom! Az! :D

Akinek erre ideje van ... ehhez képest az automata házi, őrlős, sok százezres lófaszok csak olyanok mint a kézműves burger vs. McDonalds.

Mindig van feljebb. Na, nekem ennyit nem ér az egész.

trey @ gépház

Egyébként ha már így felmerült, nekem volt kávé hifis kollégám, aki annyira az volt, hogy konkrétan barista világbajnok volt, aztán elszaladt inkább pörkölőt csinálni, az is egészen jól ment neki, szóval így volt képe arról, miről beszél. Neki is az volt a véleménye, hogy ha nem zavar, hogy viszonylag szűk a választék, akkor egyébként a nespresso kávék eléggé rendben vannak, akinek nem fejlövése a baszakodás vele, annak jó választás.

Be a spéci gépbe, majd az kiköp valami pakuraszerű cuccot, ami valósággal leplottyan a csészébe.

Ezt hívják eszpresszónak...

Én hasonlóan készítem, némi rutinnal max 5 perc meló összesen, napi egyet iszom, belefér az időmbe. Nespresso jóval alatta van ízben, próbáltam elég sok félét.

Gaggia Classic Pro, Lelit Fred őrlő, bottomless portafilter, dupla IMS kosár, WDT, tamper, tizedgrammos stopperes mérleg, saját keverésű kávévíz. Friss pörkölésű kávé, helyi kávézóból. 18.5g input -> 43g outputra célzok általában, kb. ~25mp, 9 bar nyomáson.

Kap majd némi moddolást a gép, mikrokontrolleres vezérlővel egy rakat plusz featuret fog tudni.

ok, igen, ezt beneztem! az ugy mar rendben van. nem kovetem magyarul ezeket a kifejezeseket, igy megzavart.

a VST basketeket pl grammban adjak meg, nem azt, hogy most dupla vagy nem.

biztos belotted meg neked ez izlik, furanak hangzik ez a 2.32x 25mp alatt, inkabb 2-2.2x szoktot 30mp alatt lenni a kiindulasi pont, persze lehet nem csinalsz preinfusiont, akkor lehet jo a 25. 

 

ha a gaggiat atepited, arrol bloggolj, erdekel ;)

"Gaggia Classic Pro, Lelit Fred őrlő, bottomless portafilter, dupla IMS kosár, WDT, tamper, tizedgrammos stopperes mérleg, saját keverésű kávévíz. Friss pörkölésű kávé, helyi kávézóból. 18.5g input -> 43g outputra célzok általában, kb. ~25mp, 9 bar nyomáson." vs. bedug, nyom, isz. Na, ezért mondtam én, hogy megértem, ha valakinek ez nem kell :D

 

Jajj, meg tényleg... arra emlékeztet, amikor a hardveres meg hifista fórumokon (akár az aláírásban) felsorolják az otthoni szentélyt :D

Vízzel. Daráláskor sztatikus töltés alakul ki, az őrölt kávé megragad, csomósodik, minden baja van. A kis víz segít a töltést elvezetni. De én pl. nem tapasztaltam feltöltődést.

 

Vagy: https://youtu.be/T0Dh1W40ILY?si=BITqRu5EOFzq4mwQ

Hát, ha a csapvíz spéci :)

Ahol kotvány a csapvíz, ott szűrt vizet szoktak használni. Budán én is vettem, aztán költöztem és inkább kidobtam. Aztán megint vettem. Aztán megint költöztem, és még nem vettem.

Aztán mint a hifisták, hogy gyógyítják a falból jövő áramot, a kávésok is kevernek saját vizet. Lásd fent, megértem, ha valakinek kell.

Momentán olyan helyen lakom, ahol nem érzem szükségét. Viszont a vízkő az gazdagon tenyészik.

Nekem ezt nem kell mesélni, én aquakertészkedtem, magam építettem vízlágyítót, meg CO2 beoldót az akváriumba és millis fecskendővel adagoltam a tápszert a vízbe, hogy szépen fejlődjenek a növények, de közben az egyéb állati élővilág se pusztuljon ki.

Szerintem egy átlag patikus elmehetett volna mellettem a bús picsába, mert az sem olyan precíz mint én voltam, ahahahahaha.

Szóval, megértem.

trey @ gépház

Ez a "vesz egy szép telefont, aminek a kinézetét 1000 mérnök és dizájner tervezte/rajzolta, kerete az űrből érkezett!!!! (bizony!! mintha nem minden a kibaszott űrből jött volna :D) hogy láthasd-csodálhasd, majd belehúzza egy fröccsöntőgépen készített 0,07 EUR-ba készülő műanyag tokba" esete :D

(megtörtént sztori, most megyünk a kollégával mingyá' ebédelni :D :D :D hiába na! szereti a Stranger Things-t!!! :D)

trey @ gépház

az asszony nem akart vele pepecselni (nespressorol valtottunk), igy kellett olyan gep, ami megcsinal """mindent""", az oracle touchnal pedig az egyetlen dolog amit kezzel kell csinalnia (a gombnyomason kivul) az a portafilter atrakasa.

egy fellow opus 200 dollar, nem egy okor ara.

ha atalakitjuk majd a konyhat es lesz tobb hely es meglesz a WAF*, akkor en egy linea micrat szeretnek.

* Wife Approval Factor :)

Én pl. nem csinálok választékot, egyféle kávé van, abból persze bármit lehet készíteni ristrettótól az amerika kávéig (kávéízű lötty :)), vagy mindenféle tejjel való keveréket. Mondhatni az egyetlen hátránya, hogy nem lehet / nem érdemes variálni a kávé típusával, de én régebben a karos kávéfőzőben is mindig azt készítettem, amit én szeretek, szóval ebből a szempontból nem sokat vesztettem. Abból a szempontból persze igen, hogy mióta a darálós kávéfőző megvan, több fogy (mert a feleségem is rákapott, valamint a reggeli mellet még iszom egy latte-t is), és a szemes kávé drágább, mint az őrölt, még azonos típusból is. Viszont még így is gazdaságosabb, mint egy kapszulás főző.

Én azóta jöttem rá, hogy a kávénak annyi íze van, ahány földrészen termesztik, ahogy pörkölik stb. amióta Nespresso-t iszom. Itt most nem az ízesített kávékról beszélek, hanem a különböző típusú kávék természetes ízéről.

Addig azt hittem, hogy a kávé az kávéízű.

trey @ gépház

Engem zavart a rengeteg szemét. Véletlenül rátaláltam egy-két helyi pörkölő cégre. Amióta specialty kávé jön, a legrosszabb is jobb, mint a top Nespresso és ha nem milligrammozol, csorgatod a vérét stb. csak főzöl egy kávét, akkor nem lassabb, viszont lényegesen jobb, sokkal kevesebb szemét mellett.

Kísérletezés: a nagy gépen teljes 200g-os csomaggal. De van egy kézi darálóm és egy Bialetti kotyogós játszani, hétvégén.

Jobb kávé van a kapszulákban, szélesebb választék, szélesebb után gyártott választék, és meg sem próbálnak istenverte tejporral bohóckodni. (Az teljes csoda, hogy a DG gépeknél a cappuccino és hasonlók úgy vannak, hogy ugyanannyi a 16 kapszula mint presszóból, csak 8 darabban tejpor van)

A DG gépek maguk nem olyan rosszak egyébként (bár a fejben a tűt viszonylag gyakran kell tisztítani, főleg a nespresso nullájához képest), de az árazásuk katasztrófa, a gép gyak ugyanaz mind (legalábbis régen az volt), és csillióval többért van a nagyobb víztartály meg színesebb kasztni, és a tartósságuk sem az igazi. Illetve a nespresso gépek tudnak azért mindenféle extrákat pl tejhabosítás környékén, vagy a nagyon fenszi a kapszula vonalkódján rajta van, hogy hogyan kell lefőzni dolgot. Illetve erőst prémium szolgáltatás jár hozzá, megrohad, futár hozza-viszi, van szervíz gari idő után is ugyanígy (rádásul elvileg egységáras), ilyesmi.

Van olyan DG kapszula, amit ha kibontasz és hozzáadod forró vízhez ugyanott vagy, mert instant. De vannak azért jobb kapszulák ott is, de csak Nestlé által gyártottakon belül, mert olyan bűn rossz DG kompatibilis kapszulákat volt szerencsétlenségem megkóstolni, amihez képest az instant alap Nescafé egy hősköltemény.

Én még vegyipari technikumban

Azzal sokra a Nespresso témában nem mész, tekintve, hogy a kapszulájuk 100%-ban alumínium. Az általam gagyizott Dolce Gusto-val szemben, ami valóban műanyag. 😅

A Nespresso kapszulákból a Hublot órát is készít 🙂

https://www.nespresso.com/hu/hu/kapszula-ujrahasznositas

Egyébként van összehasonlítási alapom, mert a Nespresso előtt évekig Dolce Gusto-t ittam.

trey @ gépház

mindenből oldódik ki minden kis mennyiségben. Még abból is, amiről tanultuk, hogy nem. Az élet már csak ilyen, de aki kotyogós kávéfőző miatti aluminiumtól betegszik meg, vagy a kapszulás kávéfőző műanyag kapszulájától, azt megnézem magamnak! Mert ilyen tuti nincs.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

(a dallamot kéretik hozzáképzelni, geológusok, barlangászok előnyben)

Főzhetsz, melegíthetsz bennem éppen eleget,
mert a fenekem át engedi a meleget,
és ha nem tudnád a nevemet,
a nevem aluminiumedény...

Ael kettő óhárom iksz hákettő ó,
tudja ezt minden jól nevelt bauxitkutató!

Azokat a webshopokat skippelem, ahol 32"-on ugyanannyi információ jelenik meg, mint mobilon.

Felkötném azokat a frontend-tervezőket, akik az elérhető (~megjelenített) információt a képernyő-méretétől teszik függővé. A legtöbbet ezeket a dolgokat desktopról pöcögtetem, de amikor a mobil nézet direkt hülye (nem jelenít meg annyi infót, mint a desktop), akkor morci vagyok.

Én kiélném rajtuk a szadista hajlamaimat.

Az "A" terv a vazelin + esernyő, bedug, kinyit, kihúz. Aztán, ha ezután még bármit pampog, akkor belapátolok neki egy alomnyi mélyálomban lévő felnőtt sünt.

Illetve a "B" terv (ha nincs se esernyő, sem süncsalád) egy péklapáttal hókon baszni, bármi is legyen az a hók. :-)

Volt egy ilyen félelmem, de nem tűnt fel. Az mondjuk igaz, hogy egy most rendelt, frissen lefőzött India kurva illatos volt. Össze kellett volna hasonlítani, de nem volt otthon 1 éves India :D A frissnek biztos nincs párja. Viszont lusta vagyok negyedévente. Meg így mindig küldenek egy ingyen decalc csomagot, szóval azzal se kell foglalkozni.

trey @ gépház

Szerintem még sosem vásároltam mobilról. Kényelmetlen lenne szerintem, eszembe se jutott eddig.

Szerkesztve: 2023. 11. 28., k – 15:40

Azt hiszem ennyit a mobil firstről. ;)

Amúgy nem, de komoly dolgok vagy mennyiség, még mindig inkább nálam is desktop.

Tokeletesen alkalmasak a webaruhazak egy rakas termek vasarlasara, amelyeket hasznalom. Legtobbszor a willys.se (kaja) es  aliexpress.com (pici, occo cuccok ugye).

A Willys webshopja valami elkepeszto, pedig Tesco-Auchan szintu, getto hely. Ott van az osszes vasarlas elmentve, csinalhatsz sajat kosarakat, es mindegyiket vissza tudod tolteni az aktualis vasarlashoz barmikor. Raadasul egy kattintassal megnezheted az osszetevoket (pl. cukor vagy so mennyisege), ossze tudod hasonlitani konnyen a termekeket, ha fontosnak erzed, hogy mit eszel.

Mobilon nyomkodja, akinek jo szeme van. Az elet 32"-nal kezdodik (az alatt mar kinevetnek a lanyok).

Szerkesztve: 2023. 11. 28., k – 15:53

hat sok tetelt max auchan vagy zooplus webshopbol rendelek (bar szerintem az is <10 fele), azokat asztalin nezem. telorol max kajat (wolt) rendelek de az 1-3 tetel...

ma tendeltunk woltrol. Ugyanazt a teszta alapot rendeltuk, es nem lehetett a masodikra mas foetel, mert mindig ugyanugy az elsohoz adta hozza. Igy ugyanugy fafulgombaval kellett ennem a pad thai tesztat, mint a kolleganak, mert o is tojasos teszta alapot akart, es o mindenkeppen akart fafulgombat.

 

Amikor ilyen bugok vannak, akkor meg a mobil vs. desktop mar eltorpul.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

sztem ez user error. nem feltetlen a tied, lehet az ettereme is, rosszul vittek fel a "keszletet".

en rendetem mar ugyanabbol kulonbozo variaciokban gond nelkul, szoval van ahol mukodik.

de ha vegleg nem megy akkor meg mindig ott a csoportos rendeles funkcio...

vagy irsz nekik chaten, vagy beirod a rendeleshez megjegyzesnek hogy mit akarsz, meglepo modon el szoktak olvasni.

nem vedeni akarom oket, de covid alatt meg utana is meg egy darabig legalabb 200+ rendelesem volt wolt-on. probaltam a tobbit is, de meg a 3 kozul (mar csak 2, a bolt mexunt) meg az volt a leghasznalhatobb...  probaltad mar a np/fp keresojet hasznalni? :)

Elegge vegyes:
Wolt-ot mobilrol hasznalom, a sajat appjaval. Viszont egyszerre jellemzoen keves tetelt rendelek.
Aliexpresst vegyesen mobilrol/geprol: Ha keresek valamit, vagy tobb dolgot hasonlitok ossze, azt laptoprol teszem. Ha nezelodok wc/furdes kozben, azt mobilrol. Ha talalok valami erdekeset, de ossze akarom hasonlitani masik termekekkel, akkor kosarba teszem, es laptoprol meg ranezek. A vasarlast viszont mindig telefonrol veglegesitem, az appbol (korabban volt ra valami akcio is). Itt sokszor rendelek egyszerre 10+ dolgot.
Alza/Emag/Aqua/Lomex es tarsait lenyegesen kevesebbet hasznalom, arra eleg a laptop (max. a termek atvetelekor kerul elo a mobil). Itt ritka, hogy 1-nel tobb dolog legyen a kosarban (ha jol emlekszem, egyszer vettem ugyanabbol N es P csatornas MOSFETet).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Inkább a mobil appot használom (Amazon, eBay).

Én az eMagon, PC-n böngészőben összeválogatom amit venni akarok, azokat beteszem a kosárba, majd megrendelem a mobil app-ban.
Ez azért alakult így, mert régebben a mobil appos vásárlásnál adtak kedvezményeket. Pl. ingyenes szállítás EasyBox-ba.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox