proxy használat

Fórumok

Sziasztok!

Lehet e proxy használatot beállítani úgy, hogy a böngészőben nem állítjuk be a proxyzást?(és mégis le lesznek tiltva oldalak)

Hozzászólások

Szia!

Igen, a hálózati beálltástól függően a webproxy kiszolgálók tudnak transzparens módon, a kliensek számára nem láthatóan a forgalomba ékelődni.

Ha SSL-t is bontani akarsz a forgalom vizsgálathoz, meg kell tudni oldani, hogy minden kliensre felkerüljön (központilag vagy manuálisan) a proxy által bontásra használt (jellemzően Subordinate CA) tanúsítvány.

Érdemes bizonyos webkategóriákat (pl.: bankolásra használt oldalakat) SSL kivételre (bypassra) felvenni, valamint a kliens alkalmazások működéséhez külön kezelni az egyes kivételeket.
Sok alkalmazás már vizsgálja a kapcsolat felépítésekor, hogy a kliens a gyártó által beégetett tanúsítvánnyal próbál-e a saját távoli szerveréhez kapcsolódni, vagy "kéretlenül" beleállsz a forgalomba (MITM), így kapcsolódni, működni sem fognak.

A klienseket tájékoztatni kell a forgalom monitorozásáról valamint a keletkezett adataik miként lesznek kezelve.

Mind hálózati konfigurációval, mind szabályozással javasolt tiltani az eszköz kikerülésére való módosítási kísérleteket.

Ha azon gondolkozol, hogy oldalakat ne lehessen elérni, akkor proxy-ás helyet DNS alapú szűrésen is lehetne gondolkodni. Talán egyszerűbb kivitelezni, de kevésbé biztonságosnak tartják.

van, csak ha beallitod a bongeszoben hogy nincs proxy, akkor nem hasznalja.

illetve ha a dhcp updateli a dns-t, akkor meg kell oldani, hogy ha valaki csatlakozik a halozatra egy wpad nevu geppel, akkor megse updatelje a dns-t, kulonben azon megy keresztul a forgalom.

neked aztan fura humorod van...

Nekem elsőnek az ugrott be, hogy van egy keresési sorrend vagy mi.

Azaz először keresi a wpad.subdomain.domain.tld -t, aztán ha az nem okés, akkor a wpad.domain.tld -t. Na, és ha a wpad.domain.tld a hivatalos, akkor közbe lehet furakodni. Persze ezt kivédeni tényleg elég felvenni egy wpad rekordot a DNS-be.

Már ha nem értek félre valamit :)