Orosz–ukrán háború #4

Hozzászólások

Lazán kapcsolódva az orosz hiperszónikus fejlesztésekhez, megint egy hazaáruló (vagy valami más, tekintve, hogy arrafelé mindenkit hazaárulással váadolnak, bármit is csinált, vagy nem csinált, mert így a legegyszerűbb) : https://www.moscowtimes.eu/2022/08/05/razrabotchik-giperzvukovih-raket-…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 08. 08., h – 21:01

Ma Oroszország bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti az 1991 - 1994-ben megkötött START-I és START-II atom egyezséget - mivel az amerikai ellenőrök jöhetnek Oroszországba, de az oroszok NEM tudnak utazni USA-ba, hogy ellenőrizzék a hadászati atom rendszereket - ez a korlátozás ellentétes a szerződésben vállalt kötelezettséggel.

Eddig volt a hír, ezután saját gondolat: oroszok titokban bármilyen tevékenységet végezhetnek pl. Iránnak bérbe egy kis urándúsítást , Észak-Koreának bér összeszerelést néhány atombombát..

Nem kell és nem is fogják beengedni az ellenőröket..

ott vagyunk, ahol D. Reagan idejében..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 08. 09., k – 12:51

Ukrajna elzárta az EU-ba irányuló olajszállításokat.

https://oroszhirek.hu/ukrajna-leallitotta-az-eu-ba-iranyulo-olajszallit…

 

Mi lesz veled rezsicsökkentett benzin és MOL?

 

A vicc, hogy Szlovákiát és Csehországot is lekapcsolják az elmebetegek, pedig ők ingyér küldték nekik a fegyvereket.

Még szerencse, hogy tőlünk semmit sem kaptak.

A MOL átvállalná a tranzitdíjat, hogy az orosz szankciók miatt mi fizessünk helyettük.

Nincs ebben semmi meglepő. Putyin költségei kicsit majd csökkennek a növekvő olajbevételek mellett.

Jó lenne tudni, hogy az EU most ukrán, vagy orosz győzelmet szeretne. Számomra nagyon nem tiszta.

A tippem az volna, hogy Joachim Piper-ről mintázták Hessler ezredes karakterét: https://en.wikipedia.org/wiki/Joachim_Peiper Mintha a Wikipédia oldalon is látható fényképre építették volna fel a filmbéli karaktert, jól adja vissza a film szerintem.

Érdekesség, hogy a film készültekor már kiszabadult a börtönből és még életben volt. Akár meg is nézhette a filmet egy moziban ha akarta.

Érdemes elolvasni amit a Wikipédia ír az életéről. Nem mindennapi ember volt, 61 évesen amikor halálos fenyegetést kapott - nyilván tudott arról, hogy a volt második világháborús tiszteket sorra kivégzik illegálisan -, akkor fegyvert ragadott a támadói ellen. Tisztelem az erőt az emberekben.

Erről eszembe jut a második világháború. Egy Tigris a technikai fölénye miatt nagyjából 10 T-34-el volt egyenértékű. Az Oroszok 1 Tigrisre 40 T-34-et tudtak gyártani.

Az amcsi űberhájtek hadsereg kiszívott a vietnámi papucsos AK-s táliboktól.

Szóval a "bajban" nem biztos, hogy az Oroszoknak is azt jelenti mint a 444 szerkesztőségének.

u.i.

Tényleg nem létezik már normális újságíró?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

újságíró

Aki tájékoztat olyan nincs. Én a médiamunkás kifejezést szoktam rájuk inkább használni: olyan mint a prostituált. Ugyanúgy az ügyfélkörük igényeink kielégítésével foglalkoznak. Ha véletlenül a valóság és az általuk vetített kép valami hasonlóságot mutat az általában csak véletlen egybeesés :).

"Erről eszembe jut a második világháború."

Remélem az Lend-Lease is eszedbe jutott :)

Amúgy, ha valamivel nem értesz egyet az írásban, egyszerűbb, ha honkrétan leírod mivel, és miért.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A cikk azt sulykolja, a globalogazdi utasítására, hogy a szankciók jók és van értelmük. Szerintem meg csak magunkat szívatjuk velük és semmi közünk ehhez a háborúhoz. Mármint nekünk magyaroknak. Az amcsik meg menjenek a picsába az oroszokkal karöltve.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A cikk azt magyarázza, hogy milyen hatása van a szankcióknak az orosz hadiparra. Ezt lehet cáfolni, meg lehet vele egyetérteni, konkértan én nem találtam benne ellentmondást, és nemhogy cáfolatot nem láttam semmire, amit ír, de még próbálkozást se rá.

Illetve azt az orosz narratívát cáfolja a cikk, hogy a szankciók hatástalanok lennének.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

cáfolja

Inkabb tagadja

Az a megallapitas helyes, hogy egy rakas nehezen cafolhato dolgot allit a cikk. Az is, hogy nem szoktak normalis ervekkel tamadni. De ettol meg nem lesz automatikusan igaz. Kicsit erzodik rajta a wishful thinking szag. Rengeteg helyrol hianyoznak a forraslancbol elemek. De a haborus media sosem lesz jo minosegu, menetrendszerint torzitja a haborus propaganda.

Tamaszkodik/kodott terv szerint. Sosem lehet tudni, hogy volt-e B terv, es az mennyivel volt dragabb.

Persze ki lehet abbol indulni, hogy az Europai energiastrategiak nagy reszebol is hianyzott a B terv, es lehet ebbol projektalni, de ennek az allitasnak sosem lesz 1-hez kenyelmesen kozeli valoszinusege ennyi informaciobol. :)

Ha csak olvasni akarod azt a szart elég listáztatnod magad. Már ha jól értem, mert ha ők fizetnének még akkor sem olvasnám, sem listáztatnék  :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem kifejezetten ide tartozik, de egy kicsit igen:

 

Minden évben szinte minden sajtótermék meg szokott emlékezni Hirosimáról (aug 7.) és Nagaszakiról (aug 9.) Idén valahogy ez elmaradt. Vajon miért?

> Sol omnibus lucet.

Csak, hogy ne nyissak új [POL] posztot:

 

Azt látom, hogy az oroszok addig tolják ezt az egészet, amíg a nyugatot rá nem kényszerítik az Északi  Áramlat II elindítására. Szerintem jó úton haladnak. Ezen energia árak mellett, lassan kellenének védővámok is, különben az EU gazdaságát az olcsó energiával rendelkező országok megtéphetik.

Megjegyezem az Északi áramlat II. egy svájci Rt., aminek 51%-ka Gazprom tulajdonban van, a maradék 49%-on 4 európai energiakereskedő osztozik. A probléma az a továbbiakban, hogy leállítás miatt kártérítéssel tartozik annak okozója a cég felé. Ugyanis a cég nem orosz. A magas energia árak mellett ez egy további odabaszás lesz, de persze erről senki nem beszél, mert ugye Ukrajna nekünk minden pénzt megér.  Maga az Északi Áramlat II 50 évre készült/lett tervezve, vagyis évente a nettó bekerülési költségének 2% default bukó. A kiesett /elmaradt haszon ennél jóval több. 

 

A Szlovák belpolitikai válságban az is érdekes, hogy a lakosság oroszbarát, míg a vezetés nem.

 

Olasz belpolitikai válság eredménye, hogy egy Orbán barát kormány fog nagy eséllyel létrejönni.  Hogy mennyire Orbán barátok? A családpolitikánkat és az adórendszerünk több elemét kívánják átvenni.

 

Egész Európában az alsó két dekádnak basz oda legjobban az energia ár. Nem kérdés számomra, ha valaki fagyoskodni látja a gyerekét, akkor úgy érzi választania kell. Ukrajna vagy a gyereke. Borítékolható a  választása. Kérdés az, hogy mit fog ezért tenni? Orbán kormány bukásokat vizionál ezzel kapcsolatban.

 

Pár napja arról lehet olvasni, hogy Zelenszkij tudott a támadásról de nem tett semmit. Ezt én úgy értelmezem, hogy kezdik a jó és a rossz harca narratívát átdolgozni. Kis felelősség mindkét oldalra, és már lehet is közeledni egy tárgyalás felé.

A 2022-es orosz katonai expót néztétek? Voltak érdekes dolgok :)

https://www.rusarmyexpo.com

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egész jól megindult most az ukrán támadás, többek között a több ízben is teljesen megsemmisített ukrán légierővel, meg az oroszok által már a megérkezésük utáni napokban szétlőtt Himarsokkal :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

  1. Nem volt hajlandó további részleteket közölni
  2. A Guardian nem tudta ellenőrizni ezeket a jelentéseket.

Ez az a hatalmas meglepetés szerű ellentámadás ami kisöpri az oroszokat a krímből is (és hónapok óta be van jelentve)?

https://www.bbc.com/news/world-europe-62712299

https://www.theguardian.com/world/live/2022/aug/29/russia-ukraine-war-n…

ami kisöpri az oroszokat a krímből

Reméljük még Európából is, és visszaszorulnak az Ural mögé.

Amit idáig láttunk a ruszkiktól, még az is lehet hogy lesz közös Román-Kínai határ. :)

Nincs mese, ide bírkamenet kell ha meg akarjuk tartani a ruszkikat a spájzban! :)

Nem is vártam mást tőled.

Ha elég okos lennél hozzám, nem várnál tőlem semmit.

Tudtam, hogy kirakok egy kupacot, akkor rárepülsz mint légy a szarra.

A hozzászólásomban arról írtam, hogy nem kellett kiraknod a kupacot. Néha nehéz megsaccolni, hogy a nyomorult mondataid a szövegértési képességeid hiányosságából vagy az aljasságodból származik.

De tessék itt van egy kutyakeksz!

Természetes, hogy ott van a kutyakeksz, hiszen kutya vagy, aki újra és újra rászolgált és rászolgál. Jó étvágyat!

:)

jakubovics annyira buta, elárulja a legtitkosabb terveiket amit évtizedek óta szövögetnek.

Vagyis elrabolni az orosz energiahordozókat, amivel a Gorbi  meg a Jelcin nevű hazaárulókkal simán haladtak, vagyis az orosz olajcégek eladása a valós  érték 5%-án.

Csak Putyin beleköpött a levesetekbe 20 éve, akit amúgy Jelcin nevezett ki, mikor átmeneti vodkahiány miatt feltámadt a lelkiismerete,  hogy mit tett a hazájával.

"Ez az a hatalmas meglepetés szerű ellentámadás ami kisöpri az oroszokat a krímből is (és hónapok óta be van jelentve)?"

Ezt nem tudjuk, sőt eddig, ha nem hagytam ki valamit, az ukránok sem állítottak ilyet erről a támadásról.

De lehet hogy annak a kezdete. (mármint lehet hogy azt tervezik, aztán, hogy sikerül-e? :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

The US believes that Kyiv’s troops have begun “shaping” operations in the south of the country to prepare for a significant Ukrainian counter-offensive, CNN reports.

According to two senior US officials, the US believes the counter-offensive will include a combination of air and ground operations.

Shaping operations are standard military practice prior to an offensive, and usually involve striking weapons systems, command and control, ammunition depots and other targets to prepare the battlefield for planned advances.

magyarul az offenzíva megelőző csapásai kezdődtek el :).

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nagyon sok ukrán hal meg a háborúban.

Valami amerikai ürge nyilatkozta, hogy jobban járnának, ha védekeznének az ukránok, mert a támadásokat legyalulják az oroszok.

A területvesztést sikerült többé-kevésbé megállítani az ukránoknak, de ha ellentámadásokat indítanak, a védelemre nem juthat muníció és további területeket veszíthetnek.

Kérdezd már J. F. Kennedy-t, mit szólna egy  mostani kubai orosz rakétatelepítéshez?

Avagy mit keres a us "védelmi" minisztérium a us partjaitól 10 ezer mérföldre?

 Henry Kissinger figyelmeztet! És felszólítja Ukrajnát, hogy a béke érdekében engedjen át területeket Oroszországnak.

A volt amerikai külügyminiszter Davosban  azt mondta, hogy Ukrajnának el kell fogadnia a feltételeket.

Szó szerinti fordítás:

"Kennedy sem tűrte el 62-ben, hogy a hátsó udvarába, Kubába fegyvereket telepítsenek az oroszok. Miből gondolta bárki is, hogy Putyin ezt eltűri?

Azért az über gáz, hog yaz oroszok a saját teherautóikhoz se tudnak motot SE gyártani.

Ha Ferrari, Lamborghini luxusautókról lenne szó ajjor érthető volna de ezek részben haszongépjárművek. Felszámolták a világszínvonalú iparukat -ezt nyugati szakértők mondták a 40-50 es években.

Kétlem, hogy ne tudnának teherautó-motort gyártani. Hogy milyet tudnak, az részletkérdés, hiszen úgysem adhatnak el külföldre teherautót, illetve az elbaszott nyugati szankciók miatt még kevésbé tudnak konkurálni a kínai gyártókkal. "Vicces", hogy az EU nem szimplán kommunista lett, hanem kb. kínai kommunista.

:)

Az original pizzás ember John "Pizzagate" Podesta klímaügyi főmufti lett: https://www.nytimes.com/2022/09/02/climate/john-podesta-climate-biden.h… "Biden, Remaking Climate Team, Picks John Podesta to Guide Spending

Mr. Podesta, a Democratic stalwart, will oversee $370 billion in clean energy investments. Gina McCarthy, the president’s domestic climate adviser, is stepping down."

Gondolom jó kis korrupt pozíció ahol bezárathat jópár tisztességes családi vállalkozást hogy még jobb helyzetbe hozza a Monsantót és Bill Gatest a földjeivel.

Szerintem a stressz melegíti szegény mamit, hogy egy néger bepofátlankodott hozzá és ott ül mellette. Még le is izzad, nehogy kirabolja, a nyilvánvalóan munkanélküli feka, mert ha dolgozna, akkor ő hívná magához a nyugdíjas nénit, hogy segítsen és ne a néni "fűtőanyaga" fogyjon. Valószínűleg a csávó és vérfertőző barátnője képességeit egy csavar becsavarás is meghaladja, nem bírnak összeszerelni egy ilyen fűtő remekművet, ezért is szorulnak egy fehér, nyilvánvalóan náci, nyugdíjas mami segítségére.

:)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az ötlet jó (ez a dolguk, nem akkor kell sms-t küldeni, mikor az emberek már fáznak), a megvalósítás gyenge (az a cserepes trükk mi volt?)

De úgy általában fasza, hogy így tolják (vannak szórakoztatóbb videók is :) https://www.bbk.bund.de/SharedDocs/Videos/DE/Warnung-Vorsorge/youtube-f… ).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

 

Lefordítanád 10-20 mondatban, mi a lényege? Egész életemben irtóztam a német nyelvtől, pedig a szüleim még magánórákra is beirattak. Egy parancsuralmi, rideg, alattvalókat nevelő nyelv, már 8 éves koromban ösztönösen irtóztam tőle.

A gond az, hogy sajnos nekünk is nézni kellene.

Szentkirályi Alexandra a seggét riszálja tiktokon, hogy bezzeg nyugaton már sok helyen korlátozzák a fűtést, 4 nap múlva meg bejelentik, hogy 7x lesz a gáz ára.

Itthon durvábban hazudoznak, mint arrafelé.

Ez a gázár dolog kellemetlen, de jelenleg úgy tűnik, hogy reálgazdasági probléma. Tehát nem csinálva van, hanem tényleg szűk lett az erőforrás. Mármint a konfliktus Oroszországgal lehet, hogy csinálva van, de ezzel mi itt semmit nem tudunk kezdeni, csak elszenvedni tudjuk.

Nekünk egyébként szállítanak még viszonylag olcsón az oroszok? Tudja valaki, hogy ha a nyersanyag árát és az infrastruktúra árát vesszük, akkor milyen ár jönne ki a gáz köbméterére? Saccra is elég volna, hogy a nagyon támogatott, a kicsit támogatott és a teljesen piacinak mondott árhoz képest hova esik nagyságrendileg?

Itt nem arról van szó, hogy mi reális és mi nem.

Sajnos komplett hazudozás folyik, ráadásul még a hibbant kormányszóvívőnek sem szóltak a valós állapotokról.

Sejteni ugyan lehetett, hogy gond van az ellátással, de sokmindent elárul, hogy Szentkirályi komplett hülyét csinált magából. Valszeg ő is a kormány által megfestett alternatív valóságban hitt.

Az orosz hadsereg hatásfokát mi sem mutatja jobban, minthogy több Himarsot lőttek már eddig szét, mint amennyi Ukrajnában egyáltalán volt.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekem mindegy. En levontam a tanulsagot es felmertem magamnak, hogy mi az, amit biztosan elert a HIMARS. Anelkul nem lenne allohaboru. Az szedte szet a mar elfoglalt teruleteken az ellatasi lancot. Kb. ennyit tud, csak addigra elegge hulladek allapotban volt az ukranok ellatasi lanca is. Ezert van allohaboru. Minden mason nevetek, 1-2-3 falu elfoglalasa egyik oldalon se szignifikans eredmeny, es kb. ennyiket mutatnak fel joideje.

A kérdés, hogy megmarad-e az állóháború.

Az EU-s fegyverkészletek lassan elapadhatnak. A téllel, fűtéssel és üzemanyaghiánnyal hogyan fognak majd az ukránok boldogulni?

 

Az amerikaiak miért javasolják az állampolgáraiknak Ukrajna elhagyását?

Inkabb azt a kerdest tedd fel, hogy az orosz propaganda miert bizik abban, hogy megfagynak telen az ukranok? Azert, mert elfoglalni nem fogjak tudni a nyugati reszt tel vegeig.

De az is van ennyire gyanus, hogy az ukranoknak miert lett hirtelen ilyen hangosan one-off elado aramuk.

Ami meg a Z atomeromunel megy ott meg mar en is teljesen elvesztettem a fonalat, majd szolok, ha megfejtem, mi folyik ott. Legjobban az lep meg, hogy mindket fel szerint honapok ota orosz kezen van, megis meg mindig ukranoknak termel aramot. Ehhez jon hozza a "ki lovi es miert is? lovi valaki egyaltalan?" kerdeskor.

A vezetékek simán átmennek a határon. Az oroszok meg nem hiszem, hogy foglalkoznak azzal, hogy ingyér megy a nafta az ukránoknak.

Egy gépfegyveres katona minimális érdeklődést mutat azirányba, hogy az erőmű merre szállítja az áramot. Ki nem szarja le?

Mostanra jutottak el az oroszok odáig, hogy talán dél felé kellene vinni az energiát a saját területeikre.

 

Ezen én semmi meglepőt nem látok, az oroszoknál így szokás ezt csinálni.

Van azért az EU stratégiának is létjogosultsága. Az oroszok elvesztették EU kőolaj piacuk 90%-át lengyel és német export kiesésével. A gáz is hasonlóan problémát okoz nekik. Ha ezen a télen nem sikerül az EU startégákat meghátrálásra kényszeríteni, akkor a következő évük nem lesz annyira vidám mont az idei volt.

https://youtu.be/siH1DRZVQhk?t=2381

A problémát valóban közvetve az USA idézte elő, amikor kizárta Irakot és Iránt később Venezuelát az olajpiacról. A 3 nagy kitermelő kiesése csökkentette a kínálatot, aminek hatására elkezdtek emelekedni az árak. Ennek egy nagy haszonélvezője Oroszország volt, hiszen akkora extrabevételre kezdett szert tenni, amiből bőven tudott fegyverkezésre költeni. Putyin az amúgy tehetségtelen autokrata hatalommániás vezetőnek semmi köze a ruszkik felemelkedéséhez, egyszerűen jó helyen volt jó időben.

Jelenleg a fejlett világ célja annyira meggyengíteni az oroszokat hogy ne tudjanak ismét hasonló területszerző háborút indítani, mert a nemzetközi szerződéseket amúgy simán semmibe veszik. Kína, Kazakhsztán, India, Grúzia érdekei is azonosak.

Stratégia a következő: Oroszok egy nem túl megalázó katonai kudarcba szaladnak, gazdaságilag megroggyannak, -esetlegesen de nem feltétlenül- Putyint belülről megpuccsolják, a korszrű technológiák elől elzárják őket, az ázsiai régió (Kína, India) meg kiélvezi a diszkont árú orosz olaj és földgáz minden előnyét. Az EU megszünteti orosz fúggőségét, alternatív forrásokat csatornáz be, és szintén majd olcsó orosz olajat vásárol akár egy 3. országon keresztül.

Szerintem elég logikus stratégia, aminek azért nagy ára van, amit már az elmúlt években is megfizettünk.

Putyin az amúgy tehetségtelen

Putyin a világ legbefolyásosabb embere 

A te tehetséged elég volt ehhez? Vagy sokkal tehetségtelenebbként minősítesz egy állítólag tehetségtelent? A tehetséged a minősítgetés, csak valahogy nem tudod érvényesíteni a tehetséged? Akkor te ilyen meg nem értett tehetség lehetsz, gondolom. :D

https://www.forbes.com/powerful-people/list/

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom kifogytál az érvekből és átmentél személyeskedésbe. Én nem vagyok közszereplő, Putyin meg az... Kedvenc bulvár cikkeidet, meg kiplakátozhatod a faladra. A tigrtissimogatós különösen röhelyes és egyben szánalmas is.

Amikor a kedvenc kormánysajtód Joe Bident szenilis vén hülyének nevezi akkor vajon védelmére kelsz e? Nem láttam még, hogy az itt "hülye Bidenezőket" valamikor helyre tetted volna!

De térjünk vissza az eredeti gumicsonthoz: igen Putyin az elmúlt évtizedekben, a hatalma átmentésén kívűl nem brillírozott nagy ötletekben, nem tette nagyá Oroszországot. Amit meg az ukrán háborúban eddig műveltek, az nem egy dicső sztori lesz az orosz történelem könyvekben, inkább "hogyan ne indíts háborút" című elrettentő iskolapélda.

És hogy mi vár Oroszországra: elszigetelődés, elszegényedés, kilátástalanság két ázsiai gazdasági szuperhatalom árnyékában (Kína és India). Talán még Kazahsztán is beelőzi őket...

Szerintem mindenki választó és választható. Te is lehettél volna közszereplő, ez nem olyan, mint a hercegi rang, hogy megfelelő helyre kell születni. Maradjunk annyiban, hogy sem neked, sem nekem nincsenek olyan képességeink, mint Putyinnak. Biden valóban demens, ő nyilván azért van ott, ahol, mert amikor még odakerült, nem volt az, csak hát közben múlnak az évek. Jó, hogy nem arra hivatkozol, hogy hülyék ezek a britek, miért lesz halott királynőjük. Na ja, csak amikor megkoronázták, jó nő volt, aztán eltelt közben még hetven év.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Putyint érdemes meghallgatni, mit mond. Szerintem nagyjából konzisztens világképe van. Egyedül azt nem értem, hogy mitől lesz valaki náci az ő világképében, de ez nyugaton sem egyszerű kérdés.  Bidenről ezt nem lehet elmondani, ő konkrétan alig követhető, hogy mit beszél.

>soha életében nem tudott megoldani egy másodfokú diff egyenletet
Azért én elgondolkodnék ennek a valóságtartalmán amikor közgazdaságtani phd-je van az adott embernek és a dinamikus modellekhez elég erősen kellhet ez a tudás.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem tagadom hogy valószinüleg baromi sok ember megverné matekban, csak már megint ez a "minden orosz segghülye". Ráadásul alapvetően sem értem, Biden pl. kizárólag jogi karokon/tanult, tanitott. Miért pont ez a mérce? Legközelebb a filmzenéket iró vagy eljátszó zenészektől is a differenciálegyenlet lesz az elvárás? Almát a körtével, ugye.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

amikor közgazdaságtani phd-je van az adott embernek

Hát azért nem. Az orosz rendszerben -ami nálunk is jelen volt a '90-es évekig- a doktori cím nem iskola rendszerű képzés lezárása, hanem egy dolgozat alapján történő plecsniosztogatás. Ilyen volt Schmidt Palinak, ilyen van Semjén Zsótinak is. Putyler történelem alapképzés nélkül írogat pl. történelemi dolgozatokat, és talán még doktori címet is fog neki osztogatni valaki.

Putyin 1970–1975 között a Leningrádi Állami Egyetem jogi karán nemzetközi jogot tanult. 1985-ben végezte el a KGB első számú, Vörös Zászló érdemrenddel kitüntetett iskoláját (akkoriban J. V. Andropov Intézet, ma a Külső felderítés akadémiája). Ezekre a képzésekre alapozva, nehezen elképzelhető, hogy tudományosan értékelhető disszeltációt ír (nem Phd!)

nehezen elképzelhető, hogy tudományosan értékelhető disszeltációt ír

Ebben egyet értünk már a posztod első része miatt is, de kissé úgy érzem sikerült elvesznünk a részletekben. Én egyrészt azt nem értem miért ez a mérce, hiszen akkor kb. "mindenki fogja be aki nem egy Erdős Pál", másrészt meg csak arra céloztam, hogy azért fenn áll a lehetősége annak, hogy legalábbis "hozzá tudna szagolni". (Hajnali fél 2-kor csak ilyen pongyola megfogalmazásokra telik.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

idézte elő, amikor kizárta Irakot és Iránt később Venezuelát az olajpiacról. A 3 nagy kitermelő kiesése csökkentette a kínálatot, aminek hatására elkezdtek emelekedni az árak. Ennek egy nagy haszonélvezője Oroszország volt

A teljes orosz külkereskedelmi kivitelből 8 százalék származik az olajból.
Az olajexport messze nem olyan fontos Oroszország számára, mint a gáz.

Szerkesztve: 2022. 09. 01., cs – 07:52

Milyen következményei lehetnek az ukrán ellentámadásnak?

Váratlan és súlyos következményekkel járhat az ukrán ellentámadás: a veszteségek az ukrán szárazföldi erők utolsó teljesen feltöltött alakulatait érik. Az 1918-as, 1919-es Magyarország párhuzama rémképként kell, hogy ott lebegjen az ukrán vezetés felett.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 09. 01., cs – 20:34

A szankciók működnek, a Gazprom 16.000 milliárd többletet keresett az energiaárakon. A magyar GDP fele egy cégnél keletkezett.

https://index.hu/gazdasag/2022/09/01/haboru-oroszorszag-ukrajna-gaz-ene…

Mondjuk tisztában voltunk azzal, hogy a szankciók nem Oroszország, hanem Európa ellen irányulnak. Olyan klassz szövetségeseink vannak, hogy már ellenségre sincs szükségünk.

Ha visszatekintek - de ha rosszul emlékszem, akkor nyugodtan lehet cáfolni:

Még az oroszok nem vették vissza Krím-et - vagyis 2014 előtt  -  volt egy kis gond a gáz-szállítással, mert az ukránok nem tudtak fizetni az oroszoknak a gázért, de használták a vezetékből.

EU adott pénzt az ukránoknak és az oroszok is leírtak egy csomó adósságot csak legyen gáz szállítás EU-felé.

Minden féleképpen szükséges volt kiépíteni új gázvezetéket, mert úgy nézett ki, hogy az EZU akar gázt, akkor az ukránokét is ki kell fizetni.

- Akkor tervezték a Nabucco gázvezetéket (2004) - Irakból és Türkmenisztánból hozott volna gázt Románia - Magyarország - Ausztria útvonalon. Ezt EU megfúrta - helyette Adria nyert Olaszország felé.

- Majd tervezték a Déli Áramlatot (2006 - 2017)  EU arra is azt mondta, hogy nem kell és meg is állt a kivitelezés egy időre.

- És gyorsan megépült az Északi Áramlat 1. semmilyen kétely nem volt - mivel a németek szava döntő az EU-ban. A 2011-ben az átadó ünnepségben Merkel és Medvegyev nagyon vigyorognak..

- Majd az Északi Áramlat 2 is megépült.

 

- Kérdezem, ha Déli Áramlat nem épült volna meg honnét lenne gázunk ?

- Ki támogatta és ki volt ellene ?

Lehete örülni, hogy az EU-nak nem sikerült megakasztania az építkezést..

For Whites Only meeting room!

Ez a háború nem proxy háború, ez a háború egy többszázados háború Rusz és Moszkóvia között. Nincs testvérség csak kulturális távolság van a két nép között.

A történelem nem lehet kisebbségben. Meg kell nézni az évszázados konfliktust. Sztálin nem véletlenül éheztetett halálra 5millió ukránt.

https://neokohn.hu/2020/11/29/a-nagy-ukrajnai-ehinseg-amikor-az-emberek…

Az meg külön érdekesség, hogy az osztrák-Magyar Monarchia alatt a magyar politikai elitt elég hathatósan támogatta az ukrán nacionalistákat. Csak mára kezdett el annyira fájni sokaknak a független Ukrajna létezése.

Ez most jelenleg nem biztos, hogy nekünk jól esne. Ami pénzt oda el kéne költeni, az több mint fájdalmas lenne.

De nyilván más helyzetben lenne esélye a dolognak, de a csóró rokon nem túl vonzó alternatíva sem nekünk, sem az ottaniaknak.

Az orosz érdekeket is sértené, hisz pont az EU, NATO térnyerés ellen háborúznak. Ugyan nem mondjuk ki, de a 90 előtti orosz érdekszféra visszaállítása a cél.

Fájdalmas lenne, de ők nem tehetnek róla hogy a történelem így kibaszott velük..

Melyiket választanád ?

- a szankciók - ami nekünk is fáj - és az oroszok most még vígan el vannak ennek ellenére és ha új piacot találnak sose fogják megérezni.

v.

- egy magyar országrész felépítésének a többletköltsége - ami fájni fog ?

Egy NSZK-s Jürgen, mint mondott/gondolt amikor NDK-t visszacsatolták ?

 

Oroszokat sértené - leszarom. Itt voltak 40 évig.

For Whites Only meeting room!

- a szankciók - ami nekünk is fáj - és az oroszok most még vígan el vannak ennek ellenére

költői túlzás, hogy vígan elvannak. Úgy tudni, most elégetik a szabadban azt a gázt amit nem vesznek meg tőlük… Kina meg nem evett meszet, hogy ne olcsón vegyen nyersanyagot ha feleslege van a ruszkiknak. Mert úgy tudni az orosz tárolók is tele vannak.

Egy NSZK-s Jürgen, mint mondott/gondolt amikor NDK-t visszacsatolták ?

Azóta is megosztott az ország. Vannak a csóró keletiek, akiket lenéznek a nyugatiak, és rohadtul utálják, hogy az ő pénzükön az NDK-s Merkel hazavágta az EU-t.

Orbánék nyakunkra hozták a belügyeinkbe belepofázó, amúgy soha egy fillér adót nem ide fizető külhoni ukrán, magyar, orosz anyanyelvü élösködőt. Most még országot is építsünk nekik? Elég sok milliárd elmegy így is a határontúliaknak a mi pénzünkből, miközben itthon rohad az egészségügy, a közoktatás meg minden állami monopólium…

Ha el akork menni egykori magyar területekre akkor most is megtehetem, de nem akarok egy peták adót sem fizetni azért hogy kiírhassuk hogy az is Magyarország. Lehet ezt nemzetellenességnek nevezni, de üzenem a sok árpádsávos nagymagyarországtérképes balfasz nemzetinek, hogy mehetnek rendbetenni Kárpátalját ha akarják, de én leszarom ezt a részét a dolognak.

A Szovjetunió parasztságának kb. fele az "ukrán" földeket művelte. Az éhínség áldozatainak kb. fele "ukrán" volt. Következtetés: a szovjetek elsősorban a parasztokat akarták engedelmessé tenni. (Az EU "haladó" vezetése is hasonlót csinál ma, "kifinomultabb" eszközökkel.) Természetesen az is vitathatatlan, hogy a Szovjetuniónak nem volt érdeke, hogy működőképes és életképes államot megszervezni nem tudó népség uralkodjon a nyugati, stratégiailag fontos területeken, ahonnan a Szu. az Európa felől nagy valószínűséggel érkező támadást várta (ami meg is érkezett). Ma is kb. ez van, és szerintem egy komolyabb fenyegetés/támadás esetén Oroszország a végletekig védeni fogja a földjét. Az "ukránok" szokásuk szerint nem ismerik fel a helyzetüket. Meglátjuk, most bejön-e nekik. Egyelőre úgy néz ki, hogy ismét többen fognak uralkodni az "ukránokon": az oroszok, a nyugati és a kínai tőkések mellett a feltörekvő világ tőkései is. Szerintem mindezt emberek százezreinek halála nélkül is elérhették volna.

:)

Mégis hová kellene, miközben a lábszáramba kapaszkodva próbálod megkefélni a bokámat? És hogyan tervezed ideadni a kutyakekszet? Miből gondolod, hogy a szaros mancsodból vagy a mocskos pofádból elfogadok bármit is? Kérlek, gondolkodj el ezeken. Hátha elő tudsz állni valami – ha nem is értelmes, de – működőképes gondolattal.

:)

Stepan Banderaról írnál röviden valamit, olyan 40-50 oldal terjedelemben?

Segítség a kezdéshez, hogy mégse teljesen hülyén kezdj hozzá:

Sztepan Bandera vezette az Ukrán Nacionalisták Szervezetét (OUN) , amelynek tagjai később kollaboráltak a Szovjetuniót megszálló náci hadsereggel. A "politikus" ezután  Németországba menekült. Bandera megítélése valamelyest ellentmondásos Ukrajnán belül. Egyre többen hősnek tekintik, akinek fontos szerepe volt Ukrajna függetlenségi törekvéseiben, az ország nyugati részén különösen népszerű. Sokan viszont rasszistának és fasisztának tartják, aki követőivel együtt volhíniai és galíciai vérengzésekért tehető felelőssé, melyek áldozatai elsősorban lengyelek és zsidók voltak.

"Annak ellenére, hogy Victoria Nuland egy szenátusi meghallgatáson megerősítette, Washington továbbra is állítja, hogy nem vett részt biológiai fegyverek fejlesztésében Ukrajnában, néhány nappal ezelőtt újabb dokumentumok láttak napvilágot."

Melyekben továbbra sincs egy szeremnyi bizonyíték sem, hogy biológiai fegyvereket fejlesztettek volna Ukrajnában :(

(igazából ez még kontraproduktív is, mert ha valaha előkerülnének ilyen bizonyítékok, akkor eljátszódik a farkast kiáltó fiú meséje)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Sajnos úgy tűnik, hogy az USA a laboratóriumokat nem népegészségügyi céllal készítette. A COVID is laborszökevény mesterséges vírus volt, azért okozott magas halálozást. Az omikronnal állt helyre a természet rendje, a vírusok élősködni akarnak benned és nem meggyilkolni téged.

Normális demokratikus rendszerekben azonnali nyomozást kellett volna az összes laboratóriumban indítani és leállítani a további kutatásokat a perek végéig.

A COVID hivatalosan 12 millió embert ölt meg, többet, mint a holokauszt. Minthogy nyomozás az ügyben nem történt, sőt folyamatosan akadályozva volt, így jogos a feltevés, hogy a COVID vírus népirtási és nem népegészségügyi céllal készült.

Mindig meglepődöm, hogy valakik számára nem egyértelmű, hogy az ég kék, a fű meg zöld.

Linkeltem egy cikket, ahol a gyógyszergyárak által pénzelt portfolio a mesterséges eredet lehetőségéről értekezik. Amikor már ők is erről értekeznek, az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent. De elég lenne ráguglizni és kapnál tízezer linket rá.

https://www.portfolio.hu/global/20210805/sulyos-jelentes-a-koronavirus-…

"...  a gyógyszergyárak által pénzelt portfolio a mesterséges eredet lehetőségéről értekezik. Amikor már ők is erről értekeznek, az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent. "

Ez meg megint milyen logikai lépés volt?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tessék, kormányzati link:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7982270/

 

Based on the scientific evidence, it is possible that an inadvertent laboratory released the progenitor of SARS-COV-2.

 

A wuhani labor foglalkozott koronavírusokkal, vírus mutációkkal, igazából semmi nem zárja ki a labor eredetet.

Ez a sorok között olvasva annyit jelent, hogy történtek kísérletek a koronavírusok fertőzőképességének növelésére, ami akár ki is juthatott.

"it is possible" => " az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent"

Ez nem így működik. A sorok között azt olvasol amit akarsz, de attól ez még nem lesz tagadhatatlan bizonyíték semmire.

Itt alapvető logikai problémák vannak...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerinted lesz negyedik hullám?

 

Családi étkezésnél amikor tavaly nyáron a negyedik hullámról beszéltem, buta konteósnak tartott mindenki.

Orvosok szóltak rám, hogy ne szólj hozzá olyan dologhoz, amihez nem értesz, hallgass a szakemberekre, mint pl. Merkely Béla.

 

Úgy tűnik, a "tudomány" megbukott, a konteó győzedelmeskedett. Komplett hitelességi válság van a világban.

Ráadásul simán kinézem az USA vezetőiből, hogy szándékosan ráeresszenek egy halálos vírust a világra.

Komolyan, néha engem is meglep, hogy milyen ismerethiányok vannak itt a fórumon.

Az gondolná az ember, hogy mindenki tudja, hogy a Föld gömbölyű és nem léteznek már laposföldesek.

 

Igen, Fauci pénzelte a wuhani laboratóriumot, mint ez köztudott.

 

Azért linket is küldök, nehogy keresgélned kelljen a google-ön:

https://www.vanityfair.com/news/2021/10/nih-admits-funding-risky-virus-…

A sorok között azt olvasol amit akarsz, de attól ez még nem lesz tagadhatatlan bizonyíték semmire.

Mindig elámulok rajtad. Elég szelektív a bizonyítási ingerküszöböd, a hited szerint. Ha hiszed ha nem, az égegyadta világon semmire sincs tagadhatatlan bizonyíték. Egyrészt mindent le lehet tagadni :) másrészt ha elég mélyre ásol, előbb utóbb elakadsz a bizonyításban. Az megvan, hogy az élettel kapcsolatos tudományoknak nincs semmilyen alapja, mert maga az élet nincs definiálva? De facto, semmilyen tudományos állítás sem tagadhatatlanul bizonyított?

De legalább nem vagy annyira retardált, mint itt jó páran, hogy szerinted egy "link" bármit is bizonyítana...

Szvsz, nem is érdekel a dolog, csak fújód a magadét, aszerint, hogy miben hiszel, ami ebbe nem illeszkedik, ott szőrszálat hasogatsz.

Egészségedre.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én nem erről beszélek, hanem arról, hogy mit tekintesz "bizonyítéknak" az teljesen szubjektív. Az fogadod el annak, amit csak akarsz és nyilván az lesz az ami a nézőpontodat alátámasztja. A 2+2 szintnél magasabban már nem létezik "megcáfolhatatlan" bizonyítás.
A politika és történelem pedig extrém módon hamisított és ha megnézed az egész emberiség történelme összeesküvések sorozata, amik csak utólag derülnek ki.
Szóval vannak akik látják a fától az erdőt és vannak akik "bizonyítékot" követelnek és utána csodálkoznak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"A politika és történelem pedig extrém módon hamisított és ha megnézed az egész emberiség történelme összeesküvések sorozata, amik csak utólag derülnek ki."

Hát, még ha az összes eddigi összeesküvés-elmélet igaz lenne (ami nem volt), akkor sem jelentené azt, hogy a következő is igaz. 

Mint ahogy, ha tényként kezeljük, hogy minden egyes dolog a történelemben extrém módon hamisított, az sem jelenti azt, hogy a következő is az lesz, vagy ha az lesz, akkor olyan módon, ahogy azt te elképzeled, és nem valami teljesen más dolog van mögötte.

Bizonyítékot keresni meg jó dolog, hidd el :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

az tagadhatatlan bizonyítékokat jelent.

Hát pont ez az hogy csak állitások meg következetések meg erős gyanúk vannak. A bizonyiték még nincs meg. Ne linkelj olyasmit ahol összelogikázzák hogy de igy meg úgy. Olyat linkelj, amin egyértelmű és megdönthetetlen bizonyiték van (pl biróságon, eskü alatt valló x ember, videófelvételek, hangfelvételek, amik hitelességét megvizsgálták, stb...). Bizonyitéknak ezeket nevezzük.

Ilyen szövetségesekkel ellenségekre már nem is volna szükségünk, LOL. A német külügyminiszter volt már, aki lényegében azt jelentette ki hogy ukrajnához hű nem németországhoz? Amit persze úgy kell érteni, hogy ukrajna megszálló kormányához hű, aminek az a célja hogy az utolsó ukránig harcoljon, ami másképpen mondva az hogy ki akarja irtani az ukránokat. Csak a sorok között kell olvasni. Számunkra a legfájóbb, hogy ebből a szempontból a Ukrajnában élő magyarok is ukránnak számítanak. A nők sorozása ha igaz, akkor a magyar nők megvédése bőven elég indok volna hogy bevonuljunk Kárpát-aljára.

 

Szerk.: a német külügyér kijelentéséről itt van videó is: https://www.zerohedge.com/geopolitical/german-foreign-minister-says-sup…

Nem könnyű megtalálni, olyan mintha a Google memory-hole-ozni akarná. Nem is értem miért.

"“If I give the promise to people in Ukraine – ‘We stand with you, as long as you need us’ – then I want to deliver. No matter what my German voters think, but I want to deliver to the people of Ukraine,” she said."

Szigorúan a demokrácia jegyében és a demokrácia védelmében.

Ugh, ez gyorsabban jött mint vártam. Remélem már mindenki eljött. Az a baj, hogy erre azért nem számított senki és lehet hogy ott maradtak a magyar nők mondván, hogy odáig nem ér el a háború és őket nyilván nem fogják besorozni.

A nők sorozásával szerintem beelőzte a hitleri németországot is ebből a szempontból. Ha jól emlékszem ott csak fiatalkorúakat soroztak a vége felé, de nőket sosem.

Állítólag leállt a Norstream I. a szivattyú olaj-szivárgása miatt. Nem tudtam eldönteni erről a képről, hogy vicc, vagy komoly-e, de ha komoly akkor emiatt áll a gázszállítás: https://twitter.com/fpleitgenCNN/status/1565750632023203841

Remélem mindenki betárazta a tüzifát télire.

Putyin beszédét láttátok? Nem friss de én csak most láttam:

https://twitter.com/MacroAlf/status/1566111781117775872

''The economy of imaginary wealth is being inevitably replaced by the economy of real and hard assets''.

 

Szokták mondani, hogy az orosz GDP kicsi az EU-hoz képest. De ahogy egy ismerősöm fogalmazta, ha az a GDP kutyakozmetikából, műkörmösből, melegbárból és migráns felzárkóztató kurzusokból áll, és gáz nélkül leállnak a gyárak, akkor azzal a GDP-vel kitörölhetjük. Komoly próbája lesz az EU gazdaságának, hogy egy gázhiányos helyzetben helyt tud-e állni.

Az nyugati betegség, hogy mindent csak pénzben és profitban képes értelmezni, amit ráadásul manipulál és kozmetikáz. Úgy könnyű jó számokat elérni, hogy a semmiből állítunk elő hasznot. Szerintem Putyin a FIAT pénzre (is) gondol, mert ha tényleg aranyhoz kötik a rubelt amit pedzegetnek, akkor egy pillanat alatt a legértékesebb valuta lesz a világon.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az EU külügyi vezetője az európai törvényhozókkal folytatott vita során sürgette a tagállamokat, hogy jobban hangolják össze a hadianyagokra fordított kiadásaikat. Borrell így fogalmazott: A legtöbb tagállam katonai készletei, nem mondanám, hogy kimerültek, de nagymértékben megcsappantak, mert jelentős kapacitást biztosítottunk az ukránok számára.

Ez azért felvet pár kérdést.

Most akkor ki háborúzik kivel?
Ha egy politikus így fogalmaz, akkor valójában mégis mennyire csappantak meg?
Ha az európai (és amcsi - tényleg, hová tűntek a Javelin videók a netről) fegyverkészlet jelentős része sem elég az oroszok megállítására, mekkora baj?
Ha nem lesz energia Európában, akkor, hogyan állítunk elő fegyvert?
Tényleg ennyire alkalmatlanok az EU vezetői, hogy lefegyverezzük magunkat, mire az oroszok ideérnek?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Erről eszembe jut egy ukrán földműves aki ült a traktoron és azt találta mondani a tv stábnak, amikor a háborúról kérdezték:

- Nekem teljesen mindegy, hogy a kormányunk amerikai, vagy orosz segget nyal, csak engem hagyjanak békén.

Az EU gyarmat és nem úgy tűnik, hogy mostanában fog ez megváltozni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

4chan-en azt írják egyesek, hogy az Ukrajnában lévő csecsen harcosok egy része fellázadt hogy Oroszország ellen fordul és a csecsenek szabadságáért fog harcolni. Érdekes fejlemény lesz, ha tényleg így lesz. "Forrás": https://archive.4plebs.org/pol/thread/394228644/ "HAPPENING!!" Anonymous ID:Vi+9QGYI Wed 07 Sep 2022 14:38:12 No.394228644 "Chechens rising up against Kadyrov; claim he is a “false ruler.”"

Szerkesztve: 2022. 09. 08., cs – 09:51

Úgy tűnik Ízium felé akadt némi problémájuk az oroszoknak.

Itt-ott 20-30km mélyen bementek az ukránok, ez most tényleg keményebb ellentámadás, mint az előzőek voltak. Ez nem csak médiablöff, mint az előzőek. Amikor az oroszok arról cikkeznek, hogy 2 várost sikerült körülzárni és az orosz erők mégis kibírták a reggelt, az sejttet valamit.

 

https://t.me/intelslava/36560

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a különleges hadművelet kezdete óta 451e ember emigrált. 2021-ben 12 hónap alatt emigrált ennyi ember. Az emigráció fő oka, hogy nem lát jövőképet az országban a polgárság. A szegények nem érzik meg gazdasági problémákat, a gazdakokat meg nem érinti mindez.

Szerkesztve: 2022. 09. 08., cs – 14:40

Az "élet fontos dolgai": a miniszterelnök-helyettes szerint a szankciók ellenére is kapható lesz az Apple legújabb okostelefonja Oroszországban

Az USA a képünkbe röhög amíg Európában szívunk, megfagyunk a télen és közben vidáman üzletel az Oroszokkal, de a gyarmatoknak ezt persze tilos. A legkevesebb, hogy ez felháborító, de inkább b@sszák meg szülő személyüket, akár nő volt akár férfi, azoknál a degenerált iótáknál ezt már nem lehet tudni.

Se az EU se az USA seggnyalás semmi pozitívat sem ad hozzá a sorsunkhoz, ki kéne lépni az összes elbaszott szövetségből amiben vagyunk. Gyengébbek kedvér, nem az Oroszokkal sem kell szövetkezni semmiben, ők is baszódjank  meg.

Azért felmerül, lehet, hogy a rardcore konteósoknak van igaza, hogy ez nem is "igazi" háború, simán együtt kávéznak az amcsik és az oroszok és vidáman tervezgetik a "new world order"-t?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A párhuzamos importrendszernek köszönhetően az orosz fogyasztóknak is lehetőségük lesz megvásárolni az Apple legújabb okostelefonjait - mondta Gyenyisz Manturov
 

Az orosz törvényhozás májusban elfogadott rendelete lehetővé tette a fogyasztási termékek behozatalát a védjegytulajdonosainak engedélye nélkül,
 

Aka az orosz kereskedelmi miniszter nyíltan elismert "lopunk csalunk hazudunk"-ot lefordítod úgy "hogy bezzeg" sőt belekavarod a "megfagyunk télen" baromságot is. Hova lett a harcos "nem is kell".

Vicces az lesz mikor azok a készülékek nem aktiválódnak majd :)

Próbálj meg gondolkozni, hátha sikerül. Ez Oroszországnyi telefont oda lehetne vinni bármilyen módon, ha az USA nem akarja?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egyszer mégis csak megpróbálkozhatnál a gondolkodással, hátha kiderülne, hogy van vele problémád. Most talán kockázatosnak tűnik megtenni az első lépést, de a problémák jelentős része leküzdhető. Ha belevágsz, figyelj oda az oxigénellátásodra. Mi itt leszünk, és támogatunk, ahogy tudunk.

:)

Hogyne lehetne "fasságokat" írni, te vagy rá az élő bizonyíték.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az elmúlt két évben voltak ám letartóztatások is, ha valaki megfelelő témában nyilatkozott faszságokat.

Tudomásul kell venni, hogy nincs jogod faszságokat beszélni, mert nagyon könnyen letartóztatnak miatta.

 

Sőt, már legutóbb azért is letartóztattak valakit, mert "they" helyett "he" személyes névmást használt Írországban.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11186929/Irish-teacher-jailed-…

 

Nagyon előrelátóak voltak az ősmagyarok ám a gendersemleges "ő" szavunk megalkotásával. Mintha előre sejtették volna, hogy mekkora rohadt nagy problémát fog jelenteni a he/she használata.

Felfüggesztették az állásából, mert "he"-t használt "they" helyett, ő meg szart az egészre és mégis bement, pedig még az iskolából is eltiltották a gyermekek mételyezése miatt. Ezért börtönözték be.

 

Nagyapám német névről magyarosította a családnevünket, mert akkortájt a németeket éppen utáltuk. Szóval felvette a felesége nevét, de az megint rohadtul nem volt szerencsés, mert "y"-ra végződött és burzsuj disznót jelentett. Szóval a felesége nevét vette fel javított változatban, kicserélve az "y"-t "i" betűre. Így lett a mi családunk rendszerkompatibilis.

 

Írországot azért sajnálom, mert ott még nincs hagyománya a faszságokon történő szarevésnek. Errefelé van már rutin rendesen.

Ne légyszi, ne. Akkorát hazudtál mint az ólajtó. Bocs, ez tényszerű fent van dokumentálva.

Részletesen:

Te azt írtad le azért börtönözték be mert nem volt hajlandó "he" helyett "they" nek hívni a gyereket.  Pedig ezzel ellentétben, miután a gyerek szülei kérték és a fószer munkáltatója (ami az ír egyház egyébként) ezt elfogadta, tudatosan tagadta meg ezt és bántotta meg a rá bízott személyt azzal, hogy úgy hívta ahogy az neki nem tetszett (teljesen mindegy hogy ez "they" ami egy fasság lehetett volna egy "she" is.). Ezért felfüggesztették a genyóba. De neki még ez sem volt elég, nem keresett más passziót hanem bement és balhézott. Na akkor előállították. 

Tehát mindenki le se szarja, hogy ő nem hajlandó úgy hívni, csak ne az iskolába tegye. És mivel még emellett direkt balhézik ezért eljárást is kapott a nyakába.

Most félretéve mennyire keresztényi az már hogy nem tudja úgy hívni hogy "Hópehely" ezt az ő vallása biztosan nem tiltja. 

És ha éppen kutyának képzeli magát a gyermek, akkor a tanár úrnak Vau-vau blökinek kellene hívnia?

Esetleg pórázon sétáltatnia kellene szünetekben és segíteni, hogy meglocsolhassa a fákat az út szélén?

 

Ne gondold, hogy nincs olyan, aki kutyának véli magát:

https://www.insider.com/japanese-man-spends-15000-on-lifelike-dog-costu…

Az, hogy te nem érted mások szexualitását, az annyira nem baj.

Ha egy tanár nincs képben ezzel az iskolában, az nagyobb baj, ugyanis ott ez tényleg bármikor felmerülhet kérdésként.

Ha még mellete faszként is viselkedik egy gyerekkel, akinek amúgy ezen kívül is biztos vannak problémái ostoba emberekkel, akkor meg tényleg semmi keresnivalója ott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

miért ?

egy iskolába kis fiúk és kis lányok járnak - ez nem olyan bonyolult..

ez már az oviban kiderül - akiknek kukacuk van azok a fiúk , akiknek meg puncijuk azok a lányok - ott még együtt biliznek.

Persze az iskolában már külön két WC. van.

otthon lehetsz villamos is , ha szüleid megengedik - de az iskolában nem.

For Whites Only meeting room!

nem értem - mit használok naponta ? pöcsömet ?

roppant egyszerű a gyereket meg kell kérdezni, hogy pénisze van-e vagy hüvelye.

egyébként meg felesleges biológiát oktatni...

megkérdezném, mi vagy te csiga vagy giliszta ? hímnős ?

A pöcse, akkor Jancsika, ha punci, akkor Julcsika - egyébként meg megcsinálta házit vagy nem, ne akarjon terelni..

For Whites Only meeting room!

nem az a lényeg, hogy mit szeretne - hanem a gyerek nemi jellege. Ez nem óvoda, ha beöltözik király kisasszonynak - akkor hercegnőnek kell szólítani.

édes kisfaszom, nehogymár a gyerek mondja meg, hogy hívja a tanár..

For Whites Only meeting room!

és az utasítás ELLENTÉS volt a biológiai nemével ?

mert, ha igen én szóltam volna a munkáltatómnak, hogy akkor nem kell biológiát oktatni és rossz vége lesz, ha elkezdjük.

Ha ennek ellenére is köteleztek volna, akkor kilépek és feljelentem a munkáltatómat..

itt kell gátat szabni a gender őrületnek..

For Whites Only meeting room!

> Ez a fickó meg úgy élte ki magát, hogy egy védtelen gyereket zaklatott.

Nem úgy volt, hogy amikor Orbán betiltotta a gender-ideológiák tanítását az iskolákban, akkor sipákoltatok? Na, ezzel kapcsolatban pont így érzem, hogy ha ilyen szarságokat tanítanak az iskolában, azzal zaklatják a gyerekeket.

Az, hogy a saját nevén és nemén szólítják, az a normális. Aki pedig a nemváltást lehetővé tette, az okozta a bajt a gyereknek, és börtönben volna a helye.

Te egy általad értelmetlennek tartott elmélet tanítását kifogásolod. Fun fact, biológiai nemek értelemében szerintem mindenki egyetért veled, legalábbis én biztosan. Ezért próbálom elmagyarázni mi a baj.

A probléma az, hogy a világ nem így működik, mert a vonzalom, a gondolkodásmód és a viselkedés nem biológia fogalmak.

Az ezekre az általunk (akik úgy gondolják egy biológiailag férfinak tekintett személy az férfi és egy biológiailag nőnek minősülő nő az nő) furának tűnhet és kérdéseket vethet fel, hogy mi az ilyen eltérő gondolkodásnak mi  lehet az alapja, vajon ez valami nevelési probléma, vagy valami más az oka. A kérdések nagy részére a biológia válaszol, mivel maga a természet is megválaszolja, hogy olyan állatok esetén is létezik homoszexualitás amelyeknek nincs kiterjedt társadalmi rendszerük vagy emberi értelemben tekintett értelmük. Amikor egy ilyen dolog történik, a bináris rendszerben emberi értelemben vett gondolkodással rendelkező helyeken kialakul, hogy az ilyen vonzalommal rendelkező ember el kezd gondolkozni, hogy valójában ő nem is az a nem amiben született..... (itt abbahagynám a vonalat amely magyarázza, hogy a probléma létezik és hogy alakulhat ki) 

Ugyanez a rendszer megrögzött tulajdonságokat kötnek a nőkhöz vagy férfiakhoz, mik férfiasak, mik nőiesek. Néhány ebből ugye biológia alapon erősített ( pl. tesztoszteron/ösztrogén különbségek adta tulajdonságokra alapuló megkülönböztetett tulajdonságok) egy része teljesen alaptalan (pl. nők nem jó programozók, mert nem mennek programozónak, nem kell nagyon sokáig olvasnod itt ezen a fórumon is vannak olyanok akik ezt a begyöpösödött szart elhiszik, pedig ez csak a társadalmi konvenció negatív hatása).

Szóval van egy létező problémánk amivel kezdeni kellene valamit miszerint az, hogy mit gondol egy egyén magáról és biológiailag mi a neme az teljesen különbözik.

Most hogy eljutottunk a felismeréshez, hogy a probléma létezik, erre létrejött egy megoldás ami ezt kutatja, ezt hívják társadalmi nemek kutatásának vagy genderelméletnek. Aminek szerintem nem van értelme, mert egyrészről segít lebontani a hibásan felépített sztereotípiákat, másrészt kezeli azon embereket akiknek úgy képzelik az ő biológiai értelemben vett neme különbözik attól aminek ő magát tekinti és azt megéli. Valamint vannak olyan emberek akik ezt baromságnak tartják és a szerintük jól működő két kezükkel a füleiket csapkodva "nem akarom hallani" felkiáltással hallani se akarják és beszántanák az egészet.

Vannak olyanok az elutasítók között, akik szerint káros az elmélet, mert nem azt segíti elő, hogy megértsük az embereket, hanem abban, hogy ráerőltessük ezt az embererekre sőt megváltoztassuk őket. Ezt pl a transzneműek biológia nem egyértelmű jegyeinek illetve a belső hormonok működésének megváltoztatására törekvéseit és cselekedeteit hozzák fel példának. Fel sem merül bennük, hogy ezen kirívó cselekedeteket (legalábbis részben) talán pont azon elutasítás hajtja, hogy valaki megélheti magát a biológia nemétől teljesen különböző irányultságúnak társadalmi értelemben.

Te a fenti írásodban épp azt fogalmaztad meg, hogy te inzultusként élnéd meg ha a gyermekednek elmondanák, hogy a biológia nemtől különböző társadalmi nem is elképzelhető. Már csak az a kérdés miért? Félsz hogy ez összezavarja a gyermekedet és nem tudod neki elmagyarázni, hogy ez nem mindenkire igaz, az pedig pláne nem szerencsés, ha valaki így érzi akkor ezt elkezdi a biológiai nem megváltoztatására törekedni? Vagy attól félsz, hogy a gyermekben ez a kétely megvan és neked kell ezt a problémát kezelni és az ebből eredő társadalmi elutasítást kezelni?

(még egyszer, ha nem is értek egyet elfogadom, hogy azt gondolod hogy a társadalmi nemek kutatása humbug és teljesen felesleges. Csak azzal nem értek egyet, hogy nem is akarod látni, hogy van ilyen probléma, sőt tovább erősíted ezen erős reakciókat /biológiai transz/ azzal, hogy annyira elutasítod, hogy inzultusnak érzed ha valaki beszél róla vagy megpróbálja elmagyarázni a gyerekednek. Gondolom a filozófia és a pszichológia is ugyanilyen humbugnak minősül nálad)

Ne haragudj, de én nem is a homoszexualitásról írtam fent. Hanem arról a problémáról amit te egy óriási hazugsággal raktál ide offtopicként.

Azaz arról, hogy egy baromarcú tanárnak semmiféleképp nem nevezhető véglény az állítólagos meggyőződésre való tekintettel tudatosan megbántotta a rá bízott kiskorút (úgy hogy azzal még az egyháza sem ért egyet) és azután, hogy ezért elküldték a fenébe még balhézott is. Ő meg vinnyogott mert lecsukták azért mert megszegte a bíróság tiltó rendelkezését. Na ezt hoztad ide oltári hazugságként, hogy azért csukták le mert nem akarta azt mondani. 

Mivel az offtopic szerencsétlenkedés odáig futott, hogy már megint ott tartottunk, hogy  "ilyen nem létezik", ekkor próbáltam megvilágítani, hogy a probléma valós. Sőt még ti is felismeritek, de úgy hívjátok homoszexuális propaganda (legtöbbször, máskor meg a nem létező dolog). Illetve próbáltam rávilágítani, hogy az amit képviseltek ebben nem segít, hogy visszatérjenek az általunk gondolt "normalitás" keretein belülre, hanem egyenesen ennek ti vagytok az ilyenek generátorai.

Az, hogy neked azt nem sikerült megérteni amit fent írtam, azzal nem tudok mit kezdeni. Fel kéne fogni, hogy az hogy milyen képet alkot magáról egy ember és hogy mi az különbözik és a legjobb ha ezt tiszteletben tartod addig ameddig ez számodra nem hátrányos. Az adott helyzetben amiből ez kiindult (miszerint "ő"-nek kellett volna hívnia a gyereket) abszolút nem hátrányos a fószerre, csak képzeli, hogy ez ellentétes a meggyőződésével. De még ezzel sem lenne semmi gond, mert hadd legyen meg neki is ez a szabadságfaktora. Ez azonban nem elég neki, hanem annak ellenére, hogy ő tartozik felelősséggel és neki kellene példát mutatni (jelen esetben pl elmehetett volna dolgozni valahová máshová, ha már ez mindenképp dealbreaker nála) inkább azt választja, hogy konfliktust csinál, majd sajnáltatja magát. Ezt én pózernek hívom.  

> egyrészről segít lebontani a hibásan felépített sztereotípiákat
Szóval ha vannak beteg emberek, akkor a sztereotípiák a rosszak?
> másrészt kezeli azon embereket akiknek úgy képzelik az ő biológiai értelemben vett neme különbözik attól aminek ő magát tekinti és azt megéli
Pont a társadalmi nyomás kezelte eddig azzal, hogy rájuk kényszerített egy nagyjából normális viselkedést. Azzal hogy mindent elfogadunk nem a kibontakozást segítjük, hanem az öndestruktív erők elszabadulását.
> Fel sem merül bennük, hogy ezen kirívó cselekedeteket (legalábbis részben) talán pont azon elutasítás hajtja, hogy valaki megélheti magát a biológia nemétől teljesen különböző irányultságúnak társadalmi értelemben.
Mivel hormonkezelést kizárólag "haladó szelleműek" adnak, ezért egyáltalán nem volna logikus a jelenséget a konzervatívok számlájára írni.

> Te a fenti írásodban épp azt fogalmaztad meg, hogy te inzultusként élnéd meg ha a gyermekednek elmondanák, hogy a biológia nemtől különböző társadalmi nem is elképzelhető. Már csak az a kérdés miért?
Az én időmben még drogokat reklámozni jöttek. Az is inzultus volt, csak akkor még nem tudtam megfogalmazni. Semmit nem tudtam a drogokról, csak azt hogy rossz és a közelébe se menjek, ezt megtanították a felmenőim. Ez pont elegendő tudás volna a mai napig kitartóan is. De aztán jöttek bemutatni a drogokat, hogy melyiket hogyan kell használni, csak beszéltek róla, hogy a fűvel körbeülnek és röhögnek és nem okoz függőséget meg nem is árt. Aztán csak kipróbáltam. Mondjuk nem is lett bajom tőle, csak röhögtem, ahogy mondták. (De van ismerősöm akinek pszichózisa lett tőle, nem járt jól. Állítólag kis százalék rendkívül érzékeny rá és durva betegségeket hozhat ki.) De a lényeg az, hogy csak azzal hogy valamiről beszélsz azzal lehetőségként behozod. Miközben az illetőnek lehetőségként sem jelent meg a fejében, és ezért nem is gondolkodott rajta soha. Simán lehet, hogy ha nem beszélnek annyit róla akkor ki sem próbálom a füvet egyszer sem. Nem véletlen, hogy a vallásokban is vannak tabuk amikről nem szabad beszélni sem.

> Gondolom a filozófia és a pszichológia is ugyanilyen humbugnak minősül nálad

A filozófusok nem akarnak gyerekeket megváltoztatni, azokkal semmi bajom. Könyveket írnak, konferenciázgatnak és füstös kocsmák mélyén filozófálnak. Én magam is műkedvelő filozófus vagyok, semmi bajom velük. Műkedvelő fizikus is vagyok és a fizikusok szeretnek a filozófusokon viccelődni, de ez nem jelenti azt, hogy be is tiltanák őket vagy ilyesmi. No offense.

A pszichológia jelentős része humbug, de van egy működő része is. De nem értünk teljesen mindent, ezért bajt is lehet csinálni vele. A gyakorlatot, hogy a gyerekekkel "foglalkozni" akarnak, az ő esetükben is ellenzem. Minden fajta orvoslásról azt gondolom, hogy csak akkor szabad orvoshoz fordulni ha baj van és azt másképpen nem sikerült megoldani. Az egészséges lelkű gyerekektől tehát elzárnám a pszichológusokat, nem engedném hogy foglalkozzanak velük. Ugyanúgy ahogy a test orvosai ők is esetleg véletlenül károkat okozhatnak. Jó példa a lázcsillapítás: régebben olvastam róla, hogy egy rakás betegségnél növeli a szövődmények kockázatát a korai lázcsillapítás. Azután a mainstream is kapcsolt: kijött az új iránymutatás a gyerekorvosoknak, hogy ne ajánlják a lázcsillapítást. Ennek ellenére azóta is mindenki lázat csillapít. (Bizonyítani nem tudom, de ismerősökkel beszélgetve ez jön le, mindenkinek az orvosa is javasolja.) Eljöhet az idő, amikor majd kiderül, hogy ártalmas 4-5-6-8-10 évesekkel deformált szexualitásról beszélgetni. Ki tudja? Talán nem véletlen volt tabu ez a téma gyerekek előtt eddig?

A pszichológiáról még annyit, hogy a legnagyobb része ami tudománynak tekinthető (tehát nem az ilyen péniszirigység, meg elnyomott vonzódás az édesanyához meg hasonló marhaságok), az a reklámipar megrendelésére készült, és annak az alapja hogy hogyan működjön a média ahhoz, hogy a lehető legjobban tudja kontrollálni az embereket. Például kiderül belőle, hogy ha egy menő figura mutat be egy viselkedést, akkor azt utánozni akarják a fiatalok. Ezért nagyon álságos a TV: mert a menő figura bármilyen viselkedést is tud propagálni. A valóságban ez a másolás jól működik, mert a menő fiú a bandában nem véletlenül lett menő, azt érdemes másolni. A TV-ben azonban bármi megtörténhet, hülyeséget hülyeségre halmozó figurák is lehetnek menők, és így a hibás mintákat másolják a gyerekek. Ez már messzire vezet, arra akarok rámutatni, hogy egyáltalán nem ártalmatlan dolog "csak beszélni" valamiről.

Az én időmben még drogokat reklámozni jöttek.

Erre reagálnék csak, nem hiszem, hogy lesz előrelépés, de talán itt még lehet. Azt elmondani, hogy a drogok léteznek, milyenek vannak, mik a hatásaik és miért élnek vele azok akik rákapnak nem reklámozás. Ha valaki tudja, hogy mi a drog, el tudja dönteni, hogy az rossz neki, mert megoldást nem hoz. Aki nem tudja, de a problémái léteznek, vagy egyszerűen csak léprecsalják egy bélyeggel az meg simán beszipkázható.

Persze a problémának semmi köze nincs a droghoz, mert a genderelmélet nem káros a társadalomra, ki nem szarja le, hogy Mari Józsinak képzeli magát? Ha megérted akkor jól tudsz vele együtt élni, ha kigúnyolod másnap szakállasan fog jönni, hogy megmutassa. Értem?

> Persze a problémának semmi köze nincs a droghoz, mert a genderelmélet

Ezt gondolod te, de attól tartok nem tanulmányoztad eleget a pszichológia működő részét. Csak azzal, hogy valamiről beszélsz, az egy választható lehetőséggé válik. Ilyen értelemben nagyon is köze van a kettőnek egymáshoz, mert mindkettőt reklámozza a média, illetve mindkettőnek a megítélése enyhül a közbeszédben (amit a nevével ellentétben már régen a média irányít, nem a köz).

> nem káros a társadalomra, ki nem szarja le, hogy Mari Józsinak képzeli magát?

Ja, ezt azoknak mondd, akiket gyerekkorban tönkretettek hormonblokkolókkal. Utánanéztél már a jelenségnek? Nyugaton már gyerekkorban elkezdik ezeket, és a páciensek túlnyomó többsége utólag megbánja, de visszacsinálni ugye nem lehet. 41% körül van az öngyilkosok aránya közöttük, annyira jól működik a rendszer.

> Ha megérted akkor jól tudsz vele együtt élni, ha kigúnyolod másnap szakállasan fog jönni, hogy megmutassa. Értem?

Értem amit mondasz, de nincs így. Ha egy kicsit ferde gyerekre teszel egy kis társadalmi nyomást, akkor összekapja magát és normálisan fog viselkedni. Kicsit forrong magában, aztán mire felnő lehet hogy kinövi de az is lehet, hogy titokban homoszexuális lesz. De mivel normálisan viselkedik, ez nem nyomja rá a bélyegét a közösségi életére, hasznos tag lehet, csak lesz egy titka. Ezzel szemben ha bátorítják a degenerált viselkedésre, és nyíltan csinálja, akkor a normális emberek érthető módon el fognak zárkózni tőle és bezárja magát a degenerált körökbe.

Nézd, ugyanakkora baromságnak tartom, de ettől még ha megkér én akár bubunak is hívom. De ez mind nem változtat azon, hogy nem a szavai miatt, vagy a meggyőződése miatt börtönözték be, hanem azért mert megsértette a bíróság határozatát. Ez a tény.

Lehet mellé magyarázni, de a végén odáig fogsz érni, hogy maximum azért lehet becsülni mert következetes, de minden másban eléggé etikátlanul járt el. De ez akkor se számítana, ha ő lenne a jófiú a kérdésben, mert nem azért zárták be mert az iskola előtt tiltakozott azért, mert kizárták. Hanem azért mert bent. 

Na ezért foglalták el a ruszkik a Krím félszigetet! Vagy pedig zavar támadt a téridő kontinuumban, onnan jött ez az off-topic.

Na mindegy, legalább már tudjuk, kik fognak kiesni az ablakon a közeljövőben:

Egy orosz tanács felszólította az Orosz Föderáció Állami Dumáját, hogy emeljen vádat hazaárulás miatt Vlagyimir Putyin elnök ellen.

A felhívást Dmitrij Paljuga képviselő tette közzé a Twitteren – írja az Unian hírügynökség.

A Washington Post (WP) című amerikai kiadvány közölt egy írást, amelyben az Ukrán Fegyveres Erők katonái, akik a Herszon térségében megkísérelt ellentámadás során megsebesültek, katasztrofális veszteségekről, lövedékhiányról és az orosz hadsereghez képest drámai technológiai lemaradásról panaszkodnak.

Egy katona elmondta, hogy az egységének 120 harcosa közül szinte mindenki különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett. Egy másik azt mondta, hogy kénytelenek voltak spórolni a lőszerrel, és ha tüzet kellett nyitniuk, akkor nehéz volt eltalálniuk a célt, mert a régebbi, többnyire az ukránoknál rendszerben lévő fegyverek irányítórendszerével problémák adódtak. A kiadvány szerint az ukrán katonák kételkednek abban, "hogy az elszenvedett veszteségek megérik-e a kísérletet".
...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

 az ukrán katonák kételkednek abban, "hogy az elszenvedett veszteségek megérik-e a kísérletet"

Igen, egyre erősebbek a hangok amik Z-t küldenék előre, hogy vigye a zászlót...

Abból adódik a probléma, hogy a politikai vezetés felülírja a hadvezetést. Így volt ez Mariupol-ban, így volt Severodonetsk-ben és gondolom egy rakás további helyszínen is ami kevésbé kaptak média visszhangot. Nem az utolsó politikusig harcolnak, hanem az utolsó katonáig..

Jól jelzi a helyzet komolyságát, hogy a legbarátibb médium -lemaradással ugyan- de lehozza mint hírt..

Az ukrán háború támogatása egyre nehezebb.

 

Európában a népnek már rohadtul kezd elege lenni az egészből, végülis mi a fene közünk van Ukrajnához? Még csak nem is NATO tag.

Amerikában is mindenkinek elege van a romló gazdasági kilátásokból, az ukrán pénznyelőből.

 

Valamit fel kell mutatni Zelenszkijnek, hogy jöjjön a következő adag fegyver. Kitol 100.000 ukránt, az oroszok agyonlőnek belőlük 80.000-et, de ha elfoglalnak vele 3 falut, már lehet mondani, hogy érdemes minket támogatni.

Röviden ennyi.

> Valamit fel kell mutatni Zelenszkijnek, hogy jöjjön a következő adag fegyver. Kitol 100.000 ukránt, az oroszok agyonlőnek belőlük 80.000-et

Szerintem baromira nem érdekli a 3 falu a pénzcsapokat, ellenben a 80.000 halott ukrán és nem kevés halott orosz katona hívószóra szívesen fogják adni a további kölcsönöket. A kutya Zelenszkij azon mondatában van elásva, hogy az "utolsó ukránig" fog harcolni, ami most már talán a nőket is jelenti. Szerintem konkrétan mennél több halottat és mennél nagyobb károkat akarnak látni, és ezt szállíja nekik Zelenszkij.

Ez orosz bulvár?

Már a nőket is sorozzák Kárpátalján

Aki beszél: Bodrog László, a kisvárdai Kárpátalja Ház vezetője, az ott élők tapasztalatairól.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Aki beszél: Bodrog László, a kisvárdai Kárpátalja Ház vezetője, az ott élők tapasztalatairól.

A kérdező nem teljesen mindegy, hogy ki? Szerinted Bodrog László hazudik? Vagy aki ott él, az nem hiteles neked?

Nem érzed úgy, hogy egy csöppet egyoldalú a gondolkodásod és kizársz mindent, ami nem a te világnézeted igazolja?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Na tegyük ezt rendbe.

- Bodrog László Kisvárdán van. 

- Az információt távolból erősítették meg, nem saját információja

- A sorkötelezettséget már tavaly (a háború előtt) kiterjesztették a nőkre is. Nem csak Kárpátalján egész Ukrajnában.

- A hír arról szól, hogy vannak olyan hölgyek akik már be vannak sorozva, mint egészségügyi személyzet, illetve vannak olyanok akiket elvitték főzni.

Vagyis nem harcra hanem a saját országuk védelmére használják a női munkaerőt.  Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, egyetérteni vagy nem. De ferdíteni undorító. 

(ez az info értelmes kárpátaljai ismerőstől van)

Én ezt értem, csak azért kérdeztem, hogy a helyszínen van-e per pillanat. Én csak segélyszállítmányokat heti rendszerességgel szállító illetőtől hallok beszámolókat de azok meglehetősen drámaiak az ottani helyzetet illetően. (pl ezért a kérdés a házfoglalásokról, közbiztonságról, tumultusról)

Ha egy ismerősöddel valami nem történt meg, akkor az nem is létezik. Jó érv, gratulálok.

Egy kérdés még. A behívás szerinted úgy történik, hogy egyszerre az összes embert behívják? Mindet, kivétel nélkül?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Elég ha ránézel, hogy mikor jelentették be a legutóbbi fegyverszállítást Európából. Az ukrán követelések folyamatosak. Mondjuk gondolom a kifogyó készletek mellett az egyre inkább nyilvanossagot kapo korrupcio, ill a legkomolyabb harci eszkozok feketepiaci megjelenése (önjáró löveg?!) se hat ösztönzőleg.

Volt amikor nap-nap után jelentették be, hogy ki mit küld..

Brit zsoldos a CNN-nek mesélt az orosz hadsereg fölényéről

A CNN interjút készített Mark Ayres brit állampolgárral, aki egy odesszai kórházban fekszik, miután megsebesült. A brit katona részt vett az ukrán fegyveres erők ellentámadásában a Mikolajiv régióban. A külföldi zsoldos szerint Ukrajna jelenlegi körülmények közötti tűzereje meg sem közelíti az Oroszországét. A brit elmondta, hogy augusztus végén részt vett az ukrán fegyveres erők által Herszon ellen indított, kudarcba fulladt ellentámadásban a külföldi zsoldosokból álló, úgynevezett Nemzetközi Légió felderítő egységének tagjaként. Ayres elmondta, hogy a második napon repeszsérülést szenvedett a bal lábán, és Odesszába evakuálták. A zsoldos a nikolajevi sztyeppéken zajló harcokat "nehéz, intenzív, helyzeti harcoknak" nevezte, miközben megjegyezte az orosz fegyveres erők fölényét. "Az orosz offenzíva nem lesz gyors; ez egy kemény, lassú csata, méterről méterre, pozícióról pozícióra, mert nincsenek meg az erőforrásaink egy hatalmas villámháborúhoz, tüzérség és páncélozott járművek tömegével. Ők [az orosz fegyveres erők] csak folyamatosan bombáznak minket tüzérséggel, a tüzérségük és a páncélzatuk jobb, mint a miénk" – jelentette ki Ayres. Hozzátette, hogy az amerikai HIMARS-ok, nehézlövegek és páncéltörő rakéták segítik ugyan az ukránokat, de a szállítások mennyisége olyan jelentéktelen, hogy Ukrajna valószínűleg nem fog felérni Oroszország tűzerejével. Korábban a Washington Post (WP) című amerikai kiadvány közölt egy írást, amelyben az ukrán fegyveres erők katonái, akik egy ellentámadási kísérlet során megsebesültek Herszon régióban, katasztrofális veszteségekre, lövedékhiányra és az orosz hadsereghez képest drámai műszaki lemaradásra panaszkodtak.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 09. 09., p – 22:18

Cseh barátaink szerint Magyarország ki fog lépni az EU-ból: Index - Külföld - Cseh miniszter: Magyarország a szakadék szélén áll, kiléphet az EU-ból

Valószínűleg jó hatással lenne Orbán népszerűségére is egy HUXIT, csak hát gazdaságilag Ukrajna szintjére sülyednénénk. Illetve még az alá, mert azért nem vagyunk annyira jelentős iparú ország, mint az ukránok.

pedig a válasz egyszerű: felszámolna egy csomó kötöttséget, pl az osztott ill. delegàlt hatáskörök ismét helybe kerülnének vissza. egyértelműen nagyobb lenne a helyi képviselet szabadsága. Neked ez nem triviális?

szövetkezel valakivel valamire: az kereteket jelent. ha nincsenek / kevesebb szabalybol allo keretrendszered van akkor kevesebb kotottseged: tobb szabadsagod van.

Miért tenném? Ez egy állítás. Ezt kéne alátámasztani annak aki az állítást tette, de persze te is alátámaszthatod. Az hogy idelököd "minden szar" az csak annyit jelent "semmi se szar" szóval majd ha tudsz mondani egy példát, hogy ha meglenne a HUXIT akkor amiatt szabadabb leszel mert eddig ez korlátozott és utána nem fog akkor már tudunk *valamiről* beszélni. Addig azt kell mondanom, minden szabályt a magyarok is elfogadtak amit ránk alkalmaznak.

A nagyobb önrendelkezés nagyobb szabadságot jelent. Például, míg az EU gazdasági háborút vív Oroszországgal, egy nem EU tag Magyarország nyugodtan kereskedhetne, sőt fejleszthetné kereskedelmi, pénzügyi, gazdasági, energetikai, turisztikai kapcsolatait Oroszországgal. Továbbá a határőrizet kérdésében nem merülne fel, hogy a magyar eljárásrend nem felel meg az EU-s jogszabályoknak, sőt, egyetlen kérdéskörben sem merülne ez fel, hiszen nem is kellene megfelelni az EU-s jogszabályoknak szuverén államként. De nem kellene a pálinkafőzés, mákfogyasztás körüli esetekre mentességet kérni, ami idővel persze vélhetően megszűnik, és így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a dolog több hibás következtetést is tartalmaz. Illetve tárgyi tévedéseket. Mivel úgyis elvesznénk a részletekben ezért nézzük a pálinkafőzést.

Mikor magasságos Viktor országszolga nagy jókedvében úgy ébredt fel, hogy holnaptól a Vidékre (szigorúan nagybetűvel, mert itt saját értelme van) alapozza a hatalmát kitalált pár gumicsontot ezért az otthoni pálinkafőzést kivette a jövedéki adó alól. (mellékszál: amit persze elkezdtek kereskedésre használni sok helyen, tudom, mert saját tapasztalatom van ebben)

Ez persze ellentétes az EU direktívával és mint ilyen (amit elfogadtunk mi is) csak arra jó, hogy hepciáskodjunk. Nos némi ajtócsapkodás után mégis sikerült meggyőzni az EU-s döntéshozókat és mostantól (egy jóval korrektebb szabályozás mentén) bárhol az EU-ban jövedéki adó mentes a házi"pálinka" főzés.

Tudom kellemetlen megtudni, hogy ez nem egy korlátozás amire hivatkozol, hanem egy közösen elfogadott szabály telibesz*rása. de nem baj. 

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik. 

Tehát jelenleg az EU nem áll útjában a te pálinkafőzésednek otthon. Az egész egy kivagyiság volt, lehetett volna ezt normálisan is csinálni, de az derogált.

Örülök, hogy egy hozzászólással "szabadabbá" tettem neked Magyarországot. (félreértés ne essék, a többiben is legalább ekkora tárgyi tévedések vannak)

kitalált pár gumicsontot

Az, ami neked nem fontos, még másnak lehet az.

kivette a jövedéki adó alól

Tehát hozott egy szuverén döntést. Jól tette.

Ez persze ellentétes az EU direktívával

Azaz, az EU korlátokat jelent, míg EU tagság nélkül semmi probléma nem lenne egy ilyen döntéssel. Épp erről beszéltem, hogy az EU tagság által elveszítettük a szabadságunkat.

mint ilyen (amit elfogadtunk mi is)

Ellenben, ha nem vagyunk EU tagok, nem kell elfogadni, nem kell alkalmazkodni a közösségi szabályozáshoz.

némi ajtócsapkodás után

Amire EU tagság nélkül semmi szükség, továbbá az ajtócsapkodás csak valamely P < 1 valószínűséggel sikeres, de nem minden esetben az. Szuverén államként teljes a siker, mert mi alkotjuk a jogszabályainkat.

Tudom kellemetlen megtudni, hogy ez nem egy korlátozás amire hivatkozol, hanem egy közösen elfogadott szabály telibesz*rása.

Nagyszerű, amikor a korlátozást eufemisztikusan szabályoknak nevezed, de attól még az bizony korlátokat jelent akkor is, ha más nevet adsz neki. Azaz nem vagyunk szabadok, mert EU tagok vagyunk.

Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik.

Nem mindenféle törvények nélkül. Hirtelen összemostad az EU-s és a magyar törvényeket. Éppen abban van a szuverenitás, hogy a magyar törvények eltérhetnek az EU-s törvényektől, ha nem vagyunk EU tagok.

lehetett volna ezt normálisan is csinálni

Nem. Nem lehetett volna.

A többit nem véletlenül nem hozod szóba. Arról beszélek, hogy ha egy nagyobb közösség joganyagát érvényesíted magad fölött, akkor ahhoz kell alkalmazkodni, tehát feladtad a szabadságod. Ha alkalmazkodsz, nem vagy szabad. Én ezt állítottam az EU tagsággal kapcsolatban, nem mást.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azaz, az EU korlátokat jelent, míg EU tagság nélkül semmi probléma nem lenne egy ilyen döntéssel. Épp erről beszéltem, hogy az EU tagság által elveszítettük a szabadságunkat.

vs:

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik. 

Ügyesen megindokolod, hogy 

1, nem tudtad, hogy már szabad ezért listáztad mint "problémát"

2, elmondod, hogy mindezt az EU nélkül nem kellett volna  -> szuper DE

3, elfelejted hogy mi ezt elfogadtuk jogharmonizáció alkalmával, szóval aki ellentétes törvényt kívánt hozni annak ezt tudnia kellett és kezdhette volna azzal hogy ezt javasolja az EU-nak és utána szabad a vásár. De megérte ehelyett balhézni

Amikor meg ott van, hogy mi van ha gipsz jakab (valami keleti megyéből) nem szeretne valami magyar törvényt azt telibe sz*rna de az nem számít, mert akkor neki az ország törvényeihez kell alkalmazkodni. Mi az ideális méret? Amikor már csak magaddal vitatkozol?

Tudtam, hogy lehet, hiszen ezt írtam:

Amire EU tagság nélkül semmi szükség, továbbá az ajtócsapkodás csak valamely P < 1 valószínűséggel sikeres, de nem minden esetben az. Szuverén államként teljes a siker, mert mi alkotjuk a jogszabályainkat.

Nem figyelsz. Az EU nélkül tényleg nem kellett volna.

elfelejted hogy mi ezt elfogadtuk jogharmonizáció alkalmával, szóval aki ellentétes törvényt kívánt hozni annak ezt tudnia kellett és kezdhette volna azzal hogy ezt javasolja az EU-nak és utána szabad a vásár. De megérte ehelyett balhézni

Nem felejtettem el. Azt írtam, hogy EU nélkül az egész probléma nem létezne.

Mi az ideális méret?

A nemzetállam. Nyelvi, kulturális és tájegység hasonló szokásokkal, gesztusokkal, háttérismerettel.

Mit szólnál, ha valaki mondjuk az ország keleti részén úgy gondolná, hogy a magyar törvények csak egy része vonatkozik rá? Értem én, hogy mindenféle törvények nélkül jobb élni, de sajnos az már bebizonyosodott, hogy nem működik.

Irreleváns. Most ugyanis a nemzetünk és szuverenitásunk a tét. Épp erről beszélek. Ha városállamok lennénk, s ezt próbálnák összegereblyézni egy állammá, lehet, hogy ellene szólnék, lehet, hogy nem, de jelenleg nem ez a helyzet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elköveted azt a hibát, hogy a politikát érvek és vélemények csatájának tekinted, a politikai döntéseket pedig mérlegelések eredményének.

Ez ma már nincs (sem itthon, sem Brüsszelben) így. Én azt látom a legnagyobb veszélynek, hogy a végtelenségig leegyszerűsített politikai kommunikációs háborúban egyszercsak odáig eszkalálódik a helyzet, hogy kilépve találjuk magunkat.

Az exportpiacaink elvesztését semmi nem tudja kárpótolni, locsemege nem fog tudni semmilyen vállalható elképzelést mondani arról, hogy a kilépést követően ki fog itt évi ~ 40 ezer milliárd Forint hozzáadott értéket termelni és az árukat - szolgáltatásokat kinek fogjuk tudni eladni. Akkor van értelme bármin változtatni, ha fel tudjuk mérni a hatását, itt kurvára nem tudjuk.

Az EU-nak piacként és olcsó munkaerőként kellettünk. Annyira nem akarják a távozásunkat a kommunikáció ellenére, az csak retorikai fogás, hogy beszélnek ennek lehetőségéről. Ha ki akarnánk lépni, akkor sem engednének. Mi is megmaradnánk az EU piaca lenni, az EU is megmaradna a mi piacunknak, legfeljebb lennének vámok. Hirtelen azonban lennének szabadkereskedelmi megállapodások is az EU és Magyarország között. Szóval visszanyernénk a szabadságunkat, mozgásterünket, szuverenitásunkat, ellenben a kereskedelmi változások éppen azért nem lennének jelentősek, mert az egyik félnek sem érdeke.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ott kicsit komplexebb a helyzet a szeparatista törekvések miatt többek között. Egyébként az az érzésem, van olyan brit, aki azt mondaná, hogy bejött, más meg azt, hogy nem. Mindenképp visszanyerték a szuverenitásukat. A szabadság alacsonyabb életszínvonal mellett is megéri egyébként.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kinek mi fontos, ugye. Kétségkívül felnőtt egy generáció, amelyik a szabadság fontosságát, fogalmát lényegében nem is érti, naivan bízik mindenben és mindenkiben, s akkor sem érzékeli a közelgő bajt, amikor a szeme előtt zajlanak az események, mert mint tudjuk, ami rossz, az mind elszigetelt eset.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elsősorban kevésbé kell figyelembevenni mások érdekeit, kevésbé kell azokhoz alkalmazkodni, nagyobb a mozgástér. Magyarország esetében vonatkozhat ez arra, hogy ha az EU-ban kitalálják, hogy azonos neműek egymással házasodhatnak, akkor nálunk ennek még nem kell így lennie. Vagy például szabályt alkotnak az idegenek betelepítéséről, nálunk ezzel ellentétben nem kellene befogadni az idegeneket. Hasonlóképpen, ha az EU egy önsorsrontó gazdasági háborút kezd indokolatlanul Oroszországgal szemben, Magyarország virágzó gazdasági kapcsolatokat építhet ki Oroszországgal, mint tette ezt eddig, biztosítva ezzel az ország viszonylag olcsó és biztos energiaellátását.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Magyarország esetében vonatkozhat ez arra, hogy ha az EU-ban kitalálják, hogy azonos neműek egymással házasodhatnak, akkor nálunk ennek még nem kell így lennie. "

Hát, akkor te valójában te nem azt szeretnéd, hogy növekedjen a szabadság, hanem épp ellenkezőleg...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az egész kultúrharc valójában arról szól, mit tartunk jónak és mit rossznak. Mindent el lehet törölni általánosításra hivatkozva, de a konzervativizmus nem ebben látja a jövőt, hanem a jelenre és múltra való építkezésben. Tehát azzal semmi baj nincs, ha valamit más szinten kritizálok. Amikor azt mondom, nem szeretnék Európai Egyesült Államokat, akkor ezzel egyúttal nem mondom azt, hogy nem szeretnék nemzetállamokat, városokat, családokat. Hivatkozhatnál arra, hogy a föderális Európa is olyan, mint egy nemzetállam, csak nagyobb. Ugyanakkor a méret egyúttal minőségi jellemző is, ezért nem működik az általánosítás. Nyilván nem csak a méret, hanem kultúra, nyelv, miegymás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Még egy adalék a szabadsághoz:

Amy Guttmann amerikai nagykövet, miután méltatta Németország Kijevnek nyújtott katonai és pénzügyi támogatását, a ZDF televíziónak azt mondta: „Németországgal szemben magasabbak az elvárásaim.”

Egy független állammal szemben egy nagykövetnek nem lehetnének elvárásai. Az idézetből jól látszik, hogyan gondolkodnak az amerikai döntéshozók az európai államokról, és az is, mennyire identitászavaros Nyugat-Európa. Az Egyesült Államok számára Nyugat-Európa amerikai gyarmat. Akként is kommunikálnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Irreleváns igazából a UK egy esetleges HUXIT modellezésére.

A két ország gazdasági ereje, érdekérvényesítő képessége alapvetően eltér.

Magyar GDP a teljes EU gazdaságának 0.8 százalékát adja, nincsenek ránk szorulva, miközben mi alapvetően függünk attól, hogy nyitva maradjon az EU piac felénk.

Szerkesztve: 2022. 09. 11., v – 09:11

A katonai "szakértő" szerint az oroszoknál taktikai fejvesztve rohanás történt Ízjumnál.

https://oroszhirek.hu/a-katonai-szakerto-szerint-csak-nyilt-terepre-csa…

 

Elszaladtak, hogy ezzel előcsalják az ukránok nehézfegyvereit és jól szét tudják őket bombázni.

 

Úgy tűnik, ezt a verziót már az orosz szurkolótábor sem tudja megemészteni legalábbis a kommentek alapján.

Igen, de azért add hozzá még a ledobott atombomba árát is Kijevben.

Jó de akkor már nem csak az nem lesz aki fizessen, hanem mi szemtanúk is megszününk létezni.

Amúgy valami oknál fogva a orosz vitézek erős megfutamodásba váltottak át. Kérdés hogy az ukránok megállnak e a határnál, vagy Moszkváig menetelnek tova.

A fene tudja, volt már egy kubai történet is nem túl régen, ami azért nem sokon múlt. Szerintem sűrűsödni fognak a hasonló helyzetek a jövőben, mivel akármi is lesz az UA-RU történet jelenlegi vége, a globális konfliktusok nem látszódnak megoldódni egyáltalán - sőt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

 Persze jatszhatnak arra is, hogy kifullasztjak az ukranokat (en erre fogadnek).

Szerintem is. Jellemzően az EU-t állítják Oroszországgal szemben, abban a kontextusban, hogy ki bírja tovább. Senki nem beszél arról, hogy a háború Ukrajna területén zajlik, az ő gazdaságuk csökken idén 30 százalékkal, rombolják le az infrastruktúrát. Nyilván ennek nem örül mindenki az ukránok közül sem, gyanitom, hogy őket a kormányzat elfojtja - egyelőre.

Mondjuk Zelenszkijjel sajnos ez lehetetlen.

Mégis mit kellene tennie? Átadni az országot a ruszkiknak? Az EU csatlakoztás támogatottsága Ukrajnában minden elképzelhetőnél magasabb. A területi integritás megörzése szintén magas. Az ukránok nem oroszok, nincs testvér nép kapcsolat.

Putyin területet akar meghódítani, nincs semmiféle más motiváció a háború mögött.

Elutasított Putyin egy béketervet a háború elején a Reuters szerint | Mandiner

Az oroszok nem képesek legyőzni az ukrán hadsereget. Az orosz hadsereg gyenge és szervezetlen. Nem képesek korszerű fegyvereket gyártani a nyugati szankciók miatt. Nem sikerült Kínát maguk mellé állítani, a nemzetközi szereplőket maga ellen fordította.

Meglehetősen naiv volt ez a hozzászólásod.

Az EU csatlakozás hosszú előkészítést és megfelelőséget jelentett a korábban csatlakozók számára, de jelenleg is több csatlakozására váró ország küzd ezekkel a problémákkal.

Ukrajna GDP-je 30 százalékot csökken idén, az ország ~30 százalékát megszállták, a kormány ennek megfelelően diktatórikusan vezényli az országot és korábban sem volt képes egyetlen feltételnek megfelelni. Ukrajna EU csatlakozásának ígérete vagy hazugságon alapul, vagy totálisan szembemegy a szövetség eddigi céljaival.

Ez egy elhuzodó konfliktus, nem érdemes pillanatnyi helyzet alapján hosszútávú következtetéseket levonni.

Könnyen lehet, hogy ezek a szankciók a tél folyamán már érvényben sem lesznek, vagy ahogy lejjebb írtam, taktikai atomfegyvereket vet be esetleg Oroszország, vagy teljes mozgósítást vezet be.

Ukrajna nem rendelkezik modern fegyverekkel, a rendelkezésére álló készlet túlnyomó többsége a szovjet érából való és egyre nagyobb problémát jelent az utánpótlás megoldása a számukra. Lehetnek olyan részei a több, mint 1000 km-es frontvonalnak, ahol az ukránok előnyben vannak, de összességében azért nem túl életszerű azt állítani, hogy az ukrán hadsereg potensebb és nagyobb tartalékokkal rendelkezik a világ második legnagyobb hadseregétől.

Gondolom abban egyetértünk, hogy a US Army a legerősebb hadsereg a világon.

Legutoljára a talibánok üldözték el őket, iraki hadjárat sem volt sikeres, de Vietnámból is menniük kellett - valószínűleg önmagában egyetlen háború / hadművelet eredményei alapján nem lehet megítélni egy ország katonai erejét.

Az agresszív kismalac biciklizik. Épp arra sétál a kisnyúl, amikor a malac egy jókorát borul a bringával.
- Jaj, kismalac, nem ütötted meg magad?
- Kuss! Én így szoktam leszállni!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Meglehetősen naiv volt ez a hozzászólásod.

Jelen esetben nagy eséllyel összekeverted a "naiv" és a "manipulatív"/"hazug" fogalmakat.

Ukrajna GDP-je 30 százalékot csökken idén, az ország ~30 százalékát megszállták, a kormány ennek megfelelően diktatórikusan vezényli az országot

Az ok-okozati rendszerben a "diktatórikus vezénylés" jóval előrébb áll.

:)

Mondjuk ez is érdekes, mert a napokban további ukrán területekről is kivonultak.

Olyan, mintha az Oszkol folyó által nyújtott természetes védelem fontosabb lenne nekik, mint a terület.

 

Egyrészt megbüntetik az ukrán lakosságot, másrészt viszont nagyívben tesznek az elvesztett területekre.

 

Ha fogadnék, akkor arra tennék, hogy Donbaszban folytatják a harcokat. Érezhető, hogy megpróbálják csökkenteni a frontvonal hosszát, amihez az Oszkol folyó épp kapóra jön.

Ízjum elvesztése bár fájdalmas, de csak azért próbálkoztak arrafelé, mert Popásznán akkor még nem jutottak keresztül.

Lehet a kiskopasznak fel kellett volna mérnia saját haderejének és hátországának állapotát, mielőtt háborút indít. Attól jó egy vezető, hogy csupa jóképességű tanácsadókkal veszi körbe magát, és nem az az egyetlen célja, hogy a hosszúasztalnál még mindíg ő látszódjon az egyetlen hímtagnak.

Ugyanez az Unióról is elmondható.

Engem speciel rohadtul nem érdekelnek az ukránok és jobban örülnék az olcsó villanyáramnak és üzemanyagnak, meg a stabil gazdaságnak.

 

Csak mondom: 700%-os energiahordozó áremelés be fogja dönteni Európát, függetlenül attól, hogy Ursula mennyire hangosan üvöltözi, hogy Éljen Ukrajna, éljen a párt!

India átveszi az olajat, Kína a gázt, a ruszkikat meg baromira nem fogja érdekelni, hogy hová fognak szállítani.

 

Szóval nekünk energia helyett itt marad Ursula, meg a többi idióta és nekik fogunk örülni...

Engem speciel rohadtul nem érdekelnek az ukránok és jobban örülnék az olcsó villanyáramnak és üzemanyagnak, meg a stabil gazdaságnak.

Áruld már el lécci, hogy mi köze van az energieárak megugrásának az ukrán háborúhoz? Az energiárak már az EU szankciók bevezetése előtt a csúcson voltak, úgyhogy nehéz logikai kapcsolatot keresni a szankciók és energiárak emelkedése között! Aztán itt vagyunk mi, akik a Szíjjártó és Orbán kommunikációja alapján nagyon olcsón kapunk mindent, és kapunk is annyit amennyi kell. A MOL rekord nyereséget ér el, mert ugye ránk nem is vonatkoznak a szankciók... Szóval szeretnék valami összefüggést látni a szankciók és az energiaárak növekedése között! Eközben nem tudok elmenni a szégyenlősen elhallgatott tény melett sem, hogy a az EUR-HUF és USD-HUF árfolyamokat miért nem okoljuk sanyarú gazdasági kilátásaink okaként?

India átveszi az olajat, Kína a gázt, a ruszkikat meg baromira nem fogja érdekelni, hogy hová fognak szállítani.

Egyrészt India és Kína nem hülye, diszkont áron veszi az oroszoktól a felesleget. Másrészt Kínába irányuló gázvezeték kapacitása ~35mrd m3/év, míg az EU-ba 2021-ben 158mrd m3 gázt adtak el. Jellemzi az oroszok technológia fejlettségét, hogy egy szivattyúturbinát Kanadába kell küldeniük nagyszervízre, akkor hogyan képesek rövid időn belül átirányítani a gázszállítást Kínába. Nem elég feltekerni egy potmétert...

Az EU-ba irányuló kőolaj export az orosz kitermelés 80%-át adta. Indiába tankereken lehet szállítani kőolajat. Lesznek e tankerek amik befoghatók, lesznek e biztosítok akik biztosítják, és hajlandó e bárki a szállítási költséget megfizetni?

Nem tudom érzed e az oroszok jelenlegi problémáját? A tározóik fullon vannak, most éppen elégetik a kitermelt földgázt.

> Másrészt Kínába irányuló gázvezeték kapacitása ~35mrd m3/év, míg az EU-ba 2021-ben 158mrd m3 gázt adtak el

 

Megoldják. Csak az Unió cseszekedik a papírmunkával. A ruszkik és a kínaiak lerakják a vezetéket és csókolom. Nem kell hozzá 10 év, mint a Déli Áramlat esetén.

A ruszkik és a kínaiak lerakják a vezetéket és csókolom.

A cső még nem elég, de úgy tudom azokat a csöveket amiket mostanában használnak egy svájci cég gyártja valami specko lézerhegesztéssel.

Nem kell hozzá 10 év, mint a Déli Áramlat esetén.

Azért holnapra nem lesz meg, és még lehet a 10 év sem tartható ha nagynyomáson akarják működtetni.

Egy hierarchikus rendszerben mindenki igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Már a szakaszvezető is készre jelenti a majdnem kész karbantartást, mert nem akarja, hogy megvonják tőle a holnapi eltávot. Mindenki csak egy kicsit ad hozzá, így a csúcsvezetők már úgy tudják, 14 malacot ellett a disznó, 10-et exportálnak, a maradékot me megesszük mi. Miközben ténylegesen 10-et ellett. Ugye, Hofi. Nyilvánvalóan itt is ez történt. Nem csak Putyin, de a tábornokai sem voltak tisztában a valósággal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem csak Putyin, de a tábornokai sem voltak tisztában a valósággal.

Ez rendszer szintü szervezeti probléma. A folyamatok fejlesztéséért, azok működtetéséért minden esetben a menedzsment felelős, a menedzsment működéséért meg az elnök. Ha párhuzamot vonunk a haderő és egy általános szervezet között, akkor a menedzserek a tábornokok, az elnök meg Putyin. Ilyenkor az igazgatótanács vagy a tulajdonosi közgyüllés leváltja az elnököt, az új elnök személyi változtatásokat eszközöl a menedzsmentben, a menedzserek meg rendbe teszik az osztályvezetőket, az osztályvezetők meg a melósokat. Mondom hogy fejétől bűzlik a hal, és nem meri senki megmondani a királynak, hogy meztelen. :)

Nem mondtam, hogy nem szervezeti probléma. Ez a leváltunk valakit, mert hibázott, szerintem hülyeség. Bárki képes hibázni, s aki a helyére kerül, az sem lesz hibátlan. Tudom, nyugati cégeknél ez egyfajta ostoba szokás, de valójában szükségtelen. Lehet, hogy az a vezető bír jó kvalitásokkal, aki hibázott. Működhet ez úgy is, hogy levonja a konzekvenciát, majd olyan intézkedéseket foganatosít, ami csökkenti a jövőben az efféle hibák előfordulásának valószínűségét. Klasszikus ISO CAPA - corrective action, preventive action - folyamat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a baj, le is írtam fent.

Akkor segítek, locsemege megfogalmazta, hogy az orosz társadalom szabadabb. Az első mondatfél erre vonatkozik tőlem, hogy ami jelenségről fentebb szó van (emberek esnek ki a ablakokból, stb) az is az orosz szabadságfaktor része.

Áh, ez csak az orosz szabadságfaktor.

A második mondat erre utal vissza. Az alanyról beszél, _teljesen egyértelműen_ mivel egyes szám első személyben meg van nevezve az, aki a cselekedetet "akarhatja":

Ha akar, akár kieshet a kórházablakon is.

Nincs olyan benne, amikor valamilyen "külső segítségre" utalnék benne. (persze ezen kívül szarkazmus, de az amit bele akarsz látni nagyon nincs benne). Szívesen. 

Narratívák háborúja:

Már a Reuters is arról ír, hogy az oroszok nem összeomlottak, hanem visszavonultak.

A Reutersnek egy anonimitást kérő nyugati tisztviselő azt mondta: az orosz hadsereget az ukránok megverték a keleti ellentámadásukban, de valószínűsíthető, hogy az orosz hadsereg tényleg csak visszavonult, és nem összeomlott.
 

Ember legyen a talpán aki kiigazodik, hogy mi történik valójában.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem ölték az oroszokat halomra, hanem elszaladtak a védhető területek mögé.

Ugyanakkor nincs túl jó állapotban a helyzetük.

Hónapokig építették az ukránok a hadsereget, amíg ez "el nem fogy" bajban vannak. Sok az ukrán halott, az orosz kevesebb.

De arra is van esély, hogy kiűzik őket.

Ez a háború Ukrajna területén zajlik, elsősorban nekik kell elviselniük, hogy ilyen körülmények között élnek.

Általában nyugat - Oroszországot relációban szokták emlegetni, hogy ki bírja tovább, ukránokról jellemzően senki nem beszél.

mit kéne csinálni egy agresszorral szemben

Nem vagyok géniusz, csak azt gondolom amit a józan ész diktál: harcolni, vissza vonulni, fegyver szünetet kötni stb. Mindig amit épp a helyzet lehetővé tesz vagy megkíván. Z  egyetlen érvényesített szempontja a PR és semmi más: ő szimpátia harcot folytat, a médiamunkások serege pedig asszisztál hozzá.(nem ismerős a jelszó? Hearts & Minds)..

Az információs háború pedig pont az 1bites hozzáállás kialakításáért folyik: kik a jók és kik a rosszak? Értelemszerűen a jókkal 100%-ig azonosulni, a rosszakat személyes ellenségként kell kezelni; hiszen vagyunk Mi és vannak "ők". Legalábbis annak számára aki ezt megeszi. Neked nem ismerős ez valahonnan?

**

Az ukrán vezérkarnak magyarázd a politikai vezetésük bizonyítványát ne nekem.

szűkítsük pl Mariupolra. Pr-on túl mi értelme volt az utolsó 2 hétben a pincében rothadni szerinted?

**

Z-re az Amnesty International jelentés volt az eddigi legnagyobb fenyegetés. Komolyabb mint bármely orosz fegyver. Törölték is a tudatukból.

**

Az erőmű lövetése kapcsán is ugyanezért van homály; nem fér bele a jelenlegi kommunikácós stratégiába.

Szerkesztve: 2022. 09. 14., sze – 12:56

Az ukrán fegyveres erők az ellentámadás néhány napja alatt több mint 300 települést, azaz 3,8 ezer négyzetkilométert szabadítottak fel Harkiv megyében - közölte Hanna Maljar védelmiminiszter-helyettes egy keddi tévéműsorban.

Az ukrán katonai hírszerzés arról számolt be, hogy információi szerint az oroszok és a velük együttműködők sürgősen elkezdték kimenekíteni családjaikat a Krímből és Dél-Ukrajnából, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tisztjei pedig igyekeznek titokban eladni a félszigeten lévő lakásaikat.

Arra ne is gondoljunk most, hogy az összes szereplő félnek érdeke a dezinformáció, így lehet, hogy Pista bácsi a kocsmában 87 %-os tévedési rátával még így is a lehető legpontosabb információt szállítja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha tovább gondolod, akkor mi vagyunk a beteg faszok, mert mindezt a kényelem miatt megengedtük a kormányoknak.

 

Ha Putyin 1900-ban előállt volna azzal, hogy kikapcsolja a villanyt, vagy elzárja a gázt, körbe röhögték volna. Pedig akkor is volt ám tél, hidegebb is mint manapság.

Az elmúlt 100 év alatt teljes függés épült ki a politikai hatalomtól, aminek a végeredménye az lett, ami van.

 

Természetesen meg fognak menteni minket, mert azt azért nem akarhatják, hogy ennek a függésnek vége legyen és 10 millió önellátásra képes ember lakja ezt az országot.

Mivel Európa nem nem rendelkezik annyi energiaforrással, hogy ellássa magát, kikerülhetetlen a függőség. Azt választhatjuk meg, hogy az egyik imperialista állammal bútorozunk-e össze, vagy a másikkal - pár közép keleti diktatúra mellett.

Oroszország azért nem tűnik rossz döntésnek, mert ők sem képesek másféle exportálni nyugat szibériából.

Harmadik lehetőség egy masszív ipari visszaesés. Az életet fenn tudnánk tartani csak nem ezen a színvonalon. Akár még jót is tehetne ha mondjuk minden szociális programot beszántanának és csak az maradna Európában aki képes évekre előre tervezni és dolgozni.

Szerkesztve: 2022. 09. 15., cs – 22:19

Legutóbb tudományos értekezést folytattunk arról, hogy az oroszok építenek-e Kínába gázvezetéket. Nos építenek, véglegesítették a nyomvonalát is. Mongólián is átmegy.

https://oroszhirek.hu/veglegesitettek-a-kinaba-tarto-uj-orosz-gazvezete…

 

Európa meg majd nézegetheti az Ursulás naptárat, már ha épp világos van. Sötétben erről az örömről is le kell mondanunk.

Az oroszhirek.hu domain nevet egy természetes személy regisztrálta, nincs mögötte nyilvános szervezet, aki valamiféle garanciát vállalna a megjelenő tartalomért, de mégf impresszuma sincs. Random rákattintva bármely bejegyzésre, nincs feltüntetve szerző aki a nevét adná a tartalomhoz. Úgy tűnik a tartalmat Moszkvában szerekesztik, és a ruszki propaganda terjesztése a cél.

Ne égesd magad PR linkelésével!

Ezt némileg kontextusba helyezi, hogy a fajtád által felszopott, önmaguk által tájékoztató-jellegűnek mondott csoportok weboldalain szerepelt/szerepel, hogy mely szervezetek támogatják őket, és közben hangosan ugatják: függetlenek. Tervezel négy lábról felegyenesedni, vagy jó neked így?

:)

Olyat például már láttunk, hogy egy objektíve nem kellően tesztelt orvosi kezelésre elkezdték posztolni, hogy "hatásos és biztonságos", és tömegek kezdték megosztani. Például akik ebben részt vettek, azok nyilvánvalóan megbízhatatlan források.

Patrick Ryder tábornok - Pentagon:

Remélhetőleg a következő két hónapon belül két NASAMS-üteget küldünk. Ezek a légvédelmi rendszerek segítenek Ukrajnának megvédeni magát a levegőből, különösen a repülőgépekből, drónokból és cirkálórakétákból származó fenyegetésekkel szemben

minek?

Még mindíg védelmi rendszerről van szó, az megvan neked? És mert számos nemzetközi szerződésben, köztük a Budapesti Memorandumban garantálta az USA, UK, Oroszország, Kína és Franciaország Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását és politikai függetlenségét. Cserébe Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez és leszerelte nukleáris fegyverzetét.

A fentek alapján, elvárható alaptézis, hogy a szerződő országok megvédjék összes szerződött partnerüket Ukrajnát, Fehéroroszországot és Kazahsztánt.

Az összes többi ország megúszta a háborút, csak a hiperintelligens ukránoknak nem sikerült.

A háború előtt egyedüli ország volt, amelyik nem érte el a Szovjetunió alatti GDP-jét és úgy tűnik, nem is fogja soha.

Akár köszönetet is mondhatnának az elnyomó szovjeteknek, mert olyan gazdagságban élhettek, melyet a Zelenszkij-féle fasisztoid junta a világ végezetéig nem fog tudni biztosítani számukra.

többi ország megúszta a háborút, csak a hiperintelligens ukránoknak nem sikerült

Annyira szerencsétlen dolog, vállalt nemzetközi írásos szerződést egyszerűen semmibevevő Putylert mosdatnod. Volt más alternatíva is, pl Ukrajna nem lép be azt atomsorompó egyezményben, megtartja nukleáris fegyvereit, és közel annyi robbanófeje lenne, mint most Oroszországnak. Szerinted mi volna a szerencsésebb szenárió?

 

Egyesek szerint a nyugati közvélemény agymosott gyűlöletének szinten tartása a legfontosabb. Lehet benne valami, hiszen az USA demens vezetője mégsem állhat az emberek elé, hogy azt mondja: "ukránokat öletünk meg azért, hogy lenyomjuk Európát, és megkíséreljük újra naggyá tenni Amerikát". A vége felé biztos felhördülne a szavazótábor. :D

:)

Nagyon kíváncsi vagyok hogyan fog változni a szankciók megítélése, ha tömegessé válnak a munkahelyek megszűnése és elviselhetetlen terhet fog jelenteni a fűtés megoldása a téli hónapokban - ez mellett pedig az ukrán vezetés népszerűsége elkezd erodálodni.

Mit segítene a szankciók feloldása? Szerinted komolyan változna valamit az energia ár? Valamennyit biztosan, de az orosz érdek az, hogy amíg lóg valaki a mannán az legalább annyit kifizessen amennyit eddig fizetett. Ezt az egészet jóval korábban elkezdték.

Az meg, hogy a magyar vezetés különösen béna és a lejáró szerződés helyett olyat kötött ami lehetővé teszi ezt a mértékű áremelést Magyarország az meg egy probléma amivel nagyon nem tudunk utólag mit kezdeni. Csak az a szomorú, hogy emiatt ünnepelteti magát a külügy meg Viktor, hogy sikerült balfék módra szerződni. Nem kétlem, jobbra törekedtek, csak elfogyott a tudás a lehetőség, nomeg a szerencse.

Egyébként a lakossági felhasználás ezen a télen mindenhol biztosított, a kérdés igazából az mi lesz jövőre. Ezen kellene törpölni. A szankciók erősítése sztem ez esetben többet használna mint a feloldásuk. 

Csodálatos, hogy ez a jóember megjelenhet az Indexen... Persze ez az Index, már nem az az Index.

Vannak jellemzően balliberális körök, ahol a cenzúra érték. Úgy látom, erre az értékre néhányaknak igénye van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerinted mikor az agyhullám-fegyverekről értekezett, akkor igazat mondott?

Vagy hogy a 2004-es cunamit az amerikaiak generálták?

Vagy hogy az USA a HAARP-al akármelyik rakétát le tudja szedni?

Csak kiváncsi vagyok, hogy ugyanazon a hullámhosszon vagytok-e...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyébként lehet ezeken az embereken röhögni, de lehet meglepődnénk mindannyian miféle DARPA projektek létezhetnek a valóságban. Ettől még szerintem is el vannak rugaszkodva a valóságtól és légből kapott amiről beszélnek (gyk. a scifiken kivül szinte semmiféle adatuk sincs) de a 70es években még a CIA/KGB is komolyan foglalkozott olyasmikkel amiken röhögnénk manapság. Az időjárás befolyásolása sem dokumentálatlan dolog. Nem mondom hogy bárki is vegye komolyan az echotv/ancientaliens/echelontanú/ufomagazin/stb szinvonalat, de érdemes lehet azért elgondolkodni rajtuk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

"Egyébként lehet ezeken az embereken röhögni, de lehet meglepődnénk mindannyian miféle DARPA projektek létezhetnek a valóságban."

Ez a mondat teljesen rendben lenne, ha nem lenne benne a "de" szócska, ami próbálja az első felét a másodikkal összekötni.

A DARPA-nak valószinűleg nagyon érdekes és meglepő projektjei vannak, Nógrádi meg ettől függetlenül egy ostoba seggfej, aki hülyeségeket állít.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az agyhullám fegyver alatt mit értett? Nem követem szorosan a munkásságát.

Olyat már láttam rajzon, hogy elektromágneses hullámmal oszlatnak tömeget, amit egy kocsi tetején lévő rács antenna nyomat, és égető érzést ad a bőrön.

A másik amit hallottam, hogy hangokat sugároznak valami elektro-akusztikai módszerrel a fejre, és ettől az illető azt hiszi, hogy a belső énjét hallja, esetleg isteni sugallatot hall, és engedelmeskedik.

Ezek közül valamelyik, vagy valami újabb elmélet?

 

Az elektromágneses tömegoszlató egyébként nekem egész hihetőnek tűnik.

Hogy ő pontosan mit ért mi alatt, az néha nehéz belőni, de itt a videó, az egyik legjobb műve: https://www.youtube.com/watch?v=EcAe720bagM

Pl. mikor magyarázza, hogy "technológiával mesterséges fényt hoznak létre" azt úgy nagyon komolyan adja elő, és tényleg nehéz eldönteni, hogy ő sem érti amit mond, képtelen kifejezni magát vagy mi van...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Khmm, Nógrádival nem az a baj, hogy vannak gondolatai, hanem, hogy van sajtója és azért baj, hogy van sajtója, mert amit mond az csak arra jó, hogy sajtót csináljon magának "szakértő celeb". Eközben természetesen folyamatosan olyan kijelentéseket enged meg magának, amelyeket egy valódi szakértő a kétséges voltára való tekintettel nem engedne meg de ugye Nógrádi pont a hírértéke miatt mondja. Nem érdekli a háttér, szórja az egyszerű baromságait, amit "szakértő" titulusa miatt visszhangoz a plebs, amíg kiderül, hogy tévedett.

Be kellene látni ezt a médiában, de sajnos erre még jó ideig változás nem remélhető. Ez globális jelenség nem korlátos az Indexre, de mutatja egy sajtótermék értékét, milyen gyakorisággal ül fel erre a vonatra. A hír meghökkentő volta fontosabb sokszor mint a valóságtartalma. 

Kihagyni Nógrádi-t nem cenzúra, csak jóindulat (a fentiek miatt), de ha már nem akkor lehet tanulni a (volt Indexes ahol csinálták ezt is) Telextől, ahol van egy bekezdés ilyenkor ahol leírják az ellenpólust is.

"Nógrádival már előfordult, hogy bejött amit mondott."

Ez bárkivel megtörténhet, aki random dolgokat mond. 

Illetve voltak húzásai, melyek arról tanúskodnak, hogy emberileg selejt, pl. mikor a Svéd Nemzetvédelmi Egyetem elnökségi tagjának, vagy egy fiktív egyetem rektorhelyettesének hazudta magát.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Milyen pártatlanság a ma rendelkezésre álló média hírvilágából táplálkozva? - Pl. Sokszor említi, a német televíziós csatornákat nézi, az biztosan befolyásolja valamelyest. (Ritkán érzelmi szerintem, bár kétségtelen nem lehet elájulva az "angolszász módszerektől". De melyikünk is? - Egyébként a bennünk összeálló összképért ritkán tehető felelőssé egyetlen ember, de ha igen, az a mi hibánk! )

- A saját sok évtizedes tapasztalataira alapozva analizál és mond véleményt. Sajátot. A hallgatóra és annak tapasztalataira van bízva, hogy elfogadja őt és a véleményét vagy nem. A sokoldalú olvasottság formálja és teszi valóságszerűvé az általa elmondottakat. Ebben részt vesznek az ilyen fórumokon elhangzó információk vagy vélemények is. Persze az előzetes mellékes információ-szerzésekkel együtt. Mert valahol összesítődik, tisztul a többszörösen, és "sok aggyal" feldolgozott információk valóságtartama.

Tehát, a "szakértő" influenszertől származó információk tisztulnak a kommentek között megjelenők számbavételével. Mindig van közöttük közelebbi helyszínről és jobban informált. (Persze kiszűrve a trollokat, fizetett ügynököket. Viszont kell visszaellenőrizni az itt megjelenő hírt is.)

A mindenki számára rendelkezésre álló tájékozódási módszer. Kissé munkaigényes, de a végeredmény letisztultabb lesz.

A hallgatóra és annak tapasztalataira van bízva, hogy elfogadja őt és a véleményét vagy nem."

Ezzel az a probléma, hogy ha ugyanazt a dolgot elmondja:
- egy átlagember, pl. Sanyi bácsi a fűtő
- valaki, akit a média a téma szakértőjeként mutat be

akkor a hallgató sokkal inkább hisz a másodiknak, közben meg lehet, hogy mindketten csak a német TV-ben hallottakat ismételgetik. (és Sanyi bácsi még nem is beszél faszságokat a HAARP-ról)

Egy hallgatónak nincs esélye minden látott, és szakértőként nyilatkozó egyént leellenőrizni, hogy most tényleg ki ő, ez lenne a sajtó feladata, ami nyilvánosságot ad nekik. A hallgató meg ezen infók tudatában dönthet.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pedig múltkor nagyon örömködtetek, hogy Magyarország és a V4 beleszaladt még egy pofonba, hiszen a magyarokkal ellentétben a lengyelek mindjárt és azonnal kapják a sok-sok uniós dellát. Amennyire én tudom, Nógrádi legalább nem örvend mások nehézségein. Micsoda nagyszerű előrelépés lenne, ha legalább az ő szintjére sikerülne felkapaszkodnotok!

:)

Szerkesztve: 2022. 09. 18., v – 16:44

Egy kis iráni kamikaze drón (Shahed-136):

https://t.me/intelslava/37374

 

Az egész orosz és nyugati fegyverkezés zsákutca volt, hogy hiper-szuper hightech harckocsikat gyártsanak X csilliárd dollár értékben, amit a partizánok az első kanyarban szétlőnek.

Ott vannak a rohadt drága ruszki fegyverek, amiket félnek bevetni, mert Szerjózsa a túloldalon egy Javelinnel szétüti. Marad tehát a kőkori szovjet technológia, amivel még háborúzni is lehet.

Sok van belőlük, nem nagy kunszt újra összerakni őket.

 

Idáig igazi drónháborút nem láttunk. Olyat, hogy lószarért legyártanak egy drónt, az berepül az ellenséges állások mögé és ott szétzúz mindent.

"rohadt drága ruszki fegyverek" - Nem drágák.., - a nyugati világban szokásos árképzés híján. Viszont Putin stratégiája, - teljesen igazolható módon, - számítva a NATO még ennél is komolyabb beavatkozására, - visszatartja, azaz későbbre tartalékolja azokat.

Mint korszerűek, nem is a mennyiségük a lényeg, hanem az esetleges "harctéri meglepetés"-erejük a fontos. Ha korán felhasználnák, akkor ismertté válhatna, - az ellenfél gyorsan analizálná a technológiát, - és kidolgozná a hatékony védelmet ellenük. (A kalibrák első csapásait még nem tudták fogni, de ma már, - a célt megtévesztő védelem ellenére, - nagy számban lelövik azokat is.)

teljesen igazolható módon, - számítva a NATO még ennél is komolyabb beavatkozására, - visszatartja, azaz későbbre tartalékolja azokat.

"Nem győzök gyorsan, mert akkor mi lesz a fegyvereimmel" Szóval akkor mi is Putyin célja (ha már ilyen szakértővel van dolgunk csak érdemes megkérdezni)? Nyerni akar, vagy csak balhét?

Az oroszok rakétákat szállítanak Szentpétervár környékéről Ukrajnába, ez több érdekes dolgot is jelent https://yle.fi/news/3-12626182

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Leginkább arra, hogy Oroszország narratívájának a szerves része, mennyire fél, hogy a nyugat megtámadja, erre most hogy Finnország közeleg a NATO-hoz, annyira nem fél, hogy ne vigye el a határ közeléből a rakétáit Ukrajnába, ahová meg valószinűleg meg azért viszik, mert nem bírja az utánpótás/gyártás (= nem lehet értelmesebb helyről).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

According to Eklund, the transfer of equipment is unlikely to have significantly weakened St Petersburg's air defences, because the armament that has been removed is its oldest, so Russia may no longer necessarily need it for defensive purposes.

szóval nem a csúcstechnikát vitték oda, és maradt így is bőven a védelemre. Gondolom innen gyorsabb&olcsóbb elvinni mint az orosz határ túlvégéről..

Finnország közeleg a NATO-hoz

ez azért nem egyik napról a másikra történik. Majd haa már szervezetileg integrált NATO tag lesz, akkor is még idő mire az oroszokat fenyegető képességeket oda telepítenek (ha telepítenek). Azért az aktív folyamatban levő és a potenciálisan bekövetkező háború közül gondolom az első élvez prioritást :).

nem bírja az utánpótás/gyártás

Szerintem ilyen egységeket(s300) nem gyártanak raktárra max exportálnak; de azokból is inkább az újabb variánsokat. Pl:

https://www.cnbc.com/2020/12/14/us-sanctions-turkey-over-russian-s400.h…

Itt azt írják, hogy 30 hónapos szállítással küldenek Ukrajnának 18 önjáró löveget: https://voxday.net/2022/09/18/i-suspect-theyre-dragging-their-feet/ Az posztban hivatkozott link rt.com-os, úgyhogy azt nincs értelme linkelni, mert VPN nélkül nem fogja látni a jónép úgysem.

Felmerülhet a kérdés, hogy 30 hónap múlva lesz-e még Ukrajna, vagy nem lesz-e addigra az oroszok bábállama. Ami esetben nem volna jó ötlet leszállítani az ágyúkat. Felmerülhet az a kérdés is, hogy lesz-e még addigra EU?

Csak abban vagyok biztos, hogy Magyarország lesz, mert minket a Boldogasszony és az angyalok oltalmaznak. De az ágyúkban nem lennék biztos, hogy le tudják szállítani, pláne hogy a nehézipar nem kedveli az energiahiányt.

még anno a tiltás bevezetésekor volt téma itt is; elég a szolgáltatói nameservert lecserélni..

dig -t a rt.com
rt.com.                 203     IN      A       91.215.41.4

dig -t a en.russiatoday.com

en.russiatoday.com.     401     IN      A       178.176.128.128

stíluslapot nem töltötte be (timeout)

Szerkesztve: 2022. 09. 21., sze – 13:02

Sok hír van róla. Csodálkozom, hogy itt még nem volt hír. Putyin mozgósít 300 ezer embert (állításuk szerint 25 milliót is tudnának, akik rendelkeznek katonai tapasztalattal - más kérdés van-e annyi fegyverük?).
Persze erre a nyugati kormányok felháborodtak, hogy képzeli. Teljesen agyament logikák is vannak benne. Pl. "Ez az orosz gyengeség jele."
Pedig Putyin kifejtette, hogy mivel rengeteg erőforrással támogatják az ukránokat a nyugatiak - az oroszok is kénytelenek emelni a tétet.

Ebből egyre inkább egy világháború néz ki. Mindegyik fél emeli folyamatosan a tétet, a nyugat és az oroszok is. Középen meg ott szenved ukrajna lakossága. :(

Európa lakosságát kihagytad a szenvedők közül. Európa nem önellátó sem élelem, sem energia terén.

Amennyiben a ruszki import teljesen leáll, nagy baj lehet.

 

Nem véletlen, hogy az ukrán gabona több mint 90%-a Európában landolt, az éhező Afrika csak duma volt. Éhező Európát már csak nem mertek leírni.

 

A világ fontos nyersanyagainak zöme Kínában és Oroszországban van. Európa nem igazán komoly játékos a pályán, nem is értem, hogy miért pattognak.

Jogos, ezt az Európaiak is szenvedik, meg sokan még a világban. De legjobban az ukrán nép szenved. Ott halált hoz sokakra ez a háború. Mint ahogy sok oroszra is.

Itt is minden szinten a hétköznapi emberek az áldozatok. A fentiek meg nyugodtan küldik a fegyvereket, hozzák a megszorításokat az újabb szankció miatt. Náluk nem lesz 18 fok. Sokan fognak kihűlni a télen Európában. :(

Pl. a magyar képviselőknek is a szobáikban egyedileg állítható a hőmérséklet, míg a munkásoknak központi szabályozás van.

De ugyanez van nyugaton is. Pl. miközben energiatakarékosságról papoltak a nyári kánikulában a szinte üres hivatalaikat hűtötték és díszkivilágítás volt éjszaka.

Ráadásul a komplett sztorit nem értjük. Németország 1980-ban önellátó volt gáz, villanyáram, élelmiszer tekintetében. Exportálni is tudott.

 

 

Bezáratta a szénerőműveket, leállíttatta az atomerőműveket, felfejlesztette a megújulókat, vele együtt a gáz importot, komplett orosz függést előidézve.

A mezőgazdasági ámokfutásról ne is beszéljünk, meg az uborka görbületéről. Az unió azért fizetett, hogy a gazdák ne termeljenek.

 

Nem egy kisebb hiba vezetett ide, hanem komplett baromságok sorozata. A kérdés, hogy tényleg ennyire hülyék-e, vagy szándékosan csinálták?

Itt a hupon is folyt ám ezerrel az anyázás, amikor baromságnak tituláltam az egész német földgázra épülő megújuló rendszert, mondván, hogy a földgáz nem megújuló.

Az atomenergia sem megújuló, de legalább tovább tartanak a készletek, mint földgáz esetén.

 

Tényleg áll az ember és néz, látja, hogy komplett hülyeség amit Nyugat-Európa csinál, de legalább a tömegek ujjonganak és lelkesen tapsolnak hozzá. 

Én például azt sem tudom, egykor különféle reprezentációs alkalmakkor Angela Merkel miért remegett. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy szomatikus betegsége volt. Nem tartom kizártnak, hogy tudott valamit, s olyan pszichés teher volt rajta, amelynek az a remegés egy testi tünete volt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valószínűleg a szénerőművek miatt volt lehetősége exportálni, ezek felszámolása nem irracionális döntés.

Alapvetően azt sem tartom annak, hogy Oroszországgal rendezte a viszonyát, ebben az együttműködésben volt ráció.

Talán idáig tart Merkel tevékenysége.

Hogy Oroszország miért gondolta, hogy jó dolog megtámadni Ukrajnát, hogy a tőle függő németek miért gondolták, hogy jó dolog gazdasági háborút indítani - ezek már homályos dolgok nekem.

Nem tudom, hogy honnan akarnak ennyi katonát támogatni, az éves átlagos sorozásuk 137e, ennyi katonának tudnak szállást, ellátást adni a laktanyákban. A mostani háborúra való felvonulás hónapokig tartott, ezt a mostani haderőt tavaly novemberben kezdték el kiszállítani a frontra, tartott 4 hónapig a felvonulás.

 

Mihez akarnak kezdeni 300e katonával? Így sem bírja a logisztikájuk, teljesen érthetetlen lépés ez tőlük. Vagy most egycsapásra lesz háromszor annyi vonat, sín, mozdonyvezető, autópálya, kamion, hogy fel tudjanak hamar vonulni a frontra ennyien? Ha nem tudnak ennyit kiszállítani, akkor meg minek egyszerre besorozni őket, hatalmas ellátmány kell ennyi emberhez, akik ki is esnek a termelésből egyszerre. 

Pont ezért mozgosítanak:
“MAGA AZ ÉRINTKEZÉSI VONAL – NEVEZHETJÜK FRONTVONALNAK IS – TÖBB MINT EZER KILOMÉTER HOSSZÚ. TERMÉSZETESEN AMI EZEN A VONALON ÉS MÖGÖTTE VAN, AZT BIZTOSÍTANI KELL, EZEKET A TERÜLETEKET ELLENŐRIZNI KELL. ÉS TERMÉSZETESEN ERRŐL SZÓL EZ A MUNKA, MÁRMINT A RÉSZLEGES MOZGÓSÍTÁS” – FOGALMAZOTT A HADSEREGTÁBORNOK.

Azaz eddig nem volt sok helyen rendfenntartás (pl. az ukrán robbantások is emiatt történtek sok helyen orosz tisztviselők ellen), nem volt hátsó védelmi vonal. Emiatt tudtak szerintem az ukránok egy áttörés után északon sok területet visszafoglalni. Elég kevés embert vetettek be eddig az oroszok. Pontos számot nem tudok, de valahol 150-200 ezer közé becsülöm. Ez addig nem volt részükre gond, amíg az ukránok fegyverhátrányban voltak, hiába voltak jóval többen (itt Zelenszkij említett valami 1 milliós hadsereget?). Most már, hogy nyugati fegyverek vannak bőséggel ukrán oldalon, az oroszoknak is muszáj "fejleszteni".

Nem tudom mennyi tartalék van a nyugatnak és mennyi az oroszoknak, de ezt addig fogják játszani, amíg van mit még "emelni". Ha az oroszokat sarokba szorítják, könnyen lehet ebből atomháború is. :(

Szerintem még életedben nem láttál Fidesz nagygyűlést és békemenetet, azért filozofálsz arról, hogy mennyi idő 300.000 embert a frontra vinni.

A régi Fidesz nagygyűléseken 1 millió ember is megfordult. De a napfogyatkozásnál 2000-ben is volt ennyi ember a Balatonon. Egymás hegyén hátán lihegett mindenki vissza Budapestre a vonaton napfogyatkozás után.

Késleltetés kizárólag a kiképzési idő miatt lehet, ez pár hónapig eltarthat, már akinél lesz ilyen.

Szerinted a harci felvonulás az abból áll, hogy vonatoztatunk párszázezer katonát? Ez nem az, hogy 2000 busz elindul egyik nap Budapestre, majd este haza. Eléggé naiv vagy.

A harceszközök? Ellátmány? Folyamatos utánpótlási vonalak? Nem abból áll a dolog, hogy na Iván, kiviszünk a határra, és jónapot, csinálj, amit tudsz, aztán majd szólj, ha végeztél és hazaviszünk.

Az ukránék fegyver nélkül vitték a népet a frontra. Wali is erről írt, hetekig tartott míg valakitől fegyvert tudott szerezni az ismerős ismerősétől.

Másnap lerakják őket Donbasszban, azt ha megüresedés van azonnal mehetnek.

Ezek ruszkik. Az ukránok is ruszkik, csak tagadják. Sztálin sem sokat filozofált, mész előre azt kész.

 

Ha meg kaja sincs, na azt meg összeszedik a helyiektől. Pont ahogy februárban csinálták. Oroszok és a logisztika...

Azt nem tudom mennyi ideig tartott a frontra vinni ezt a sereget. Eddig úgy tudtam, hogy nem volt az ukránoknak sejtésük róla február 24-ig.

Utána meg már begyorsultak a dolgok.

De úgy vettem ki az oroszok szavaiból, hogy nem annyira sürgős. Elsőnek utóképzés az ukrán tapasztalatok alapján. Utána viszik csak a katonákat, ahogy a fenti idézetből is kitűnik - az sem biztos, hogy a frontra, az is lehet még csak nem is az orosz határon túl.

 Eddig úgy tudtam, hogy nem volt az ukránoknak sejtésük róla február 24-ig.

Te komolyan hol éltél idén év elején? Az egész média azzal volt tele, hogy na, akkor X napon megindul az invázió. Tavaly év vége óta tudta az egész világ, hogy az ukrán határ közelében felsorakozott az orosz sereg.

Sőt, én emlékeztem rosszul, nem novemberben kezdődött, márciusban.

https://alfahir.hu/2021/03/30/oroszorszag_ukrajna_krimfelsziget_orosz_h…

Aztán csak jöttek a hírek: 

https://index.hu/kulfold/2021/11/03/oroszorszag-ukrajna-katonasag-krim-…

https://index.hu/kulfold/2021/11/04/ukrajna-oroszorszag-konfliktus-kele…

https://index.hu/kulfold/2021/11/12/egyesult-allamok-dmitro-kuleba-oros…

https://index.hu/kulfold/2021/11/18/putyin-a-nyugat-ne-lepje-at-a-voros…

https://index.hu/kulfold/2021/11/22/ukrajna-oroszorszag-dmitro-kuleba-v…

https://index.hu/belfold/2021/11/23/ukrajna-oroszorszag-hadgyakorlat-do…

https://index.hu/kulfold/2021/12/29/kijev-oroszorszag-ukrajna-haboru-an…

Decemberben már az atomháborútól félt az egész világ: https://index.hu/kulfold/2021/12/08/oroszorszag-egyesult-allamok-geopol…

 

Szerinted tényleg meglepte ez az ukránokat? Nem lehetsz ilyen naiv. Az egész világ tudta, hogy mi készül.

Ok. Bocs, csak a Zelenszkij család személyes élményeit olvastam:
"Egy teljesen átlagos nap volt idén február 23-a a Zelenszkij családban. A gyerekek rendben hazatértek az iskolából, elvégezték az otthoni feladataikat és készültek a másnapi tanítási napra. Persze volt feszültség, mert akkor már érezhető volt a helyzet súlya, de az utolsó pillanatig nem hitték, hogy elszabadul a pokol és Oroszország megindítja az inváziót. "

https://www.vg.hu/kozelet/2022/04/igy-kezdodott-a-haboru-a-zelenszkij-c…

Most már nem értem miről próbálsz vitatkozni, amikor nagyjából ugyanúgy gondoljuk. :)

Igen készültek rá. A nyugat is felkészítette az ukránokat. Az ukránok is katonai erőket csoportosítottak keletre és harcoltak is. Mindkét oldal emelte a katonai szintjét, mutogatta a haderejét. Azután az oroszok egyszeriben csak megindultak.

amíg van mit még "emelni"

Nagyon durva póker játszma kezdődik - és látszik, hogy Putyin nem akar felkelni az asztaltól - mindent be fog vetni.

Ukrán oldalon - már régen elfogytak a tétek, ezek NATO, US. licitek voltak - a kérdés, hogy ezek meddig mennek el a licittel - kinek lesz hamarabb üres a zsebe/katonai raktára, ember anyag..

For Whites Only meeting room!

Igen, nem a szükségesség volt a kérdés. Ez volt a kérdés:
"Mihez akarnak kezdeni 300e katonával? Így sem bírja a logisztikájuk, teljesen érthetetlen lépés ez tőlük. Vagy most egycsapásra lesz háromszor annyi vonat, sín, mozdonyvezető, autópálya, kamion, hogy fel tudjanak hamar vonulni a frontra ennyien? Ha nem tudnak ennyit kiszállítani, akkor meg minek egyszerre besorozni őket, hatalmas ellátmány kell ennyi emberhez, akik ki is esnek a termelésből egyszerre. "

Erre volt az a válasz, amit az oroszok mondtak.

Ha az ukránoknak van 500k emberük, neked is 500k, akkor kisebb veszteségeid lesznek, mintha csak 100k embered lenne.

Ezen megfontolás miatt szaladtak el Harkovból is. Nem akartak meghalni azért, mert kevesen voltak. Küldjön Putyin több embert és akkor harcolnak.

 

Ha nem érted, nincs értelme magyarázni. Nem meghalni akarnak, hanem megnyerni a háborút.

De hát meg se halnak a hivatalos adatok szerint. Akkor azt mondod, az egy évig tartó előkészületben alulbecsülték az ukránokat? És akkor most meddig fog szerinted tartani az az előkészület, amivel legyőzik tényleg őket? Hiszen ha jól számolom, február 27-e óta vége a különleges hadműveletnek, 3 nap alatt legyőzték Ukrajnát.

Megpróbállak megnyugtatni. Nem azért vagy zaklatott, mert az ukránok a NATO segítségével megvédték az Ukrajnának nevezett területet, hanem azért, mert az oroszok területeket szereztek tőlük. Viszont jelenleg nincs okod további aggodalomra az oroszok és az ukránok kapcsán, hiszen az ukránok a NATO segítségével nem védték meg az Ukrajnának nevezett területet.

:)

De minek kell 300e katona még

Nem tudom feltűnt-e neked, hogy Ukrajnában a kényszersorozás már elég rég mindkét fél részéről megtörtént, de kezdenek megcsappanni a még ép és mozgás képes emberek: attól még nem kell félni, hogy elfogynak, de hiába a fegyver ha nincs aki használja. Az ukránoknál már rég megy a sorozottak különféle szintű képzése, de a korábban háttérben tartott területvédelmi erők frontvonalba vezénylése mostanra gyakorlatilag mindennapos. Az oroszoknál eddig ezt sorkatonákkal nem lehetett megtenni, most emelik a tétet.

ha a 200e-ből csak 6e veszett oda

Senki sem tudja, hogy pontosan mennyi a halott, súlyos sérült, sebesült: ezen a fronton zajlik a kommunikációs, dezinformációs hadviselés: természetesen mindkét fél elhallgatja a saját veszteségeit és sokszorozza a saját sikereként elkönyvelt, másik félnek okozottakat. Az orosz propagandára szóló hírzárlat annyiban rossz, hogy még az ottani közvetlen propaganda sem hozzáférhető, míg az ukrán ugyanilyen színvonalú híradásokat vannak akik kész tényként kezelik: pedig ezek valóságtartalma is erős kilengéseket mutat.

Nincs elég haderejük?

Nem az a kérdés, hogy hány pl tankod, embered van, hanem, hogy abból mennyi van ott a helyszínen, abból mennyi azonnal bevethető-mozgatható. Jól látszik, hogy az elmondások alapján a diadalmasan bejelentett visszafoglalt területeken az oroszok részéről egy ritkás laza védvonal mögött gyakorlatilag érdemi erő nem volt: igen az elfoglalt terület ellenőrzésére, védelmére nem elegendő az oroszok által oda küldött haderő létszáma a saját bevallásuk szerint sem: pedig még újabbakat akarnak foglalni (csak nézz rá a térképre).

Erre az invázióra készültek majdnem egy évet.

Sokkal többet. 2015 óta gond nekik pl a krím ivóvízellátása.

AKkor most a 300e katonával meddig tart a felkészülés? Másfél évig?

Nem tűnik túlzottan átgondoltnak a számításod :).

De minek kell 300e katona még, ha a 200e-ből csak 6e veszett oda?

Anélkül hogy az adatok hitelességét firtatnánk, az öreg szeretné eltolni a hadviselést egy konvencionális háború felé. Modern eszközök csak korlátozottan állnak rendelkezésre, azok is prototipusként, illetve ha megmutatják akkor esetleg kiderülhetne hogy hogy nem is működnek, vagy esetleg hamar elavultá vállnánák, még mielőtt rendszeresítenék őket.

Szóval szeretné putyler inkább II. VH-s módszerekkel vívni a további harcokat. Kérdés mire elég ez a Hightech fegyverekkel szemben.

Nem ezt szeretné, csak nem tehet mást. Ember nélkül nem megy a buli.

 

Az amerikai csúcstechnika ugyanúgy szart sem ér ember nélkül. Putyin megvette a Shahed-136 iráni drónt olcsóért, 2500 km a hatótávolsága, azt levegőbe repíti az M777-et a HIMARS-sal együtt.

Ezen sírnak most az ukránok. Nincs csodafegyver. Valami olcsó szarral a méregdrága cuccot szétrombolják.

Attól függ kinek a szemszögéből.

Az orosz hadseregnek az, hogy szar a helyzetük, ha börtönből kell toborozniuk. 

Az orosz népnek az, hogy ha a jelentkezők közül valaki túléli, akkor kiengedik, pedig valamiért csak bezárták abba a börtönbe.

Az ukránoknak az, hogy olyan szarzsákokkal fog kelleni harcolniuk, akiknek nincs túl sok vesztenivalója.

Nekem az, hogy ezt így el kell magyaráznom.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem az oroszok szempontjából előnyös. Inkább teszik kockára az eleve antiszociális emberek életét, mint azokét, akik képesek normálisan viselkedni. Menjenek rambózni azok, akiknek amúgy is hajlamuk van erre. Ebből nem következik, hogy sz.r a helyzetük, csak az, hogy kímélik a minőségi emberanyagot. Ez racionális. Ráadásul kevesebbeket kell ellátni a börtönökben. Börtönbe már elkövetett cselekményért kerül valaki, nem azért, mert valamit el fog követni, szóval a túléli, kiengedik irány téves. Arról nem is beszélve, hogy a büntetések többségének van vége, akkor is kiengedik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arra, hogy szerintem nem jó az az érvelésed, hogy ez rossz az orosz népnek, mert ha túléli, akkor amnesztiát kap, s bűnöző lesz rászabadítva a társadalomra. Amikor lejár a büntetési idő, ugyanez a helyzet áll elő.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Amikor lejár a büntetési idő, ugyanez a helyzet áll elő."

Ezzel logikáddal teljesen mindegy, hogy egy bűnözőt akkor engednek-e ki, ha lejár a büntetése (vagy soha, hogy ha életfogytos), vagy akár sokkal korábban, ha gyilkolászik kicsit az államnak (ami szintén a jellemet fejleszti köztudottan).

Érdekes gondolat, de nem értek egyet vele.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Induljunk abból ki, hogy a többség nem fehérgalléros, jellemzően gazdasági bűnöző, hanem erőszakos cselekményért ül. Ez épp egy olyan emberi tulajdonság, ami háborúban jól jön, találkozik a kereslet a kínálattal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, de ott voltak hiányosságok. Szerintem most jön a nyers erő módszere. Ha a Nyugat túlfeszíti a húrt, akkor pedig a nukleáris fegyverek. Remélem, erre nem kerül sor, de attól tartok, sohasem állt még a világ ehhez annyira közel, mint most.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Behódolni? Az oroszok valóban nem annak, hogy az USA a határaira húzza a támaszpontjait, illetve egykori szovjet tagköztársaságokat rendre nyugati érdekszférába von.

Elvitatkozhatunk ezen, csak egyre inkább azt érzem, mint amikor a tanár kétszer szólt már, hogy jó volna csendben maradni, az a nyolc ember, aki felfogja, milyen egyszerű volna megúszni a fixen elégtelen dolgozatot, csendben marad, a többiek ugatnak tovább, aztán persze, hogy mindenki elégtelen büntető dolgozatot ír.

Csak ugye az USA-nak nem különösebben fáj, ha Európában elcsattan néhány nukleáris fegyver, télen megfagynak emberek, elveszítik a munkájukat, az infláció meg az egekben.

Azt kellene felfogni, hogy le kellene ülni a két félnek, s megbeszélni, kinek mi az érdeke, s kompromisszumot kellene kötni. Ez persze az USA-nak nem érdeke, elérkezettnek találta az időt arra, hogy Oroszországot beszántsa, s csináljon egy egypólusú világot, egy világkormányt. A nemzetállamok megszűnése, és az ebbe való betagozódás, az a behódolás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Rettenetesen hazug, amit írsz. Magyarországon pontosan ugyanez lenne a helyzet, ha belesodorna az USA és az EU által a Nyugat a háborúba. Az emberek nem szeretnének halálba menni, nem akarnak sérültként, nyomorékként hazatérni. Itt nem elvekről van szó, hanem arról, hogy senki sem akar húsdarálóba kerülni.

Tehát mégegyszer. Akkor is ez lenne a helyzet, ha a nyugati narratíva szerint az agressziót megfékezendő kellene menni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tisztázzuk: Putyin területszerző háborút indított egy független ország ellen. Nincs olyan hogy nyugat, meg mindenféle délibáb. Ukrajna van és Oroszország. Az oroszok megtámadták Ukrajnát, de az öreg gyenge és kergemarhakóros macinak beletört a bicskája a háborúba, mert az ukránok kirugdalják őket. A többi konteo.

Van ilyen is: Index - Külföld - Tüntetéshullám kezdődött több orosz városban a mozgósítás bejelentése után

OK, ez a te véleményed. Sajnálom, hogy képtelen vagy a történéseket kontextusba helyezni, s csak annak egy igen szűk részére fókuszálva hajtogatod a magadét, nem meglátva az ok-okozati összefüggéseket szélesebb perspektívából.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem meglátva az ok-okozati összefüggéseket szélesebb perspektívából

Amit te meglátsz az egészből az egy fotelvízió és nem több. A posztod meg egy személyeskedő szubjektív vélemény.

Egy XXI. századi erős haderő nem 6 hónap után menekülőre fogva szalad haza, hanem 1-2 nap alatt ellenőrzése alá vonja a légteret, blokkolja a kommunikációs csatornákat, aztán a légitámogatást élvező szárazföldi haderő ellenörzés alá vonja az egész országot. Ahogy pl. az USA csinálta Irakban... Putyin hadserege remegő bokájú mezitlábas kamaszokból verbuvált kényszersorozott csürhe, akik leginkább a saját vezérkarukat tartják ellenségüknek. Semiképpen nem lehet őket professzionális haderőnek nevezni bármilyen betüt is mázolnak a Kamazokra...

 

Elfogytak a repülőjegyek Moszkvában: Index - Külföld - Menekülnek a férfiak Oroszországból, Moszkvából már nem lehet repülőjegyet kapni

Azt láthattuk, hogy az orosz hadsereggel vannak morális problémák. Én sem állítottam mást, utaltam is Hofi Géza 10 malacos viccére, amelyből 14 lett készre jelentve. Lényegében az oroszoknál is ez történt. Valószínűleg még nem jöttek rá, hogy ostorral, szigorral, keménykedéssel nem lehet rendet tartani, mert félelmet, szorongást szül, végső soron megöli az őszinteséget, s minden a valóságosnál szebb hazugságokra fog épülni. Tehát motiválni, dicsérni is kell, illetve adott határig teret kell engedni az emberi hibáknak, késlekedésnek azért, hogy a tag ne rettegjen a hibázás következményeitől. Szerintem az oroszok ezt nem sajátították el. Meg persze azt, hogy ha fentről ígérnek valamit, akkor azt be is kell tartani. Nyilván lentről is. Azaz a tisztelet, egyenesség.

Az orosz hadsereg állapotának semmi köze a különböző entitások politikai és hatalmi szándékaihoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az orosz hadsereg állapotának semmi köze a különböző entitások politikai és hatalmi szándékaihoz.

Már hogy a fenébe ne lenne? Az egész háború arra a hamis vízióra épül, hogy Oroszország egy szuperhatalom. Pedig Oroszország egy regionális hatalom csak, aminek az elnöke elvesztette kapcsolatát a valósággal. Csak senki nem meri megmondani neki a környezetéből, hogy hülye!

Csak aztán nehogy meglepődjél. Persze, ahogy a fenti példámmal már utaltam rá, a hozzád hasonlóan gondolkodók gőgje engem is magával sodor majd. Mint ahogyan a Charlie Hebdo nem polgárpukkasztó újságíróinak is meg kellett halniuk beképzelt kollégáik gőgje miatt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mint ahogyan a Charlie Hebdo nem polgárpukkasztó újságíróinak is meg kellett halniuk beképzelt kollégáik gőgje miatt.

Ez is a fajtádnál egy retorikai eszköz, pedig szimplán csak áldozathibáztatás. A Charlie Hebdo ujságírója a terrorista által kilőtt ólom miatt halt meg, és a nőket erőszakoló aberrált barom sem, menthető fel azzal, hogy az áldozat túl csinos volt!

Az öreg Putyler sem menthető semmivel.

Attól, hogy ráaggatsz egy nevet, jelenleg azt, hogy áldozathibáztatás, attól kevésbé lesznek halottak a lelőtt emberek?

Miért nem lehet az a hibás, akinek a kezében elsült az UZI? Lehet azt mondani Abberált Jóska nem hibás, mert Micike növeszetett túl dús kebleket, és ezért halt meg, de honap Abberált Jóska ismét megerőszakol és megöl egy Micike II.-t mert ő egy ösztönlény... 

Ilyen az óvodában van, hogy ki a hibás. Egy adott életkor felett a lőtéri sánta kutyát nem érdekli, ki a hibás, mert van egy adott szituáció, abból következett egy cselekménysor, majd abból egy következmény. Értelmes ember a károkat minimalizálja bűnbakkeresés helyett. Hiába van nekem kijelölt gyalogátkelőhelyen elsőbbségem, csak konkrétan törött medencével sem lesz őszinte a mosolyom, ha mindenki azt mondja, tényleg nekem volt elsőbbségem. Attól még pontosan ugyanannyira leszek nyomorék. Ez az, amit képtelenek megérteni a liberálisok, mert tagadják a valóságot, csak az elvekig jutnak, ráadásul olyan elvekig, amelyek kizárólag a liberális fejekben léteznek, a másik fél fejében pedig nem. Mesélj légyszíves a nők jogairól egy muszlim dzsihadistának úgy, hogy ne röhögje el magát, de te sem, amikor ráébredsz saját hiteltelenségedre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy adott életkor felett a lőtéri sánta kutyát nem érdekli, ki a hibás, mert van egy adott szituáció, abból következett egy cselekménysor, majd abból egy következmény.

Akkora logikai bukfenceket viszel be mondókódba, hogy még csáknorisz is felhúzná a szemöldökét. Társadalmi szinten ok-okozati összefüggéseket vizsgálnak, és a gyökérokot kezelnek. A gyökérok a gyorshajtás, a vallási fanatizmus, a rossz mentális állapot. Szóval nem a gyalogátkelőt kell megszüntetni, hanem kiszűrni a mentálisan vezetésre alkalmatlan notorikus gyorshajtókat.

Ez az, amit képtelenek megérteni a liberálisok, mert tagadják a valóságot, csak az elvekig jutnak, ráadásul olyan elvekig, amelyek kizárólag a liberális fejekben léteznek, a másik fél fejében pedig nem.

Megint elővetted a politikai lózungot, perceken keresztül magyaráztál a semmiről. Akinek nem azonos a vélemenye a tiéddel, az már libsi, mert tagadja a valóságot, és a valósággal csak nekled illiberálissal van kapcsolatod. Pedig a világ nem fekete és fehér, ahogy ti gondoljátok: "Aki nincs velünk az ellenünk" jelmondatok alapján.

Társadalmi szinten ok-okozati összefüggéseket vizsgálnak, és a gyökérokot kezelnek.

Nem ebbe az irányba megy a világ. Nyugati világban a posztmodern politika a mában él, kommunikációs csatákat akar megnyerni, pillanatnyi választói preferenciára épülő analitikákra épülő döntésekkel.

Azért a gyökérok vizsgálatánál bátran áss mélyebbre! Az nem úgy kezdődött, hogy vallási fanatizmus, hanem úgy, hogy liberális hülyegyerekek polgárpukkasztó jókedvükben jó ötletnek gondolták sérteni mohamedánok érzéseit akkor is, ha a másik fél jelzi, hogy a Mohamed ábrázolás nincs rendben. Az, hogy a probléma feltárásakor csak adott szintig vizsgálod a történéseket, téves következtetésre vezet. Ugyanezt csinálod az orosz-ukrán háborúval is. Úgy tekinted, hogy 2022. február 24-én kezdődött ez a történet minden előzmény nélkül, csak hát ez sem igaz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, az orosz-ukrán konfliktus 2013. augusztus 14-én indult, orosz kereskedelmi háborúval, hogy megakadályozzák, hogy  Ukrajna kereskedelmi megállapodást írjon alá az EU-val. A köcsögök, hát hogy merészelték volna? Szó nem volt NATO-ról, atomfegyverről, kisebbségekről. Sikerült is a nyomásgyakorlás, Janukovics nem írta alá az egyezményt, helyette bejelentette, hogy majd oroszanyácska felé orientálódik az ország. Ebbe szépen bele is bukott, el is menekült Oroszországba. Erre ellentüntetések oroszanyácska mellett, majd kiránduló zöld emberkék elfoglalták a krímet és gyorsan oroszanyácskába népszavazták magukat. Ekkor felszínre tört az oroszgyűlölet, de miért is? Hát bármikor előfordul, hogy véletlen az országodba összegyűlik pár ezer kiránduló szabadnapos zöld ruhás orosz katona és ha már ott vannak elfoglalják. Ki érti ezeket az ukránokat? Na de ha már oroszellenesek lettek, hát elszakítjuk Donyecket is meg Luhanszkot is, úgyis az ott lakók minden vágya volt hogy a kőkorba pusztuljanak a városaik, ennyit igazán megér oroszanyácska. Jeah. A rohadékok meg erre nem ukránosításba kezdtek Ukrajnában? Hát nem agyig szopatják a még ott élő oroszokat? Micsoda ok nélküli agresszió! Persze ahol fát vágnak ott hullik a forgács, hát beszopta a magyar, román, meg lenygel kisebbség is. A rohadék szemét ukránok, hogy nem bírják férfi módjára viselni, hogy az országukból lakmározik oroszanyácska! Nem hogy örülnének és maguk neki adnák az országuk felét! Mit felét?! Hiszen valójában ők nem is ukránok, hanem oroszok, feketeoroszok baszod! Adják hát oda önként magukat  szeretett jóságos oroszanyácskának. De nem, ezek a rohadék szemét feketeoroszok továbbra is azt hiszik, hogy ők ukránok, hogy ők választhatnak kivel basznak, kivel nem. Sőt, mindennek a teteje, ellenállnak és a hős orosz  tiszta erkölcsű katonákat lövik, akik jóságos angyal módjára virágot és kenyeret osztogatni mentek oda! Gyalázat. Nácik! Gyilkosok! Miattuk hal meg megannyi ember, népírtók. Az ukránok tehetnek arról, hogy Ukrajna pusztul és hullik az ország vére. Hát miért nem térnek önként oroszanyácska kebelére?! Szegény oroszanyácska meg bele van kényszerítve a háborúba. Muszáj volt mennie idegen országba feketeoroszt ölni, de miért lőnek vissza? Érthetetlen barbár nép ez a feketeorosz. A rohadt hanyatló Nyugat meg támogatja őket. A jó édes kurva anyjukat már azoknak is!

Ugyanez Nyugaton hogyan is néz ki? Beléptetnek nemzetközi szervezetekbe, hatásköröket vonnak el, majd a területünkre költöztetnek idegeneket, hiszti van, ha nem gyalázzuk meg a házasság szentségét, hiszti van, ha nem nevelhetik a gyrekeket szolgalelkű, identitászavaros liberálissá, közben cenzúrázzák a véleményt, sőt, hírforrásokat is a szólásszabadság nevében. Cirkusz van, ha nem tartasz a main streammel. Illetve idegen csapatok állomásoznak az országodban a szabadság jegyében.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az emberek valahogy megis inkabb a nyugatot valasztjak/valasztanak amikor tehetik. 

Lasd meg mi folyik eppen Iranban. Hat miert nem a sajat vallasukhoz huznak? Lehet megsem annyira szabadok annak eldonteseben, hogy hogyan oltoznek? Amikor a jogi aktivistak mozgolodtak anno az volt a valasz, hogy aaa nem kell am a noket kenyszeriteni semmire, maguk vallaljak ezt. Persze ha nem akarjak, hogy nyilvanosan agyonverjek, megcsonkitsak oket...

A huseges orosz allampolgarok is azert futnak mert annyira akarnak haboruzni az ukranokkal csak epp eltevesztettek az iranyt es a masik iranyba indultak el :D

Tisztában vagyok a Mahsa Amini dologgal naponta olvasom az aljazeerat, a sötét véleményedre gondoltam a kultúrájukról. Teherán nagyon nem Budapest, minden évben vannak nagyobb zavargások. Inkább az a hirértéke az egésznek, hogy az USA már megint bele akar szólni amint történik valami, csak hogy minél nagyobb káoszt okozhasson azoknál akik nem kérnek belőlük. 

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ebből le tudok vezetni egy olyat (fikció, és unalmamban), hogy az USA ha fordítani akarna Ukrajna területi dominanciáján, akkor nagyon gyorsan el kellene ítélniük Ukrajnát valami miatt, és gyakorlatilag megszállni a demokrácia nevében Oroszország helyett. Ebből adódna, hogy Oroszország nem nyerne Ukrajnában nagyobb befolyásoló szerepet, ellenben USA igen.
Jaj! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Egyik kutya másik eb - mindkettő jobban szereti a befolyásolható államvezetést a direkt megszállásnál, de mind a kettő kész a direkt konfrontációra is mint látjuk, ha nagyon hajthatatlan valaki a behódolásra.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Én azért tk. USA mérlegére a rosszabbik irányba látom dőlni azt a mérleget, ami - direkt megszállásnál,...direkt konfrontációra - hajlamos.

Az idősebb korosztály, szerintem kb. 20 év közben/alatt megnyugodott, hogy milyen normális, számunkra (átlag paraszt) nyugatbarát Orosz vezetés van Putyin alatt. Tehát sokan szerették. Sőt, Putyin az elején amikor hatalomra került, kereste a nyugat barátságát (most mindegy az akkori gazdasági helyzetük), de süket fülekre talált. Aztán ma itt tartunk úgy...(ahogyan sokan másképp látjuk, h miért).

Ezt azért nem hagyom ki még a HUP banned árnyékában sem, bár ilyesmiért sosem kaptam fülest! :D
https://youtu.be/rwCtKB01XOc

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Az emberek valahogy megis inkabb a nyugatot valasztjak/valasztanak amikor tehetik.

Ne keverd a helyszíneket, ez ennyire nem egyszerű. Ukrajna adott régióinak adott településein teljesen eltérő az emberek identitása és preferenciája/szimpátiája és ez alapján a település összetétele. Pont ezért nehéz pl a harcoló alakulatok dolga: elég ha 1db polgár jelenti az ellenségnek a pozíciódat (mind2 fél részéről voltak ilyen jelzések, hogy civilek is adnak nekik infromációkat ellenséges mozgásokról)...

A huseges orosz allampolgarok is azert futnak mert annyira akarnak haboruzni az ukranokkal csak epp eltevesztettek az iranyt es a masik iranyba indultak el :D

Ne keverd a szezont a fazonnal. Elmész valaholva behúzni egy x-et teljesen más dolog mint elmenni harcolni..

Nyilvan senki nem akar meghalni

Szerintem ez önmagában több mint elég. Ukrán férfiak/fiúk között is vannak sokan akik menekülnének: dezertálás miatt sokakat tartóztattak le. Sőt volt akit menkülés közben a "sajátjai" megöltek. Nem bináris dolog, hogy ki vállalja a harcot és ki nem (és miért).

A Nyugat a gazdasági potenciállal, a kényelemmel, továbbá azzal nyerő a személyek szintjén, hogy a magánéletbe nem nagyon szól bele. Ez eddig rendben van, csak azt is látni kell, ez még nem szabadság, mert a kényelemért cserébe az emberek többsége éppen lemond a szabadságáról, s szinte bármit meg lehet velük tenni. Amikor ezek megtörténtek - például minden harmadi szomszédod egy néger vagy arab -, már rég késő rájönni, hogy a Facebookot b.szkuráltad ahelyett, hogy ha kell, fegyverrel megvédted volna a hazádat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ember és ember között van különbség.

Már vagy 10 éve ugyanazoknál az araboknál eszem a gyrost.

Tudnak magyarul is, csak azért, mert arabok, minek kellene kirakni őket?

Az élősködőket bőven elég lenne hazaküldeni.

Gondolom Magyarországra gondolsz, szóval akkor:

>Beléptetnek nemzetközi szervezetekbe, hatásköröket vonnak el,

Az ország népe által választott kormány kérte a felvételt ezekbe, ráadásul népszavazáson hagyta jová az ország. A mocskos rohadt kurva Nyugat!

>a területünkre költöztetnek idegeneket

Hová? Hol vannak a Nyugat által hozzánk költöztetett idegenek? De hol vannak a Csehországba, Lengyelországba, Romániába költöztetett idegenek, mert itt gondolom a kvóta faszságra gondolsz. Hol vannak?

>gyalázzuk meg a házasság szentségét

Hogyan? Baszni kell kutyával vagy férfivel, vagy gyerekkel? Hogyan?

>hiszti van, ha nem nevelhetik a gyerekeket szolgalelkű, identitászavaros liberálissá

Hol? Hol vannak a hisztik? Miért is van hiszti az oktatás kapcsán?

>közben cenzúrázzák a véleményt, sőt, hírforrásokat is a szólásszabadság nevében

Mire gondolsz? Kitiltották az orosz állami propaganda faszságokat, erre? Láthatod itthon hova vezet, ha engedik. Teljes bizalomvesztés és összezavarodás a fejekben. Mert az orosz propagandának nem célja, hogy nekik higyjen bárki is, az a céljuk, hogy ne higyjen senkinek senki. Bizalmatlanság, kétség, bizonytalanság, ez az ami kell nekik. Az csak bónusz, hogy néhány hülye még el is hiszi a faszságokat és az sem zavarja őket, hogy akár hetente ellentétes duma megy az orosz propangandában ugyanarról...

>Cirkusz van, ha nem tartasz a main streammel

Vagy inkább, ha hazugságokkal, ferdítésekkel, féligazságokkal hergeled, hülyíted a közvéleményt...

>idegen csapatok állomásoznak az országodban a szabadság jegyében

Megnépszavazott katonai szövetségünkben lévő szövetséges országok csapatairól van szó, a megválasztott kormányunk engedélyével, pár százas-ezres nagyságban, ideiglenesen. Össze akarod maszatolni a 40 évig itt ülő, több tíz-száz ezres szovjet megszálló csapatokkal, Varsói Szerződéssel. Gratulálok, tök ugyanaz a szitu... Semmi különbség.

Egyébként nyilván lehet nem szeretni a Nyugatot, ezt az egész túltolt faszságot ami ott van, de párhuzamba állítani a szovjet érával? Vagy alternatívaként említeni az orosz szarkupacot? Itt válik szánalmassá, meg komolytalanná az egész érvrendszered...

Ha holnap idejönne Zelenszkij, hogy ezután kizárólag ukránul beszélhetek, lelkiismeret-furdalás nélkül agyonlőhetném. Mondom ezt keresztényként. Ez a jogos önvédelem kategóriája, a nemzeti kultúra védelme. Százezrek haltak meg eddig is Európában a szabadságért, nekik köszönheted, hogy ma szabadon élhetsz, nem úgy, mint más nemzetek.

Jézus sem mondta az őt kérdező katonáknak, hogy ne öljenek embert. Teljesen jogos cselekedet a zsarnok, hódító ellen fegyvert fogni és megölni. Nem mindig az a bűnös, aki kezében az UZI van.

Az ukrán jogosan védi fegyverrel a hazáját, az orosz meg jogosan védi fegyverrel a kultúráját. Az egyenletnek megoldása lett volna az élni és élni hagyni elv, de ez sajnos nem működött. Képtelen a két nép a normális együttélésre, az erősebb fegyverrel eltiporja a másikat.

A kisebbségek anyaország általi védelme és egy terület annektálása között nem lehet egyenlőségjelet tenni.
Amikor Oroszország kamu-népszavazással magához csatol országrészeket, akkor a saját territóriumát akarja bővíteni.

Ne görbítsd már a valóságot ilyen kijelentésekkel. A háború azért indult mert Oroszországnak területi követelései vannak. Kell a kikötő és az ásványkincs.

Az hogy erre kitaláltak legalább 3 fajta mesét miért is támadnak azt ne kezeljük már "úgy indult". Vagy legalább ne válaszd ki a 3 meséből az egyiket, ha szavahihetőnek tartod őket. 

Azért emberi tényezők is vannak:

https://t.me/intelslava/37759

 

Mennek orosz zászlóval szavazni és akkor szeretnék Zelenszkijt legközelebb látni, amikor a hátuk közepét.

A skótoknak is elege lett a britekből, de azért arra szavaztak, hogy "még el lehet viselni együtt egymást".

Valahol Nagy-Britanniában is mindenkinek mindenkiből elege van és mégis együtt marad az ország.

 

Zelenszkij terrorállamával ukránként is nehéz lehet kibékülni, nemhogy oroszként.

Nincs olyan hogy nyugat, meg mindenféle délibáb.

Ha nem lenne benne a képben a "nyugat" akkor

  • Ukrajna már rég összecsuklott volna katonailag lévén nem lenne már mivel lőnie a katonáiknak jó ideje
  • összeomlott volna gazdaságilag. Gyakorlatilag most is pengeélen táncolnak, nem tiszta, hogy a papíron már beköszöntő államcsőd mikor realizálódik: amíg folyamatosan jönnek az "ingyen pénz" addig elodázható. Ha további nagy összegű tartozásokat is "elenged"-nek nekik még meg is úszhatják:ez az egyetlen esélyük.

Ennek a délibábnak a katonai vezetője pedig ezt mondta:

NATO-főtitkár: be kell bizonyítanunk Putyinnak, hogy nem fog győzni a csatamezőn

Attól tartok, hogy az egyetlen módja a háború befejezésének, ha bebizonyítjuk Putyinnak, hogy nem fog győzni a csatamezőn. Amikor ezt megérti, le fog ülni és ésszerű megállapodásról tárgyal majd Ukrajnával.

Akkor feltenném a költői kérdést:

A mondatban a bebizonyítjuk kit takar pontosan a NATO főtitkár szájából?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha a válasz azt jelenti, hogy kvázi rendezett de értelmetlen zagyvaságokat írsz, akkor valóban kaptam. De mivoltuk miatt nem igazán értelmezhetőek. Ahogy a fenti újra feltett kérdésre sem adtál semmilyen konkrét választ azután, hogy kijelentetted, hogy minden konzervatív ember tudja a helyét a hierarchiában az egysejtű és Isten között, ugyanúgy ilyen terelős zagyvaságot kezdtél hadoválni.

Az olvasási és szövegértési gondjaidon elsősorban te segíthetsz. A kormány alulfizeti a tanárokat, szóval ha egy nyelvtan tanárt felkérnél az okításodra, nem csak magadon és a HUP felhasználóin (és az ide tévedő olvasókon) segítenél, hanem egy tanáron is.

:)

Szerkesztve: 2022. 09. 22., cs – 07:21

A modern történelem során csak háromszor jelentették be az oroszországi mozgósítást.
1) 1914. július 18. (első világháború)
2) 1941. június 23. (második világháború)
3) 2022. szeptember 21. (Oroszország kontra NATO)

Az a Szovjetunió volt

41-ben már igen, 14-ben még nem. De ez nem változtat a lényegen sokat.

A NATO jelenleg fegyverekkel, műholdakkal, felderítéssel, oktatással, szervezéssel stb. támogatja a konfliktust ukrán oldalát. Amikor az oroszok szintet lépnek ők is igyekeznek szintet lépni. Hivatalosan tagadják, hogy háborúznának az oroszokkal. De szerintem a fenti dolgok kimerítik, hogy mégiscsak nyakig benne vannak a buliban.

Az a baj, hogy így mi is benne leszünk ha komolyabbra fordulnak a dolgok (pl. az ukránok nagy hatótávolságú NATO fegyverekkel elkezdik lőni mondjuk Moszkvát, akkor gondolom lehet az oroszok elkezdik lőni nagy hatótávolságú fegyverekkel akik az ukránoknak adtak fegyvert), hiszen mi is NATO tagok vagyunk.

Az a fő baj, hogy szinte senki sem beszél a békéről akinek szava van, meg sem próbálnak tárgyalásokra buzdítani. Inkább öntik az olajat tovább a tűzre.

Ez így egyértelművé teszi az irányokat sajnos.

A NATO egy szövettségi rendszer. A NATO nem támogatja fegyverekkel az Ukránokat, mert nincs neki. Egyes tagországok támogatják az Ukránokat, de nekünk ahoz a semmi közünk. Az két szuverén ország saját ügye!

Ha egy NATO tagország mégis úgy döntene, hogy belépne a háborúba és megtámadná Moszkvát, akkor a 6. cikk nem aktíválódik.

Ajánlom tanulmányozni a szerződés szövegét: Észak-atlanti Szerződés – Wikipédia (wikipedia.org)

És szerinted, ha egyes NATO tagok támogatják az ukránokat mindenfélével (azaz háborús felek) és az oroszok ezt megunják és odacsapnak. Akkor nem a NATO-val kell szembenézniük? Azokkal a fegyverekkel támogatják Ukrajnát, amivel pl. a NATO kötelezettségüknek tettek eddig eleget. Annyira, hogy vannak országok, akik most emiatt nem is teljesítik a NATO kötelezettségüket.

De nem erre kellene törekedni, hanem a békére. De erre nincs meg az akarat nyugaton. Máskülönben feltételekhez kötnék az ukránoknak adott segítséget: "Csak akkor kapjátok meg, ha leültök ismét a tárgyalóasztalhoz, mi is segítünk a tárgyalásokban." Ehelyett minden segítséget megadnak az ukránokat a háborúra, de nem a békére.

"És szerinted, ha egyes NATO tagok támogatják az ukránokat mindenfélével (azaz háborús felek) és az oroszok ezt megunják és odacsapnak."

Rosszul fogod. Az oroszok megpróbáltak odacsapni Ukrajnának, erre a NATO tagok tényleg komolyan elkezdték támogatni a ukránokat. Az ok-okozat fordított.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Rosszul tudod, a NATO már régóta támogatta az ukránokat. Legutóbb már arról volt szó, hogy NATO fegyverek kerülnének az orosz határhoz, ekkor durrant el az oroszok agya. Ha nem lett volna NATO támogatás már régóta, az oroszok lenyomták volna gyorsan az ukránokat. Pl. az Azov emberei is nyugaton lettek "okítva".

De nem erre kellene törekedni, hanem a békére.

A tárgyalás alapfeltétele, hogy oroszok kitakarodjanak a szuverén Ukrajnából, beleértve a Krimet is.

Utána majd lehet arról beszélgetni, hogy miként fizetik ki az okozott károkat. Mondjuk ebben nekünk magyaroknak nincs jó tapasztalatunk, mert az oroszok máig nem adták vissza a tőlünk elrabolt műkincseket...

Szerintem akár még azt a célt is el lehetne érni, hogy az ukránok visszakapjanak mindent, ha vállalnák, hogy semleges állam lesznek. Ha törekednének tárgyalásokra. De nem erre törekszenek. Mert nem az volt már régóta a cél, hogy semlegesek legyenek.

Az a szuverén állam már régóta nyugati irányítás alatt áll. Ráadásul közvetlen szomszéd is. Mi alapján szabom meg a szomszédnak, hogy mit csináljon?

Az USA sokkal komolyabban avatkozott be dolgokba, ha már kontrasztot akarunk. Valamint sokkal távolabbi szuverén államoknak szabta meg, hogy mit tehetnek és mit nem. De akkor soha sem volt felháborodás. Pl. akkor sem amikor kiderült, hogy a tömeg pusztító fegyverek (ami miatt lerohantak egy szuverén országot) valójában hazugság volt. Akkor miért nem volt ekkora felháborodás?

Egyébként nekem inkább az fáj, hogy itt vagyunk a 3. VH. küszöbén és valójában senki sem győzköd senkit a békével és tárgyalásokkal, pedig még lenne rá esély. Erdogan beszélt legutoljára Putyinnal a tárgyalásokról. Bár ők félig meddig ellenségek is. Ennek ellenére csak Erdogannak jutott eszébe ez??

Ha így megy tovább mi is mindannyian meg fogjuk ezt szívni. Még az is lehet, hogy 1 év múlva már a frontvonalban fogunk beszélgetni: "hogy jutottunk eddig?" - ha halljuk egymás szavát egyáltalán a robbanásoktól.

"Pl. akkor sem amikor kiderült, hogy a tömeg pusztító fegyverek (ami miatt lerohantak egy szuverén országot) valójában hazugság volt. Akkor miért nem volt ekkora felháborodás?"

Azért azt se felejtsük el, hogy az a bizonyos szuverén ország korábban lerohant egy másik szuverén országot, ami eléggé sérthette az USA érdekeit az olaj kapcsán. Illetve előzőleg szívbaj nélkül valóban használt tömegpusztító fegyvereket polgári lakosság ellen.

Persze ettől még eléggé blama volt ennyire amatőr módon indokot kreálni, amikor teljesen egyértelmű volt, hogy Irak nem gyenge kockázat a térségben.

Nem vagyok benne biztos, hogy valóban nem voltak ilyen fegyvereik.

Lehetséges, hogy hatékonyan elrejtették őket, és az is hogy az USA titkolja hogy megtalálták és hogy náluk vannak. Végül is lehet hogy jobb egy politikai blama és egy titokban tartott készlet, mint egy ha nincs.

Igen. Nem zárhatjuk ki ezt a lehetőséget sem. Bár eléggé logikai bukfenc, hogy Szaddám nem vetette be ezt a megtámadó USA hadsereg ellen akár az utolsó mentsvárként is.

A valódi indok a legnagyobb valószínűség szerint az olaj volt amiben nem csak az USA érdekeit sértés volt a fontos, hanem valószínűleg az USA többet is nyert azzal, hogy elfoglalta ezt az olajtermelő országot. De ezt nem lehet így a nagyvilág képébe mondani, hogy az olaj miatt támadtunk meg egy országot és nem azért, hogy védjük a demokráciát. Kellett valami fedősztori. Ez a valószínűbb történet. Máskülönben ha ennyire fontos lenne a demokrácia pl. Afrikában is sok helyen rendet vágtak volna.

Elmondom neked mi van, csak hogy a káosz picit rendeződjön az írásaidban.

1, Vlagyimir Vlagyimirovics elmondta hogy neki nem tetszik, hogy az ukránok hogy viselik magukat az országukban

2, Majd elmondta, nem szeretné, ha Ukrajna NATO tag lenne

3, Majd azt mondta Ukrajna nem is létezik

4, Majd miután az ukránok szartak rá, mit hadovál össze fogta és megtámadta Ukrajnát.

Szóval ez a véglény bele akar szólni abba, hogy az ukránok hogy akarjanak élni. Ezt mi magyarok a "meg akarja szabni" szinonimával is kifejezzük. El tudom képzelni, hogy ez nehéz lehet feldolgozni.

Elmondom neked mi van, csak hogy a káosz picit rendeződjön az írásaidban.

1, Vlagyimir Vlagyimirovics elmondta hogy neki nem tetszik, hogy az ukránok hogy viselik magukat az országukban

2, Majd elmondta, nem szeretné, ha Ukrajna NATO tag lenne

3, Majd azt mondta Ukrajna nem is létezik

4, Majd miután az ukránok szartak rá, mit hadovál össze fogta és megtámadta Ukrajnát.

Szóval ez a véglény bele akar szólni abba, hogy az ukránok hogy akarjanak élni. Ezt mi magyarok a "meg akarja szabni" szinonimával is kifejezzük. El tudom képzelni, hogy ez nehéz lehet feldolgozni.

Az időt lehetetlen visszaforgatni. 10 millió orosz anyanyelvűt terrorizáltak Zelenszkijék.

Rengeteg embert megöltek egymás oldaláról a háborúban. Kizártnak tartom, hogy az oroszok önszántukból kimennének.

Ugyanez az ukránokra is igaz.

 

Hogy is mondta a jó öreg Julius Caesar? A kocka el van vetve.

:)

A semleges állam alatt azt is értem, hogy garanciákat adnak pl. a kisebbségek jogaira. Ez csak tárgyalások kérdése.

Bár a semleges állam lehet az oroszok azt értik, hogy a nyugati bábkormány helyett egy orosz bábkormány legyen a "trónon". Ekkor viszont sokkal kisebb a megegyezés esélye.

Szerintem akár még azt a célt is el lehetne érni, hogy az ukránok visszakapjanak mindent, ha vállalnák, hogy semleges állam lesznek.

Ezt a semlegességet úgy érted, hogy az oroszok mondják meg ki legyen a vezető? Mert ők nagyom mást nem találnak megfelelően "semlegesnek". Legalábbis a példák ezt mutatják. 

Konkretan en elkepzelhetobb kompromisszumnak (nem feletlen fairebbnek, de elkepzelhetobbnek) tartom azt, hogy Donyeck, Luhanszk es a Krim orosz marad, de cserebe a maradek Ukrajna NATO es EU tag lehet.

Abban az esetben is volt ertelme innen inditani az alkudozast.

Meddig, míg az oroszok rendezik soraikat és találnak újabb "elnyomott régiókat"? :) Elég lesz 8 év? Kevesebb kell csak? 

i.e.: ha egyszer átvernek az biza előfordul, és az arra vet rossz fényt aki átver. Azonban, ha folyamatosan csinálják és te még mindig hiszel nekik akkor a probléma már nálad van. 

Miert tamadnanak meg NATO tagallamot?

Pont ez a lenyeg.

Amiket meg elfoglaltak, azok meg eleve (tobbnyire) azok a teruletek, amik amugyis etnikailag orosz tobbseguek. Ertem en, hogy 2022-ben mar nincs legalis utja a teruleti vitak katonai rendezesenek, azt is ertem, hogy a Budapest Memorandumot megszegtek, ahogy utana az ukranok is megszegtek a Minszki megallapodast, de ez akkor se ugy mukodik, hogy majd mindenbol engedni fognak az oroszok es kisetalnak. Viszont amit katonailag az ukranok meg tudtak tartani, meg vissza tudtak venni, akkor az legyen NATO. Az a biztositek.

Vagy lojek egymast 5 ev mulva is allohaboruban?

Alapvetoen a republikanusok is szeretik ezt az uzletagat, nem csak a demokratak. Egyedul Trump volt tenylegesen nonintervencionista, az egy furcsa kivetel volt.

Bush is elkezdett republikanuskent egy rakas haborut. Obama pont ugy folytatta demokratakent, ahogy Bush elkezdte. De hogy 2022-es peldat mondjak, a dem hazelnok Pelosi ment Taiwanba. Miutan abbol botrany lett, ment 3 republikanus is Taiwanba latogatni.

A fegyvergyartas es fegyverkereskedelem a keves bipartizan ugy egyike, ahol a demokratak es a republikanusok is ertik, hogy a donorjaiknak mibol van penzuk. Van egy aprobb latszatbalhe a fegyverviseles engedelyezese korul, es kb. ennyi az a resz, amiben nincs egyetertes koztuk.

A midterm nem fog valtoztatni semmin, Ukrajna kap majd fegyvereket ugyanugy akkor is, ha a republikanusok nyerik mindket hazat.

Ha mar penz - ha Ukrajna megszunne jogilag letezni, az lenne a legrosszabb azoknak, akik csak kolcson gondoltak ezt a "fegyversegelyezest". Majd fizetik a torlesztot a kovetkezo 300 evben, csak legalabb valami maradjon mar abbol a kurva orszagbol. Egy amerikai uzletember kb. igy gondolkodik.

>  Egy amerikai uzletember kb. igy gondolkodik.

Egy darabig, de ha sokáig lehetetlennek tűnik a pénzbehajtás, leírja veszteségnek. Lásd Afganisztán.

Esetleg félbevágott Ukrajnával is kiegyezhetnek (amelyik fizet) és megállapodhatnak az oroszokkal az ukránok háta mögött.

 

Sokmindenre képes egy amerikai üzletember a pénzért...

Nem úgy értem. Ezt a tárgyalások során a nyugatnak és az oroszoknak kell lerendeznie egymás között. Ki mit enged? És ha valóban a demokrácia és semlegesség és legfőképp a béke a cél akkor engedjék az ukránokat is beleszólni rendesen. Ne irányítgassák egyik oldalról sem az ukránokat.

Nem kell belegondolni, hogy ezt én "úgy értem", ha azt sem tudod hogyan értem. Azt nem tudom megmondani az oroszok mit értettek semlegesség alatt. De valószínűleg nem egy NATO által felfegyverzett nyugati bábállamot a szomszédban, mint most van.

A tárgyalás alapfeltétele, hogy oroszok kitakarodjanak a szuverén Ukrajnából, beleértve a Krimet is.

ez egy szép gondolat, de még pár hónapja is azt emlegette Z, hogy a krímre 10éves távlatban térjenek vissza.. ( alapból valamilyen önállósága kéne legyen a területnek..)

Aki azt hírdeti, hogy akkor tárgyal ha totális győzelmet aratott az nem akar tárgyalni. Tudniillik a tárgyalás célja a kompromisszum. Békediktátumhoz meg elég 1 fél aki kitalálja a feltételeket, szó sincs tárgyalásról.

Igen. Mára teljesen eldurvultak a dolgok.

Érdemes megnézni az oroszok eredeti feltételeit:

https://www.vg.hu/kozelet/2022/03/ezek-oroszorszag-bekefeltetelei

Donyeck és Luhanszk régiók legyenek független területek, Krímet ismerje el mint orosz terület (ezek azok a területek ahol jelentős az orosz többség lásd Wikipédia). Valamint nagyjából azok a területek, amik már nem voltak ukránok ekkor hosszabb ideje. Herszon, Harkiv benne sem volt (meg még ki tudja milyen régiók pl. ha jól látom a legnagyobb atomerőmű sem). + a fő kérdés ami volt, hogy maradjon Ukrajna semleges állam.

Gondoljátok át ugyanezt visszafelé, amikor a kubai rakétaválság volt. No, ugyanezt szeretnék az oroszok. Ne rakjanak közvetlenül a határaikhoz fenyegetést. Legyen egy semleges sáv. Azaz az ukránok lettek volna a NATO szempontjából is egy semleges sáv (visszafelé nézve a határokat).

Ez nem az én háborúm, hogy tudjam ki mit akar a jövőben. Az oroszok egyik kimondott célja egy semleges ukrán állam létrehozása. Mivel nyugatabbra többségben vannak az ukránok, így gondolom létrehoznak egy új államot, ahogy már többször emlegették. Ami lehet, hogy valójában oroszpárti lesz.

De mint írtam nem látok bele az oroszok fejébe sem.

Az oroszoknak nem kell egész Ukrajna, csak az oroszok lakta keleti és déli megyék, illetve az, hogy a maradék Ukrajna semleges legyen, ne pedig egy USA által kézivezérelt entitás, mint egész Nyugat-Európa, ideértve minket is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Orbán nem szállított fegyvert Putyinnak. Az unióban Putyinnak kevés szövetségese van, nem fog minket bombázni.

Az más kérdés, hogy a II. világháborúba is belezsaroltak minket, de csak a vége felé sikerült, megszállás útján.

Valszeg nem fogunk kimaradni, de nem rajtunk fog múlni.

Gondold végig logikusan: NATO tagok vagyunk. Ha egyetlen egy NATO tag is háborúba keveredik az oroszokkal, vagy bárkivel, akkor mi automatikusan beléptünk abba a háborúba a NATO elvei szerint. Én legalább is így tudom. Ha két NATO tag háborúzna egymással, az más kérdés, olyankor az országok belügyének tekintik és nem avatkoznak be - Nem úgy mint most a 2 nem NATO tagot: orosz - ukrán.

Ha két NATO tag háborúzna egymással, az más kérdés, olyankor az országok belügyének tekintik és nem avatkoznak be

Nem egeszen. Ha ket NATO tag haboruzik egymassal, akkor az agresszort utne a tobbi NATO tag. Azaz akinek a teruletere hamarabb beleptek illetektelen katonak, vagy aki hadat uzent (ebben a vilagban van ertelme? igyis-ugyis illegalis egy klasszikus haboru es teruleti vita rendezes). Legalabbis a szerzodes igy szol, ezert "vedelmi" szerzodes. Az mas kerdes, hogy a valosagban mindket fel azt allitana, hogy a masik fel katonai voltak hamarabb az o teruletukon, igy ez nem lenne egyertelmu, es vegul ezert lehet tenyleg az lenne a vege, hogy a NATO nem szol bele gyakorlatilag.

Amit a mi kontextusunkbol jelent a vedelmi szerzodes: ha USA hadserege belep Kamcsatka teruletere, mi nem vagyunk kotelesek Bolgorodot ostromolni. De ha egy eszt faluban orosz katonak lovoldoznek, mar indithatnank is a sorozott magyarokat eloszor Esztorszagba, utana meg meg az orosz hatart is attorni szerzodeses kotelezettsegunk alapjan.

Közben fellendült a kazah idegenforgalom : https://youtu.be/B2RHnf-u1Qc

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 09. 22., cs – 21:18

Kings and Generals - A többi videójukat is érdemes meglesni: https://www.youtube.com/watch?v=2hZoQ4xebGw

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 09. 22., cs – 23:56

Csodálkozom, hogy a népszavazás nem lett bedobta, ezt sokkal erősebb eszkalációnak érzem, mint az ismeretlen számú önkéntesek mozgósítását.

Sikeres szavazásra hivatkozott annektálás esetén az ukránoknak gyakorlatilag nem marad más választásuk, mint letenni a fegyvert.

Ha ezt nem tartják be és Oroszország elkezd tömegpusztító fegyvereket alkalmazni, összedől a teljes nyugati narratíva.

Itt jön a pont, amikor kialakulhat az újabb európai háború.

Sikeres szavazásra hivatkozott annektálás esetén az ukránoknak gyakorlatilag nem marad más választásuk, mint letenni a fegyvert.

He?

Ha ezt nem tartják be és Oroszország elkezd tömegpusztító fegyvereket alkalmazni, összedől a teljes nyugati narratíva.

Mi?

Itt jön a pont, amikor kialakulhat az újabb európai háború.

Pontosan hol jön?

:)

A 2014-es krimi nepszavazast is olyan jol elfogadta az ENSZ meg a Nyugat. :)

Es azt is olyan jol vilagossa tettek, hogy mik a feltetelei annak, hogy az ENSZ es Nyugat altal elfogadott modon a Krim kiszakadhasson Ukrajnabol, ha egy felugyelt nepszavazason is az jon ki eredmenykent. Ja nem, ilyen se volt sosem. :P

Nem furcsa érzés, hogy minden logika és történés ellentmond légbőlkapott elméletednek? Hogy tudod ezt nap mint feldolgozni? Mit érzel amikor, a várvavárt dicsőséges orosz (kommunista) előtörés helyett, csak az utált nyugati cégek termékei ömlesztik el az országot? Miért nem ül át minden oroszseggnyaló egy ezeröcsibe a szaros audijából?

Irigylem a jövendőmondó képességeid :) Nekem viszont sajnos lövésem sincs, mi lesz ennek a vége, de nagyjából az összes hadművészettel foglakozó bölcselet alapja, hogy ne nézd le az ellenséged.

Ez egyébként megvan?

Ne igyál előre a medve bőrére!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én ilyet nem mondtam, csak arra próbálok rávilágítani, hogy kissé egyoldalú és vágy-vezérelt a gondolkodásod.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

De szuper, tuti van orosz-ukrán propaganda generátor. Ha nincs, megírom mindkét félnek.
Amit írtál csak is valami online bulshit generátorból jöhet, hiszen mellőz minden józan észt.

Azért nagyon úgy fest, hogy itt nekünk középen nagyon sz@r lesz.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Amit írtál csak is valami online bulshit generátorból jöhet, hiszen mellőz minden józan észt.

Az EU az orosz olaj é földgáz legnagyobb vásárlója volt. Nyilván gazdaságosabb elfüstölni az elnemadott földgázt, mint pénzért eladni...

Azért nagyon úgy fest, hogy itt nekünk középen nagyon sz@r lesz.

Jajj jézusatyaúristenszűzmária, mind meghalunk megfagyunk!

> gazdaságosabb elfüstölni az elnemadott földgázt, mint pénzért eladni...
Eddig is elfüstölték, hiszen egy 2019-es EU-s (fogalmatlan vagyok most) izé pont ezért verte magát. A mellékterméket eddig is vagy eladták vagy elégették. Most csak mutogatják a nyugati médiában, hogy OMG ég a gáz.

> Jajj jézusatyaúristenszűzmária, mind meghalunk megfagyunk!
Majd meglátjuk, hogy ez a kommented hogyan öregedik.

P.S.: Egyébként én ilyesmikért nem megyek össze senkivel. Tehát türelemmel kivárom, hogy halunk vagy élhetünk e tovább, nyilván kényelemben és békében.
Nem akarok oldalt választani addig amíg nem kényszerülök rá. A történésekről megvan a véleményem, de természetesen csakis a saját hazámnak drukkolok abszolút, aminek a neve Magyarország. Természetesen tudom, hogy ez összetettebb, tehát oda igazodok és oda segítek ahonnan nekünk magyaroknak előnye és a túlélése származhat.

P.S.: De mindegy is, mert erre aztán igazán nem érek rá, hiszen a gutyákaimat árulom, és tényleg nem csicskák!
https://imagesharing.com//photo.php?s=5sc7ihal

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

"Majd meglátjuk, hogy ez a kommented hogyan öregedik."

Hát fogadjunk :) Én azt mondom. hogy a télen Magyarországon kb. ugyanannyi ember fog mrgfagyni, mint az előző években. (ami amúgy egy elég nagy szám, ha valaki megfagyásokon szeretne picsogni, ez egy jó téma rá)

Te tényleg azt gondolod, hogy szignifikánsan több?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azt követően, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési és kilakoltatási moratórium. A civil szervezetek úgy látják, a tilalom feloldása óta 30 százalékkal többen kérnek segítséget tőlük." (Forrás)

Hát esély az van rá...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

mi az, hogy lesz? :D

A legnagyobb vesztes Európa: főleg, hogy saját magát teszi tönkre önként és dalolva: látszik, hogy a felforgatási módszerek beértek. Nem is kevesen emberek rávehetők, hogy saját érdekeik ellenében cselekedjenek hosszú távon és még azt is képzeljék, hogy ettől bárkinek/bárminek jó lesz. Nem különböznek ezek sem a fanatikus robbantóstól aki azt képzeli, hogy majd a hurik között jó lesz neki: ugyanúgy a saját elborult ideológiáikkal saját maguk feláldozásán túl iszonyatos, helyrehozhatatlan károkat okoznak az őket körülvevő tágabb környezetüknek is.

A tömegpszichózis érdekes jelenség. Többször előfordult már a történelemben, hogy az őrültek többségbe kerülnek a normális emberekhez képest.

Emberek vigyázállásban hallgatták szívükre tett kézzel, hogy "Ez a harc lesz a végső", vagy ment a Heil Hitler a nép meg csápolt rá.

Külső szemlélőként csak azt látod, hogy körülötted mindenki hülye és nem érted az egészet.

 

2004-ben ezt már átéltem egyszer, ahogy 10-en üvöltötték a munkatársaim közül, hogy normális dolog hitelt felvenni a gazdaságfejlesztésre, mert kamatostul megtérül és ha nem adósítanád el az országot, akkor ugyanott maradnál az idők végezetéig, miközben a jobb gazdaság kitermeli a hitel árát. Hallgatod és nem tudod megmagyarázni nekik, hogy baromság. Ezt addig csinálják, amíg a valóság pofán nem veri őket és szembe nem jött a 2006-os válság.

Nem állt módomban megosztani velük, hogy hitelből nem lehet gazdaságot építeni. Nem voltak képesek felfogni, csak miután a gatyájuk is ráment a devizahitel törlesztésére. Mindenki hülyének nézett annak idején, hogy forint hitelre szórom ki a keresetemet a jó kis deviza helyett. Tömegpszichózis.

Azért ez a thread ne pusztuljon már ki!
Természetesen, csak a saját kommenteimet olvasom, de ehhez kell az, hogy legyen mire szívinfarktust kapni.
https://youtu.be/cnrrHIWMBk4

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ebben az a szép (egyébként simán lehet, hogy úgy van ahogy írod), hogy a szabad világ (értsd nyugat) ami a szabadságra épül, nem fogadja el az emberek akaratát sehol, mert ebben a szabad világban, arról dönthet a polgár, amiről szabad neki, de a szabadságáról, nem szabd.

Nem tudom emlékeztek-e arra, hogy a krími népszavazásánál az oroszok felajánlották, hogy nemzetközi megfigyelők felügyeljék a szavazást, de a szabad világ válasza az volt, hogy az emberek nem dönthetnek szabadon arról, hogy hol akarnak élni, mert a Krím Ukrajna  része és pont, tök mindegy mi lesz a szavazás eredménye.

Szóval ez a szavazás, mind orosz, mind "szabad világ"™ részéről teljesen lényegtelen. Ha nyugat belemenne a játékba, saját magára nézve életveszélyes lavinát indítana el, mert akkor még a végén mindenki eldönthetné mit akar csinálni. Mondjuk Texas, ami amúgy is pedzegeti, na ugye alapon, kiválna a USA-ból.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

arról dönthet a polgár, amiről szabad neki, de a szabadságáról, nem szabd.

A szabadság egy axióma és az adott. Nyilván nem lehet arról népszavazni, hogy ne legyen többé.

 

Nem tudom emlékeztek-e arra, hogy a krími népszavazásánál az oroszok felajánlották, hogy nemzetközi megfigyelők felügyeljék a szavazást

Jó lenne ha valami forrást megjelölnél, mert nekem az van meg, hogy az oroszok elfoglalták a Krimet, azután hirtelen a krimi parlament népszavazást szervezett, orosz katonai ellenörzés alatt.

A szabadság egy axióma és az adott.

Ez akkora butaság, amit ritkán hallani. Nem menj filozófusnak.

Források:

A Krím várja a megfigyelőket a népszavazásra

Ehhez képes például ezt mondta a szabad EU:

3.  kiemeli, hogy Oroszország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok a budapesti megállapodásban garantálták Ukrajna területi integritását, valamint hangsúlyozza, hogy az ukrán alkotmány értelmében a Krími Autonóm Köztársaság kizárólag helyi ügyekről rendezhet népszavazást, Ukrajna nemzetközileg elismert határainak módosításáról azonban nem; hangsúlyozza, hogy ezért az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozásról rendezendő népszavazás illegitimnek és jogellenesnek minősül majd, ahogyan az ukrán alkotmánnyal és a nemzetközi joggal ellentétes esetleges egyéb népszavazások is; ugyanígy ítéli meg az illegitim és önhatalmúlag kikiáltott krími hatóságok azon határozatát, hogy 2014. március 11-én kikiáltják a függetlenséget;

Ez lenne az axióma szerinted?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Te magad adod meg a választ minden felvetésedre, de annyiban kiegészíteném a mondandódat, hogy minden azzal kezdődött, hogy a Krimi parlament nem tekintette legitimnek Janukovics a kijevi parlament 2014. február 22-i ülésén történt felmentésről született eredményt. 328 igen szavazat volt, ami nem volt 2/3-os támogatottság.

Az más kérdés, hogy mivel Janukovics gyakorlatilag elhagyta Ukrajnát, ezért nem volt elnöke az országnak. Márpedig a krimi parlamentnek nincs joghatósága felülbírálni a kijevi parlament döntését. Janukovics helyreállíthatta volna a törvényes rendet, de gyáva és gyenge volt hozzá. Mint utóbb kiderült a zsebeit tömte, azon kívűl sz@rt az alkolmányos rendre.

És ennek mégis mi köze van ahhoz mit mondtam?

Kaptál linket, erre jött a mellébeszélés. Én azt mondtam, hogy a szabad nyugaton, sok mindenről dönthet az ember, kivéve a szabadságát. Olvasd már el mit mond az EU és próbáld meg értelmezni. Tök mindegy milyen népszavazás lenne, a "nemzetközi" szerződéskéről nem lehet szavazni. Magyarul amit a hatalom mond az van és kuss, az emberek akarata nullát számít. Ez a te axiómád.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

És ennek mégis mi köze van ahhoz mit mondtam?

Az összes dolog alfája és omegája. De még mindíg nem arról van szó, hogy nem dönthet a szabadságáról, hanem arról hogy a krimi parlament nem írhat ki népszavazást a témában. Ami igaz is. 

És ismét ha Janukovics úrrá tudott volna lenni azon a káoszonon aimit Ő maga idézett elő, akkor fennmarad a törvényes rend. De gyenge, gyáva és pénzéhes volt, aminek következménye egy alkotmányos válság az eredménye. Ezt a sz@rt Janukovics kavarta orosz segítséggel, és nem az EU és nem a nyugat ahogy szeretítek beállítani.

A blabla-val az a baj, hogy ha meghívás csak legitimációra van használva. Gondolom hallottad már a kék cédulás kifejezést és pontosan érted mennyit ér egy kifogás egy befolyásolás esetén. 

De tudom, hogy ez megint csak "bla bla" így inkább fókuszáljunk a következő kérdésre: Te mit szólnál ha Győr-Moson-Sopronban egyszercsak csinálnának egy szavazást és csatlakoznának Ausztriához? 

Ha megvan a válasz, akkor az extrapolációt rád hagyom. 

En nem orulnek neki, de annak meg kevesbe orulnek, ha amiatt a terseg miatt olyan "vita" lenne ami miatt mar magyar es osztrak katonak lonek egymast. Az adonkbol.

Es ennek a megoldasara nem azt varnam, hogy USA adjon el fegyvert (mindket felnek) amit az adonkbol megveszunk, hanem azt, hogy valaki fuggetlen jojjon felugyelni kivulrol egy nepszavazast, ami megoldja a vitas kerdest. Meg kozben ha mar az osztrakok beprobalkoztak, megprobalnam en is kitalalni valami teruletukrol, hogy biztos hozzank akarnak tartozni, legyen ott is nepszavazas. Orosz-ukran analogiaban ez olyan, hogy az ENSZ felugyelhetne egy nepszavazast a Krimben, de akkor Bolgorod kornyeke is szavazhasson pl. arrol, hogy ok akarnak Oroszorszag helyett Ukrajna lenni.

Az ukránoknál sincs ez másképpen.

Megy ki a TV riportot csinálni, a néni meg büszkén meséli, hogy éppen tanuljuk, hogy Szpásszívá helyett Gyakujét kell mondani.

 

Külön riportot csinálnak azért, hogy megdicsérjék az öregasszonyt, aki idősen rájött a helyes viselkedésre és Ukrajnában ezután ukránul beszél.

Mintha Erdélyben készítenének egy videót, ahol a helyi magyarok éppen románul tanulnak, mert Romániában románul kell beszélni.

Mindezt leadják a köztévében, meg egész Európában. Az ENSZ meg megdícséri őket.

 

Csak egy-két hülye konteós gondolja azt, hogy itt valami nem kóser.

Annyira könnyen már a riport szerint sem megy.

 

Kimegy a fegyveres katona és kérdez, hogy kire szeretnének szavazni.

Itt jön a poén:

"My dad put 'no' [to joining Russia]," the woman said. "My mum stood nearby, and asked what would happen for putting 'no'. They said, 'Nothing'.

 

Megkérdezi a gépfegyveres katonát, hogy mi történik, ha az ukránokra szavazok?

Semmi. Akkor rájuk szavaznék...

 

- Medve, levennél a halállistáról?

- Természetesen, nyuszika...

Ez még mindig blabla.

A tény, hogy az emberek nem döntethetnek a saját sorsukról. Ez a szabad™ nyugat.

A magad fajta, ez sosem fogja felfogni és jön a mi lenne ha marhaságokkal. A mi lenne ha, a semminek a testvére. De tovább feszítem a húrt, az igazi szabadságban az egyén érdeke, a közösség érdeke felett áll. Ez már a többségnek megemészthetetlen, pedig márt volt ilyen rendszer a földön és működött. Viszont az összes autokrata rendszer szellemi alapja a közösség érdekére hivatkozás.

Mit szólnék ha bármilyen megye máshová "szavazná" magát?

Az ő dolguk és ez okozat, nem ok. A tiltása csak problémát okozna, mert nem lenne véletlen az eredmény. Egyébként meg nemsokára cigány ország leszünk ugyan is egy terület hosszú távon azé, aki teleszüli. De ez is gigantikus tabu, a liberális agyú korlátolt polgártársaknak.

Ugye milyen nehéz beismerni, hogy egy népszavazás el nem ismerése, a szabadság szemen köpése. Nagyon gáz erkölcsi magaslatokról fikázni az oroszokat, amikor az erkölcsöd nem jobb mint az övéké.

Mindkettő romlott!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A tény, hogy az emberek nem döntethetnek a saját sorsukról. Ez a szabad™ nyugat.

Van egy hajbazerunk? Végül is a szakértelem az írásokban hasonló. Kérdezem, hogy a 14 éves fiad/lányod dönthet úgy, hogy nem él veled inkább a szomszéddal? Szabad ember vagy sem? Meddig egyszerűsítsem?

Ez blabla.

Igen van egy elnöke az országnak, aki szembeköpi saját népét, aztán elmenekül. Kérdés miként lehet feloldani az anomáliát, ami nevezetesen az, hogy van egy elnök, aki azóta sem ment haza, nem végzi a munkáját, sőt nem áll a törvény elé sem...

Mivel kormányt nem CIA támogatással utcáról borogatunk, a helyes megoldás a maidani tüntetések fegyverrel történő vérbefojtása lett volna, majd utána el kellett volna magyarázni a népnek, mire valók a választások.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel meg is mondtad, mennyit is ér az állítólagos „demokrácia”. Semmit, ha azt épp csak akkor függesztik fel, amikor valamely nagyobb entitás ezt igényli. Színjáték az egész, cirkusz a népnek. Lényegében a demokráciának csúfolt valami nem egyéb, mint irányított demokrácia, azaz liberális diktatúra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Demokráciában a kormány a nép szolgája.

Ezért nem volt, nincs és soha nem is lesz demokratikus berendezkedésű ország a Földön. De legalább megint mondtál valami hangzatosat, ami semmiféle tartalommal nem bír.

Ha rosszul, a nép bármikor elzavarhatja a picsába.

No igen, intellektuális eb küzdeni magyar nyelv.

Jó, ha tisztában vagy a saját jogaiddal, örülök, hogy segíthettem.

Magyar nyelv lenni nehéz.

:)

Ez most komoly? Csupa olyan cikket hoz a keresésed ahol halálos áldozatokkal járó zavargások voltak. Tehát az a nagy demokrácia, hogy erőszakkal leválthatóak a vezetők?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Miért lenne? Te szavaztál Ursulára? Vagy ő csak úgy valahonnan előkerült a semmiből és az unió vezetőjének mondja magát.

Rejtő Jenő Ursula esetét nagyon szépen leírja:

 

Itt kereste fel Nalaya királyt, aki a sátra előtt egy teljes komforttal berendezett pocsolyában ült. Civilizált bennszülött volt, mert valamikor egy angol teherhajón mint fűtő dolgozott, ezért tisztelte is a kis csoport vad maláj, akiket egy napon azzal a meglepő hírrel keresett fel, hogy ő a királyuk.

Csak egy bennszülött kérdezte, hogy mire alapítja ezt a feltevést, de annyira megverte az illetőt, hogy a többi készséggel elfogadta a fait accompli-t.

valami konkrétumot: egy országot ahol remekül működik a demokrácia és a nép ha akarja közvetlenül bármikor visszahívhatja a kormányt. ( vagy azt akarod mondani, hogy Srí Lanka, Kazahsztán, Kolumbia, Egyiptom ) jól működő demokrácia ahol működik a visszahívás?

Az egyiptomi "demokrácia" tiszteletre méltó. Kairó túl nagy és a kormányépületeket nehéz megvédeni 10 millió arabbal szemben.

Kézenfekvő megoldás kiköltöztetni a fővárost Kairótól jópár km-re, ahol a kormányzat lakik, jó magas ingatlan árakkal, lehetőleg kevés emberrel.

Így remote lehet irányítani az arabokat, anélkül, hogy felakasztanák a kormányt.

 

Nem is értem, hogy ez eddig Viktornak miért nem jutott az eszébe. Mármint, hogy az összes minisztériumot Tápiószecsőre költöztetnék, akkor nem okozna problémát, ha Pesten a tömeg őrjöng.

Erdekes egyebkent ez az "utcan tuntetok" kerdeskor.

Kedvenceim kozuluk az egyetemista diakok. Akik mindig minden miatt tuntetnek, kiveve a diakhitel kamatemelese miatt. Amiatt meg sose jutott el senki tuntetesre.

A kapitalizmusban minden be van arazva, a tuntetni kimeno tomeg tagjai is megvehetoek, hogy ki is menjenek elegen. Persze van alulrol szervezodo is, de az a ritkabb.

Viszont: nem csak a CIA-Soroscivil tengely tud "tuntetoket vasarolni". A radikalisabb sotetzold tuntetesek mogott pl. pont oroszok altal Nyugat destabilizalasara szant penzforrast talalt valaki, mikor visszavezette a dolgokat. Legalabbis ez is egy allitas, ahogy a tobbi is.

Ha engem kerdezel, a tuntetesek kb. 10%-a szervezodik alulrol, a maradek 90%-at fizeti valaki, akinek valamiert megeri, hogy akkora tuntetes legyen.

> Ha engem kerdezel, a tuntetesek kb. 10%-a szervezodik alulrol, a maradek 90%-at fizeti valaki

Igen, de amikor az a 10% tüntet, akkor kurva nagy gond van és mindenki összecsinálja magát.

Nos olyankor szoktak törvénymódosítások is lenni.

+1

1988. szept. 12-én tüntetés volt, amin részt vettem - mert azt hittem tudom mi ellen tüntetünk. Jól meg volt szervezve - kaptunk kész molinót, mondták mikorra hová kell menni stb..

2000 körül egy van/volt NBH-s tiszttel pálinkáztam kiderült, hogy van közös ismerős a "falunkból" és szóba került a '88-as tüntetés és elmondta, hogy mi volt akkor feladata spontán tüntetés előkészítésében, bonyolításában..

 

Ritkán van csak úgy 10ezer embernek arra dolga - ezt meg kell szervezni..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 08:50

Talán az eddigi legerősebb kritikája a mozgósításnak: https://youtu.be/pebD7KH_GaQ (eh, valamiért ennek a yt-s videónak nincs hangja, kis spoiler,, most már mindegy, az elején a besorozott lelövi a sorozótisztet)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 20:26

Műholdfelvételek szerint Oroszország a Burevesztnyik nevű fegyver tesztelésének előkészületeit végzi az Északi-sarkvidéken. 

Az amerikai hírszerzés szerint a rakéta legutóbbi ismert tesztelése során több orosz katona meghalt. :)

Burevestnik actually could be ready to test! | planesandstuff (wordpress.com)

Az szerinted vicces, ha emberek meghalnak?

Nem az nem vicces, bár lehet nem is igaz. Viszont a módszerek a viccesen silányak még mindíg az oroszoknál. Nagy az igyekezet, és nem fontos a biztonság. Még a személyzet biztonságára sem ügyelnek.

A XXI. században ABS és légzsák nélkül autót gyártani, az viccesnek tűnik.

Ez a liberális narratíva része?

Értem én, hogy mindenért a liberális a hibás, de már a múltkor kiderült, hogy nem tudod azonosítani a liberalizmust,  szóval kik azok akik a liberális narratívát készítik és te haragszol rájuk? 
Én annyit látok itt, hogy te szerinted az rendben van, hogy az oroszok megtámadnak egy másik országot ezzel biztosan emberi halálokat okozva. De az már nincs rendben, ha valaki fegyvertesztelés közbeni baleseten viccelődik. Most akkor hol a határ?