Immár publikus a DuckDuckGo e-mail védelmi szolgáltatása

2021 nyarán elindult zárt bétában, mostantól viszont publikusan elérhető a DuckDuckGo e-mail védelmi szolgáltatása. A DuckDuckGo Email Protection használatához egy böngészőkiterjesztést kell telepíteni, majd a "https://duckduckgo.com/email/" weboldalon regisztrálni.

Mi az e-mail védelem?

Az Email Protection a DuckDuckGo dedikált e-mail-továbbítási megoldása, amely megszabadítja az e-maileket a reklám- és profilkövetőktől, mielőtt azok a felhasználó szokásos postafiókjába kerülnek.

Az e-mailek kézhezvételekor a felhasználók egy rövid jelentést is láthatnak arról, hogy hány nyomkövetőt távolítottak el, mely cégek voltak felelősek az injektálásért stb.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 08. 29., h – 11:10

Nekem mindig gyanús az, hogy úgy próbálunk a biztonság vagy a privacy felé menni hogy valamelyik cég "jófejségből" végigscanneli az adatainkat nekünk (vpn megoldások, browser extension-ök, viruskeresők mind egy kategória, főleg az ingyenes piacon. Lehet hogy szarabbul jársz, mint előtte).

Ezt most nem konkrétan a duckduckgo -ra mondom, mert nem nyitottam ki (már az ötlet is baromi szarul hangzik, hogy majd ők megnézik az összes levelemet). Pont ezért regisztráltam a protonmail -re, hogy ne nézegesse lehetőleg senki.

(már az ötlet is baromi szarul hangzik, hogy majd ők megnézik az összes levelemet). Pont ezért regisztráltam a protonmail -re, hogy ne nézegesse lehetőleg senki.

Ha az email titkositott akkor senki nem nezegeti, ha nem akkor barki elkaphatja ahol keresztul halad, ettol a protonmail sem ved meg hacsak nem kizarolag protonmail-es cimekkel levelezel.

viruskeresők mind egy kategória

En ha valaszthatok inkabb hasznalok viruskeresot mint fizetek BTC-ben valami zsarolo virus irojanak. Tudom, hogy van backup, de nem lehetsz benne biztos, hogy 2 napja vagy 2 honapja kezdte el titkositani a cuccokat. Nem tudom ennel hogyan lehet rosszabbul jarni (feltetelezve, hogy a viruskereso amit felteszel nem egy virus). Valami szep kis trojait is bekaphatsz persze, az sem jobb, de van ra esely, hogy szol a viruskereso.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ha az email titkositott akkor senki nem nezegeti, ha nem akkor barki elkaphatja ahol keresztul halad, ettol a protonmail sem ved meg hacsak nem kizarolag protonmail-es cimekkel levelezel.

Igazabol nem muszaj protonmail-esnek lennie, mert sztenderd GPG-t hasznal. A Protonnal helyileg titkositva vannak tarolva a leveleid, tehat ok nem tudjak elolvasni. SMTP-SMTP szerver kozott jo esellyel TLS-en keresztul kozlekedik a level, tehat a kozbenso hop-ok sem latjak meg azt sem, hogy kivel levelezel. GPG nelkul az egyeduli gyenge pont a masik fel levelezoszervere, illetve annak tarolasi modja.

Legalabbis papiron.

ettol a protonmail sem ved meg hacsak nem kizarolag protonmail-es cimekkel levelezel.

De legalább a szolgáltató bevallottam nem olvassa el, ellentétben a gmail -lel, ami bevallottan igen. Azért ezek között van egy különbség.

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy az email csak akkor lehet teljesen titkos A és B között ha a levelet titkositjuk, de ha nem titkositjuk, akkor is lehet fokozni a privacy -t.

Eldobható emailcímnek nagyon is jó szolgáltatás ez, ésszel használva erre megfelel. (Sőt, amióta válaszolni is lehet a levelekre [merthogy korábban nem lehetett], azóta még használhatóbb.)

Azt meg, hogy a Proton ígéretei sem különbek másokénál, mások már leírták. (Az én egyik mailszolgáltatóm is becszóra titkosan tárolja a leveleimet, és becsszóra nem néz bele. :) )

Pont ezért regisztráltam a protonmail -re, hogy ne nézegesse lehetőleg senki.

Ők is 'csak' azt ígérik, hogy nem nézi senki...

persze a 'senki' azért lehet egy víruskergető, spam filter, phishing detektor.... oh wait ;)

 

Az IT biztonság arra épül: kiben bízol meg annyira, hogy az kérdéses adataidat rábízd.

Igen, nekem is ez az érzésem, hogy ezek az átnézzük az adataidat című szolgáltatások mind bújtatott adatlopások. Nemrég láttam egy videón a saymine.com szolgáltatás reklámját, az pl. átnézi az ember e-maileit, és statisztikát csinál, hogy kinél vannak az adataid, és ha kéred, le tud íratni levlistákról. Igen ám, de ahogy átnézi az e-maileket, akkor az adatai az embernek nem csak azoknál lesznek meg, akikkel e-mailezik, hanem ennél a mine-os szolgáltatásnál is. Kicsit olyan csöbörből vödörbe. Nincs jófejség, jól írod, a cégeknek az ember adatai kellenek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Igazából ezt a gmailnek kellene csinálni, ha a google nem épp ellenérdekelt lenne...

Szerkesztve: 2022. 08. 30., k – 08:43

Inkább azt magyarázza el nekem valaki, hogy ehhez miért kell egy böngésző kiegészitő?
Edit: csak mert jó ideje van ilyene a mozillának is https://relay.firefox.com/ de ez ugye egyértelműen mail relayer, úgy képzeltem a ddg is hasonló elven működhet (és spam szűrést csak premium csomagban szolgáltat)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2022. 08. 31., sze – 04:54

ha valami szolgaltatas ingyen van, akkor ott TE vagy a termek. kivetel nelkul, mert nekik akkor is penzbe kerul az infra fenntartasa, berek, a vezetok ferrarija etc...

hacsak nem a beeteto idoszak, lasd gmail for business

 

Az elejen ingyen volt, aztan akinek volt mar accja es ingyenesnel csinalta az ingyenes maradt, az uj belepoknek fizetos. Most megvaltoztattak a "termek" nevet, igy mostmar mindenkinek fizetos lett.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....