Üdv a klubban nagyonsokadik

Régóta kínzó karóra-gyűjtő betegségem végfázisához érkezett. A cuccokból meghagytam/meghagyok 8-10-et, a legérdekesebbeket. A többi cserélgettem, eladtam, ilyesmi. Meg is fogadtam, hogy nem fogadok nem veszek "újat", legalábbis komolyat biztosan nem (Omega, Tissot, Zenith ilyesmire értem). Viszont az F1 reklámokban annyira nyomják az Orientet, hogy gondoltam megpróbálom. Ha nem jön be, majd elcserélem vagy nekiadom valakinek. Ennyit a kikalapált mániámról, khmm.. kurvajól sikerült :)

Ez lett a dobozom új lakója. Szerethető. Az árához képest elég jól ki van dolgozva, sőt.. meglepően jól. Nekem fontos egy karóránál , hogy acél legyen minden külsősége + legyen robosztus és/vagy vízálló (pontosabban lehessen benne merülni). Ez gyakorlatilag mindegyik pontnak megfelel. A szíja tömörszemes, és ugyanúgy nem epilál, mint a nagyok megoldásai nem kínoznak. Elég pontosnak tűnik, de ezt akkor tudom majd biztosan megmondani, amikor rááll a "bioritmusomra", és úgy tudom megfigyelni. A csavarzásas koronája kissé körülményes, mert maga a korona kicsi. A foszforos indexek gyengék.

Csak azért írom, hogyha valaki szeretne magának egy jól megkomponált automata időmérőt gombokért, ez az Orient brand nekem okésnak tűnik.

Karon ilyesmi, ezt a mérete miatt (igen, jobb kézen hordom):
https://imgur.com/a/fXEQ31E

Hozzászólások

Nincs belőle jobb kezes verzió?

trey @ gépház

Úgy tudom nincs :) de jobb kézen pont az a jó, ahogy a korona nem a kézfejem felé áll. Bizonyos melónál így nagyon praktikus.

De amúgy azért hordom jobbon gyerekkorom óta, mert bal kézzel rohadtul "sete" vagyok: ott hordva mindennek nekivertem, beakasztottam, meg ilyesmi. Mindig. Ez azóta sem változott sokat.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szép a formája, igényes cucc. De a "fordítva" szerelt tok nekem felesleges: épp úgy jók, ahogyan nekem mindegyik van. Amúgy ez a két színű lünetta úgy megosztó, hogy én is azok közül vagyok, akinek nagyonnem' jön be.

Amúgy ennyit nem tudok adni 1 karóráért, ennek az árából 10-15 órát tudok beszerezni: amelyek nekem tetszenek és nálam különlegesek, általában réges-rég nincsenek gyártásban.. használt fogalomban pedig 2-500e Ft körül mérik. Valami ilyesmi korlátok között mozogtam eddig. Ha nagyon költeni akarnék, egy Omega Speedmastert vennék abból az időből, amikor egy ilyen segítségével mérték az időt a beszart Apollo-13 fedélzetén a hátralévő hajtóanyag becsült üzemidejéhez. De az a modell használtan is 7 miska.

Ui a TH Aqua-d még mindig tetszik.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Már majdnem rászántam magam pár hete, de még mindig nem vagyok biztos benne teljesen, hülyíteni és dolgoztatni meg nem akarlak.
Ha átrágtam írni fogok, a szándékot köszönöm.

Egy Longines Hydro és a TH Aqaua között forgok, még nem rágtam meg. Ennyit arról, hogy nem veszek "újat", basszameg :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerethető márka, ár/értékben nagyon rendben van (Bambino open heart van nekem tőlük). 

Tetszik a Mako II is, idővel, ha aktuálissá válik, az ásványi üveget lehet cseréltetném zafírra.

Hehe ez a megfogadtam, hogy nem veszek stb ismerős :D

Pontosabban én olyat fogadtam, hogy addig nem veszek másikat míg a meglévőből nem adok el. A bökkenő csak az, hogy amik vannak azok azért vannak mert nem akarom eladni őket ... 

Így most kb 14 nél vakarom a vejem erősen mitévő legyek eheh :D

Fedora 38, Thinkpad x280