Használsz RCS-t?

Igen, rendszeresen
7% (57 szavazat)
Néha
5% (42 szavazat)
Nem tudom, hogy használom-e
16% (126 szavazat)
Soha
25% (191 szavazat)
Mi az az RCS?
46% (351 szavazat)
Összes szavazat: 767

Hozzászólások

Hint: akinek új Android fut a telefonján és az új stock Messages-t használja és explicit nem jelezte, hogy nem RCS módban akarja használni, az használ RCS-t

trey @ gépház

Biztos, hogy "uj" Android kell? 9-es van a telefonomon, de a messages app egy hulladek lett nemregiben.

messages.android_20221101_01_RC02.phone_dynamic, de lehet, hogy ez meg nem az.

Viszont a sok nyomorult likeokat meg stickereket kuldozget, mint egy 12 eves, ahelyett, hogy leirna mit akar, ha nem tudott felhivni.

Ugy tunik, a google nem adja fel egyelore, hanem fullba tolja.

Magyar kiosztásos billentyűzetről volt szól (pontosabban, 102 QWERTZ-ről, de ki számolja az aprót ...), nem olyan magyarról, amit az Apple annak csúfol. És továbbra sem mutattatok. Az apple.com-on sem. Várom még mindig.

Jók a csúsztatásaid, kár, hogy nem igazak ...

trey @ gépház

Nem használom ezt a feature-t, pedig a 10-es Android támogatja a telón. De erre csak úgy jöttem rá, hogy utána kellett néznem, hogy mi az az RCS, és utána már rémlett, hogy kikapcsoltam a netkapcsolaton át küldést a Message-s appban. Megéri ezt visszakapcsolni?

Szerk.: egyébként én visszakapcsolnám, meg nem lennék ellene az új technológiának, ha valaki meg tudna győzni, hogy van előnye.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Igazából szökőévente egyszer írok smst, olyankor gondolom azon megy ki, de nem annyit, hogy indokolná a néhát.

|soha---valóság-------------------------------------------------------------néha------------------------------------------------rendszeresen|

Ráadásul míg most el nem olvastam, hogy kb mi ez, addig az se volt meg, hogy hajlandó datából menni.

Szóval maradnék a sohára kerekítésnél, augusztus óta 4 darab üzit látok, amit én írtam ebbe az izébe, annak a másik oldalán legalább egy esetben iphone volt. A többi randomszar info üzenet befele. Max lehet még mi a faszom az az RCS :)

Nekem úgy rémlik, hogy a CVS épült RCS-re, de már 20 éve sem volt menő. :) 

Szerkesztve: 2022. 12. 06., k – 10:42

RCS-t nem használok. CVS-t használtam régen, még a múlt évezredben, az RCS már akkor is idejétmúlt volt. De azóta nem olyan munkát végzek, amihez kellene revision control system.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Utoljara 2020-ban kuldtem szoveges uzenetet, olyan telefonra, ami biztos nem tamogatja az RCS-t. De ahogy elnezem az enyem se, vegigneztem a lineageos-es messages app osszes beallitasat, de nem talaltam ilyet.

I hate myself, because I'm not open-source.

iPhone-on imádom az iMessage-t, családon belül csak azt használjuk. Most pár hete Androidra kellett kényszerből váltanom, ott szándékosan kikapcsoltam a csevegést.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

semmi különösebb oka nincs. nekem volt először iPhone-om a családban, és szép lassan mindenki lecserélte az Androidos szarjait iPhone-ra. előtte a családi összejövetelek során mindig a telefonjaikat kellett simogatnom, mindig volt valami nyűgjük. azóta nyugtom van.

iMessage alapból a rendszer része, nem simán chat-re használjuk, kézírásos jegyzeteket, lokáció, kb mindenre is.

RCS is alap dolog (már), de kb 0 kontaktomnál elérhető, mindenkinek iPhone-ja van, aki meg fillérbaszó, annak úgy is valami elavult Android-os szarja van :D

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

és szép lassan mindenki lecserélte az Androidos szarjait iPhone-ra

Ja, én is olvastam, hogy felhígult az iPhone ökoszisztéma. Régen 2 vese ára volt AZ iPhone, most meg már egy szaros Android telefon ára alatt is lehet kapni. Éppen ma reklámozta valamelyik fos outlet, hogy fillérekért van iPhone 11 :D :D :D

Amikor iPhone-oztam AZ iPhone-ért még sorba kellett állni. :D

trey @ gépház

git-et hasznalok mar egy ideje (bocs :)

"Rich Communication Services" -> no fcking way. epp eleg baj, hogy a mindenfele chat-en jo a sok szar emoji (neha szo szerint).

Üdvözlendő! Valahogy jobban tetszene, ha nem kellene egy csomó csevegő alkalmazást használni. Mindenkinek más a preferenciája. Helyettük lehetne egy közös, szabványosított platform, oprendszertől, gyártótól és szolgáltatótól függetlenül.

Soha nem küldtem még ilyet. 2015-ben volt utoljára android-os telefonom. SMS-t az elmúlt 2 évben csak a parkoló automatának küldtem. Biztos sokkal boldogabb lenne a szoftver ha SMS helyett RCS-ben menne a START üzenet.

Értő olvasás meg az általános iskola. A kérdés az volt: "használsz RCS-t?" Mivel 2019-ben vezette be a google, és akkor sem általánosan, így 2015-ben nem küldhettem RCS-t android-os telefonról. Az apple pedig a kampányra reagálta, hogy nem is tervezi bevezetni, így iphone-on sem küldhettem soha. A parkoló automatáknak SMS-t küldök nem RCS-t. 

Nem tudtam hogy van ilyen, az oneplus sms kezelőjét használom.

Mér egy ideje megkérdezte a rendszer, hogy akarom-e vagy maradjon az sms. Nekem 8, csak kapja meg a túloldal. Ha jól emlékszem jelzi is az app, hogy akinek küldöm, az most éppen sms vagy rcs formában fogja mad megkapni. Én eddig mindig sms-t láttam :D Túl sokan még valszeg nem használják, bár mostanában a nyomás fokozódik. Én ettől függetlenül az sms-t nem állítanám le már csak kompatíbilitási okok miatt sem (sok-sok buta eszköz kommunikál ilyen formában). Az RCS-re meg jó lenne egyéb más kliens is, mert nem bízom a Google-ben. Nem néztem utána, hogy létezik-e másik kliens a google-én kívül és hogy az adat milyen szinten/formában közlekedik, tehát hozzá tud-e férni a tartalmához az OS vagy kliensen belül marad. Feltételezem egyébként, hogy csak az nem fér hozzá, aki nem akar kifejezetten tiltva van jogosultság szinten, mert az sms-ek tartalmához most is hozzáfér mindenki is. Úgyértem az átviteli közegen és a készüléken is. Ha épp regisztrálni kell valahova és jön egy megerősítő sms, sokszor gyanús, hogy nem adtam rá engedélyt, az app mégis tudja mi volt az üzenetben. De ha nem is emlékszem jól, ez csak akkor működhet ha valahol alacsonyabb szinten van egy API vagy nevezzük bárminek, valamilyen connector amihez tutira van hozzáférése az OS-nek korlátlanul szóval ilyen formában az RCS-nek sem látom értelmét. Nyilván vannak benne újdonságok meg extrák egy sms-hez képest, de pl. pont a titkosításnak nincs így annyi értelme, amennyi egyébként lehetne. De ez elmondható minden zárt operációs rendszerről.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Egyrészt nyugodj meg, senki sem akarja elvenni tőletek az SMS-t.

Másrészt, nyugodjanak meg az Apple-huszárok is: ez is meg fog oldódni, mint az USB-C! Jövőre már kompatibilisek leszünk (hisz' ott is milyen sokat ért az, hogy mit akar a Tim Cook :D)!

Ahogy pedig az EU tervezeteit nézem, az USB-C után jönnek a további egységesítési törekvések. Nem vennék mérget arra, hogy az Apple itt is rá lesz kényszerítve, hogy elengedje a faszságát.

trey @ gépház

Nyugodtan készülj:

After USB-C, EU may also force Apple to permit alternative app stores, iMessage interoperability and more

Tomorrow, the EU Digital Markets Act (DMA) will enter into force. The new Regulation will put an end to unfair practices by companies that act as gatekeepers in the online platform economy

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en…

Az Apple-re pont ráillik a "gatekeeper" jelző.

trey @ gépház

Ez az EU ez rosszabb, mint a kommunisták.

"One size fits all", meg az anyjuk picsáját.

Egyszer elég volt abból, hogy csak egy féle terméket lehetett vásárolni a boltban.

Mekkora poen lenne mar, hogy mikor uj hazba koltozol dobhatod ki a korabbi elektromos halozatra csatlakozo eszkozeidet, mert a kivitelezo mas konnektorokat epitett be mint a korabbi lakasodban volt (vagy vehetsz adaptert mindegyikhez) ;)

Le a szabvanyokkal! Eljen a magsafe 1 es 2 es 3 es ...?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egyébként amennyi adaptert legyártottak csak az európaiaknak, már rakhattak volna fel normális konnektorokat is.
Mivan ha én viszek magammal saját konnektor aljzatot és otthagyom nekik, hogy lássanak jó dolgokat is..

De hogy a listát bővítsük.. a villanykapcsoló lefelé felkapcsol, felfelé lekapcsol.
Mindenki a szembesávban közlekedik.
Fentiek alapján gondolom a fázist is bal oldalra kötik :D

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Pedig egyszerű, a hideg víz ivóvíz volt a vízművektől, a meleget meg úgy oldották meg minden házban, ahogy éppen sikerült. Hogy miért van így még most is, arról fogalmam sincs. Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy sok helyen még mindig az ezeréves gányolás maradt meg.

(Btw ahol a lakásban rendesen karbantartott átfolyós vízmelegítő volt, ott volt keverőcsap is.)

Ez mindenkit megzavar. Állítólag ez még egy nagyon régről, 2. vh környékéről visszamaradt szokás, mikor a hideg és a meleg víz külön vezetéken ment. Persze most már lehetne nyugodtan keverőcsap, de sok régi házban megmaradt ez. Modernebb épületekben, intézményekben, hotelekben a4z4ért már keverős szokott lenni. De lehet van benne brit sznobság is, pl. ha megnézed a villanykapcsolók is fejjel lefelé vannak bekötve, szándékosan. Mikor a magyar/globális szokásnak megfelelően fel van billentve, akkor kapcsol LE.

A konnektor meg ilyen. Nagyon safety-k akarnak lenni, azért ilyen vastag villás, meg hogy rossz polaritással ne tudd bedugni. Plusz a biztosíték is be van építve. Akkor különösen szar, ha egy ilyen csatlakozóra véletlenül rálépsz. Eddig el tudtam kerülni, de állítólag rohadt fájdalmas.

A másik, amire számítsál, hogy fürdőszobákban zsinort rángatva kapcsolják a villanyt, elsőre vécéhúzókának nézi az ember. Plusz a fürdőszobákban szándékosan nincs egy konnetkor se, mert nem safe. Tehát ha valaki hajszárítót, hajsütővasat, villanyborotvát, stb. akarna használni, az jól megszopta. Ami még különös, szúnyoghálót se látsz sehol.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez a fel-le billegés érdekes. Sok éve egyik ismerősömnek segítettem beszerelni a kapcsolókat, ő kifejezetten kérte a 'fordított' bekötést (nem brit). Az indoka az volt, hogy amikor a kapcsoló kikapcsolt állapotban van (ami mondhatni az alapértelmezés), akkor nincs olyan majdnem vízszintes kiálló felülete, amelyen megáll és összegyűlik a por.

A zsinór egyébként szintén érintésvédelmi megoldás, nem tudsz hozzáférni a kapcsolóhoz normál esetben, vizes kézzel is csak a zsinórt fogdosod, nincs, ami megrázzon. Sok fürdőszobában nálunk szintén érintésvédelmi megfontolásból van a fürdőszobán kívül a kapcsoló (talán előírás is bizonyos méret alatt), és jó esetben a konnektort vízvédetten, egy külön 'csapóajtóval' szerelik, illetve jó magasra rakják a fürdőszobai konnektort.

a fürdőszobákban szándékosan nincs egy konnetkor se, mert nem safe. Tehát ha valaki hajszárítót, hajsütővasat, villanyborotvát, stb. akarna használni, az jól megszopta.

Valójában nem, hanem kint bedugja a kinti konnektorba a hosszabbítót, aztán a hosszabbítót lebassza a fürdőszoba nedves padlójára, és ott dugja bele a hajszárítót.

Ez így biztos sokkal biztonságosabb szerintük, mint ha a falon lenne egy konnektor.

Hogy egy klasszikust idézzek: "hülye angolok, angol hülyék"

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A fő magyarázat, amit hallottam, az az volt, hogy volt egy vezetékes víz, ami hidegen jött adott nyomással a csőből.

És volt általában valami nyitott tartály a padláson vagy az emeleten, amit feltöltöttek a vezetékes hideg vízzel, aztán felmelegítettek valahogyan. Ez a meleg víz simán lehetett szennyezett mindenféle dolgokkal (beledögölhetett egy galamb vagy egér, illetve ha nem fűtötték fel valami 65 fokra vagy mennyire, akkor a légiós betegséget okozó baktérium is elszaporodhatott)

Ha a meleg és a hidegvíz egy csaptelepen át jött volna, akkor egyfelől a nyomás különbség miatt lehetett volna gond (nem tudom pontosan, hogy mire gondoltak itt), illetve a szennyezett melegvíz átfolyatása után már a csap nem számít tisztának, szóval hiába csak hideg vizet enged az ember, az már nem jó ivóvíznek.

Persze manapság Angliában már nem szokás nyitott melegvíz tartályt használni, így se állat nem döglik bele, se legionella nem kerül a zárt rendszerbe, se a nyomás nem különböző. Talán pont ezért új építésű helyeken nem szoktak már külön csaptelepeket szerelni.

Érdekességképpen: Brazíliában szinte mindenhol (kivéve nagy városokban viszonylag új nagy toronyházakat) ugyanezt a fent nyitott megoldást használják a hideg víznek (meleg víz a legtöbb helyen vagy nincs, vagy egy elektromos átfolyós melegítős zuhanyrózsát használnak). Cserébe a csapvíz nem számít ihatónak.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ja, ez a baloldali közlekedés is nagyon idejét múlt már. Értem egyébként benne a logikát, a helyi autóipart akarják védeni, hogy a külföldi import kocsit ne tudd komoly és drága átalakítózás nélkül használni, hanem az ittenit vedd meg helyette. De ezt lehetne importadóval is megoldani, ettől még nem kéne a másik oldalon vezetni. Ráadásul nem csak az hogy a másik oldalon mennek, de körforgalom is az ellenkező irányba megy, meg parkolók ki/bejárata is ennek a balkéz-szabálynak megfelelően alakul. Sőt, sétányokon, lépcsőházakban, raktárakban is a bal oldalon kell menni, különben betoporog mindenki eléd.

Most tanulok itt kint vezetni, szopok is miatta rendesen. Minden tele van buzi körforgalommal, de már annyira, hogy fetisizmus szintjén, 100m-enként körforgalom, körforgalomban körforgalom, de a kijárat és bejárat is körforgalom. Levezetesnék körfogalom, csak azért, hogy kipihenjük magunkat... igen, kitaláltátok... a következő körforgalomig. Főleg szopás, ha sok sávos körforgalom és nem tudsz időben sávot váltani a kijárathoz, mert nem férsz be.

A másik gyönyörűség, hogy szűk utca, mindkét oldalán parkolnak, épp csak el lehet férni közöttük. Ráadásul szembe is jönnek, külön élmény, főleg, ha azzal van fokozva, hogy az egész még beláthatatlan kanyarban is van. Persze mindig inkább ez, mint a francia parkolás.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Értem egyébként benne a logikát, a helyi autóipart akarják védeni, hogy a külföldi import kocsit ne tudd komoly és drága átalakítózás nélkül használni

Azt gondolnám, hogy a brit piacra szánt import autókat eleve így gyártják, de amúgy most hogy mondod, ja, fogalmam sincs, mennyi az import autó arrafelé.

Minden tele van buzi körforgalommal

Az nem feltétlenül rossz dolog...

viszont nem gyün a secondhand németből meg franciából 

És mivel a használt kocsikat nem lehet máshová eladni, a használt helyi kocsiknak nincs értéke.

Ezért fordul elő az, hogy valaki megvesz Angliában valami nem túl öreg, jó állapotú, K-Európában presztizsnek számító autót, hazaviszi, fizet azért, hogy valahol átépítsék baloldali kormányosra, és még így is olcsóbban megúszta, mint ha mondjuk egy használt német autót vett volna.

Lehet benne feszíteni. Az más kérdés, hogy a megbontott és visszaépített műszerfal esetleg nem pont olyan minőségű, mint amit eredetileg így tettek bele a gyárban. Feltételezem lehet egy kis nyöszörgés, esetleg nem minden vezeték vezet. De persze nem tudom. Lehet, hogy jobb munkát végeznek az átépítő szerelők, mint a gyár.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Értem egyébként benne a logikát, a helyi autóipart akarják védeni, hogy a külföldi import kocsit ne tudd komoly és drága átalakítózás nélkül használni,

Hát ez lehet, hogy elméletileg jó, de gyakorlatilag nem működik. Bármilyen országban képesek jobb oldali kormánnyal szerelni autókat. Még a Szovjetúnióban is meg tudták oldani, hogy jobb oldali kormánnyal gyártsanak Zsigulikat az angol (és más bal oldali közlekedős) piacra.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Láttam olyat is, hogy csak egy kis pöcköt kellett bedugni a 3. lyukba, és akkor a maradék 2 normál, földeletlen európai aljzatként viselkedett. Bolti eszköz volt, nem házibarkács, persze lehet hogy a távol-keleti leleményesség terméke.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Én is kaptam egyszer egy olyan világadaptert, ahol az angliai konnektorhoz csak egy kis műanyag pöcköt adtak. De így nincs védőföld, szóval nem ajánlott.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Amikor legutóbb arra jártam, még a szállodaportán kellett egy kibaszott adaptert kérni, hogy be tudjam dugni a laptopom.

Nem mondod, hogy már ez nem kell?

Remélem nem lesz meglepetés, de az itt vásárolt eszközök olyan dugóval jönnek, amit be lehet dugni az itteni konnektorba átalakító nélkül.

Ez a következő lehet, hogy meglepetés lesz, mert nem triviális, de ha ismeri az ember a módját, akkor az Európában elterjedt type-C villásdugót erőlködés nélkül, a E-t és F-et pedig egy kis erőlködés árán be lehet dugni az Angliában elterjedt type-G aljzatba. Annyi, hogy csak feszültséget és 0-t kapnak, az E/F védőföldje nem fog a G védőföldjéhez érni.

Szóval a szállodában is be tudtad volna dugni a laptopot adapter nélkül, ha valaki megmutatja, hogyan kell.

De az adapter a hivatalos és ajánlott megoldás, amit én mondok, az csak egy workaround.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Egyféle termék -> egyféle store. :)

Ez esetben ki a kommunista?

(BTW: nem lenne ellenemre alternatív appstore - ahogy az se, hogy 3rdparty alkalmazásokat store nélkül fel lehessen telepíteni -, annak ellenére, hogy valószínűleg nem használnám. De ez az én választásom lenne ez esetben, nem az Apple-é)

Azért reméltem nem kell ecsetelnem, hogy mi a különbség aközt, hogy egy cég hoz egy döntést a saját termékével kapcsolatban, vagy pedig egy gittegyl hivatal írja elő, hogy a cégeknek mit kell tenniük a termékükkel, kötelezően...

Reméltem, de úgy látszik tévedtem...

A google csőrét a green bubble "hatás" piszkálja, az meg nem fog megszűnni attól, hogy az apple is RCS-t használ SMS helyett. Ahhoz kicsit több kellene mint egységesítés. Nem véletlenül emelik ki az összes elcseszett új emoji-t minden verzió frissítésnél. A green bubble bullying megmarad, és nyomja fel az eladásokat. A vicc, hogy szerintem a green bubble még akkor is megmaradna ha valami csoda folytán android-ra is kiadnák az imessage-t.

Szerintem itt és most nem rendelkezünk arról információval hogy az EU testületei hány embert allokálnak mire, csak arról, hogy találtunk egy témát amivel szerinted az az ismeretlen számú EU-s tisztviselő aki foglalkozik vele, az sok. Szerintem ehhez még input kéne.

szerinted az az ismeretlen számú EU-s tisztviselő aki foglalkozik vele, az sok

Nem, újra: nem költői kérdésnek szántam. Van egy piac, legyen mondjuk a mobilos IM megoldások halmaza. Ebből ~mindenki megtalálja a neki valót. Olyan platformot keresel, amin a legtöbben rajta vannak, és név alapján meg lehet találni őket, mint a telefonkönyvben? Van. Telefonszámhoz kötődő megoldást akarsz? Van. Olyat keresel, ami seamless beépül a mobilos OS-edbe? Van. Olyan kell, ami e2e titkosított? Van. Saját magad által hostolt alternatívát keresel? Van.

Minden van.

Erre jön valaki, aki azt mondja, hogy nahát ez így nem lesz jó, a 14 meglévő szabvány mellé kellene egy 15., az mindent megold majd. Emiatt merült bennem fel a kérdés, hogy optimális felhasználása-e ez az erőforrásoknak, legyen az akármilyen kevés/sok. Nem a huxit gerillamarketingje volt a kommentem, ne láss bele többet egy kérdésnél.

Szerkesztve: 2022. 12. 06., k – 16:49

A fő telefonomon van, a BQ Aquaris X2 EncroPhoneon nincs, de most jutottam el odáig, hogy szerverek híján (kösz Prüsszel/Europol) sikerült végigmenni a setupon :) Még pár támadási vektor és használni is lehet majd valamire.

Ez benne a vakítás. Övék a szerver, övék a kliens. Fingunk nincs, hogy valójában mi történik az eszközök között, mondani meg bármit lehet. Az eddigi eljárasokból kifolyólag azért túl sok jóra nem gondolok. Az sms kifelé nyitott könyv, az rcs meg a Google felé. Engem nem győzött meg, de még alakulhat a helyzet.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Én azért mondom, hogy nekem tökmindegy mi megy, mert mindegyik esetben kilopható az üzenet tartalma. Mondjuk az RCS esetén lehet, hogy a magyar biztonsági szolgálatok nem férnek hozzá (vagy nem olyan könnyen) mint pl. az eneszéj. De amíg gmailt használok, addig szintén nincs értelme ilyesmiről vitázni. Egyszer csináltam magamnak egy mail szervert, pár hónapig használtam és rájöttem, hogy egyedül képtelen vagyok garantálni a rendelkezésreállást és a biztonságot együtt. Persze működött minden szépen, de bármikor egy komolyabb támadás érte volna, nem biztos, hogy megmarad vagy legalábbis olyan formában. Kérdés akkor az, hogy mit használjunk? Nem nagyon van alternatíva, de erről már volt szó másik topikban szerintem.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Humor herold : Romania Cable Systems SA (RCS).

Ennek a fasza, jövőbemutató featurenek köszönhető, hogy nem jött meg az sms a kettes simre, míg az elsőn beszéltem? :D

Szerencsére nem ez a Messages van a telefonomon, de köszönhetően ennek a szavazásnak, amikor ma ketten is jelezték, hogy az utóbbi időszakban rendszeresen nem megy el az SMS a telefonjukon, kapásból tudtam, hogy mi lehet a gond. Igen, valamikor az elmúlt hónapokban frissült a telefonjukon az app és valahogy az állítódott be, hogy legyen RCS, de ne fallbackeljen SMS-re ha nem tudja elküldeni. Márpedig azért jópár olyan hely van, ahol nincs rendes 4G-s lefedettség, és Wifi se. Ráadásul mi van olyankor, ha a túloldal nem okostelefon, hanem pl. nagyifon?