DV kamera videó PC-be

Fórumok

Szia!

Nagyon régen foglalkoztam DV anyagot átvinni PC-re. Anno a gépen volt IEE1394 csatlakozó és "egyszerűen" át tudtam vinni a kameráról a PC-re a videot.
Most újra előkerült a kamera és a fiam "retró" anyagokat szeretne csinálni :) Nézegettem megoldási lehetőségeket hogy lehetne a kameráról átvinni gépre.
Az egyszerű IEE1934 -- USB kábel mire való?
Tudtok ajánlani megoldást, hogy kerüljön PC-re a video? (nyilván a triviális - tedd a gépházra a kamerát/kazettát felejtsük el. :) )

Köszönöm,
Roland

Hozzászólások

Vannak kamerak (nem irtal tipust), ami FW mellett USB-t is tamogat. A Sonynak tobb olyan kameraja volt, amihez a gyari kabel egyik vege FW-mini csatlakozo, a masik fele meg USB-A csatlakozo volt. Tehat ha ilyen kabelt latsz, nem biztos, hogy a te eszkozod is tud vele kezdeni valamit. Volt kamera egyebkent, aminel az USB csak a still imageket latta, a videohoz mar valodi FW kapcsolat kellett.

 

A legegyszerubb egyebkent visszarakni a firewire kartyat a gepbe, mert ezek ma is kaphatoak. Ha laptop, akkor pl az Apple is forgalmazza a mai napig a Thunderbolt to Firewire adaptert (ennek TB1/TB2 csatlakozoja van, TB3/TB4-hez kell ugye meg egy atalakito). Ez az adapter egyebkent mukodik mindenfele gorcsoles nelkul Linuxon es Windowson is.

Több mint 10 éves SONY kamera... Pontos típust meg kell néznem. Sztem valódi FW csatlakozás kell.

Nem voltam egyértelmű - bocsánat.
USB - firewire eszköz kellene. Laptophoz.

R.