Orosz–ukrán háború #4

Hozzászólások

Lazán kapcsolódva az orosz hiperszónikus fejlesztésekhez, megint egy hazaáruló (vagy valami más, tekintve, hogy arrafelé mindenkit hazaárulással váadolnak, bármit is csinált, vagy nem csinált, mert így a legegyszerűbb) : https://www.moscowtimes.eu/2022/08/05/razrabotchik-giperzvukovih-raket-…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 08. 08., h – 21:01

Ma Oroszország bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti az 1991 - 1994-ben megkötött START-I és START-II atom egyezséget - mivel az amerikai ellenőrök jöhetnek Oroszországba, de az oroszok NEM tudnak utazni USA-ba, hogy ellenőrizzék a hadászati atom rendszereket - ez a korlátozás ellentétes a szerződésben vállalt kötelezettséggel.

Eddig volt a hír, ezután saját gondolat: oroszok titokban bármilyen tevékenységet végezhetnek pl. Iránnak bérbe egy kis urándúsítást , Észak-Koreának bér összeszerelést néhány atombombát..

Nem kell és nem is fogják beengedni az ellenőröket..

ott vagyunk, ahol D. Reagan idejében..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 08. 09., k – 12:51

Ukrajna elzárta az EU-ba irányuló olajszállításokat.

https://oroszhirek.hu/ukrajna-leallitotta-az-eu-ba-iranyulo-olajszallit…

 

Mi lesz veled rezsicsökkentett benzin és MOL?

 

A vicc, hogy Szlovákiát és Csehországot is lekapcsolják az elmebetegek, pedig ők ingyér küldték nekik a fegyvereket.

Még szerencse, hogy tőlünk semmit sem kaptak.

A MOL átvállalná a tranzitdíjat, hogy az orosz szankciók miatt mi fizessünk helyettük.

Nincs ebben semmi meglepő. Putyin költségei kicsit majd csökkennek a növekvő olajbevételek mellett.

Jó lenne tudni, hogy az EU most ukrán, vagy orosz győzelmet szeretne. Számomra nagyon nem tiszta.

A tippem az volna, hogy Joachim Piper-ről mintázták Hessler ezredes karakterét: https://en.wikipedia.org/wiki/Joachim_Peiper Mintha a Wikipédia oldalon is látható fényképre építették volna fel a filmbéli karaktert, jól adja vissza a film szerintem.

Érdekesség, hogy a film készültekor már kiszabadult a börtönből és még életben volt. Akár meg is nézhette a filmet egy moziban ha akarta.

Érdemes elolvasni amit a Wikipédia ír az életéről. Nem mindennapi ember volt, 61 évesen amikor halálos fenyegetést kapott - nyilván tudott arról, hogy a volt második világháborús tiszteket sorra kivégzik illegálisan -, akkor fegyvert ragadott a támadói ellen. Tisztelem az erőt az emberekben.

Erről eszembe jut a második világháború. Egy Tigris a technikai fölénye miatt nagyjából 10 T-34-el volt egyenértékű. Az Oroszok 1 Tigrisre 40 T-34-et tudtak gyártani.

Az amcsi űberhájtek hadsereg kiszívott a vietnámi papucsos AK-s táliboktól.

Szóval a "bajban" nem biztos, hogy az Oroszoknak is azt jelenti mint a 444 szerkesztőségének.

u.i.

Tényleg nem létezik már normális újságíró?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

újságíró

Aki tájékoztat olyan nincs. Én a médiamunkás kifejezést szoktam rájuk inkább használni: olyan mint a prostituált. Ugyanúgy az ügyfélkörük igényeink kielégítésével foglalkoznak. Ha véletlenül a valóság és az általuk vetített kép valami hasonlóságot mutat az általában csak véletlen egybeesés :).

"Erről eszembe jut a második világháború."

Remélem az Lend-Lease is eszedbe jutott :)

Amúgy, ha valamivel nem értesz egyet az írásban, egyszerűbb, ha honkrétan leírod mivel, és miért.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A cikk azt sulykolja, a globalogazdi utasítására, hogy a szankciók jók és van értelmük. Szerintem meg csak magunkat szívatjuk velük és semmi közünk ehhez a háborúhoz. Mármint nekünk magyaroknak. Az amcsik meg menjenek a picsába az oroszokkal karöltve.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A cikk azt magyarázza, hogy milyen hatása van a szankcióknak az orosz hadiparra. Ezt lehet cáfolni, meg lehet vele egyetérteni, konkértan én nem találtam benne ellentmondást, és nemhogy cáfolatot nem láttam semmire, amit ír, de még próbálkozást se rá.

Illetve azt az orosz narratívát cáfolja a cikk, hogy a szankciók hatástalanok lennének.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

cáfolja

Inkabb tagadja

Az a megallapitas helyes, hogy egy rakas nehezen cafolhato dolgot allit a cikk. Az is, hogy nem szoktak normalis ervekkel tamadni. De ettol meg nem lesz automatikusan igaz. Kicsit erzodik rajta a wishful thinking szag. Rengeteg helyrol hianyoznak a forraslancbol elemek. De a haborus media sosem lesz jo minosegu, menetrendszerint torzitja a haborus propaganda.

Tamaszkodik/kodott terv szerint. Sosem lehet tudni, hogy volt-e B terv, es az mennyivel volt dragabb.

Persze ki lehet abbol indulni, hogy az Europai energiastrategiak nagy reszebol is hianyzott a B terv, es lehet ebbol projektalni, de ennek az allitasnak sosem lesz 1-hez kenyelmesen kozeli valoszinusege ennyi informaciobol. :)

Ha csak olvasni akarod azt a szart elég listáztatnod magad. Már ha jól értem, mert ha ők fizetnének még akkor sem olvasnám, sem listáztatnék  :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem kifejezetten ide tartozik, de egy kicsit igen:

 

Minden évben szinte minden sajtótermék meg szokott emlékezni Hirosimáról (aug 7.) és Nagaszakiról (aug 9.) Idén valahogy ez elmaradt. Vajon miért?

> Sol omnibus lucet.

Csak, hogy ne nyissak új [POL] posztot:

 

Azt látom, hogy az oroszok addig tolják ezt az egészet, amíg a nyugatot rá nem kényszerítik az Északi  Áramlat II elindítására. Szerintem jó úton haladnak. Ezen energia árak mellett, lassan kellenének védővámok is, különben az EU gazdaságát az olcsó energiával rendelkező országok megtéphetik.

Megjegyezem az Északi áramlat II. egy svájci Rt., aminek 51%-ka Gazprom tulajdonban van, a maradék 49%-on 4 európai energiakereskedő osztozik. A probléma az a továbbiakban, hogy leállítás miatt kártérítéssel tartozik annak okozója a cég felé. Ugyanis a cég nem orosz. A magas energia árak mellett ez egy további odabaszás lesz, de persze erről senki nem beszél, mert ugye Ukrajna nekünk minden pénzt megér.  Maga az Északi Áramlat II 50 évre készült/lett tervezve, vagyis évente a nettó bekerülési költségének 2% default bukó. A kiesett /elmaradt haszon ennél jóval több. 

 

A Szlovák belpolitikai válságban az is érdekes, hogy a lakosság oroszbarát, míg a vezetés nem.

 

Olasz belpolitikai válság eredménye, hogy egy Orbán barát kormány fog nagy eséllyel létrejönni.  Hogy mennyire Orbán barátok? A családpolitikánkat és az adórendszerünk több elemét kívánják átvenni.

 

Egész Európában az alsó két dekádnak basz oda legjobban az energia ár. Nem kérdés számomra, ha valaki fagyoskodni látja a gyerekét, akkor úgy érzi választania kell. Ukrajna vagy a gyereke. Borítékolható a  választása. Kérdés az, hogy mit fog ezért tenni? Orbán kormány bukásokat vizionál ezzel kapcsolatban.

 

Pár napja arról lehet olvasni, hogy Zelenszkij tudott a támadásról de nem tett semmit. Ezt én úgy értelmezem, hogy kezdik a jó és a rossz harca narratívát átdolgozni. Kis felelősség mindkét oldalra, és már lehet is közeledni egy tárgyalás felé.

A 2022-es orosz katonai expót néztétek? Voltak érdekes dolgok :)

https://www.rusarmyexpo.com

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egész jól megindult most az ukrán támadás, többek között a több ízben is teljesen megsemmisített ukrán légierővel, meg az oroszok által már a megérkezésük utáni napokban szétlőtt Himarsokkal :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

  1. Nem volt hajlandó további részleteket közölni
  2. A Guardian nem tudta ellenőrizni ezeket a jelentéseket.

Ez az a hatalmas meglepetés szerű ellentámadás ami kisöpri az oroszokat a krímből is (és hónapok óta be van jelentve)?

https://www.bbc.com/news/world-europe-62712299

https://www.theguardian.com/world/live/2022/aug/29/russia-ukraine-war-n…

ami kisöpri az oroszokat a krímből

Reméljük még Európából is, és visszaszorulnak az Ural mögé.

Amit idáig láttunk a ruszkiktól, még az is lehet hogy lesz közös Román-Kínai határ. :)

Nincs mese, ide bírkamenet kell ha meg akarjuk tartani a ruszkikat a spájzban! :)

Nem is vártam mást tőled.

Ha elég okos lennél hozzám, nem várnál tőlem semmit.

Tudtam, hogy kirakok egy kupacot, akkor rárepülsz mint légy a szarra.

A hozzászólásomban arról írtam, hogy nem kellett kiraknod a kupacot. Néha nehéz megsaccolni, hogy a nyomorult mondataid a szövegértési képességeid hiányosságából vagy az aljasságodból származik.

De tessék itt van egy kutyakeksz!

Természetes, hogy ott van a kutyakeksz, hiszen kutya vagy, aki újra és újra rászolgált és rászolgál. Jó étvágyat!

:)

jakubovics annyira buta, elárulja a legtitkosabb terveiket amit évtizedek óta szövögetnek.

Vagyis elrabolni az orosz energiahordozókat, amivel a Gorbi  meg a Jelcin nevű hazaárulókkal simán haladtak, vagyis az orosz olajcégek eladása a valós  érték 5%-án.

Csak Putyin beleköpött a levesetekbe 20 éve, akit amúgy Jelcin nevezett ki, mikor átmeneti vodkahiány miatt feltámadt a lelkiismerete,  hogy mit tett a hazájával.

"Ez az a hatalmas meglepetés szerű ellentámadás ami kisöpri az oroszokat a krímből is (és hónapok óta be van jelentve)?"

Ezt nem tudjuk, sőt eddig, ha nem hagytam ki valamit, az ukránok sem állítottak ilyet erről a támadásról.

De lehet hogy annak a kezdete. (mármint lehet hogy azt tervezik, aztán, hogy sikerül-e? :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

The US believes that Kyiv’s troops have begun “shaping” operations in the south of the country to prepare for a significant Ukrainian counter-offensive, CNN reports.

According to two senior US officials, the US believes the counter-offensive will include a combination of air and ground operations.

Shaping operations are standard military practice prior to an offensive, and usually involve striking weapons systems, command and control, ammunition depots and other targets to prepare the battlefield for planned advances.

magyarul az offenzíva megelőző csapásai kezdődtek el :).

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nagyon sok ukrán hal meg a háborúban.

Valami amerikai ürge nyilatkozta, hogy jobban járnának, ha védekeznének az ukránok, mert a támadásokat legyalulják az oroszok.

A területvesztést sikerült többé-kevésbé megállítani az ukránoknak, de ha ellentámadásokat indítanak, a védelemre nem juthat muníció és további területeket veszíthetnek.

Kérdezd már J. F. Kennedy-t, mit szólna egy  mostani kubai orosz rakétatelepítéshez?

Avagy mit keres a us "védelmi" minisztérium a us partjaitól 10 ezer mérföldre?

 Henry Kissinger figyelmeztet! És felszólítja Ukrajnát, hogy a béke érdekében engedjen át területeket Oroszországnak.

A volt amerikai külügyminiszter Davosban  azt mondta, hogy Ukrajnának el kell fogadnia a feltételeket.

Szó szerinti fordítás:

"Kennedy sem tűrte el 62-ben, hogy a hátsó udvarába, Kubába fegyvereket telepítsenek az oroszok. Miből gondolta bárki is, hogy Putyin ezt eltűri?

Azért az über gáz, hog yaz oroszok a saját teherautóikhoz se tudnak motot SE gyártani.

Ha Ferrari, Lamborghini luxusautókról lenne szó ajjor érthető volna de ezek részben haszongépjárművek. Felszámolták a világszínvonalú iparukat -ezt nyugati szakértők mondták a 40-50 es években.

Kétlem, hogy ne tudnának teherautó-motort gyártani. Hogy milyet tudnak, az részletkérdés, hiszen úgysem adhatnak el külföldre teherautót, illetve az elbaszott nyugati szankciók miatt még kevésbé tudnak konkurálni a kínai gyártókkal. "Vicces", hogy az EU nem szimplán kommunista lett, hanem kb. kínai kommunista.

:)

Az original pizzás ember John "Pizzagate" Podesta klímaügyi főmufti lett: https://www.nytimes.com/2022/09/02/climate/john-podesta-climate-biden.h… "Biden, Remaking Climate Team, Picks John Podesta to Guide Spending

Mr. Podesta, a Democratic stalwart, will oversee $370 billion in clean energy investments. Gina McCarthy, the president’s domestic climate adviser, is stepping down."

Gondolom jó kis korrupt pozíció ahol bezárathat jópár tisztességes családi vállalkozást hogy még jobb helyzetbe hozza a Monsantót és Bill Gatest a földjeivel.

Szerintem a stressz melegíti szegény mamit, hogy egy néger bepofátlankodott hozzá és ott ül mellette. Még le is izzad, nehogy kirabolja, a nyilvánvalóan munkanélküli feka, mert ha dolgozna, akkor ő hívná magához a nyugdíjas nénit, hogy segítsen és ne a néni "fűtőanyaga" fogyjon. Valószínűleg a csávó és vérfertőző barátnője képességeit egy csavar becsavarás is meghaladja, nem bírnak összeszerelni egy ilyen fűtő remekművet, ezért is szorulnak egy fehér, nyilvánvalóan náci, nyugdíjas mami segítségére.

:)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az ötlet jó (ez a dolguk, nem akkor kell sms-t küldeni, mikor az emberek már fáznak), a megvalósítás gyenge (az a cserepes trükk mi volt?)

De úgy általában fasza, hogy így tolják (vannak szórakoztatóbb videók is :) https://www.bbk.bund.de/SharedDocs/Videos/DE/Warnung-Vorsorge/youtube-f… ).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

 

Lefordítanád 10-20 mondatban, mi a lényege? Egész életemben irtóztam a német nyelvtől, pedig a szüleim még magánórákra is beirattak. Egy parancsuralmi, rideg, alattvalókat nevelő nyelv, már 8 éves koromban ösztönösen irtóztam tőle.

A gond az, hogy sajnos nekünk is nézni kellene.

Szentkirályi Alexandra a seggét riszálja tiktokon, hogy bezzeg nyugaton már sok helyen korlátozzák a fűtést, 4 nap múlva meg bejelentik, hogy 7x lesz a gáz ára.

Itthon durvábban hazudoznak, mint arrafelé.

Ez a gázár dolog kellemetlen, de jelenleg úgy tűnik, hogy reálgazdasági probléma. Tehát nem csinálva van, hanem tényleg szűk lett az erőforrás. Mármint a konfliktus Oroszországgal lehet, hogy csinálva van, de ezzel mi itt semmit nem tudunk kezdeni, csak elszenvedni tudjuk.

Nekünk egyébként szállítanak még viszonylag olcsón az oroszok? Tudja valaki, hogy ha a nyersanyag árát és az infrastruktúra árát vesszük, akkor milyen ár jönne ki a gáz köbméterére? Saccra is elég volna, hogy a nagyon támogatott, a kicsit támogatott és a teljesen piacinak mondott árhoz képest hova esik nagyságrendileg?

Itt nem arról van szó, hogy mi reális és mi nem.

Sajnos komplett hazudozás folyik, ráadásul még a hibbant kormányszóvívőnek sem szóltak a valós állapotokról.

Sejteni ugyan lehetett, hogy gond van az ellátással, de sokmindent elárul, hogy Szentkirályi komplett hülyét csinált magából. Valszeg ő is a kormány által megfestett alternatív valóságban hitt.

Az orosz hadsereg hatásfokát mi sem mutatja jobban, minthogy több Himarsot lőttek már eddig szét, mint amennyi Ukrajnában egyáltalán volt.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekem mindegy. En levontam a tanulsagot es felmertem magamnak, hogy mi az, amit biztosan elert a HIMARS. Anelkul nem lenne allohaboru. Az szedte szet a mar elfoglalt teruleteken az ellatasi lancot. Kb. ennyit tud, csak addigra elegge hulladek allapotban volt az ukranok ellatasi lanca is. Ezert van allohaboru. Minden mason nevetek, 1-2-3 falu elfoglalasa egyik oldalon se szignifikans eredmeny, es kb. ennyiket mutatnak fel joideje.

A kérdés, hogy megmarad-e az állóháború.

Az EU-s fegyverkészletek lassan elapadhatnak. A téllel, fűtéssel és üzemanyaghiánnyal hogyan fognak majd az ukránok boldogulni?

 

Az amerikaiak miért javasolják az állampolgáraiknak Ukrajna elhagyását?

Inkabb azt a kerdest tedd fel, hogy az orosz propaganda miert bizik abban, hogy megfagynak telen az ukranok? Azert, mert elfoglalni nem fogjak tudni a nyugati reszt tel vegeig.

De az is van ennyire gyanus, hogy az ukranoknak miert lett hirtelen ilyen hangosan one-off elado aramuk.

Ami meg a Z atomeromunel megy ott meg mar en is teljesen elvesztettem a fonalat, majd szolok, ha megfejtem, mi folyik ott. Legjobban az lep meg, hogy mindket fel szerint honapok ota orosz kezen van, megis meg mindig ukranoknak termel aramot. Ehhez jon hozza a "ki lovi es miert is? lovi valaki egyaltalan?" kerdeskor.

A vezetékek simán átmennek a határon. Az oroszok meg nem hiszem, hogy foglalkoznak azzal, hogy ingyér megy a nafta az ukránoknak.

Egy gépfegyveres katona minimális érdeklődést mutat azirányba, hogy az erőmű merre szállítja az áramot. Ki nem szarja le?

Mostanra jutottak el az oroszok odáig, hogy talán dél felé kellene vinni az energiát a saját területeikre.

 

Ezen én semmi meglepőt nem látok, az oroszoknál így szokás ezt csinálni.

Van azért az EU stratégiának is létjogosultsága. Az oroszok elvesztették EU kőolaj piacuk 90%-át lengyel és német export kiesésével. A gáz is hasonlóan problémát okoz nekik. Ha ezen a télen nem sikerül az EU startégákat meghátrálásra kényszeríteni, akkor a következő évük nem lesz annyira vidám mont az idei volt.

https://youtu.be/siH1DRZVQhk?t=2381

A problémát valóban közvetve az USA idézte elő, amikor kizárta Irakot és Iránt később Venezuelát az olajpiacról. A 3 nagy kitermelő kiesése csökkentette a kínálatot, aminek hatására elkezdtek emelekedni az árak. Ennek egy nagy haszonélvezője Oroszország volt, hiszen akkora extrabevételre kezdett szert tenni, amiből bőven tudott fegyverkezésre költeni. Putyin az amúgy tehetségtelen autokrata hatalommániás vezetőnek semmi köze a ruszkik felemelkedéséhez, egyszerűen jó helyen volt jó időben.

Jelenleg a fejlett világ célja annyira meggyengíteni az oroszokat hogy ne tudjanak ismét hasonló területszerző háborút indítani, mert a nemzetközi szerződéseket amúgy simán semmibe veszik. Kína, Kazakhsztán, India, Grúzia érdekei is azonosak.

Stratégia a következő: Oroszok egy nem túl megalázó katonai kudarcba szaladnak, gazdaságilag megroggyannak, -esetlegesen de nem feltétlenül- Putyint belülről megpuccsolják, a korszrű technológiák elől elzárják őket, az ázsiai régió (Kína, India) meg kiélvezi a diszkont árú orosz olaj és földgáz minden előnyét. Az EU megszünteti orosz fúggőségét, alternatív forrásokat csatornáz be, és szintén majd olcsó orosz olajat vásárol akár egy 3. országon keresztül.

Szerintem elég logikus stratégia, aminek azért nagy ára van, amit már az elmúlt években is megfizettünk.

Putyin az amúgy tehetségtelen

Putyin a világ legbefolyásosabb embere 

A te tehetséged elég volt ehhez? Vagy sokkal tehetségtelenebbként minősítesz egy állítólag tehetségtelent? A tehetséged a minősítgetés, csak valahogy nem tudod érvényesíteni a tehetséged? Akkor te ilyen meg nem értett tehetség lehetsz, gondolom. :D

https://www.forbes.com/powerful-people/list/

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom kifogytál az érvekből és átmentél személyeskedésbe. Én nem vagyok közszereplő, Putyin meg az... Kedvenc bulvár cikkeidet, meg kiplakátozhatod a faladra. A tigrtissimogatós különösen röhelyes és egyben szánalmas is.

Amikor a kedvenc kormánysajtód Joe Bident szenilis vén hülyének nevezi akkor vajon védelmére kelsz e? Nem láttam még, hogy az itt "hülye Bidenezőket" valamikor helyre tetted volna!

De térjünk vissza az eredeti gumicsonthoz: igen Putyin az elmúlt évtizedekben, a hatalma átmentésén kívűl nem brillírozott nagy ötletekben, nem tette nagyá Oroszországot. Amit meg az ukrán háborúban eddig műveltek, az nem egy dicső sztori lesz az orosz történelem könyvekben, inkább "hogyan ne indíts háborút" című elrettentő iskolapélda.

És hogy mi vár Oroszországra: elszigetelődés, elszegényedés, kilátástalanság két ázsiai gazdasági szuperhatalom árnyékában (Kína és India). Talán még Kazahsztán is beelőzi őket...

Szerintem mindenki választó és választható. Te is lehettél volna közszereplő, ez nem olyan, mint a hercegi rang, hogy megfelelő helyre kell születni. Maradjunk annyiban, hogy sem neked, sem nekem nincsenek olyan képességeink, mint Putyinnak. Biden valóban demens, ő nyilván azért van ott, ahol, mert amikor még odakerült, nem volt az, csak hát közben múlnak az évek. Jó, hogy nem arra hivatkozol, hogy hülyék ezek a britek, miért lesz halott királynőjük. Na ja, csak amikor megkoronázták, jó nő volt, aztán eltelt közben még hetven év.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Putyint érdemes meghallgatni, mit mond. Szerintem nagyjából konzisztens világképe van. Egyedül azt nem értem, hogy mitől lesz valaki náci az ő világképében, de ez nyugaton sem egyszerű kérdés.  Bidenről ezt nem lehet elmondani, ő konkrétan alig követhető, hogy mit beszél.

>soha életében nem tudott megoldani egy másodfokú diff egyenletet
Azért én elgondolkodnék ennek a valóságtartalmán amikor közgazdaságtani phd-je van az adott embernek és a dinamikus modellekhez elég erősen kellhet ez a tudás.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem tagadom hogy valószinüleg baromi sok ember megverné matekban, csak már megint ez a "minden orosz segghülye". Ráadásul alapvetően sem értem, Biden pl. kizárólag jogi karokon/tanult, tanitott. Miért pont ez a mérce? Legközelebb a filmzenéket iró vagy eljátszó zenészektől is a differenciálegyenlet lesz az elvárás? Almát a körtével, ugye.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

amikor közgazdaságtani phd-je van az adott embernek

Hát azért nem. Az orosz rendszerben -ami nálunk is jelen volt a '90-es évekig- a doktori cím nem iskola rendszerű képzés lezárása, hanem egy dolgozat alapján történő plecsniosztogatás. Ilyen volt Schmidt Palinak, ilyen van Semjén Zsótinak is. Putyler történelem alapképzés nélkül írogat pl. történelemi dolgozatokat, és talán még doktori címet is fog neki osztogatni valaki.

Putyin 1970–1975 között a Leningrádi Állami Egyetem jogi karán nemzetközi jogot tanult. 1985-ben végezte el a KGB első számú, Vörös Zászló érdemrenddel kitüntetett iskoláját (akkoriban J. V. Andropov Intézet, ma a Külső felderítés akadémiája). Ezekre a képzésekre alapozva, nehezen elképzelhető, hogy tudományosan értékelhető disszeltációt ír (nem Phd!)

nehezen elképzelhető, hogy tudományosan értékelhető disszeltációt ír

Ebben egyet értünk már a posztod első része miatt is, de kissé úgy érzem sikerült elvesznünk a részletekben. Én egyrészt azt nem értem miért ez a mérce, hiszen akkor kb. "mindenki fogja be aki nem egy Erdős Pál", másrészt meg csak arra céloztam, hogy azért fenn áll a lehetősége annak, hogy legalábbis "hozzá tudna szagolni". (Hajnali fél 2-kor csak ilyen pongyola megfogalmazásokra telik.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

idézte elő, amikor kizárta Irakot és Iránt később Venezuelát az olajpiacról. A 3 nagy kitermelő kiesése csökkentette a kínálatot, aminek hatására elkezdtek emelekedni az árak. Ennek egy nagy haszonélvezője Oroszország volt

A teljes orosz külkereskedelmi kivitelből 8 százalék származik az olajból.
Az olajexport messze nem olyan fontos Oroszország számára, mint a gáz.

Szerkesztve: 2022. 09. 01., cs – 07:52

Milyen következményei lehetnek az ukrán ellentámadásnak?

Váratlan és súlyos következményekkel járhat az ukrán ellentámadás: a veszteségek az ukrán szárazföldi erők utolsó teljesen feltöltött alakulatait érik. Az 1918-as, 1919-es Magyarország párhuzama rémképként kell, hogy ott lebegjen az ukrán vezetés felett.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 09. 01., cs – 20:34

A szankciók működnek, a Gazprom 16.000 milliárd többletet keresett az energiaárakon. A magyar GDP fele egy cégnél keletkezett.

https://index.hu/gazdasag/2022/09/01/haboru-oroszorszag-ukrajna-gaz-ene…

Mondjuk tisztában voltunk azzal, hogy a szankciók nem Oroszország, hanem Európa ellen irányulnak. Olyan klassz szövetségeseink vannak, hogy már ellenségre sincs szükségünk.

Ha visszatekintek - de ha rosszul emlékszem, akkor nyugodtan lehet cáfolni:

Még az oroszok nem vették vissza Krím-et - vagyis 2014 előtt  -  volt egy kis gond a gáz-szállítással, mert az ukránok nem tudtak fizetni az oroszoknak a gázért, de használták a vezetékből.

EU adott pénzt az ukránoknak és az oroszok is leírtak egy csomó adósságot csak legyen gáz szállítás EU-felé.

Minden féleképpen szükséges volt kiépíteni új gázvezetéket, mert úgy nézett ki, hogy az EZU akar gázt, akkor az ukránokét is ki kell fizetni.

- Akkor tervezték a Nabucco gázvezetéket (2004) - Irakból és Türkmenisztánból hozott volna gázt Románia - Magyarország - Ausztria útvonalon. Ezt EU megfúrta - helyette Adria nyert Olaszország felé.

- Majd tervezték a Déli Áramlatot (2006 - 2017)  EU arra is azt mondta, hogy nem kell és meg is állt a kivitelezés egy időre.

- És gyorsan megépült az Északi Áramlat 1. semmilyen kétely nem volt - mivel a németek szava döntő az EU-ban. A 2011-ben az átadó ünnepségben Merkel és Medvegyev nagyon vigyorognak..

- Majd az Északi Áramlat 2 is megépült.

 

- Kérdezem, ha Déli Áramlat nem épült volna meg honnét lenne gázunk ?

- Ki támogatta és ki volt ellene ?

Lehete örülni, hogy az EU-nak nem sikerült megakasztania az építkezést..

For Whites Only meeting room!

Ez a háború nem proxy háború, ez a háború egy többszázados háború Rusz és Moszkóvia között. Nincs testvérség csak kulturális távolság van a két nép között.

A történelem nem lehet kisebbségben. Meg kell nézni az évszázados konfliktust. Sztálin nem véletlenül éheztetett halálra 5millió ukránt.

https://neokohn.hu/2020/11/29/a-nagy-ukrajnai-ehinseg-amikor-az-emberek…

Az meg külön érdekesség, hogy az osztrák-Magyar Monarchia alatt a magyar politikai elitt elég hathatósan támogatta az ukrán nacionalistákat. Csak mára kezdett el annyira fájni sokaknak a független Ukrajna létezése.

Ez most jelenleg nem biztos, hogy nekünk jól esne. Ami pénzt oda el kéne költeni, az több mint fájdalmas lenne.

De nyilván más helyzetben lenne esélye a dolognak, de a csóró rokon nem túl vonzó alternatíva sem nekünk, sem az ottaniaknak.

Az orosz érdekeket is sértené, hisz pont az EU, NATO térnyerés ellen háborúznak. Ugyan nem mondjuk ki, de a 90 előtti orosz érdekszféra visszaállítása a cél.

Fájdalmas lenne, de ők nem tehetnek róla hogy a történelem így kibaszott velük..

Melyiket választanád ?

- a szankciók - ami nekünk is fáj - és az oroszok most még vígan el vannak ennek ellenére és ha új piacot találnak sose fogják megérezni.

v.

- egy magyar országrész felépítésének a többletköltsége - ami fájni fog ?

Egy NSZK-s Jürgen, mint mondott/gondolt amikor NDK-t visszacsatolták ?

 

Oroszokat sértené - leszarom. Itt voltak 40 évig.

For Whites Only meeting room!

- a szankciók - ami nekünk is fáj - és az oroszok most még vígan el vannak ennek ellenére

költői túlzás, hogy vígan elvannak. Úgy tudni, most elégetik a szabadban azt a gázt amit nem vesznek meg tőlük… Kina meg nem evett meszet, hogy ne olcsón vegyen nyersanyagot ha feleslege van a ruszkiknak. Mert úgy tudni az orosz tárolók is tele vannak.

Egy NSZK-s Jürgen, mint mondott/gondolt amikor NDK-t visszacsatolták ?

Azóta is megosztott az ország. Vannak a csóró keletiek, akiket lenéznek a nyugatiak, és rohadtul utálják, hogy az ő pénzükön az NDK-s Merkel hazavágta az EU-t.

Orbánék nyakunkra hozták a belügyeinkbe belepofázó, amúgy soha egy fillér adót nem ide fizető külhoni ukrán, magyar, orosz anyanyelvü élösködőt. Most még országot is építsünk nekik? Elég sok milliárd elmegy így is a határontúliaknak a mi pénzünkből, miközben itthon rohad az egészségügy, a közoktatás meg minden állami monopólium…

Ha el akork menni egykori magyar területekre akkor most is megtehetem, de nem akarok egy peták adót sem fizetni azért hogy kiírhassuk hogy az is Magyarország. Lehet ezt nemzetellenességnek nevezni, de üzenem a sok árpádsávos nagymagyarországtérképes balfasz nemzetinek, hogy mehetnek rendbetenni Kárpátalját ha akarják, de én leszarom ezt a részét a dolognak.

A Szovjetunió parasztságának kb. fele az "ukrán" földeket művelte. Az éhínség áldozatainak kb. fele "ukrán" volt. Következtetés: a szovjetek elsősorban a parasztokat akarták engedelmessé tenni. (Az EU "haladó" vezetése is hasonlót csinál ma, "kifinomultabb" eszközökkel.) Természetesen az is vitathatatlan, hogy a Szovjetuniónak nem volt érdeke, hogy működőképes és életképes államot megszervezni nem tudó népség uralkodjon a nyugati, stratégiailag fontos területeken, ahonnan a Szu. az Európa felől nagy valószínűséggel érkező támadást várta (ami meg is érkezett). Ma is kb. ez van, és szerintem egy komolyabb fenyegetés/támadás esetén Oroszország a végletekig védeni fogja a földjét. Az "ukránok" szokásuk szerint nem ismerik fel a helyzetüket. Meglátjuk, most bejön-e nekik. Egyelőre úgy néz ki, hogy ismét többen fognak uralkodni az "ukránokon": az oroszok, a nyugati és a kínai tőkések mellett a feltörekvő világ tőkései is. Szerintem mindezt emberek százezreinek halála nélkül is elérhették volna.

:)

Mégis hová kellene, miközben a lábszáramba kapaszkodva próbálod megkefélni a bokámat? És hogyan tervezed ideadni a kutyakekszet? Miből gondolod, hogy a szaros mancsodból vagy a mocskos pofádból elfogadok bármit is? Kérlek, gondolkodj el ezeken. Hátha elő tudsz állni valami – ha nem is értelmes, de – működőképes gondolattal.

:)

Stepan Banderaról írnál röviden valamit, olyan 40-50 oldal terjedelemben?

Segítség a kezdéshez, hogy mégse teljesen hülyén kezdj hozzá:

Sztepan Bandera vezette az Ukrán Nacionalisták Szervezetét (OUN) , amelynek tagjai később kollaboráltak a Szovjetuniót megszálló náci hadsereggel. A "politikus" ezután  Németországba menekült. Bandera megítélése valamelyest ellentmondásos Ukrajnán belül. Egyre többen hősnek tekintik, akinek fontos szerepe volt Ukrajna függetlenségi törekvéseiben, az ország nyugati részén különösen népszerű. Sokan viszont rasszistának és fasisztának tartják, aki követőivel együtt volhíniai és galíciai vérengzésekért tehető felelőssé, melyek áldozatai elsősorban lengyelek és zsidók voltak.

"Annak ellenére, hogy Victoria Nuland egy szenátusi meghallgatáson megerősítette, Washington továbbra is állítja, hogy nem vett részt biológiai fegyverek fejlesztésében Ukrajnában, néhány nappal ezelőtt újabb dokumentumok láttak napvilágot."

Melyekben továbbra sincs egy szeremnyi bizonyíték sem, hogy biológiai fegyvereket fejlesztettek volna Ukrajnában :(

(igazából ez még kontraproduktív is, mert ha valaha előkerülnének ilyen bizonyítékok, akkor eljátszódik a farkast kiáltó fiú meséje)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Sajnos úgy tűnik, hogy az USA a laboratóriumokat nem népegészségügyi céllal készítette. A COVID is laborszökevény mesterséges vírus volt, azért okozott magas halálozást. Az omikronnal állt helyre a természet rendje, a vírusok élősködni akarnak benned és nem meggyilkolni téged.

Normális demokratikus rendszerekben azonnali nyomozást kellett volna az összes laboratóriumban indítani és leállítani a további kutatásokat a perek végéig.

A COVID hivatalosan 12 millió embert ölt meg, többet, mint a holokauszt. Minthogy nyomozás az ügyben nem történt, sőt folyamatosan akadályozva volt, így jogos a feltevés, hogy a COVID vírus népirtási és nem népegészségügyi céllal készült.

Mindig meglepődöm, hogy valakik számára nem egyértelmű, hogy az ég kék, a fű meg zöld.

Linkeltem egy cikket, ahol a gyógyszergyárak által pénzelt portfolio a mesterséges eredet lehetőségéről értekezik. Amikor már ők is erről értekeznek, az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent. De elég lenne ráguglizni és kapnál tízezer linket rá.

https://www.portfolio.hu/global/20210805/sulyos-jelentes-a-koronavirus-…

"...  a gyógyszergyárak által pénzelt portfolio a mesterséges eredet lehetőségéről értekezik. Amikor már ők is erről értekeznek, az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent. "

Ez meg megint milyen logikai lépés volt?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tessék, kormányzati link:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7982270/

 

Based on the scientific evidence, it is possible that an inadvertent laboratory released the progenitor of SARS-COV-2.

 

A wuhani labor foglalkozott koronavírusokkal, vírus mutációkkal, igazából semmi nem zárja ki a labor eredetet.

Ez a sorok között olvasva annyit jelent, hogy történtek kísérletek a koronavírusok fertőzőképességének növelésére, ami akár ki is juthatott.

"it is possible" => " az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent"

Ez nem így működik. A sorok között azt olvasol amit akarsz, de attól ez még nem lesz tagadhatatlan bizonyíték semmire.

Itt alapvető logikai problémák vannak...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerinted lesz negyedik hullám?

 

Családi étkezésnél amikor tavaly nyáron a negyedik hullámról beszéltem, buta konteósnak tartott mindenki.

Orvosok szóltak rám, hogy ne szólj hozzá olyan dologhoz, amihez nem értesz, hallgass a szakemberekre, mint pl. Merkely Béla.

 

Úgy tűnik, a "tudomány" megbukott, a konteó győzedelmeskedett. Komplett hitelességi válság van a világban.

Ráadásul simán kinézem az USA vezetőiből, hogy szándékosan ráeresszenek egy halálos vírust a világra.

Komolyan, néha engem is meglep, hogy milyen ismerethiányok vannak itt a fórumon.

Az gondolná az ember, hogy mindenki tudja, hogy a Föld gömbölyű és nem léteznek már laposföldesek.

 

Igen, Fauci pénzelte a wuhani laboratóriumot, mint ez köztudott.

 

Azért linket is küldök, nehogy keresgélned kelljen a google-ön:

https://www.vanityfair.com/news/2021/10/nih-admits-funding-risky-virus-…

A sorok között azt olvasol amit akarsz, de attól ez még nem lesz tagadhatatlan bizonyíték semmire.

Mindig elámulok rajtad. Elég szelektív a bizonyítási ingerküszöböd, a hited szerint. Ha hiszed ha nem, az égegyadta világon semmire sincs tagadhatatlan bizonyíték. Egyrészt mindent le lehet tagadni :) másrészt ha elég mélyre ásol, előbb utóbb elakadsz a bizonyításban. Az megvan, hogy az élettel kapcsolatos tudományoknak nincs semmilyen alapja, mert maga az élet nincs definiálva? De facto, semmilyen tudományos állítás sem tagadhatatlanul bizonyított?

De legalább nem vagy annyira retardált, mint itt jó páran, hogy szerinted egy "link" bármit is bizonyítana...

Szvsz, nem is érdekel a dolog, csak fújód a magadét, aszerint, hogy miben hiszel, ami ebbe nem illeszkedik, ott szőrszálat hasogatsz.

Egészségedre.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én nem erről beszélek, hanem arról, hogy mit tekintesz "bizonyítéknak" az teljesen szubjektív. Az fogadod el annak, amit csak akarsz és nyilván az lesz az ami a nézőpontodat alátámasztja. A 2+2 szintnél magasabban már nem létezik "megcáfolhatatlan" bizonyítás.
A politika és történelem pedig extrém módon hamisított és ha megnézed az egész emberiség történelme összeesküvések sorozata, amik csak utólag derülnek ki.
Szóval vannak akik látják a fától az erdőt és vannak akik "bizonyítékot" követelnek és utána csodálkoznak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"A politika és történelem pedig extrém módon hamisított és ha megnézed az egész emberiség történelme összeesküvések sorozata, amik csak utólag derülnek ki."

Hát, még ha az összes eddigi összeesküvés-elmélet igaz lenne (ami nem volt), akkor sem jelentené azt, hogy a következő is igaz. 

Mint ahogy, ha tényként kezeljük, hogy minden egyes dolog a történelemben extrém módon hamisított, az sem jelenti azt, hogy a következő is az lesz, vagy ha az lesz, akkor olyan módon, ahogy azt te elképzeled, és nem valami teljesen más dolog van mögötte.

Bizonyítékot keresni meg jó dolog, hidd el :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent.

Hát pont ez az hogy csak állitások meg következetések meg erős gyanúk vannak. A bizonyiték még nincs meg. Ne linkelj olyasmit ahol összelogikázzák hogy de igy meg úgy. Olyat linkelj, amin egyértelmű és megdönthetetlen bizonyiték van (pl biróságon, eskü alatt valló x ember, videófelvételek, hangfelvételek, amik hitelességét megvizsgálták, stb...). Bizonyitéknak ezeket nevezzük.

Ilyen szövetségesekkel ellenségekre már nem is volna szükségünk, LOL. A német külügyminiszter volt már, aki lényegében azt jelentette ki hogy ukrajnához hű nem németországhoz? Amit persze úgy kell érteni, hogy ukrajna megszálló kormányához hű, aminek az a célja hogy az utolsó ukránig harcoljon, ami másképpen mondva az hogy ki akarja irtani az ukránokat. Csak a sorok között kell olvasni. Számunkra a legfájóbb, hogy ebből a szempontból a Ukrajnában élő magyarok is ukránnak számítanak. A nők sorozása ha igaz, akkor a magyar nők megvédése bőven elég indok volna hogy bevonuljunk Kárpát-aljára.

 

Szerk.: a német külügyér kijelentéséről itt van videó is: https://www.zerohedge.com/geopolitical/german-foreign-minister-says-sup…

Nem könnyű megtalálni, olyan mintha a Google memory-hole-ozni akarná. Nem is értem miért.

"“If I give the promise to people in Ukraine – ‘We stand with you, as long as you need us’ – then I want to deliver. No matter what my German voters think, but I want to deliver to the people of Ukraine,” she said."

Szigorúan a demokrácia jegyében és a demokrácia védelmében.

Ugh, ez gyorsabban jött mint vártam. Remélem már mindenki eljött. Az a baj, hogy erre azért nem számított senki és lehet hogy ott maradtak a magyar nők mondván, hogy odáig nem ér el a háború és őket nyilván nem fogják besorozni.

A nők sorozásával szerintem beelőzte a hitleri németországot is ebből a szempontból. Ha jól emlékszem ott csak fiatalkorúakat soroztak a vége felé, de nőket sosem.

Állítólag leállt a Norstream I. a szivattyú olaj-szivárgása miatt. Nem tudtam eldönteni erről a képről, hogy vicc, vagy komoly-e, de ha komoly akkor emiatt áll a gázszállítás: https://twitter.com/fpleitgenCNN/status/1565750632023203841

Remélem mindenki betárazta a tüzifát télire.

Putyin beszédét láttátok? Nem friss de én csak most láttam:

https://twitter.com/MacroAlf/status/1566111781117775872

''The economy of imaginary wealth is being inevitably replaced by the economy of real and hard assets''.

 

Szokták mondani, hogy az orosz GDP kicsi az EU-hoz képest. De ahogy egy ismerősöm fogalmazta, ha az a GDP kutyakozmetikából, műkörmösből, melegbárból és migráns felzárkóztató kurzusokból áll, és gáz nélkül leállnak a gyárak, akkor azzal a GDP-vel kitörölhetjük. Komoly próbája lesz az EU gazdaságának, hogy egy gázhiányos helyzetben helyt tud-e állni.

Az nyugati betegség, hogy mindent csak pénzben és profitban képes értelmezni, amit ráadásul manipulál és kozmetikáz. Úgy könnyű jó számokat elérni, hogy a semmiből állítunk elő hasznot. Szerintem Putyin a FIAT pénzre (is) gondol, mert ha tényleg aranyhoz kötik a rubelt amit pedzegetnek, akkor egy pillanat alatt a legértékesebb valuta lesz a világon.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az EU külügyi vezetője az európai törvényhozókkal folytatott vita során sürgette a tagállamokat, hogy jobban hangolják össze a hadianyagokra fordított kiadásaikat. Borrell így fogalmazott: A legtöbb tagállam katonai készletei, nem mondanám, hogy kimerültek, de nagymértékben megcsappantak, mert jelentős kapacitást biztosítottunk az ukránok számára.

Ez azért felvet pár kérdést.

Most akkor ki háborúzik kivel?
Ha egy politikus így fogalmaz, akkor valójában mégis mennyire csappantak meg?
Ha az európai (és amcsi - tényleg, hová tűntek a Javelin videók a netről) fegyverkészlet jelentős része sem elég az oroszok megállítására, mekkora baj?
Ha nem lesz energia Európában, akkor, hogyan állítunk elő fegyvert?
Tényleg ennyire alkalmatlanok az EU vezetői, hogy lefegyverezzük magunkat, mire az oroszok ideérnek?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Erről eszembe jut egy ukrán földműves aki ült a traktoron és azt találta mondani a tv stábnak, amikor a háborúról kérdezték:

- Nekem teljesen mindegy, hogy a kormányunk amerikai, vagy orosz segget nyal, csak engem hagyjanak békén.

Az EU gyarmat és nem úgy tűnik, hogy mostanában fog ez megváltozni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

4chan-en azt írják egyesek, hogy az Ukrajnában lévő csecsen harcosok egy része fellázadt hogy Oroszország ellen fordul és a csecsenek szabadságáért fog harcolni. Érdekes fejlemény lesz, ha tényleg így lesz. "Forrás": https://archive.4plebs.org/pol/thread/394228644/ "HAPPENING!!" Anonymous ID:Vi+9QGYI Wed 07 Sep 2022 14:38:12 No.394228644 "Chechens rising up against Kadyrov; claim he is a “false ruler.”"

Szerkesztve: 2022. 09. 08., cs – 09:51

Úgy tűnik Ízium felé akadt némi problémájuk az oroszoknak.

Itt-ott 20-30km mélyen bementek az ukránok, ez most tényleg keményebb ellentámadás, mint az előzőek voltak. Ez nem csak médiablöff, mint az előzőek. Amikor az oroszok arról cikkeznek, hogy 2 várost sikerült körülzárni és az orosz erők mégis kibírták a reggelt, az sejttet valamit.

 

https://t.me/intelslava/36560

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a különleges hadművelet kezdete óta 451e ember emigrált. 2021-ben 12 hónap alatt emigrált ennyi ember. Az emigráció fő oka, hogy nem lát jövőképet az országban a polgárság. A szegények nem érzik meg gazdasági problémákat, a gazdakokat meg nem érinti mindez.

Szerkesztve: 2022. 09. 08., cs – 14:40

Az "élet fontos dolgai": a miniszterelnök-helyettes szerint a szankciók ellenére is kapható lesz az Apple legújabb okostelefonja Oroszországban

Az USA a képünkbe röhög amíg Európában szívunk, megfagyunk a télen és közben vidáman üzletel az Oroszokkal, de a gyarmatoknak ezt persze tilos. A legkevesebb, hogy ez felháborító, de inkább b@sszák meg szülő személyüket, akár nő volt akár férfi, azoknál a degenerált iótáknál ezt már nem lehet tudni.

Se az EU se az USA seggnyalás semmi pozitívat sem ad hozzá a sorsunkhoz, ki kéne lépni az összes elbaszott szövetségből amiben vagyunk. Gyengébbek kedvér, nem az Oroszokkal sem kell szövetkezni semmiben, ők is baszódjank  meg.

Azért felmerül, lehet, hogy a rardcore konteósoknak van igaza, hogy ez nem is "igazi" háború, simán együtt kávéznak az amcsik és az oroszok és vidáman tervezgetik a "new world order"-t?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A párhuzamos importrendszernek köszönhetően az orosz fogyasztóknak is lehetőségük lesz megvásárolni az Apple legújabb okostelefonjait - mondta Gyenyisz Manturov
 

Az orosz törvényhozás májusban elfogadott rendelete lehetővé tette a fogyasztási termékek behozatalát a védjegytulajdonosainak engedélye nélkül,
 

Aka az orosz kereskedelmi miniszter nyíltan elismert "lopunk csalunk hazudunk"-ot lefordítod úgy "hogy bezzeg" sőt belekavarod a "megfagyunk télen" baromságot is. Hova lett a harcos "nem is kell".

Vicces az lesz mikor azok a készülékek nem aktiválódnak majd :)

Próbálj meg gondolkozni, hátha sikerül. Ez Oroszországnyi telefont oda lehetne vinni bármilyen módon, ha az USA nem akarja?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egyszer mégis csak megpróbálkozhatnál a gondolkodással, hátha kiderülne, hogy van vele problémád. Most talán kockázatosnak tűnik megtenni az első lépést, de a problémák jelentős része leküzdhető. Ha belevágsz, figyelj oda az oxigénellátásodra. Mi itt leszünk, és támogatunk, ahogy tudunk.

:)

Hogyne lehetne "fasságokat" írni, te vagy rá az élő bizonyíték.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az elmúlt két évben voltak ám letartóztatások is, ha valaki megfelelő témában nyilatkozott faszságokat.

Tudomásul kell venni, hogy nincs jogod faszságokat beszélni, mert nagyon könnyen letartóztatnak miatta.

 

Sőt, már legutóbb azért is letartóztattak valakit, mert "they" helyett "he" személyes névmást használt Írországban.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11186929/Irish-teacher-jailed-…

 

Nagyon előrelátóak voltak az ősmagyarok ám a gendersemleges "ő" szavunk megalkotásával. Mintha előre sejtették volna, hogy mekkora rohadt nagy problémát fog jelenteni a he/she használata.

Felfüggesztették az állásából, mert "he"-t használt "they" helyett, ő meg szart az egészre és mégis bement, pedig még az iskolából is eltiltották a gyermekek mételyezése miatt. Ezért börtönözték be.

 

Nagyapám német névről magyarosította a családnevünket, mert akkortájt a németeket éppen utáltuk. Szóval felvette a felesége nevét, de az megint rohadtul nem volt szerencsés, mert "y"-ra végződött és burzsuj disznót jelentett. Szóval a felesége nevét vette fel javított változatban, kicserélve az "y"-t "i" betűre. Így lett a mi családunk rendszerkompatibilis.

 

Írországot azért sajnálom, mert ott még nincs hagyománya a faszságokon történő szarevésnek. Errefelé van már rutin rendesen.

Ne légyszi, ne. Akkorát hazudtál mint az ólajtó. Bocs, ez tényszerű fent van dokumentálva.

Részletesen:

Te azt írtad le azért börtönözték be mert nem volt hajlandó "he" helyett "they" nek hívni a gyereket.  Pedig ezzel ellentétben, miután a gyerek szülei kérték és a fószer munkáltatója (ami az ír egyház egyébként) ezt elfogadta, tudatosan tagadta meg ezt és bántotta meg a rá bízott személyt azzal, hogy úgy hívta ahogy az neki nem tetszett (teljesen mindegy hogy ez "they" ami egy fasság lehetett volna egy "she" is.). Ezért felfüggesztették a genyóba. De neki még ez sem volt elég, nem keresett más passziót hanem bement és balhézott. Na akkor előállították. 

Tehát mindenki le se szarja, hogy ő nem hajlandó úgy hívni, csak ne az iskolába tegye. És mivel még emellett direkt balhézik ezért eljárást is kapott a nyakába.

Most félretéve mennyire keresztényi az már hogy nem tudja úgy hívni hogy "Hópehely" ezt az ő vallása biztosan nem tiltja. 

És ha éppen kutyának képzeli magát a gyermek, akkor a tanár úrnak Vau-vau blökinek kellene hívnia?

Esetleg pórázon sétáltatnia kellene szünetekben és segíteni, hogy meglocsolhassa a fákat az út szélén?

 

Ne gondold, hogy nincs olyan, aki kutyának véli magát:

https://www.insider.com/japanese-man-spends-15000-on-lifelike-dog-costu…

Az, hogy te nem érted mások szexualitását, az annyira nem baj.

Ha egy tanár nincs képben ezzel az iskolában, az nagyobb baj, ugyanis ott ez tényleg bármikor felmerülhet kérdésként.

Ha még mellete faszként is viselkedik egy gyerekkel, akinek amúgy ezen kívül is biztos vannak problémái ostoba emberekkel, akkor meg tényleg semmi keresnivalója ott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

miért ?

egy iskolába kis fiúk és kis lányok járnak - ez nem olyan bonyolult..

ez már az oviban kiderül - akiknek kukacuk van azok a fiúk , akiknek meg puncijuk azok a lányok - ott még együtt biliznek.

Persze az iskolában már külön két WC. van.

otthon lehetsz villamos is , ha szüleid megengedik - de az iskolában nem.

For Whites Only meeting room!

nem értem - mit használok naponta ? pöcsömet ?

roppant egyszerű a gyereket meg kell kérdezni, hogy pénisze van-e vagy hüvelye.

egyébként meg felesleges biológiát oktatni...

megkérdezném, mi vagy te csiga vagy giliszta ? hímnős ?

A pöcse, akkor Jancsika, ha punci, akkor Julcsika - egyébként meg megcsinálta házit vagy nem, ne akarjon terelni..

For Whites Only meeting room!

nem az a lényeg, hogy mit szeretne - hanem a gyerek nemi jellege. Ez nem óvoda, ha beöltözik király kisasszonynak - akkor hercegnőnek kell szólítani.

édes kisfaszom, nehogymár a gyerek mondja meg, hogy hívja a tanár..

For Whites Only meeting room!

és az utasítás ELLENTÉS volt a biológiai nemével ?

mert, ha igen én szóltam volna a munkáltatómnak, hogy akkor nem kell biológiát oktatni és rossz vége lesz, ha elkezdjük.

Ha ennek ellenére is köteleztek volna, akkor kilépek és feljelentem a munkáltatómat..

itt kell gátat szabni a gender őrületnek..

For Whites Only meeting room!

> Ez a fickó meg úgy élte ki magát, hogy egy védtelen gyereket zaklatott.

Nem úgy volt, hogy amikor Orbán betiltotta a gender-ideológiák tanítását az iskolákban, akkor sipákoltatok? Na, ezzel kapcsolatban pont így érzem, hogy ha ilyen szarságokat tanítanak az iskolában, azzal zaklatják a gyerekeket.

Az, hogy a saját nevén és nemén szólítják, az a normális. Aki pedig a nemváltást lehetővé tette, az okozta a bajt a gyereknek, és börtönben volna a helye.

Te egy általad értelmetlennek tartott elmélet tanítását kifogásolod. Fun fact, biológiai nemek értelemében szerintem mindenki egyetért veled, legalábbis én biztosan. Ezért próbálom elmagyarázni mi a baj.

A probléma az, hogy a világ nem így működik, mert a vonzalom, a gondolkodásmód és a viselkedés nem biológia fogalmak.

Az ezekre az általunk (akik úgy gondolják egy biológiailag férfinak tekintett személy az férfi és egy biológiailag nőnek minősülő nő az nő) furának tűnhet és kérdéseket vethet fel, hogy mi az ilyen eltérő gondolkodásnak mi  lehet az alapja, vajon ez valami nevelési probléma, vagy valami más az oka. A kérdések nagy részére a biológia válaszol, mivel maga a természet is megválaszolja, hogy olyan állatok esetén is létezik homoszexualitás amelyeknek nincs kiterjedt társadalmi rendszerük vagy emberi értelemben tekintett értelmük. Amikor egy ilyen dolog történik, a bináris rendszerben emberi értelemben vett gondolkodással rendelkező helyeken kialakul, hogy az ilyen vonzalommal rendelkező ember el kezd gondolkozni, hogy valójában ő nem is az a nem amiben született..... (itt abbahagynám a vonalat amely magyarázza, hogy a probléma létezik és hogy alakulhat ki) 

Ugyanez a rendszer megrögzött tulajdonságokat kötnek a nőkhöz vagy férfiakhoz, mik férfiasak, mik nőiesek. Néhány ebből ugye biológia alapon erősített ( pl. tesztoszteron/ösztrogén különbségek adta tulajdonságokra alapuló megkülönböztetett tulajdonságok) egy része teljesen alaptalan (pl. nők nem jó programozók, mert nem mennek programozónak, nem kell nagyon sokáig olvasnod itt ezen a fórumon is vannak olyanok akik ezt a begyöpösödött szart elhiszik, pedig ez csak a társadalmi konvenció negatív hatása).

Szóval van egy létező problémánk amivel kezdeni kellene valamit miszerint az, hogy mit gondol egy egyén magáról és biológiailag mi a neme az teljesen különbözik.

Most hogy eljutottunk a felismeréshez, hogy a probléma létezik, erre létrejött egy megoldás ami ezt kutatja, ezt hívják társadalmi nemek kutatásának vagy genderelméletnek. Aminek szerintem nem van értelme, mert egyrészről segít lebontani a hibásan felépített sztereotípiákat, másrészt kezeli azon embereket akiknek úgy képzelik az ő biológiai értelemben vett neme különbözik attól aminek ő magát tekinti és azt megéli. Valamint vannak olyan emberek akik ezt baromságnak tartják és a szerintük jól működő két kezükkel a füleiket csapkodva "nem akarom hallani" felkiáltással hallani se akarják és beszántanák az egészet.

Vannak olyanok az elutasítók között, akik szerint káros az elmélet, mert nem azt segíti elő, hogy megértsük az embereket, hanem abban, hogy ráerőltessük ezt az embererekre sőt megváltoztassuk őket. Ezt pl a transzneműek biológia nem egyértelmű jegyeinek illetve a belső hormonok működésének megváltoztatására törekvéseit és cselekedeteit hozzák fel példának. Fel sem merül bennük, hogy ezen kirívó cselekedeteket (legalábbis részben) talán pont azon elutasítás hajtja, hogy valaki megélheti magát a biológia nemétől teljesen különböző irányultságúnak társadalmi értelemben.

Te a fenti írásodban épp azt fogalmaztad meg, hogy te inzultusként élnéd meg ha a gyermekednek elmondanák, hogy a biológia nemtől különböző társadalmi nem is elképzelhető. Már csak az a kérdés miért? Félsz hogy ez összezavarja a gyermekedet és nem tudod neki elmagyarázni, hogy ez nem mindenkire igaz, az pedig pláne nem szerencsés, ha valaki így érzi akkor ezt elkezdi a biológiai nem megváltoztatására törekedni? Vagy attól félsz, hogy a gyermekben ez a kétely megvan és neked kell ezt a problémát kezelni és az ebből eredő társadalmi elutasítást kezelni?

(még egyszer, ha nem is értek egyet elfogadom, hogy azt gondolod hogy a társadalmi nemek kutatása humbug és teljesen felesleges. Csak azzal nem értek egyet, hogy nem is akarod látni, hogy van ilyen probléma, sőt tovább erősíted ezen erős reakciókat /biológiai transz/ azzal, hogy annyira elutasítod, hogy inzultusnak érzed ha valaki beszél róla vagy megpróbálja elmagyarázni a gyerekednek. Gondolom a filozófia és a pszichológia is ugyanilyen humbugnak minősül nálad)

Ne haragudj, de én nem is a homoszexualitásról írtam fent. Hanem arról a problémáról amit te egy óriási hazugsággal raktál ide offtopicként.

Azaz arról, hogy egy baromarcú tanárnak semmiféleképp nem nevezhető véglény az állítólagos meggyőződésre való tekintettel tudatosan megbántotta a rá bízott kiskorút (úgy hogy azzal még az egyháza sem ért egyet) és azután, hogy ezért elküldték a fenébe még balhézott is. Ő meg vinnyogott mert lecsukták azért mert megszegte a bíróság tiltó rendelkezését. Na ezt hoztad ide oltári hazugságként, hogy azért csukták le mert nem akarta azt mondani. 

Mivel az offtopic szerencsétlenkedés odáig futott, hogy már megint ott tartottunk, hogy  "ilyen nem létezik", ekkor próbáltam megvilágítani, hogy a probléma valós. Sőt még ti is felismeritek, de úgy hívjátok homoszexuális propaganda (legtöbbször, máskor meg a nem létező dolog). Illetve próbáltam rávilágítani, hogy az amit képviseltek ebben nem segít, hogy visszatérjenek az általunk gondolt "normalitás" keretein belülre, hanem egyenesen ennek ti vagytok az ilyenek generátorai.

Az, hogy neked azt nem sikerült megérteni amit fent írtam, azzal nem tudok mit kezdeni. Fel kéne fogni, hogy az hogy milyen képet alkot magáról egy ember és hogy mi az különbözik és a legjobb ha ezt tiszteletben tartod addig ameddig ez számodra nem hátrányos. Az adott helyzetben amiből ez kiindult (miszerint "ő"-nek kellett volna hívnia a gyereket) abszolút nem hátrányos a fószerre, csak képzeli, hogy ez ellentétes a meggyőződésével. De még ezzel sem lenne semmi gond, mert hadd legyen meg neki is ez a szabadságfaktora. Ez azonban nem elég neki, hanem annak ellenére, hogy ő tartozik felelősséggel és neki kellene példát mutatni (jelen esetben pl elmehetett volna dolgozni valahová máshová, ha már ez mindenképp dealbreaker nála) inkább azt választja, hogy konfliktust csinál, majd sajnáltatja magát. Ezt én pózernek hívom.  

> egyrészről segít lebontani a hibásan felépített sztereotípiákat
Szóval ha vannak beteg emberek, akkor a sztereotípiák a rosszak?
> másrészt kezeli azon embereket akiknek úgy képzelik az ő biológiai értelemben vett neme különbözik attól aminek ő magát tekinti és azt megéli
Pont a társadalmi nyomás kezelte eddig azzal, hogy rájuk kényszerített egy nagyjából normális viselkedést. Azzal hogy mindent elfogadunk nem a kibontakozást segítjük, hanem az öndestruktív erők elszabadulását.
> Fel sem merül bennük, hogy ezen kirívó cselekedeteket (legalábbis részben) talán pont azon elutasítás hajtja, hogy valaki megélheti magát a biológia nemétől teljesen különböző irányultságúnak társadalmi értelemben.
Mivel hormonkezelést kizárólag "haladó szelleműek" adnak, ezért egyáltalán nem volna logikus a jelenséget a konzervatívok számlájára írni.

> Te a fenti írásodban épp azt fogalmaztad meg, hogy te inzultusként élnéd meg ha a gyermekednek elmondanák, hogy a biológia nemtől különböző társadalmi nem is elképzelhető. Már csak az a kérdés miért?
Az én időmben még drogokat reklámozni jöttek. Az is inzultus volt, csak akkor még nem tudtam megfogalmazni. Semmit nem tudtam a drogokról, csak azt hogy rossz és a közelébe se menjek, ezt megtanították a felmenőim. Ez pont elegendő tudás volna a mai napig kitartóan is. De aztán jöttek bemutatni a drogokat, hogy melyiket hogyan kell használni, csak beszéltek róla, hogy a fűvel körbeülnek és röhögnek és nem okoz függőséget meg nem is árt. Aztán csak kipróbáltam. Mondjuk nem is lett bajom tőle, csak röhögtem, ahogy mondták. (De van ismerősöm akinek pszichózisa lett tőle, nem járt jól. Állítólag kis százalék rendkívül érzékeny rá és durva betegségeket hozhat ki.) De a lényeg az, hogy csak azzal hogy valamiről beszélsz azzal lehetőségként behozod. Miközben az illetőnek lehetőségként sem jelent meg a fejében, és ezért nem is gondolkodott rajta soha. Simán lehet, hogy ha nem beszélnek annyit róla akkor ki sem próbálom a füvet egyszer sem. Nem véletlen, hogy a vallásokban is vannak tabuk amikről nem szabad beszélni sem.

> Gondolom a filozófia és a pszichológia is ugyanilyen humbugnak minősül nálad

A filozófusok nem akarnak gyerekeket megváltoztatni, azokkal semmi bajom. Könyveket írnak, konferenciázgatnak és füstös kocsmák mélyén filozófálnak. Én magam is műkedvelő filozófus vagyok, semmi bajom velük. Műkedvelő fizikus is vagyok és a fizikusok szeretnek a filozófusokon viccelődni, de ez nem jelenti azt, hogy be is tiltanák őket vagy ilyesmi. No offense.

A pszichológia jelentős része humbug, de van egy működő része is. De nem értünk teljesen mindent, ezért bajt is lehet csinálni vele. A gyakorlatot, hogy a gyerekekkel "foglalkozni" akarnak, az ő esetükben is ellenzem. Minden fajta orvoslásról azt gondolom, hogy csak akkor szabad orvoshoz fordulni ha baj van és azt másképpen nem sikerült megoldani. Az egészséges lelkű gyerekektől tehát elzárnám a pszichológusokat, nem engedném hogy foglalkozzanak velük. Ugyanúgy ahogy a test orvosai ők is esetleg véletlenül károkat okozhatnak. Jó példa a lázcsillapítás: régebben olvastam róla, hogy egy rakás betegségnél növeli a szövődmények kockázatát a korai lázcsillapítás. Azután a mainstream is kapcsolt: kijött az új iránymutatás a gyerekorvosoknak, hogy ne ajánlják a lázcsillapítást. Ennek ellenére azóta is mindenki lázat csillapít. (Bizonyítani nem tudom, de ismerősökkel beszélgetve ez jön le, mindenkinek az orvosa is javasolja.) Eljöhet az idő, amikor majd kiderül, hogy ártalmas 4-5-6-8-10 évesekkel deformált szexualitásról beszélgetni. Ki tudja? Talán nem véletlen volt tabu ez a téma gyerekek előtt eddig?

A pszichológiáról még annyit, hogy a legnagyobb része ami tudománynak tekinthető (tehát nem az ilyen péniszirigység, meg elnyomott vonzódás az édesanyához meg hasonló marhaságok), az a reklámipar megrendelésére készült, és annak az alapja hogy hogyan működjön a média ahhoz, hogy a lehető legjobban tudja kontrollálni az embereket. Például kiderül belőle, hogy ha egy menő figura mutat be egy viselkedést, akkor azt utánozni akarják a fiatalok. Ezért nagyon álságos a TV: mert a menő figura bármilyen viselkedést is tud propagálni. A valóságban ez a másolás jól működik, mert a menő fiú a bandában nem véletlenül lett menő, azt érdemes másolni. A TV-ben azonban bármi megtörténhet, hülyeséget hülyeségre halmozó figurák is lehetnek menők, és így a hibás mintákat másolják a gyerekek. Ez már messzire vezet, arra akarok rámutatni, hogy egyáltalán nem ártalmatlan dolog "csak beszélni" valamiről.

Az én időmben még drogokat reklámozni jöttek.

Erre reagálnék csak, nem hiszem, hogy lesz előrelépés, de talán itt még lehet. Azt elmondani, hogy a drogok léteznek, milyenek vannak, mik a hatásaik és miért élnek vele azok akik rákapnak nem reklámozás. Ha valaki tudja, hogy mi a drog, el tudja dönteni, hogy az rossz neki, mert megoldást nem hoz. Aki nem tudja, de a problémái léteznek, vagy egyszerűen csak léprecsalják egy bélyeggel az meg simán beszipkázható.

Persze a problémának semmi köze nincs a droghoz, mert a genderelmélet nem káros a társadalomra, ki nem szarja le, hogy Mari Józsinak képzeli magát? Ha megérted akkor jól tudsz vele együtt élni, ha kigúnyolod másnap szakállasan fog jönni, hogy megmutassa. Értem?

> Persze a problémának semmi köze nincs a droghoz, mert a genderelmélet

Ezt gondolod te, de attól tartok nem tanulmányoztad eleget a pszichológia működő részét. Csak azzal, hogy valamiről beszélsz, az egy választható lehetőséggé válik. Ilyen értelemben nagyon is köze van a kettőnek egymáshoz, mert mindkettőt reklámozza a média, illetve mindkettőnek a megítélése enyhül a közbeszédben (amit a nevével ellentétben már régen a média irányít, nem a köz).

> nem káros a társadalomra, ki nem szarja le, hogy Mari Józsinak képzeli magát?

Ja, ezt azoknak mondd, akiket gyerekkorban tönkretettek hormonblokkolókkal. Utánanéztél már a jelenségnek? Nyugaton már gyerekkorban elkezdik ezeket, és a páciensek túlnyomó többsége utólag megbánja, de visszacsinálni ugye nem lehet. 41% körül van az öngyilkosok aránya közöttük, annyira jól működik a rendszer.

> Ha megérted akkor jól tudsz vele együtt élni, ha kigúnyolod másnap szakállasan fog jönni, hogy megmutassa. Értem?

Értem amit mondasz, de nincs így. Ha egy kicsit ferde gyerekre teszel egy kis társadalmi nyomást, akkor összekapja magát és normálisan fog viselkedni. Kicsit forrong magában, aztán mire felnő lehet hogy kinövi de az is lehet, hogy titokban homoszexuális lesz. De mivel normálisan viselkedik, ez nem nyomja rá a bélyegét a közösségi életére, hasznos tag lehet, csak lesz egy titka. Ezzel szemben ha bátorítják a degenerált viselkedésre, és nyíltan csinálja, akkor a normális emberek érthető módon el fognak zárkózni tőle és bezárja magát a degenerált körökbe.

Nézd, ugyanakkora baromságnak tartom, de ettől még ha megkér én akár bubunak is hívom. De ez mind nem változtat azon, hogy nem a szavai miatt, vagy a meggyőződése miatt börtönözték be, hanem azért mert megsértette a bíróság határozatát. Ez a tény.

Lehet mellé magyarázni, de a végén odáig fogsz érni, hogy maximum azért lehet becsülni mert következetes, de minden másban eléggé etikátlanul járt el. De ez akkor se számítana, ha ő lenne a jófiú a kérdésben, mert nem azért zárták be mert az iskola előtt tiltakozott azért, mert kizárták. Hanem azért mert bent. 

Na ezért foglalták el a ruszkik a Krím félszigetet! Vagy pedig zavar támadt a téridő kontinuumban, onnan jött ez az off-topic.

Na mindegy, legalább már tudjuk, kik fognak kiesni az ablakon a közeljövőben:

Egy orosz tanács felszólította az Orosz Föderáció Állami Dumáját, hogy emeljen vádat hazaárulás miatt Vlagyimir Putyin elnök ellen.

A felhívást Dmitrij Paljuga képviselő tette közzé a Twitteren – írja az Unian hírügynökség.

A Washington Post (WP) című amerikai kiadvány közölt egy írást, amelyben az Ukrán Fegyveres Erők katonái, akik a Herszon térségében megkísérelt ellentámadás során megsebesültek, katasztrofális veszteségekről, lövedékhiányról és az orosz hadsereghez képest drámai technológiai lemaradásról panaszkodnak.

Egy katona elmondta, hogy az egységének 120 harcosa közül szinte mindenki különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett. Egy másik azt mondta, hogy kénytelenek voltak spórolni a lőszerrel, és ha tüzet kellett nyitniuk, akkor nehéz volt eltalálniuk a célt, mert a régebbi, többnyire az ukránoknál rendszerben lévő fegyverek irányítórendszerével problémák adódtak. A kiadvány szerint az ukrán katonák kételkednek abban, "hogy az elszenvedett veszteségek megérik-e a kísérletet".
...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

 az ukrán katonák kételkednek abban, "hogy az elszenvedett veszteségek megérik-e a kísérletet"

Igen, egyre erősebbek a hangok amik Z-t küldenék előre, hogy vigye a zászlót...

Abból adódik a probléma, hogy a politikai vezetés felülírja a hadvezetést. Így volt ez Mariupol-ban, így volt Severodonetsk-ben és gondolom egy rakás további helyszínen is ami kevésbé kaptak média visszhangot. Nem az utolsó politikusig harcolnak, hanem az utolsó katonáig..

Jól jelzi a helyzet komolyságát, hogy a legbarátibb médium -lemaradással ugyan- de lehozza mint hírt..

Az ukrán háború támogatása egyre nehezebb.

 

Európában a népnek már rohadtul kezd elege lenni az egészből, végülis mi a fene közünk van Ukrajnához? Még csak nem is NATO tag.

Amerikában is mindenkinek elege van a romló gazdasági kilátásokból, az ukrán pénznyelőből.

 

Valamit fel kell mutatni Zelenszkijnek, hogy jöjjön a következő adag fegyver. Kitol 100.000 ukránt, az oroszok agyonlőnek belőlük 80.000-et, de ha elfoglalnak vele 3 falut, már lehet mondani, hogy érdemes minket támogatni.

Röviden ennyi.

> Valamit fel kell mutatni Zelenszkijnek, hogy jöjjön a következő adag fegyver. Kitol 100.000 ukránt, az oroszok agyonlőnek belőlük 80.000-et

Szerintem baromira nem érdekli a 3 falu a pénzcsapokat, ellenben a 80.000 halott ukrán és nem kevés halott orosz katona hívószóra szívesen fogják adni a további kölcsönöket. A kutya Zelenszkij azon mondatában van elásva, hogy az "utolsó ukránig" fog harcolni, ami most már talán a nőket is jelenti. Szerintem konkrétan mennél több halottat és mennél nagyobb károkat akarnak látni, és ezt szállíja nekik Zelenszkij.

Ez orosz bulvár?

Már a nőket is sorozzák Kárpátalján

Aki beszél: Bodrog László, a kisvárdai Kárpátalja Ház vezetője, az ott élők tapasztalatairól.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Aki beszél: Bodrog László, a kisvárdai Kárpátalja Ház vezetője, az ott élők tapasztalatairól.

A kérdező nem teljesen mindegy, hogy ki? Szerinted Bodrog László hazudik? Vagy aki ott él, az nem hiteles neked?

Nem érzed úgy, hogy egy csöppet egyoldalú a gondolkodásod és kizársz mindent, ami nem a te világnézeted igazolja?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Na tegyük ezt rendbe.

- Bodrog László Kisvárdán van. 

- Az információt távolból erősítették meg, nem saját információja

- A sorkötelezettséget már tavaly (a háború előtt) kiterjesztették a nőkre is. Nem csak Kárpátalján egész Ukrajnában.

- A hír arról szól, hogy vannak olyan hölgyek akik már be vannak sorozva, mint egészségügyi személyzet, illetve vannak olyanok akiket elvitték főzni.

Vagyis nem harcra hanem a saját országuk védelmére használják a női munkaerőt.  Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, egyetérteni vagy nem. De ferdíteni undorító. 

(ez az info értelmes kárpátaljai ismerőstől van)

Én ezt értem, csak azért kérdeztem, hogy a helyszínen van-e per pillanat. Én csak segélyszállítmányokat heti rendszerességgel szállító illetőtől hallok beszámolókat de azok meglehetősen drámaiak az ottani helyzetet illetően. (pl ezért a kérdés a házfoglalásokról, közbiztonságról, tumultusról)

Ha egy ismerősöddel valami nem történt meg, akkor az nem is létezik. Jó érv, gratulálok.

Egy kérdés még. A behívás szerinted úgy történik, hogy egyszerre az összes embert behívják? Mindet, kivétel nélkül?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Elég ha ránézel, hogy mikor jelentették be a legutóbbi fegyverszállítást Európából. Az ukrán követelések folyamatosak. Mondjuk gondolom a kifogyó készletek mellett az egyre inkább nyilvanossagot kapo korrupcio, ill a legkomolyabb harci eszkozok feketepiaci megjelenése (önjáró löveg?!) se hat ösztönzőleg.

Volt amikor nap-nap után jelentették be, hogy ki mit küld..

Brit zsoldos a CNN-nek mesélt az orosz hadsereg fölényéről

A CNN interjút készített Mark Ayres brit állampolgárral, aki egy odesszai kórházban fekszik, miután megsebesült. A brit katona részt vett az ukrán fegyveres erők ellentámadásában a Mikolajiv régióban. A külföldi zsoldos szerint Ukrajna jelenlegi körülmények közötti tűzereje meg sem közelíti az Oroszországét. A brit elmondta, hogy augusztus végén részt vett az ukrán fegyveres erők által Herszon ellen indított, kudarcba fulladt ellentámadásban a külföldi zsoldosokból álló, úgynevezett Nemzetközi Légió felderítő egységének tagjaként. Ayres elmondta, hogy a második napon repeszsérülést szenvedett a bal lábán, és Odesszába evakuálták. A zsoldos a nikolajevi sztyeppéken zajló harcokat "nehéz, intenzív, helyzeti harcoknak" nevezte, miközben megjegyezte az orosz fegyveres erők fölényét. "Az orosz offenzíva nem lesz gyors; ez egy kemény, lassú csata, méterről méterre, pozícióról pozícióra, mert nincsenek meg az erőforrásaink egy hatalmas villámháborúhoz, tüzérség és páncélozott járművek tömegével. Ők [az orosz fegyveres erők] csak folyamatosan bombáznak minket tüzérséggel, a tüzérségük és a páncélzatuk jobb, mint a miénk" – jelentette ki Ayres. Hozzátette, hogy az amerikai HIMARS-ok, nehézlövegek és páncéltörő rakéták segítik ugyan az ukránokat, de a szállítások mennyisége olyan jelentéktelen, hogy Ukrajna valószínűleg nem fog felérni Oroszország tűzerejével. Korábban a Washington Post (WP) című amerikai kiadvány közölt egy írást, amelyben az ukrán fegyveres erők katonái, akik egy ellentámadási kísérlet során megsebesültek Herszon régióban, katasztrofális veszteségekre, lövedékhiányra és az orosz hadsereghez képest drámai műszaki lemaradásra panaszkodtak.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 09. 09., p – 22:18

Cseh barátaink szerint Magyarország ki fog lépni az EU-ból: Index - Külföld - Cseh miniszter: Magyarország a szakadék szélén áll, kiléphet az EU-ból

Valószínűleg jó hatással lenne Orbán népszerűségére is egy HUXIT, csak hát gazdaságilag Ukrajna szintjére sülyednénénk. Illetve még az alá, mert azért nem vagyunk annyira jelentős iparú ország, mint az ukránok.

pedig a válasz egyszerű: felszámolna egy csomó kötöttséget, pl az osztott ill. delegàlt hatáskörök ismét helybe kerülnének vissza. egyértelműen nagyobb lenne a helyi képviselet szabadsága. Neked ez nem triviális?

szövetkezel valakivel valamire: az kereteket jelent. ha nincsenek / kevesebb szabalybol allo keretrendszered van akkor kevesebb kotottseged: tobb szabadsagod van.

Miért tenném? Ez egy állítás. Ezt kéne alátámasztani annak aki az állítást tette, de persze te is alátámaszthatod. Az hogy idelököd "minden szar" az csak annyit jelent "semmi se szar" szóval majd ha tudsz mondani egy példát, hogy ha meglenne a HUXIT akkor amiatt szabadabb leszel mert eddig ez korlátozott és utána nem fog akkor már tudunk *valamiről* beszélni. Addig azt kell mondanom, minden szabályt a magyarok is elfogadtak amit ránk alkalmaznak.

A nagyobb önrendelkezés nagyobb szabadságot jelent. Például, míg az EU gazdasági háborút vív Oroszországgal, egy nem EU tag Magyarország nyugodtan kereskedhetne, sőt fejleszthetné kereskedelmi, pénzügyi, gazdasági, energetikai, turisztikai kapcsolatait Oroszországgal. Továbbá a határőrizet kérdésében nem merülne fel, hogy a magyar eljárásrend nem felel meg az EU-s jogszabályoknak, sőt, egyetlen kérdéskörben sem merülne ez fel, hiszen nem is kellene megfelelni az EU-s jogszabályoknak szuverén államként. De nem kellene a pálinkafőzés, mákfogyasztás körüli esetekre mentességet kérni, ami idővel persze vélhetően megszűnik, és így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a dolog több hibás következtetést is tartalmaz. Illetve tárgyi tévedéseket. Mivel úgyis elvesznénk a részletekben ezért nézzük a pálinkafőzést.

Mikor magasságos Viktor országszolga nagy jókedvében úgy ébredt fel, hogy holnaptól a Vidékre (szigorúan nagybetűvel, mert itt saját értelme van) alapozza a hatalmát kitalált pár gumicsontot ezért az otthoni pálinkafőzést kivette a jövedéki adó alól. (mellékszál: amit persze elkezdtek kereskedésre használni sok helyen, tudom, mert saját tapasztalatom van ebben)

Ez persze ellentétes az EU direktívával és mint ilyen (amit elfogadtunk mi is) csak arra jó, hogy hepciáskodjunk. Nos némi ajtócsapkodás után mégis sikerült meggyőzni az EU-s döntéshozókat és mostantól (egy jóval korrektebb szabályozás mentén) bárhol az EU-ban jövedéki adó mentes a házi"pálinka" főzés.

Tudom kellemetlen megtudni, hogy ez nem egy korlátozás amire hivatkozol, hanem egy közösen elfogadott szabály telibesz*rása. de nem baj. 

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik. 

Tehát jelenleg az EU nem áll útjában a te pálinkafőzésednek otthon. Az egész egy kivagyiság volt, lehetett volna ezt normálisan is csinálni, de az derogált.

Örülök, hogy egy hozzászólással "szabadabbá" tettem neked Magyarországot. (félreértés ne essék, a többiben is legalább ekkora tárgyi tévedések vannak)

kitalált pár gumicsontot

Az, ami neked nem fontos, még másnak lehet az.

kivette a jövedéki adó alól

Tehát hozott egy szuverén döntést. Jól tette.

Ez persze ellentétes az EU direktívával

Azaz, az EU korlátokat jelent, míg EU tagság nélkül semmi probléma nem lenne egy ilyen döntéssel. Épp erről beszéltem, hogy az EU tagság által elveszítettük a szabadságunkat.

mint ilyen (amit elfogadtunk mi is)

Ellenben, ha nem vagyunk EU tagok, nem kell elfogadni, nem kell alkalmazkodni a közösségi szabályozáshoz.

némi ajtócsapkodás után

Amire EU tagság nélkül semmi szükség, továbbá az ajtócsapkodás csak valamely P < 1 valószínűséggel sikeres, de nem minden esetben az. Szuverén államként teljes a siker, mert mi alkotjuk a jogszabályainkat.

Tudom kellemetlen megtudni, hogy ez nem egy korlátozás amire hivatkozol, hanem egy közösen elfogadott szabály telibesz*rása.

Nagyszerű, amikor a korlátozást eufemisztikusan szabályoknak nevezed, de attól még az bizony korlátokat jelent akkor is, ha más nevet adsz neki. Azaz nem vagyunk szabadok, mert EU tagok vagyunk.

Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik.

Nem mindenféle törvények nélkül. Hirtelen összemostad az EU-s és a magyar törvényeket. Éppen abban van a szuverenitás, hogy a magyar törvények eltérhetnek az EU-s törvényektől, ha nem vagyunk EU tagok.

lehetett volna ezt normálisan is csinálni

Nem. Nem lehetett volna.

A többit nem véletlenül nem hozod szóba. Arról beszélek, hogy ha egy nagyobb közösség joganyagát érvényesíted magad fölött, akkor ahhoz kell alkalmazkodni, tehát feladtad a szabadságod. Ha alkalmazkodsz, nem vagy szabad. Én ezt állítottam az EU tagsággal kapcsolatban, nem mást.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azaz, az EU korlátokat jelent, míg EU tagság nélkül semmi probléma nem lenne egy ilyen döntéssel. Épp erről beszéltem, hogy az EU tagság által elveszítettük a szabadságunkat.

vs:

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik. 

Ügyesen megindokolod, hogy 

1, nem tudtad, hogy már szabad ezért listáztad mint "problémát"

2, elmondod, hogy mindezt az EU nélkül nem kellett volna  -> szuper DE

3, elfelejted hogy mi ezt elfogadtuk jogharmonizáció alkalmával, szóval aki ellentétes törvényt kívánt hozni annak ezt tudnia kellett és kezdhette volna azzal hogy ezt javasolja az EU-nak és utána szabad a vásár. De megérte ehelyett balhézni

Amikor meg ott van, hogy mi van ha gipsz jakab (valami keleti megyéből) nem szeretne valami magyar törvényt azt telibe sz*rna de az nem számít, mert akkor neki az ország törvényeihez kell alkalmazkodni. Mi az ideális méret? Amikor már csak magaddal vitatkozol?

Tudtam, hogy lehet, hiszen ezt írtam:

Amire EU tagság nélkül semmi szükség, továbbá az ajtócsapkodás csak valamely P < 1 valószínűséggel sikeres, de nem minden esetben az. Szuverén államként teljes a siker, mert mi alkotjuk a jogszabályainkat.

Nem figyelsz. Az EU nélkül tényleg nem kellett volna.

elfelejted hogy mi ezt elfogadtuk jogharmonizáció alkalmával, szóval aki ellentétes törvényt kívánt hozni annak ezt tudnia kellett és kezdhette volna azzal hogy ezt javasolja az EU-nak és utána szabad a vásár. De megérte ehelyett balhézni

Nem felejtettem el. Azt írtam, hogy EU nélkül az egész probléma nem létezne.

Mi az ideális méret?

A nemzetállam. Nyelvi, kulturális és tájegység hasonló szokásokkal, gesztusokkal, háttérismerettel.

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik.

Irreleváns. Most ugyanis a nemzetünk és szuverenitásunk a tét. Épp erről beszélek. Ha városállamok lennénk, s ezt próbálnák összegereblyézni egy állammá, lehet, hogy ellene szólnék, lehet, hogy nem, de jelenleg nem ez a helyzet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elköveted azt a hibát, hogy a politikát érvek és vélemények csatájának tekinted, a politikai döntéseket pedig mérlegelések eredményének.

Ez ma már nincs (sem itthon, sem Brüsszelben) így. Én azt látom a legnagyobb veszélynek, hogy a végtelenségig leegyszerűsített politikai kommunikációs háborúban egyszercsak odáig eszkalálódik a helyzet, hogy kilépve találjuk magunkat.

Az exportpiacaink elvesztését semmi nem tudja kárpótolni, locsemege nem fog tudni semmilyen vállalható elképzelést mondani arról, hogy a kilépést követően ki fog itt évi ~ 40 ezer milliárd Forint hozzáadott értéket termelni és az árukat - szolgáltatásokat kinek fogjuk tudni eladni. Akkor van értelme bármin változtatni, ha fel tudjuk mérni a hatását, itt kurvára nem tudjuk.

Az EU-nak piacként és olcsó munkaerőként kellettünk. Annyira nem akarják a távozásunkat a kommunikáció ellenére, az csak retorikai fogás, hogy beszélnek ennek lehetőségéről. Ha ki akarnánk lépni, akkor sem engednének. Mi is megmaradnánk az EU piaca lenni, az EU is megmaradna a mi piacunknak, legfeljebb lennének vámok. Hirtelen azonban lennének szabadkereskedelmi megállapodások is az EU és Magyarország között. Szóval visszanyernénk a szabadságunkat, mozgásterünket, szuverenitásunkat, ellenben a kereskedelmi változások éppen azért nem lennének jelentősek, mert az egyik félnek sem érdeke.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ott kicsit komplexebb a helyzet a szeparatista törekvések miatt többek között. Egyébként az az érzésem, van olyan brit, aki azt mondaná, hogy bejött, más meg azt, hogy nem. Mindenképp visszanyerték a szuverenitásukat. A szabadság alacsonyabb életszínvonal mellett is megéri egyébként.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kinek mi fontos, ugye. Kétségkívül felnőtt egy generáció, amelyik a szabadság fontosságát, fogalmát lényegében nem is érti, naivan bízik mindenben és mindenkiben, s akkor sem érzékeli a közelgő bajt, amikor a szeme előtt zajlanak az események, mert mint tudjuk, ami rossz, az mind elszigetelt eset.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elsősorban kevésbé kell figyelembevenni mások érdekeit, kevésbé kell azokhoz alkalmazkodni, nagyobb a mozgástér. Magyarország esetében vonatkozhat ez arra, hogy ha az EU-ban kitalálják, hogy azonos neműek egymással házasodhatnak, akkor nálunk ennek még nem kell így lennie. Vagy például szabályt alkotnak az idegenek betelepítéséről, nálunk ezzel ellentétben nem kellene befogadni az idegeneket. Hasonlóképpen, ha az EU egy önsorsrontó gazdasági háborút kezd indokolatlanul Oroszországgal szemben, Magyarország virágzó gazdasági kapcsolatokat építhet ki Oroszországgal, mint tette ezt eddig, biztosítva ezzel az ország viszonylag olcsó és biztos energiaellátását.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Magyarország esetében vonatkozhat ez arra, hogy ha az EU-ban kitalálják, hogy azonos neműek egymással házasodhatnak, akkor nálunk ennek még nem kell így lennie. "

Hát, akkor te valójában te nem azt szeretnéd, hogy növekedjen a szabadság, hanem épp ellenkezőleg...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az egész kultúrharc valójában arról szól, mit tartunk jónak és mit rossznak. Mindent el lehet törölni általánosításra hivatkozva, de a konzervativizmus nem ebben látja a jövőt, hanem a jelenre és múltra való építkezésben. Tehát azzal semmi baj nincs, ha valamit más szinten kritizálok. Amikor azt mondom, nem szeretnék Európai Egyesült Államokat, akkor ezzel egyúttal nem mondom azt, hogy nem szeretnék nemzetállamokat, városokat, családokat. Hivatkozhatnál arra, hogy a föderális Európa is olyan, mint egy nemzetállam, csak nagyobb. Ugyanakkor a méret egyúttal minőségi jellemző is, ezért nem működik az általánosítás. Nyilván nem csak a méret, hanem kultúra, nyelv, miegymás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Még egy adalék a szabadsághoz:

Amy Guttmann amerikai nagykövet, miután méltatta Németország Kijevnek nyújtott katonai és pénzügyi támogatását, a ZDF televíziónak azt mondta: „Németországgal szemben magasabbak az elvárásaim.”

Egy független állammal szemben egy nagykövetnek nem lehetnének elvárásai. Az idézetből jól látszik, hogyan gondolkodnak az amerikai döntéshozók az európai államokról, és az is, mennyire identitászavaros Nyugat-Európa. Az Egyesült Államok számára Nyugat-Európa amerikai gyarmat. Akként is kommunikálnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Irreleváns igazából a UK egy esetleges HUXIT modellezésére.

A két ország gazdasági ereje, érdekérvényesítő képessége alapvetően eltér.

Magyar GDP a teljes EU gazdaságának 0.8 százalékát adja, nincsenek ránk szorulva, miközben mi alapvetően függünk attól, hogy nyitva maradjon az EU piac felénk.

Szerkesztve: 2022. 09. 11., v – 09:11

A katonai "szakértő" szerint az oroszoknál taktikai fejvesztve rohanás történt Ízjumnál.

https://oroszhirek.hu/a-katonai-szakerto-szerint-csak-nyilt-terepre-csa…

 

Elszaladtak, hogy ezzel előcsalják az ukránok nehézfegyvereit és jól szét tudják őket bombázni.

 

Úgy tűnik, ezt a verziót már az orosz szurkolótábor sem tudja megemészteni legalábbis a kommentek alapján.

Igen, de azért add hozzá még a ledobott atombomba árát is Kijevben.

Jó de akkor már nem csak az nem lesz aki fizessen, hanem mi szemtanúk is megszününk létezni.

Amúgy valami oknál fogva a orosz vitézek erős megfutamodásba váltottak át. Kérdés hogy az ukránok megállnak e a határnál, vagy Moszkváig menetelnek tova.

A fene tudja, volt már egy kubai történet is nem túl régen, ami azért nem sokon múlt. Szerintem sűrűsödni fognak a hasonló helyzetek a jövőben, mivel akármi is lesz az UA-RU történet jelenlegi vége, a globális konfliktusok nem látszódnak megoldódni egyáltalán - sőt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

 Persze jatszhatnak arra is, hogy kifullasztjak az ukranokat (en erre fogadnek).

Szerintem is. Jellemzően az EU-t állítják Oroszországgal szemben, abban a kontextusban, hogy ki bírja tovább. Senki nem beszél arról, hogy a háború Ukrajna területén zajlik, az ő gazdaságuk csökken idén 30 százalékkal, rombolják le az infrastruktúrát. Nyilván ennek nem örül mindenki az ukránok közül sem, gyanitom, hogy őket a kormányzat elfojtja - egyelőre.

Mondjuk Zelenszkijjel sajnos ez lehetetlen.

Mégis mit kellene tennie? Átadni az országot a ruszkiknak? Az EU csatlakoztás támogatottsága Ukrajnában minden elképzelhetőnél magasabb. A területi integritás megörzése szintén magas. Az ukránok nem oroszok, nincs testvér nép kapcsolat.

Putyin területet akar meghódítani, nincs semmiféle más motiváció a háború mögött.

Elutasított Putyin egy béketervet a háború elején a Reuters szerint | Mandiner

Az oroszok nem képesek legyőzni az ukrán hadsereget. Az orosz hadsereg gyenge és szervezetlen. Nem képesek korszerű fegyvereket gyártani a nyugati szankciók miatt. Nem sikerült Kínát maguk mellé állítani, a nemzetközi szereplőket maga ellen fordította.

Meglehetősen naiv volt ez a hozzászólásod.

Az EU csatlakozás hosszú előkészítést és megfelelőséget jelentett a korábban csatlakozók számára, de jelenleg is több csatlakozására váró ország küzd ezekkel a problémákkal.

Ukrajna GDP-je 30 százalékot csökken idén, az ország ~30 százalékát megszállták, a kormány ennek megfelelően diktatórikusan vezényli az országot és korábban sem volt képes egyetlen feltételnek megfelelni. Ukrajna EU csatlakozásának ígérete vagy hazugságon alapul, vagy totálisan szembemegy a szövetség eddigi céljaival.

Ez egy elhuzodó konfliktus, nem érdemes pillanatnyi helyzet alapján hosszútávú következtetéseket levonni.

Könnyen lehet, hogy ezek a szankciók a tél folyamán már érvényben sem lesznek, vagy ahogy lejjebb írtam, taktikai atomfegyvereket vet be esetleg Oroszország, vagy teljes mozgósítást vezet be.

Ukrajna nem rendelkezik modern fegyverekkel, a rendelkezésére álló készlet túlnyomó többsége a szovjet érából való és egyre nagyobb problémát jelent az utánpótlás megoldása a számukra. Lehetnek olyan részei a több, mint 1000 km-es frontvonalnak, ahol az ukránok előnyben vannak, de összességében azért nem túl életszerű azt állítani, hogy az ukrán hadsereg potensebb és nagyobb tartalékokkal rendelkezik a világ második legnagyobb hadseregétől.

Gondolom abban egyetértünk, hogy a US Army a legerősebb hadsereg a világon.

Legutoljára a talibánok üldözték el őket, iraki hadjárat sem volt sikeres, de Vietnámból is menniük kellett - valószínűleg önmagában egyetlen háború / hadművelet eredményei alapján nem lehet megítélni egy ország katonai erejét.

Az agresszív kismalac biciklizik. Épp arra sétál a kisnyúl, amikor a malac egy jókorát borul a bringával.
- Jaj, kismalac, nem ütötted meg magad?
- Kuss! Én így szoktam leszállni!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Meglehetősen naiv volt ez a hozzászólásod.

Jelen esetben nagy eséllyel összekeverted a "naiv" és a "manipulatív"/"hazug" fogalmakat.

Ukrajna GDP-je 30 százalékot csökken idén, az ország ~30 százalékát megszállták, a kormány ennek megfelelően diktatórikusan vezényli az országot

Az ok-okozati rendszerben a "diktatórikus vezénylés" jóval előrébb áll.

:)

Mondjuk ez is érdekes, mert a napokban további ukrán területekről is kivonultak.

Olyan, mintha az Oszkol folyó által nyújtott természetes védelem fontosabb lenne nekik, mint a terület.

 

Egyrészt megbüntetik az ukrán lakosságot, másrészt viszont nagyívben tesznek az elvesztett területekre.

 

Ha fogadnék, akkor arra tennék, hogy Donbaszban folytatják a harcokat. Érezhető, hogy megpróbálják csökkenteni a frontvonal hosszát, amihez az Oszkol folyó épp kapóra jön.

Ízjum elvesztése bár fájdalmas, de csak azért próbálkoztak arrafelé, mert Popásznán akkor még nem jutottak keresztül.

Lehet a kiskopasznak fel kellett volna mérnia saját haderejének és hátországának állapotát, mielőtt háborút indít. Attól jó egy vezető, hogy csupa jóképességű tanácsadókkal veszi körbe magát, és nem az az egyetlen célja, hogy a hosszúasztalnál még mindíg ő látszódjon az egyetlen hímtagnak.

Ugyanez az Unióról is elmondható.

Engem speciel rohadtul nem érdekelnek az ukránok és jobban örülnék az olcsó villanyáramnak és üzemanyagnak, meg a stabil gazdaságnak.

 

Csak mondom: 700%-os energiahordozó áremelés be fogja dönteni Európát, függetlenül attól, hogy Ursula mennyire hangosan üvöltözi, hogy Éljen Ukrajna, éljen a párt!

India átveszi az olajat, Kína a gázt, a ruszkikat meg baromira nem fogja érdekelni, hogy hová fognak szállítani.

 

Szóval nekünk energia helyett itt marad Ursula, meg a többi idióta és nekik fogunk örülni...

Engem speciel rohadtul nem érdekelnek az ukránok és jobban örülnék az olcsó villanyáramnak és üzemanyagnak, meg a stabil gazdaságnak.

Áruld már el lécci, hogy mi köze van az energieárak megugrásának az ukrán háborúhoz? Az energiárak már az EU szankciók bevezetése előtt a csúcson voltak, úgyhogy nehéz logikai kapcsolatot keresni a szankciók és energiárak emelkedése között! Aztán itt vagyunk mi, akik a Szíjjártó és Orbán kommunikációja alapján nagyon olcsón kapunk mindent, és kapunk is annyit amennyi kell. A MOL rekord nyereséget ér el, mert ugye ránk nem is vonatkoznak a szankciók... Szóval szeretnék valami összefüggést látni a szankciók és az energiaárak növekedése között! Eközben nem tudok elmenni a szégyenlősen elhallgatott tény melett sem, hogy a az EUR-HUF és USD-HUF árfolyamokat miért nem okoljuk sanyarú gazdasági kilátásaink okaként?

India átveszi az olajat, Kína a gázt, a ruszkikat meg baromira nem fogja érdekelni, hogy hová fognak szállítani.

Egyrészt India és Kína nem hülye, diszkont áron veszi az oroszoktól a felesleget. Másrészt Kínába irányuló gázvezeték kapacitása ~35mrd m3/év, míg az EU-ba 2021-ben 158mrd m3 gázt adtak el. Jellemzi az oroszok technológia fejlettségét, hogy egy szivattyúturbinát Kanadába kell küldeniük nagyszervízre, akkor hogyan képesek rövid időn belül átirányítani a gázszállítást Kínába. Nem elég feltekerni egy potmétert...

Az EU-ba irányuló kőolaj export az orosz kitermelés 80%-át adta. Indiába tankereken lehet szállítani kőolajat. Lesznek e tankerek amik befoghatók, lesznek e biztosítok akik biztosítják, és hajlandó e bárki a szállítási költséget megfizetni?

Nem tudom érzed e az oroszok jelenlegi problémáját? A tározóik fullon vannak, most éppen elégetik a kitermelt földgázt.

> Másrészt Kínába irányuló gázvezeték kapacitása ~35mrd m3/év, míg az EU-ba 2021-ben 158mrd m3 gázt adtak el

 

Megoldják. Csak az Unió cseszekedik a papírmunkával. A ruszkik és a kínaiak lerakják a vezetéket és csókolom. Nem kell hozzá 10 év, mint a Déli Áramlat esetén.

A ruszkik és a kínaiak lerakják a vezetéket és csókolom.

A cső még nem elég, de úgy tudom azokat a csöveket amiket mostanában használnak egy svájci cég gyártja valami specko lézerhegesztéssel.

Nem kell hozzá 10 év, mint a Déli Áramlat esetén.

Azért holnapra nem lesz meg, és még lehet a 10 év sem tartható ha nagynyomáson akarják működtetni.

Egy hierarchikus rendszerben mindenki igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Már a szakaszvezető is készre jelenti a majdnem kész karbantartást, mert nem akarja, hogy megvonják tőle a holnapi eltávot. Mindenki csak egy kicsit ad hozzá, így a csúcsvezetők már úgy tudják, 14 malacot ellett a disznó, 10-et exportálnak, a maradékot me megesszük mi. Miközben ténylegesen 10-et ellett. Ugye, Hofi. Nyilvánvalóan itt is ez történt. Nem csak Putyin, de a tábornokai sem voltak tisztában a valósággal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem csak Putyin, de a tábornokai sem voltak tisztában a valósággal.

Ez rendszer szintü szervezeti probléma. A folyamatok fejlesztéséért, azok működtetéséért minden esetben a menedzsment felelős, a menedzsment működéséért meg az elnök. Ha párhuzamot vonunk a haderő és egy általános szervezet között, akkor a menedzserek a tábornokok, az elnök meg Putyin. Ilyenkor az igazgatótanács vagy a tulajdonosi közgyüllés leváltja az elnököt, az új elnök személyi változtatásokat eszközöl a menedzsmentben, a menedzserek meg rendbe teszik az osztályvezetőket, az osztályvezetők meg a melósokat. Mondom hogy fejétől bűzlik a hal, és nem meri senki megmondani a királynak, hogy meztelen. :)

Nem mondtam, hogy nem szervezeti probléma. Ez a leváltunk valakit, mert hibázott, szerintem hülyeség. Bárki képes hibázni, s aki a helyére kerül, az sem lesz hibátlan. Tudom, nyugati cégeknél ez egyfajta ostoba szokás, de valójában szükségtelen. Lehet, hogy az a vezető bír jó kvalitásokkal, aki hibázott. Működhet ez úgy is, hogy levonja a konzekvenciát, majd olyan intézkedéseket foganatosít, ami csökkenti a jövőben az efféle hibák előfordulásának valószínűségét. Klasszikus ISO CAPA - corrective action, preventive action - folyamat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a baj, le is írtam fent.

Akkor segítek, locsemege megfogalmazta, hogy az orosz társadalom szabadabb. Az első mondatfél erre vonatkozik tőlem, hogy ami jelenségről fentebb szó van (emberek esnek ki a ablakokból, stb) az is az orosz szabadságfaktor része.

Áh, ez csak az orosz szabadságfaktor.

A második mondat erre utal vissza. Az alanyról beszél, _teljesen egyértelműen_ mivel egyes szám első személyben meg van nevezve az, aki a cselekedetet "akarhatja":

Ha akar, akár kieshet a kórházablakon is.

Nincs olyan benne, amikor valamilyen "külső segítségre" utalnék benne. (persze ezen kívül szarkazmus, de az amit bele akarsz látni nagyon nincs benne). Szívesen. 

Narratívák háborúja:

Már a Reuters is arról ír, hogy az oroszok nem összeomlottak, hanem visszavonultak.

A Reutersnek egy anonimitást kérő nyugati tisztviselő azt mondta: az orosz hadsereget az ukránok megverték a keleti ellentámadásukban, de valószínűsíthető, hogy az orosz hadsereg tényleg csak visszavonult, és nem összeomlott.
 

Ember legyen a talpán aki kiigazodik, hogy mi történik valójában.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem ölték az oroszokat halomra, hanem elszaladtak a védhető területek mögé.

Ugyanakkor nincs túl jó állapotban a helyzetük.

Hónapokig építették az ukránok a hadsereget, amíg ez "el nem fogy" bajban vannak. Sok az ukrán halott, az orosz kevesebb.

De arra is van esély, hogy kiűzik őket.

Ez a háború Ukrajna területén zajlik, elsősorban nekik kell elviselniük, hogy ilyen körülmények között élnek.

Általában nyugat - Oroszországot relációban szokták emlegetni, hogy ki bírja tovább, ukránokról jellemzően senki nem beszél.

mit kéne csinálni egy agresszorral szemben

Nem vagyok géniusz, csak azt gondolom amit a józan ész diktál: harcolni, vissza vonulni, fegyver szünetet kötni stb. Mindig amit épp a helyzet lehetővé tesz vagy megkíván. Z  egyetlen érvényesített szempontja a PR és semmi más: ő szimpátia harcot folytat, a médiamunkások serege pedig asszisztál hozzá.(nem ismerős a jelszó? Hearts & Minds)..

Az információs háború pedig pont az 1bites hozzáállás kialakításáért folyik: kik a jók és kik a rosszak? Értelemszerűen a jókkal 100%-ig azonosulni, a rosszakat személyes ellenségként kell kezelni; hiszen vagyunk Mi és vannak "ők". Legalábbis annak számára aki ezt megeszi. Neked nem ismerős ez valahonnan?

**

Az ukrán vezérkarnak magyarázd a politikai vezetésük bizonyítványát ne nekem.

szűkítsük pl Mariupolra. Pr-on túl mi értelme volt az utolsó 2 hétben a pincében rothadni szerinted?

**

Z-re az Amnesty International jelentés volt az eddigi legnagyobb fenyegetés. Komolyabb mint bármely orosz fegyver. Törölték is a tudatukból.

**

Az erőmű lövetése kapcsán is ugyanezért van homály; nem fér bele a jelenlegi kommunikácós stratégiába.

Szerkesztve: 2022. 09. 14., sze – 12:56

Az ukrán fegyveres erők az ellentámadás néhány napja alatt több mint 300 települést, azaz 3,8 ezer négyzetkilométert szabadítottak fel Harkiv megyében - közölte Hanna Maljar védelmiminiszter-helyettes egy keddi tévéműsorban.

Az ukrán katonai hírszerzés arról számolt be, hogy információi szerint az oroszok és a velük együttműködők sürgősen elkezdték kimenekíteni családjaikat a Krímből és Dél-Ukrajnából, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tisztjei pedig igyekeznek titokban eladni a félszigeten lévő lakásaikat.

Arra ne is gondoljunk most, hogy az összes szereplő félnek érdeke a dezinformáció, így lehet, hogy Pista bácsi a kocsmában 87 %-os tévedési rátával még így is a lehető legpontosabb információt szállítja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha tovább gondolod, akkor mi vagyunk a beteg faszok, mert mindezt a kényelem miatt megengedtük a kormányoknak.

 

Ha Putyin 1900-ban előállt volna azzal, hogy kikapcsolja a villanyt, vagy elzárja a gázt, körbe röhögték volna. Pedig akkor is volt ám tél, hidegebb is mint manapság.

Az elmúlt 100 év alatt teljes függés épült ki a politikai hatalomtól, aminek a végeredménye az lett, ami van.

 

Természetesen meg fognak menteni minket, mert azt azért nem akarhatják, hogy ennek a függésnek vége legyen és 10 millió önellátásra képes ember lakja ezt az országot.

Mivel Európa nem nem rendelkezik annyi energiaforrással, hogy ellássa magát, kikerülhetetlen a függőség. Azt választhatjuk meg, hogy az egyik imperialista állammal bútorozunk-e össze, vagy a másikkal - pár közép keleti diktatúra mellett.

Oroszország azért nem tűnik rossz döntésnek, mert ők sem képesek másféle exportálni nyugat szibériából.